Şimdi Ara

Bu insanlar nasıl araba alıyor??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • her insan ayda 5k - 7k kazanmıyor.

  • 1 yılda dövizin 2 ye katlanmasından sonra çok zorlaştı araba almak ama 1 milyonluk araba dediğin 50bin dolar yapıyor. İnsanlara iftira atmadan önce bir şeyleri düşünün azıcık. Şuanda ülkede doların bu kadar yüksek olmasının sebebi insanlar parasını dolar ve altında tuttuğu için. Haliyle parasını orada tutanlar da araba ev yatırımı yapıyor gayet normal. İnsanlara iftira atmayın yazık günah.

  • arkadaşlar kimse ekonomi cart curt demesin. artık orta düzen yok oldu. alamayan çok ,ama alanda çok. onun için bayilerde araba yine yok yine yok.millet deli gibi sıra bekliyor sırıf araç icin. araba almak artık bırakın maaşlı insanı 25 30 k maaşı alana dam icin bile zor.

  • Bir şeyi almayı düşünüyorsan hemen alacaksın ne olduğu kim olduğun önemli değil, araba alma imkanı olan da hemen alsın teknolojik alet de hiç farketmez

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2017 de üniye geçtiğimde ailemi araba almaya ikna etmiştim. Sağolsunlar ev alcaktık o zamanlar ekstra 20 bin daha kredi ekleyip araba aldık.

    20bin i krediden 8 bin i nakit totalde 28 bine 2010 fiesta aldık.

    O zamanlar orta gelir bir aile rahatça alabiliyordu yani (üniv ve ev arası 70 km di bu arada).

    Şuan mezun oldum 9-10 aydır çalışıyorum. Hala o arabayı kullanıyorum ve geçen baktığımda 160-190 bin arası fiyat çekiyorlar. Ben şuan almayı geçtim hayal bile edemezdim herhalde.

    Daha geçen gün kasko sigorta 4 bin küsur tuttu. O bile yüksek geliyor gözüme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 16 Temmuz 2022; 14:45:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt

    aynen böyle yaptım ben de

  • annesinden babasindan daire vb. kaliyor zaten 1 daire 2milyon. ya da arac kaliyor ustune ekleyip aliyor. Annesi babasi calisiyordur, kira dertleri yoktur, cocuk da calisiyordur rahat alniabilir.

  • Alınmaz zaten hocam 100k 120k şişirilmiş fiyatlar birde ikinci el
    En fazla 50k yı geçmemesi gerek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi.. Kredi çekmek o kadar normalleştirilmiş ve normal hale gelmiş ki, sanki bimden su alıyorsun..Ne kadar büyük bir günah olduğunu burdan hatırlatmak isterim.


    Bunun dışında araba almak dert değil, onu yürütmek de ayrı dert; her sene fahiş derece arttırılan mtv olsun, kasko ve sigorta olsun, muayene olsun, hele yakıt kısmına hiç girmiyorum... Olduğu yerde yastın, acil durumlarda kullanırım desen, olduğu yerde yatsa bile yine masraf yazar araba.


    Sırt yakıt yüzünden sokaklarda garajlarda yatan arabalar çok.. Bu zamanda arabası olmayanın kafası da cüzdanı da rahat

  • Bence motor almak mantıklı o paralara herkesin ihtiyacı farklıdır ama 100-120k ya satılan araçlar belli. Artık üniversite bitirmekte bir ise yaramiyor araba almak için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xmaxlar karaborsa olmuş kardeş bende çok küfür ediyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 milyonu bulanlar nasıl alınıyormuş hocam anlamadım,araç ihtiyaç ve insanlar bir şekilde insanlşar alıyor

  • Çoğu da kiralıyor,almakla uğraşmıyor kimse..
    Bir araba kiralasan 7 bin.. Veriyor anahtarı, Mazot u benzini kendin koyuyosun..
    Sigorta,kasko,muayene,bakımı vs..
    Sorumlu değilsin
    Bizim bi tanıdık kiralamıştı hatta
    Ne uğraşacam bütün masrafla sorumlulukla
    Paramı verir,anahtarımı alır
    Gerisini takmam diyodu..
    Bence kiralamak daha mantıklı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt

    İftira nerede attık? 500 dolar maaşlı adamların altında 30 bin dolarlık arabalar var (Türkiyede 30 bin) ben de soruyorum nasıl alıyorlar diye. Benim maaşım 1100-1200 dolar. Gelirim 1500 dolar. Ben alamıyorum. Sıfır araba çekenler de ailemdeki bazı bireyler gibi kolay kazanan insanlar. Müteahhit, vs.

  • The Management kullanıcısına yanıt

    2017'de üniversitedeyken arkadaşım 2012 bmw 3.20i almıştı, dolu paket falandı, ben pek anlamam. 72 bin TL. Şimdi kaç para bu araba? Şuan sıkıntı çok büyük, 5-6 yıl öncesine kadar yine alınabilirliği vardı.

  • Eniştem geçen yıl nakit 2 adet xc30 1 adet xc60 aldı, böyle alınanları anlıyorum, adam zengin. Ben maaşlı çalışanların nasıl aldığını öğrenmeye çalışıyorum. Herkes de kredi demiş.

  • Vallahi helal 2-3 senedir özel sektördeyiz ne araba alabiliyoruz ne ev bu gidişle ikiside rüyamızda zaten. Aileden zengin yada maaşın sağlamsa alabilirsin de başka türlü imkansız .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite dönemi dahil ailemden son yedi sene de hiç destek almadım. 2 yıl önce mezun oldum. Geçen aralıkta kredi çekip 90k'ya 2006 model clio aldım. Kredinin aylık ödemesi 2200 liraya denk geliyordu. Şu anda maaşım nerdeyse 5 katına çıktı. Kredi ödemesi hala aynı miktar ve arabam nerdeyse kendini ikiye katladı. Önümüzdeki hafta içinde aracımı satıp tekrar kredi çekip 2013-14 model Golf almayı planlıyorum. Alan böyle alıyor. Enflasyonun güzel yanı, borcun eriyor. Bu arada ülkede kayıt dışı ekonomi çok fazla. 10k resmi geliri olup resmiyet dışında bir o kadar daha kazananlar var. Piyasa böyle dönüyor. Beni linçleyenler olacak fakat şu anda Türkiye'de para kazanmak çok çok kolay ve 400-500k para değil. Az biraz kafası çalışan ama çokça girişken olan sıfırdan gelip 500k'lık arabayı 2 yıl içinde alabilir.

  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

    Enflasyonu unutuyorsunuz . Evet maaşlar sürekli yükseliyor krediler aynı kalıyor ama maaşlar yükseldikçe her ürün ve hizmete zam geliyor. Aslında para yine bir yerlere gidiyor.

    İkinci olarak elinin altinda ki aracın fiyatı artıyor ama tüm araçların fiyatı artıyor. Açıkçası 8 yıllık golf alma hayallerine kadar düşmek üzücü . Ekonominin ne durumda olduğunu buradan görün .

    Üçüncü olarak para kazanmak çok kolay demişsiniz ama sanırım sizin dediğiniz kazanma yöntemleri etik olmayan yolları içeriyor. Haram para çabuk bitermiş derler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin mantiginiza göre demişsiniz ki insanlar parasını dolar ve altında tutuyor dolar ondan yuksek . Okey. Sonra demişsiniz ki parasını dolar ve altında tutanlar ev ve araba yatırımı yapıyor. Yani sizin mantiginiza göre insanlar yastık altında tuttukları dolar ve altınları ev ve araba almak için harcıyor . O zaman doların düşmesi lazım çünkü insanlar dolarlarını bozdurup ev ve araba alabilirler . Ama şuan ki duruma baktığımız da dolar hala yüksek . Yani sizin mantiginiz çelişkili malesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.