Şimdi Ara

Bu ikaz işareti nedir ? Opel astra hb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
55.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün 2 lastiğimde çivi vardı yama yapıldı lastiklere.Sonrasında bu ikaz ışığı yandı nette bulamadım anlamını.

Bu ikaz işareti nedir ? Opel astra hb

Opel Astra HB Kırmızı Ünlem İşareti: Lastik Basıncı Uyarısı

Opel Astra HB'nizde kırmızı bir ünlem işareti belirirse, lastik basıncını kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir. Lastik basınç sensörü, lastik basıncında bir düşüş tespit ettiğinde bu uyarıyı tetikler.

Lastik basıncının düşük olması sürüş deneyimini olumsuz etkiler ve güvenlik riskleri oluşturabilir. Aracınızın lastik basıncını düzenli olarak kontrol etmeniz, uygun seviyelerde olduğundan emin olmanız önerilir.

Lastik Basıncını Sıfırlama

Opel Astra HB'nizde lastik basıncı sensörünü sıfırlamak için şu adımları izleyin:

• Lastiklerinizi üretici tarafından belirtilen önerilen basınç değerlerine şişirin.
    • Kontak anahtarını "ON" konumuna getirin; motoru çalıştırmayın.
    • Yol bilgisayarı menüsüne gidin ve "TIRE LEARN" ("Lastik Öğren") seçeneğini bulun.
    • "TIRE LEARN" düğmesine basın ve yaklaşık 1 dakika bekleyin.
    • İşlem tamamlandıktan sonra yol bilgisayarı ekranında "TIRE LEARN OK" ("Lastik Öğrenme Tamam") mesajı görünecektir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Lastik basıncını yalnızca lastikler soğukken kontrol edin.
    • Lastik basıncını ayarlarken stepneyi hariç tutun.
    • Lastik basıncı uyarı ışığı söndükten sonra bile lastik basıncını kontrol etmeye devam edin.

Lastik basıncını kontrol etmek ve sıfırlamak, Opel Astra HB'nizin güvenli ve verimli çalışmasını sağlamada önemli bir adımdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Düşük lastik basıncı ikazı sanırım.

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Düşük lastik basıncı ikazı sanırım.

Doğru cevap

Ekleme : lastik tamiri sırasında, sensör kırılmış ise de benzer uyarı verebilir. Lastikciler hala bu sensör olayına alışamadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 21 Mart 2015; 13:56:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

Düşük lastik basıncı ikazı sanırım.

Doğru cevap

Ekleme : lastik tamiri sırasında, sensör kırılmış ise de benzer uyarı verebilir. Lastikciler hala bu sensör olayına alışamadı...

Alıntıları Göster
    Lastik basıncı düşük, geçici çözüm olarak; ya ikaz lambası ile aynı simgede bir tuş vardır yada DDS yazan bir tuş vardır. aracı çalıştır, 3-5 saniye basılı tut, ikaz ışığı yanıp yanıp söner ve yeni basıncı kaydeder. 7 sene bindim o arabaya bol bol basardım, ha bide sport tuşuna :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetali07 -- 21 Mart 2015; 14:18:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetali07

Lastik basıncı düşük, geçici çözüm olarak; ya ikaz lambası ile aynı simgede bir tuş vardır yada DDS yazan bir tuş vardır. aracı çalıştır, 3-5 saniye basılı tut, ikaz ışığı yanıp yanıp söner ve yeni basıncı kaydeder. 7 sene bindim o arabaya bol bol basardım, ha bide sport tuşuna :D :D

Deneyeceğim hocam saolasın.Çözüm olursa burayı editlerim.

1-Düşük lastik basıncı
    2-Fazla lastik basıncı
    3-Lastiği tamir ederken sensöre zarar verdiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Opel Astra H Sorunlu Mu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzin ışığı :( o sarı ışıktan kurtulmamız umuduyla

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Benzin ışığı :( o sarı ışıktan kurtulmamız umuduyla
    Muhtemel tamir gören lastiğinize basılan hava diğer lastiklerdeki hava değerlerinden farklı.
    Farklı hava basınç değerleri, tekerlerin çap miktarlarını azda olsa değiştirir. Bu durumda dolaylı olarak tekerin devir sayısını değiştirir. 4 tekerde bulunan sensör, tekerlerin dönmesiyle beraber devir sayılarını ölçer. Devir sayılarında uyuşmazlık varsa bu uyarı ekranda görülür. Tüm lastiklerinizdeki basınç eşit olmalı. Basınçları eşitledikten sonra aracı hareket ettirip ilgili tuşa basılı tutun. Işık sönecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kami Kaze

Jant hakkında pek bilgim yok
    Hocam jant takarken lastiğide sökecek mecbur

beceremezsek yan dükkana da sensörcü açarız

Orijinalden alıntı: CyberBot

Hocam jant takarken lastiğide sökecek mecbur
    Astra H' de bu ışık genelde el freni için yanar, umarım el freniniz tam iniktir ya da fren teki biraz gergin de duruyor olabilir. Bir el freni ile uraşın, olmadı tanıdık usta varsa el fren telini hafif gevşettirip kontrol edebilirsiniz.

Diğer ihtimal de lastik basıncı.

Denedim hocam basılı tuttum yanıp sönmedi hiç.

Orijinalden alıntı: coder73

quote:

Denedim hocam basılı tuttum yanıp sönmedi hiç.

Alıntıları Göster
    aracımda hava basınç sensörü olmadığı için soruyorum bilen varsa bu sensör çabuk kırılacak bir paraçamı fotoğraf atabilecek biri olursa memnun olurum
    Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

aracımda hava basınç sensörü olmadığı için soruyorum bilen varsa bu sensör çabuk kırılacak bir paraçamı fotoğraf atabilecek biri olursa memnun olurum

Alıntıları Göster
    Sensörü sibobun altında ufak bir parça gibi düşünün. Lastikçiler lastiği janttan genelde paldır küldür söktüğü için sensöre zarar veriyor. Servise gidin, sensör arızası ise lastikçiden hasarınızı karşılamasını isteyin.

Orijinalden alıntı: HazzaR

Sensörü sibobun altında ufak bir parça gibi düşünün. Lastikçiler lastiği janttan genelde paldır küldür söktüğü için sensöre zarar veriyor. Servise gidin, sensör arızası ise lastikçiden hasarınızı karşılamasını isteyin.

Alıntıları Göster
    Bugün denedim hocam bir kaç kere yandı ve tamamen söndü ışık.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.