Şimdi Ara

Bu Hız Yeterli Midir? Acil destek lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir eve taşındım ve altyapı sorunları nedeni ile sabit internet bağlatamadım. Bu sebeple mobil internet almayı düşünüyorum, Türkcell'in bilgisayardan internet ürününü almayı düşünüyorum, 50 GB kota hakkı veriyor, yine Türkcell'in sağladığı '4.5G Turkcell VINN WiFi E5573' modemi ile bağlanacağım evden.

Hız değerlerini aşağıda belirttim, sadece bugün bakma fırsatım oldu arkadaşın Türkcell hattı ile Sony Xperia Z1 ile 1 saat içerisinde çeşitli denemeler yaptım, gördüğüm en yüksek ve en düşük hızı ve genelde gelen hızı belirttim.

Sorularım şöyle;

1- Bu değişkenlik neden oluyor? Yani yarın öbürgün internetten çok daha düşük hızlar alma ya da çekmeme olasılığı var mı?

2- Öyle dizi, film vs. izlemeyeceğim, sadece bakmak gereken şeyler olduğunda bakacağım, sosyal medya vs. falan, bir de PS4 ile Fifa oynuyorum online olarak genelde, online oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım? Kasma kopma olur mu bu değerlere dayanarak?

3- 50GB kotadan sonra hız 128 kbps 'ye düşüyor ve sınırsız oluyor. Bu hız ile neler yapılabilir? İnternette yavaşta olsa gezilebilir mi yoksa hiçbir şey yapılamaz mı?

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler. Gelen cevaplara göre alacağım interneti bu hafta içi.

Yüksek Hız;

Düşük Hız;

Genelde Gördüğüm Hız;

• Hocam 4.5g cekmiyor mu genelde 3g ile hiz olcumu yapmissin 4.5g varsa cihazda cekiyorsa onu ac onunla hiz testi yap kotan varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: murat5552

Sadece ilk foto 4.5g digerleri 3g ama 4.5g de az cekiyor sinyal bu nedenle dusuk cikmis hizin biraz

4,5G'yi çok nadir yakaladım hocam çekmiyor heralde ya da telefon ile alakalı olabilir mi Sony xperia z1, peki normalde yakaladığım hız yeterli midir internete girmek rahat rahat kasmadan gezmek için vs.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srondad -- 2 Ekim 2016; 17:01:25 >

Orijinalden alıntı: Yandex

Online oyunlarda net hızı değil Ping hızı önemlidir. Oda yeterli gözüküyor. 128 kbps düşerse Ping süresi artacaktır oyunlarda problem yaşayabilirsin.

30-45 ms arasında değişiyor genelde ping hızı PS4 online oyunlar için yeterli midir? 128 kbps hızdan sonra oyun oynamasam da olur sıkıntı değil kota içerisindeyken yeterli gelecekse bana uygundur.

Orijinalden alıntı: srondad

quote:

Orijinalden alıntı: murat5552

Sadece ilk foto 4.5g digerleri 3g ama 4.5g de az cekiyor sinyal bu nedenle dusuk cikmis hizin biraz

4,5G'yi çok nadir yakaladım hocam çekmiyor heralde ya da telefon ile alakalı olabilir mi Sony xperia z1, peki normalde yakaladığım hız yeterli midir internete girmek rahat rahat kasmadan gezmek için vs.?

Alacaginiz wifi Modemi camin onune koyarsaniz biraz daha iyi sonuc alabilirsiniz ya da z1 in 4g frekanslarina bakmak lazim belki cihazda olmayan yakinlarda baska 4g baz istasyonu vardir ama 11 mbit 4g ye gore dusuk bir hiz ama is gorur yine de adsl hizina yaklasmis 50gb tan sonra 128kbps ile ancak mobilde sayfa acarsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkcell yerine Vodafone bakın derim. 11 liraya günlük full hız sınırsız internet veriyor.

Orijinalden alıntı: Yandex

Turkcell yerine Vodafone bakın derim. 11 liraya günlük full hız sınırsız internet veriyor.

Hangi kampanya hocam o atabilir misiniz? Günlük 11 TL mi? Çok fazla fiyatı öyleyse, Vodafone'da en yüksek kota 20 GB o yüzden es geçtim onu direk.
  • Vinn zaten 3g hizin 5-6 mbps olsa yeter kotali internet sonucta bence alabilirsin. Pencere kenarina koyarsan biraz daha hiz ve ping olumlu etkilenebilir. Ayrica arkadasin paketi hazirkart 25 liraliklardansa o paketlerde zaten hiz kisitlamasi var 7mbps. Ping olarak sabit internetin yerini tutamaz fakat mobilde en iyi ping turkcell dedir

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Turkcell de 150 GB paket var yanılmıyorsam 300 liraydı.

150 GB yok hocam ya da ben göremedim en fazla 50 GB var?

https://m.turkcell.com.tr/kurumsal/internet/bilgisayardan-internet/150-gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero fear -- 4 Ekim 2016; 23:05:41 >

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • srondad kullanıcısına yanıt
    Online oyunlarda sorun olur zaten pekde cekmiyor hat ping yuksek olur benim 4g diregi cok yakinimda olmasina ragmen genede lolde cok fazla ping sorunu oluyor 3gde fuol cekiyor hizida 10mbps civari ama ping ucuyor resmen yani operator internetiyle online oyun oynanmaz altyapi nin bir an once eve cekilmesj icin ugrasin bence

• Benim evdeki superonline 50mbps kablosuzdan baglanmama ragmen ping 61 civari lolde 4gde hiz 60mbps turk telekom ve full cekiyor ama lolde 120ms sabit bazen 300e ucuyor ve haraket edemiyorsun senin cekimin baya dusuk

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.