Merhaba Nispeten kırsal sayılabilecek bir yer için anten arıyorum. Superbox evin dışında tek tık sinyal alıyor, evin içinde hiç almıyor. Bu durum Turkcell'in umrunda değil. Bazı forumlarda POYNTING ürünlerini önermişler... Bazı forumlarda da antenin hiç bir işe yaramadığından bahsetmişler. Sizin öneriniz nedir ? |
Superbox Anten Önerisi

-
-
harici yagi antene ihtiyacınız var.
-
teşekkürler...
marka model önerme şansınız var mı ?
-
Bütçe varsa
https://www.ucuzon.com/log-periyodik-5g-anten
+ kablo + konnektör.
ucuz çözüm işe yarar mı bilemem.
-
çok teşekkürler...
ben de şunu bulmuştum... 25dBi
bu nasıl sizce ?
www.ticaretsokagi.com
Superbox Dış Mekan 25 dBi Anten Seti 5 Metre - TicaretSokagihttps://www.ticaretsokagi.com/urunler-superbox-dis-mekan-25-dbi-anten-seti-5-metre-348 -
Cihaz dışarıda alçakta da hiç mi çekmiyor?
Ben olsam varsa eski bir modem vs. SuperBox cihazını dışarıda mobil şebekeye bağlanmaya ve modemi de ev içinde WiFi sinyali vermeye kullanmak için denerdim.
Çünkü bu antenler tek banttan çalışacaktır. SuperBox cihazı ise birden fazla bantta taşıyıcı birleştirme yaparak daha yüksek bir hıza da erişebilir. Tek çubuk gösteriyor olabilir ama çubuk direk hız göstergesi değil. Telefonda tek çubukla 120 Mbit aldığım da oluyor. Ha cihaz da tek taşıyıcı ile bağlanıyorsa bu antenler tabii ki daha iyi olur. Yalnız bu antenlerde o kadar geniş bir frekans aralığı var ki herhangi bir frekansa optimize olmadıklarını düşünüyorum, ne kadar performans verirler denemeden bir şey diyemeyiz.
-
superbox'ın en iyi gününde max gördüğü 15mbit/s ama ortalama 8 mbit/s diyebiliriz genelde. herhalde anten her türlü bundan fazlasını vermesini sağlayacaktır.
superbox dışarıda kalsın ama IP değerinden dolayı dış şartlara kışın çok dayanabileceğini sanmam )))
-
Paketinizde hız kısıtı da var sanırım o zaman ya. Yani, o civarlarda olur yine hız.
-
Büyük ihtimal aynı şirket. Birkaç sitesi daha var.
-
Daha önce telefonların çekmediği yere superbox almıştım. Çatı kenarının altına plastik pano aldım su geçirmesin diye. İçine superbox'ı koydum. Birde ucuz yukarıda attığım 4g panel anteni koymuştum. İnternet işimizi görmüştü. Hala çalışıyor.
-
Superbox limitsiz paket ise 15 mbit sınırlı idi sanırım.
-
Çekmeyen yerlerde harici antensiz sadece cihaz ile çok zor. Mutlaka güçlendirilmesi lazım.
-
yok, kendi normal hattımı takınca da aynı hızı veriyor...
-
Turkcell yatırım yapmaz. Türkcell az bişey çekiyor diye ulaştırma bakanlığı da baz istasyonu koymaz. Geçmiş olsun. Bunlar zaten hizmet nedir onu da bilmezler. Torpiliniz varsa ayrı tabii. O zaman olmayacak her şey olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X