Şimdi Ara

BU FORUMDA BU ZİHNİYET OLMAMALI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumun başlığı muhtemeledir ki pekçoğunuzun ilgisini çekecek... Umarım paylaşacağım fikirler de tartışma çıkartmaz, sadece sakin kafa ile düşünmenizi sağlar.

Uzun zamandır takip ediyorum forumu, bende sorular sordum, yorumlar yaptım... Kimi dostlar kadar teknik bilgim olamadığı için sessiz kaldığım zamanlar çok... Lakin ciddi anlamda paylaşılanlardan çok şey öğrendim... Bu sebeple iyi ki varsınız...

Ancak kabul edemediğim bir sıkıntı var... İsim hiç önemli değil, (kelimelerimi kimseyi incitmemek için özenle seçmeye çalışacağım)

Her 3 forumun 2'sine dahil olup yok '' -Geçen gün göstergede 220 gördüm''; yok bilmem ne caddesinde şu hızla makasa girdim, yok bizim ... marka araç ile şunu tokatladım muhabbeti yapan Hızlı Sürücüler...

Kaçınız bir yakınınızı böyle bir kendini bilmez sürücü yüzünden kaybettiniz? Yada kaçınız o kazadan sonra temel insanı özelliklerini kaybedip '' - Bu şekilde yaşacağıma Allah canımı alsaydı da beni bu şekilde insanlara muhtaç etmeseydi'' diye gözyaşı akıtan sizin benim yaşımda ( yaşım 29) insanlarla beraber olabildiniz? !!!

Bu insanların, yani anlamsız hız düşkünlerinin, birşeyleri anlamaları için illa ki kendilerine veya sevdiklerine acı mı dolması gerekiyor... Bazen ''- Allahım, ona da aynı acıyı yaşat'' diyesim geliyor; sonra tövbe diyorum, acı acıyla öğrenilmemeli... Ama öğrenin birşekilde lütfen...

O çok beğendiğiniz, modifiye ettirdiğiniz araçlarla tavana vuran ibreler birilerini tehdit ediyor hergün.

Merak eden varsa hayır hiçbir yakınım çok acı duruma düşmedi kaza sonucu, yada ben buna sebep olmadım... Buna rağmen o korkuyu yaşıyorsam sizde bir düşünün o gün gelip acıyı yaşadığınız yada yaşattığınız günkü halinizi...

Elbette sınırlar içinde seri araba kullanılır...Buna lafım yok... Elbette otobanda belli yüksek hızlara çıkılır...Buna da tamam... Ama kendi kendinize düşündüğünüzde bunların ne zaman yapılmaması gerektiğini fark edemeyen bazı güya sürücülerin siz trafikte iken hemen yanıbaşınızda olduğunu biliyorsunuz.

Babacıklarının yada kendi cüzdanlarının güçlü altyapısı ile bilmem ne beygir, bilmem ne motor araca sahip bu kişilere biri günü gelecek en gerekli aracın onlar için ve sayelerinde bizler için tepesinde AMBULANS yazan bir minibus olacağını hatırlatın.

Elbette bu sayfalardaki kişilerden kalkıp sersem bi sürücüyü pataklayıp yavaş gitmesini öğetmesini beklemiyoruz.

Ama bu sayfalara hızı teşvik edici , matah bişi gibi gösteren yazıları eklemeyin.

Kimseyi hedef almadığımı tekrar belirtirim...

Hepiniz sevdikleriniz ile sağlıklı ve huzurlu yaşayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deutr -- 12 Aralık 2005, 15:18:02 >

• Motor sporları ve arac modifikasyonu adı altında bir forumda bulunuyoruz ve bu forumda hızlı araclar, modifiye sistemleri v.b. seylerden bahsedilmemesi beklenemez!!! Ama söylediklerinde sonuna kadar haklısın.. Ates düstügü yeri yakıyor ve Türk insanı olarak birseyin degerini ancak kaybettigimizde daha iyi anlıyoruz.. Bende deli gibi araba kullanıyorum cogu zaman ama hicbir zaman bununla gurur duymadım ve kimseyide tesvik etmedim bu konuda! Sanırım burda ne konusursak konusalım bos herkes bildigini yapmaya devam edecektir
  • aynı görüşleri paylaşıyorum arkadaşım...
  • Kesinlikle katılıyorum dostum
  • bu sanırım içimizden gelen ve önlenmesi imkansız olan birşey..hız tutkusu..burda hernekadar haklısın,çok dogru konusmuşsun desem de dışarıya cıktıgımda birisinin arkadan selektörü cakması tüm senaryoyu değiştirmeye yetiyor...şimdi bana acı yaşamadıgın için böyle şöylesin diyebilirsin ama emin ol çok şey yaşadım ve gördüm..bana bir şey olmasa da başkalarının acı çekmesine sebeb oldum..tabi ki pişmanım yaşadıklarımdan keşke olmasaydı diyorum ama zamanı geri getiremiyorsun ayrıca hız tutkuna da engel olamıyorsun...buarada kimse arabasının fotograflarını cekmek için mod. olaylarına girmiyor bunu herkes bilir
  • Aziz dostum bin kişi 1000 ayrı niyetle giriyor..Haliyle farklı görüşlerin olması doğal..Ama elimizden geldiğince uyarıyoruz "hız felakettir diye" ..Ekseri genç nesil otolarını hızlı kullanmaktan hoşlanıyor haliyle bunun sonuçlarını görmeden idrak etmemekte ısrar ediyorlar..

http://forum.donanimhaber.com/m_4922304/tm.htm

linkine tıklarsan aşırı hızın nelere malolduğunu anlatır entry lerimizi göreceksin..Tepkin doğal ama farklı görüşleri de garipsememek lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Claymore -- 12 Aralık 2005, 15:47:17 >
  • Tepkinde kesinlikle haklısın ama örneğin 2 hava yastıklı abs li asr li dijital klimalı 17 inç jantlı sun roof lu deri döşemeli full body kitli bir araçla örneğin Tofaş ŞAHİN in aynı fiyata satıldığı bir ülkede bu tip seviyesiz geyikx ler olabilmektedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne kardeşim heryerde.siyaset
    3 yıl önce açıldı
    Neden Bu ülkede imageboard yok?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de trafikte hıza karşıyım - ama trafiğe kapalı alanlarda hız yapılması önemli değil bence - tamamen kullanıcının sorumluluğu..

özellikle şehir içinde yawaş kullanırım - yayalardan çok tedirgin oluyorum - hiç bir güvenceleri yok çünkü
  • Sizce bir arabanın 0-100km ye kac saniyede cıktıgımı onemlidir yoksa 100-0 km ye kac metrede indigi mi?

Bence 100-0 km tarafım belli
  • bence ara hızlanmması ve fren mesafesi..

scenicte: 60-100 @2.vites 6sn sürüyor

100-0 38 m..

0-100 hiç sormasak:d 14.3 sn
  • Aynen katılıyorum.Bunu hız için açılan topictede yazdım.1.6 cc araçlarda max hız.Bu ne biçim topicinsanlar bunu görünce ulan benim araba kaç yapıyor diye düşünüyor ve eminim o topic açıldıktan sonra bir çok insan hız denemesi yapmıştır oraya bir şeyler yazmak için.Moderator arkadaşlara sesleniyorum lütfen burda herşeyi tartışalım öğrenelim bilgilerimizi paylaşalım ama insanları hız yapmaya teşvik eden cümlelere topiclere ve insanlara lütfen müsade etmesinler.Bu hepimizin iyiliği için gerekli birşey
  • Fikirler bu kadarsa açıklama yapayım.

Daha önce bu tip şeyleri çok engellemeye çalıştık gerek kurallarla, gerek ceza yaptırımları ile.Ancak başarılı olamadık.Olamadığımız gibi forumdada ne tat bıraktık ne tuz.

Ben bile kendimle çelişmeye başlamıştım.Hız görüntüleri v.s yasak diyoruz ama video lar diye topicimiz var.Videoların hepside hız üzerine.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu oluyor bu sefer.

Görkem kardeşiminde dediği gibi kimse foto çekmek için modifiye etmiyor veya sırf 50 ile gitmek için araç almıyor.

Madem olay bu kadar basit, neden araç tavsiye topiclerinde aracın performansıyla bu kadar ilgileniliyor?1.2 araba çekmezmiş bilmemne.1.2 araba çeker götürür yürütür radarada sokar.Ama bizler doyumsuszuz performans istiyoruz ondan sonra hız felakettir v.s.

Ancak bunu ne kadar yasaklarsak yasaklayalım kimsenin bu duruma kulak asacağını sanmıyorum.Nasıl insan sigaranın alkolün kendine zarar vereceğini bile bile dibine düşer buda aynı durum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Can

Fikirler bu kadarsa açıklama yapayım.

Daha önce bu tip şeyleri çok engellemeye çalıştık gerek kurallarla, gerek ceza yaptırımları ile.Ancak başarılı olamadık.Olamadığımız gibi forumdada ne tat bıraktık ne tuz.

Ben bile kendimle çelişmeye başlamıştım.Hız görüntüleri v.s yasak diyoruz ama video lar diye topicimiz var.Videoların hepside hız üzerine.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu oluyor bu sefer.

Görkem kardeşiminde dediği gibi kimse foto çekmek için modifiye etmiyor veya sırf 50 ile gitmek için araç almıyor.

Madem olay bu kadar basit, neden araç tavsiye topiclerinde aracın performansıyla bu kadar ilgileniliyor?1.2 araba çekmezmiş bilmemne.1.2 araba çeker götürür yürütür radarada sokar.Ama bizler doyumsuszuz performans istiyoruz ondan sonra hız felakettir v.s.

Ancak bunu ne kadar yasaklarsak yasaklayalım kimsenin bu duruma kulak asacağını sanmıyorum.Nasıl insan sigaranın alkolün kendine zarar vereceğini bile bile dibine düşer buda aynı durum.

Söylediklerinde sende haklısın ama biz yinede mücadeleye devam edelim.Bir kişiyi bile bu sevdasından vazgeçirsek bize yeter.Biz bu işi hep birlikte yapmalıyız.Ve ben bunu bu forumda hep dile getirmeğe çalışacağım.Anlarlar anlamazlar ama eminim ben ve benim gibi düşünen bi çok insan hız konusunun üzerine titizlikle gidecektir.LÜTFEN HIZ YAPMAYALIM!!!

• Ben şuanda böyle bir kısıtlamanın içinden çıkılamayacak bir durum olduğunu düşünüyorum.( Video,resim paylaşmayıda yasaklamak lazım tutumlu olabilmek için)

Ama değişik fikirleriniz varsa dinleyip değerlendirmek isterim.Bir süreliğine üst konu yapıyorum.
  • Zannedersem sana abi demem icab eder benden yasca buyuksun ve dediklerine katilmiyan burda hicbir surucu yada okuyucu yoktur ancak kimi arkadaslarinda belirttigi gibi bu forum suratli arabalarinda konusulacagi motor sporlari uzuerinede bahsedilecigi bir sitedir ... Sana butun kalbimle katiliyorum aci basa gelmedikce uzaktan onemsiz gorunur yada bana hic o aci var olmiyacakmis gibi gelir sanma bende en az senin yasadigin o tedirginligi yasiyorum lakin senin kinayarak rahatsiz olarak bahsettigin insanlardan biriyim bunu gururla yada ovunerek soylemiyorum bundan uzuntude duymuyor diyilim ama dayanamiyorum her seferinde dreksiyona tamam bu sefer yavas gidicem diyorum yazik gunah ya bisey olsa diyorum ama nafile olmuyor bir bakmisim 200lerdeyim arabam cok suratli 200 goruyor benim bir subarum var bunu almak ailemin hatasi belkide ama babamda senin gibi dusunuyordu suratden nefret eden bir babam var halada hata oldugunu soluyor hatta beni takip ettirecegini suratli surersem altimdan arabyi alicagini devamli soyluyor...ama duramiyorum adrenalin kalbimden damarlarima pompalanmaya basladiginda elim ayagim sogumaya basldiginda beynim uyusuyor bu inanilmaz bi duygu sanki seks gbi cok farkli kelimeler yetmiyo... bana belki bu yazdiklarimdan dolayi hasta ruhlu diceksin belki haklisin zaten imzamda yazdigimi oku korkuyorum ama...

• Çok güzel yazmış arkadaş, tamamına katılıyorum.
  • öncelikle bizim türk insanı böyle olduğu sürece bu hayatta bitmez...
    nasılmı olduğu için?
    taksici dersin müşterisi yoksa 2 şeridi ortalar yanda araba cıkar diye hem solu hem sağı kapatır...
    müşteri varsa zırt pırt kırar aralara kaynamaya kasar önünüze kırar...
    dolmuşcu dersin yanda yer varken yolun ortasında yolcu alıp bindirir hatta ara sokakları toptan kapar...
    öncelikle hız konusundan önce araba sürme kültürümüzün değişmesi lazım ama türklerin nekadar iyi hoş kültürü varsa okadarda boş berbat kültürleride var...
    şahsen ben bir zibidinin cıkıpta önüme sinyalsiz dalmasını yada araba sollarken bana selektör yapmasını kaldıramıyorum...
    ya inip ağzını yüzünü dağıtacağım yada onu geçip rahatlıyacağim...
    türkiyede bazen bazı durumlar öyle cok insanın başına geliyorki tüm beyinsizler bizim ülkede diyesim geliyor...
    sinyalsiz önüne kırarlar makas atıp durmadan arabayı dans ettirirler araba solladığını göre göre selektör yapıp seni deli ederler şimdide yeni moda oldu soldan giderken arabayı arkanda gördüğünde sağa cekiceksin ama herif öyle bir basmış geliyorki sağa kırıyor ve seni sağlıyor...
    kimse kusura bakmasın ama ben böyle tiplere yol vericeğime basarım ve kıl ederim...
    deliyle uğraşmamak lazım ama bir seviyeden sonra her kez deli oluyor...
    trafik kültürü olmadan bence daha cok kişinin başı yanar ocağı söner hayatı kayar...
    ama devlettede suç var...
    su an amerikada belirli bölgelerde drag pistleri var ve organizasyon a gerek olmadan kafalarına göre gidip yarışıyorlar...
    ama türkiyede trafiğe kapalı bi yer bul git jandarma gelio seni kovuyor...
    bırakın adamlar trafiğe kapalı alanda okadar para veripte hobi gibi severek yaptıkları şeylerin tadını cıkarsınlar...
    0 atsınlar 400mt kalkısı yapsınlar muzik sistemlerini sonuna kadar zorlasınlar...
    yok işte bunlarda napıyor ozaman 4 şeritli ana yolda makas atarak sokak aralarında elfreni çekerek stres atıyorlar yada para verdikleri arabalarının keyfini cıkarıyorlar...
    bir insan tabiki arabasına bakmak foto çekmek için arabasını modlamaz ama türkiyede bunu yapması için yer yok...
    ankarada bi ivedik bide enka (göbası ist otobanı trafiğe kapalı alan) var ama 3-4 saate bir jandarma basıo ee ne oluyor?
    basıyorda iyimi ediyor?
    tam tersi 40-50 tane modlu araba gazı köklüyor otobana cıkıp 190-200 le makas atmaya kasıyor hepsi birden geri yoncadan dönüp geri geliyor...
    yahu bırakın trafiğe kapalı yerde ne isterlerse yapsınlar cünkü yapmayınca gelip şehir içinde trafikte yapıyorlar...
    önce mantık sonra kültür değişmeli

• adam neler diyo haklisin haklikatiliyorum keske herkes senin gibi dusunse

• dostum tamamen katılıyorum hele su 0-100 ile 100-0 olayı 100-0 tabiki önemli olan can ama iste arabaya bindikmi kendimizi uçak kullanıyormus gibi görmesek ve daha neler ,avrupalılar bizden çokmu üstün hayır ,ama kurallara uyuyorlar ,birbirlerine saygı gösteriyorlar ,bizde adam el kol isareti yapar,silah çeker ates eder ,neler neler eğitim sart abi saygılar
  • 99 yılında çok yakın bir arkadaşımı kaybetmiştim , attığı 7 takla sonucunda, o sürati çok severdi , keşke olmasaydı ama oldu bitti , kaza anına şahit olup arkadaşımı o durumda görene kadar kaza sanki masal gibi gelirdi , lütfen arkadaşlar unutmayalım ki etrafımızda bizi seven insanlar war , onları üzmeyelim ..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.