Şimdi Ara

Bu esnaflar batmasında ne olsun? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
17.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yalan esnafın diğer bir ürünüdür..

  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Koç holding bünyesinde bulunan markaları çok büyük fiyat farkı olmadıkça mutlaka tercihimdir. Bence her işleri düzgün inşallah bozulmaz ve koç gibi holdingler çoğalır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sirkülasyonun az olduğu yerde bayat olma riski yüksek. Arz talep dengesi iyi olmalı yani pahalı ise de elde kalabilir o risk var. Ucuz ise kalitesiz malzeme olur vs. Ana sebep ticarette ve iş yeri açmada herhangi bir düzen olmaması. Herkes her işi efektif bir kural olmadan açıp yapabiliyor. Dolayısıyla dengesizlik çok fazla. Bu durumda çok dalgalı bir ticaret ortmında herşeyle karşılaşmak mümkün, kaliteli ürün ve hizmete kaynak kalmıyor.

  • Ne olursa olsun bilindik yerden alınmalı. Koskoca Kayseri'de tatlı aldığım 2 yer var. Ekmek aldığım 3 yer var. Market alışverişimi sadece 1 yerden yapıyorum. Olağan dışı bir alışverişim olacağı zaman merkezi yerleri tercih ediyorum. Gerekirse işim bir hafta gecikiyor, erindiğimden erteleyip duruyorum. Ama küçük esnafa 5 kuruş kazandırmıyorum. Çoğu zaman kendi işimi kendim yapıyorum.

    Şimdi de banyoya duşakabin için süzgeç takacağım mesela. Birkac sucudan fiyat aldım. En aşağı verdikleri fiyat 100 lira. 150 lira isteyen bile var "Boru var ve su gidiyor zaten. Birazcık kırıp süzgeci takacaksın. 5 dk sürmez." diyorum ve fotoğraf gönderiyorum ama yine de fiyat düşmüyor beyefendiler. Hiçbirine yaptırmadım. Bu tarz keriz silkeleyen tipler yüzünden evimde kırıcı delici matkap var. 10 liraya fahiş fiyat çeken tiplerin takacağından daha iyi bir süzgeç aldım. Dolgu malzemesini de alırsam 10-15 dk da montajını yaparım. Suzgecin etrafını doldurmak için malzeme lazım. Eski sanayiye gitmeyi bekliyorum. Onun için dahi küçük esnafa para kazandırmaya tahammülüm yok. Öyle bir nefret oluşturdular bende.

    Adam 5 dk lık işe 100 liradan aşağı inmiyor. Sonra da kazanamıyoruz diye ağlıyorlar. En az 90 lira kâr kalıyor beyefendiye. Plastik suzgecin perakende fiyatı 5 lira. Yeri evime 5 dakika. Günde 3 süzgeç taksa günlük 270 lira kâr kalır. Hadi abartıp git-gel ile birlikte 3 saat sürsün diyelim. Günde 3 saat çalışıp 270 lira kazanacak beyefendiler Tabi o fiyata yaptıracak enayi bulursa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 4 Ağustos 2020; 11:49:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Bende aynı kafadayım. Kendi işimi kendim yapmaya çalışıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıl olmuş 2020 hala çakal şark kurnazı türk esnafından dükkana gidip alışveriş yapan var... Online alışverişlerde böyle bozuk mal yollasınlar sıkıyosa yorum yazıp 1 puanı dayadın mı ağlıyolar efendim size ücretsiz ürün gönderielim şöyle yapalım diye. Ayağına dükkanına gidince böyle köpek çekiyorlar. Teknolojiyi kullanın arkadaşlar... Dünyanın parasını veriyorsunuz herşey ateş pahası. Kaliteli ürün tüketmek hakkınız bunu unutmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 4 Ağustos 2020; 12:9:17 >
  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum gıda maddelerinde kalitlei ürünler oluşturuyorlar. Torku gibi mesela yerli milli geçinip plastikten hallice kaşar peyniri yapıp satmıyorlar...

  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Aynen kurnazlar. Geçenler de meyve sebze alıyorum yarım kilo ver diyorum 800 gr tartmış olur mu diyor. Ya kardeşim tekim bozulur dedim 800 gr alacak olsam 800 gr isterdim dedim. Sonra diğer tartıklarına baktım 10 gr dan fazla aşağı yukarı oynamamış :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdincerdinc

    Aman abi telefoncu deme bana :) ankara necatibeyde cadde telefoncular dolu karşı şeritten giderim. Telefonumu online satın alırım, kılıf ekran koruyucu ve diğer aksesuarlarıda... İnan telefon bozulduğunda açarım içini tamir malzemelerini online getiririm. Xperia Z , asus tamir ettim..

    Bir Ankaralı olarak orası mimli zaten kaç kişiyi dolandırmışlardır bunca sene, hepside çakal kılıklı tipler. Kaç kişiyi dükkanların önünden çevirdim. Mecbur kalırsam en kötü bir telefon kılıfı alırım oralardan onada 10 liradan fazlasını vermem kimisi hiç önemsemiyor nasıl olsa müşteri avlarım diye kimiside tamam 10 lira olsun deyip veriyor. Yeni cihaz alırken huyumdur kılıf almadan kesinlikle kullanmam en son bi P40 Lite kılıfı aldım şeffaf fena değil kamera korumalı felan 10 liradan fazla vermedim ben kılıfı alırken adamın birine bak abi al sana s7 edge 1650 lira sıfır kutulu garantisini biz veriyoruz dubaide üretiyor samsung bunları deyip çakma mtk cihazı kakalıyorlardı birşeyde diyemedim abiye kaş göz işareti yapıyorum ama anlamıyor beni bende bıraktım polemiğe gireyim istemedim. Faturasız satış yapmaları bir yana üçü beşi bir araya gelmeden de kendilerini adam yerine koymazlar. Kesinlikle ne necatibey nede sakaryadaki telefonculardan telefon alımı yapılmaz, kulaklık, şarj cihazı dahi almayın. En kötü çok ihtiyacınız varsa bir kılıf alırsınız onada 10 liradan fazlasını vermeyin işlerine gelirse.





  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Birşey alıp satarken kafamda hep ne ben zarar göreyim ne karşı zarar görsün düşüncesindeyim.
    Esnaf parasını kazansın geçim sağlasın ama kazıklamadan yapsın. Herkes ne tutturursa olmuş kısa yoldan para tokatlama peşine düşmüş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahinn2255 Ş kullanıcısına yanıt
    Bu tip adamlarla hiçbir diyaloğa girmemeye çalışıyorum. Karşısında mal var sanıyorlar. Nasıl ayakta duruyorlar onuda anlamış değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdincerdinc

    Bu tip adamlarla hiçbir diyaloğa girmemeye çalışıyorum. Karşısında mal var sanıyorlar. Nasıl ayakta duruyorlar onuda anlamış değilim.

    Bende çözemedim. Birşeyi almadan önce fikir edinmek adına internetteki fiyatlarına bakmaları yeterli artık almadan önce, çünkü birşeyin ederi bellidir hadi çok alım yaptığın bir yer diyelim en fazla 50-100 lira düşer oda gerçekten o kadar samimi bir boyuta gitmişse şuanda refurbished olanlar 2500 bandında felan geziyor onlarda 1 haftaya elde kalır. Kaldı ki bu modelin sıfırı üretilmiyor artık buna rağmen adam sana kutulu garantili s7 edge'i 1650 liraya satıyor ava giderken avlanıyorlar :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahinn2255 -- 4 Ağustos 2020; 11:35:44 >
  • Bu devirde biraz kafan çalışır ve dürüstlüğe önem vermezsen inan kral gibi yaşarsın. Maalesef biraz safız. O yüzden bu tip esnaflar hep ayakta.
    Pasta konusuna gelince iddia ediyorum gerçek pasta yapan pastane sayısı %5 ancadır. Gerçi nelerde böyle değil ki.Bu yüzden çoğu kişi gerçek pastanın tadını bilmez ve pasta sevmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 4 Ağustos 2020; 12:47:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkede artık kimse yaptığı işi ciddiye almıyor ne yazık ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu durumu bende yaşadım çilek aldım çileklerin hepsi pörsümüş 100 adet var ise içinde yenilebilecek 15 tane anca vardı. alırken dedim usta iyilerinden ver bak tamam abim dedi. götürdüm geriye adam bunu benden almamısım diyor. haberlere çıkacaktım az kalsın

  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen o gün satamayacağını düşünmüştür kakalamaya çalışmış kendince kurnazlık yapıp. Böyle böyle yeni nesilde esnaftan alışveriş yapan insan kalmayacak. Esnafın kazını yemeyenlerburada esnaf güzellemesi yapmaya devam etsin..

  • Küçük esnafla artık alışveriş yapmıyorum.

    En son win10'u USB ye kaydetmek için 50 lira istediler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Yakında batacaklar zaten. İnsanlar online alışverişe alıştı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdincerdinc

    1 metre karelik yerler değil fazlaca şubesi olan yer.

    Oooo mis başak. Bir zamanların efsane yeri. Şimdilerde tel tel dökülüyor bizzatihi deneyimledim.


    Bir yer ne kadar franchise'a giriyorsa o kadar kalite düşmeye başlıyor.


    Tek mekanı olan, şubesi olmayan yerleri tercih edin. Misal Ankara'da bana göre en iyi pastane Öveçler 4. cad. Carnavale'dır.


    Her zaman her şey tazedir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdincerdinc

    Yakında batacaklar zaten. İnsanlar online alışverişe alıştı.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.