Şimdi Ara

Bu elektronik devre parçalarından hangisi ses çıkarabilir? SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba, evdeki samsung marka adaptörü tv nin dışında olan televizyon sadece dikey frekanslı kanallarda kulağı son derece rahatsız eden tiz bir ses çıkartıyordu. Bende içini açıp sesin geldiği noktayı kulağım ve telefonla tespit ettim. Fakat nokta atış tespit yapamadım. Ses, aşağıda eklediğim fotoğraftaki kırmızı alan içine aldığım bölgeden geliyor. Belki bilen vardır hangi parçanın ses yapma ihtimali var?

Bu elektronik devre parçalarından hangisi ses çıkarabilir? SS'li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerk88 -- 4 Kasım 2020; 13:21:6 >

• Üzerinde 100 yazan parça. Bobin olur kendisi. Cihaz çalışırken o parçaya dokunarak sesin kesilip kesilmediğini kontrol et. Yalnız eldiven kullan ya da, yalıtkan bir nesne kullanarak dokun. Çıplak elle dokunma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Üzerinde 100 yazan parça. Bobin olur kendisi. Cihaz çalışırken o parçaya dokunarak sesin kesilip kesilmediğini kontrol et. Yalnız eldiven kullan ya da, yalıtkan bir nesne kullanarak dokun. Çıplak elle dokunma.

Cevabını için teşekkür derim. Bir daha açıp bakayım. O parçayı kırsak büyük ihtimal tv çalışmaz. Ben böyle pis bir ses görmedim. Tv'yi kapatınca resmen dünya varmış diyorum.

• ilkerk88 kullanıcısına yanıt

Değiştrirsiniz parçayı? Aslında esnek yapıştırıcı ile içine ufak bi ekleme yapsanız ses kesilebilir.

Tabi başa bi arıza yoksa... bu parçanın ses yapma sebebi başka arıza da oalbilir.

• O bölgeye sıcak hava tutturun, tv veya tablet tamircisinde. LEhim takviyesi de iş görür lakin çok nokta olduğundan şansa kalır, biraz zaman harcamak gerekir.

• o 100 yazan bobindir ondan gelir hiç bişe yapamayacaksanız bile sıcak silikon tabancasıyla üstünü sağını solunu tıka basa doldurun sesi yalıtır

• Herkesin dediği gibi ses 100 yazan bobinden geliyor ama o sesi yaptıran bir sorun olabilir hocam
    Bobinin ömrünü dolduruyor olması yada bobine bağlı bir entegre hatta lnb'den bile kaynaklanıyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bobini kırarak söktüm. Ses tamamen kesildi tv de çıt yok. Fakat bu seferde çok az kanal çalışıyor. Ben en iyisi bir tamirciye götürüp yeni bobin takabilir mi sorayım. Hepinize teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.