Bu sistemi, ekran kartını Galax 2070 Super ex gamer Black Edition yaparak alma düşüncesindeydim uzun zamandır. Ancak gerek kendim düşündüğümde gerek forumlara sorduğumda yeni ekran kartlarını beklemem gerektiğinin daha mantıklı olduğu kanısına varmıştım. Fakat dolar, Euro sağ olsun aylar önce 9.000TL'ye alabildiğim bu sistem şu an 10.250TL olmuş durumda. Yani ben bekleyip yeni kartları alayım derken elimde olandan da olacakmış gibi hissediyorum. Bu yeni kartların tanıtılması, çıkması, Türkiye'ye gelmesi derken aralık ayı gelecek en iyi ihtimal. Tabi hangi fiyattan geleceği de belli değil, malum ekonomi. Benim soracağım şey sizce hala beklemeli miyim yoksa sistemi alıp daha uğraşmamalı mıyım? |
Bu Ekonomik Durumda Yeni Kartlar Beklenmeli Mi?

-
-
forumdakı ultra zekı arkadaslara kalırsa (kendılerını amerıkada almanyada felan yasıyor sanıyorlar) çook zarar edersınız. 4000 tl ye 3070 alacaktı arkadaslar.. 7000 tl ye de 3080
indirimden 4000 tl cıvarına kapabıldıgınız 2070S i alın. yada 2. el 2080S kovalayın.
doların gıdışatı hıc ıyı degıl ulkenın durumu dahada beter.
alın keyfını sürün.
-
Para sorun değilse beklemek lazım :), ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar biraz. Sonuçta yeni teknoloji geliyor, bizim fakir ve ülkenin durumu farklı konular, buna saman adam argümanı
denir, gerçi bu mantık safsatasını farketmek için orta üzeri zekâ lazım. Ultra süper zekâlı arkadaşlara bakmayın siz, çoğu reklam sloganlarının etkisinde, aldığının ne olduğunu bilmeyip
savunanları dahi var. Biraz zorlasanız Nvidia Dlss yabdı, Amd ısınıyoeehh, Intel pahalı derler. Piyasadaki falanca Nvidia, Amd veya Intel'i al derler, artık hangi cenahtansa ona göre
değişiyor.
Örneğin didaktik olsun diye ben de karşıtını yazayım:
Bu mantıkla hiç kart almamak lazım, ülke bu haldeyken neyimize kart almak, eskisini kullanalım işte, hatta Pc neyinize ya sizin, iban attık ya size...
-
zenginim dersen bekle yok orta halli birisiyim diyorsan 1 dakika beklemen bile zarar anında al 1 günü geçtim 3 saat sonra ne olacak öngöremiyorsun. cidden bir ara forumda 4800'e 3070 alacağını düşünenler vardı 2060 şuan 4000 tl diyebileceklerim bu kadar
-
Bu kadar beklemişken en azından 3070'in fiyatını öğren ondan sonra karar ver derim.
-
Sistemi alsaydınız keşke. Sadece kart için sistem ertelemek gereksiz. Çıkınca da 3070 alınırdı veya duruma göre piyasası düşmüş bir 2080s alınırdı.
-
Valla foruma uyma bence ben 3 hafta bekledim dediler diye +1000 tl koydu sistemler ustune 10 gun once aldim. Ve 4 gunde tam +500 tl daha koydu ustune. Yani ben ekran kartindan kisip iyi kasa iyi ram iyi islemci ve samsung ssd aldim uzun omurlu olsun diye ve 1660s aldim. 2-3 sene beni cok rahat idare eder sonra durumum el verirse 3 sene sonra alirim bi 3060 veya 3070 kullanmaya devam ederim.
Yilbasina kadar 9000 tl civarina 1650li sistem anca toplanacak bu gidisle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X