Şimdi Ara

Bu Dövmeyi yaptıracağım sizce kaç para maliyeti olur ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
22.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • firtikk var forumda dövmeci ona bir sor
  • o dövmeyi yaptıktan sonra

cunup olayım deme
    öyle gezersin ömür boyu
  • quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM™

firtikk var forumda dövmeci ona bir sor

dur pm atim
  • Dövme ve İslam Dini, Dövme yaptırmak günah mı?

Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki:

" Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
    Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

• ne 1000'i 2000'i...
    cm karesini adamlar 30 kagıda yapıyor.Onun 20x7 oldugunu dusunsek 140 . 140x30 = 4.200 milyar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beader -- 5 Mayıs 2008; 20:36:00 >
  • Herşeyin dine çekmeyin..

Dostum istanbuldaysan bi kaç yer öneririm sana..Fiyat konusunu bilemem..Fakat sağlam yerlerdir
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaRR0W

dövme yaptırırsan cenabet gezersin kına dan yaptır kınadan

Avatarına gavur kızlarını koymayı biliyorsun ama sonrada millete cüppeli marrow hoca kesiliyosun ne is ?_
  • Yaff bende çok istiyorum fakat işin din boyutunda takıldım belki ilerde küçük birşey yaptırabilirim .

Bu arada dövme süpermiş vücuduna ve bütçene uyuyorsa kaçırma
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaRR0W

dövme yaptırırsan cenabet gezersin kına dan yaptır kınadan

süleyman ateşe sormuşlardı canlı yayında dövme günah mı diye değil demişti. ve dünyada o kadar çok dövmeli müslüman var bunların hepsi dinsiz mi gibisinden şeyler söylemişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Yaff bende çok istiyorum fakat işin din boyutunda takıldım belki ilerde küçük birşey yaptırabilirim .

Yahu dövmenin dinle ne alakası var ya ?
  • Fotoğraftaki eleman Nihat Doğan'a benziyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Beader

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Yaff bende çok istiyorum fakat işin din boyutunda takıldım belki ilerde küçük birşey yaptırabilirim .

Yahu dövmenin dinle ne alakası var ya ?

Vücuda leke bırakmakla alakalı birşey .. Ama konuyu o tarafa çekmenin anlamı yok ..

@JokeRKoRn

• yaw bende istiyorum dövme yaptırmak
    işin dini yanını ve maddi kısmını geçtim
    yaptırırken ki acıyı döşünüyorum
    o korkuyu aşarsam yaptıacağım inş. bi kar sene sonra,,,
  • @darkfuten

neden ban smileyini koydun anlamadım

@firtikk

Bursa'dayım ben , şayet istanbulda olsaydım senin dediğin yerlere giderdim , saolasın , zira Bursa içinde tavsiyeye ihtiyacım var

@Beader

@AnotheRDie

eyw. vücuduma tabi uygun , Pierri'nin vücuduna çok benziyor benim vücud , bütçe uygun değil işte 150-200 ytl arası bütçe ayırabilirim bunun için , lakin elektro gitar , pedal , anfi ve bunun kursuna ve ingilizce kursuna gideceğim , bunlar olmasa , durum daha iyi olabilirdi.
    işte bütçemi çok iyi hesaplamam lazım

@JokeRKoRn

abi sen ne yaptın ya valla hiç yakıştıramadım , Pierri'yi nasıl nihat doğana benzetirsin kusasım geldi

nihat doğan değil Pierri'nin tırnağı , burnundaki sümüğü bile olamaz

• Resimli ye git orda görürsün keşleri hepsinde vaar dövme hemen muhabbete giriyolar kafaları güzel nerde yaptırdın kaç ytl falan de söylerler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jön Türk

Resimli ye git orda görürsün keşleri hepsinde vaar dövme hemen muhabbete giriyolar kafaları güzel nerde yaptırdın kaç ytl falan de söylerler

harbi zaten bi ara orlarda görmüştüm , ordaki bankta oturuyodu birine dövme yaptıyorlardı. haftaya pazartesi bi gidim oraya.

inş. uygun bişi derlerde , hayallerim suya düşmez
  • gunah degildir ya derinin altina yapiliyor, arap kadinlarina bakin elleri, parmaklari hep gecici dovmeli, ama gecici dedigime belmeyin 1-2 ay kaliyor, sonucta deri altina yapiliyor bn de 18imden sonra yapmak isterim bir dovme, cok hos duruyor
    soyle birsey gordum
     Bu Dövmeyi yaptıracağım sizce kaç para maliyeti olur ?

ve

bu abarti hehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil92 -- 5 Mayıs 2008; 23:14:41 >

• biara bende K.ATATÜRK dövmesi yaptırmayı dusundum ama vazgectim.bu haftasonu kral tacı cizdiricem heralde
  • ee noldu dövme işi

doğru düzgün bi desen bulsam hemen yaptırcam da bende ne zamandır nası bişi yaptırcağıma karar veremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 19 Kasım 2008; 22:09:14 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.