Şimdi Ara

bu displayi nereden bulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Resimdeki tüplü diplayi gören satan var mı arkadaşlar.? Elinde olan varsa satın alabilirim

• teşekkürler,
    yalnız yabancı dilim olmadığından e-baydan alışveriş yapamıyorum. Türkiyede satışı yok sanırım?
  • İlk resim 7 segment displayin nixie tüpüne sokulmak suretiyle yapılmış çakma bir nixie benzeri.
    İkinci resim ise gerçek bir nixie tüpü. Mantıklı bir fiyata bulsam alıp saat yapma planım var ama gerçek nixie tüpleri ne yazık ki bir hayli fiyatlı oluyor.
  • bir de bunların çivi pinli değil de kablo çıkışlı olanları var onlar daha ucuz olabilir mi bilemiyorum.
  • Şimdi tam olarak ne aradığın önemli. Bu görüntüye sahip 3 farklı tipte ürün var. En alttaki bu işin aslı olan nixie tüpü. Yukarıdaki resimdekine benzer olarak iki farklı ürün mevcut. Biri nixie tüpü içine yerleştirilmiş 7 segment display, diğeri ise VFD. Tam olarak hangisini istiyorsun. Birbirlerinden farklı görüntüye sahiptirler. O kablo çıkışlı dediklerin VFD oluyor.

Ancak şunu da söylemem gerek bunları Türkiye'de bulmak çok zor. Yurtdışından getirtmen lazım. Çivi gibi olanların bir de soketleri oluyor. Değiştirmek gerektiğinde büyük rahatlık sağladığı gibi aynı zamanda tüpü dik tutmaya yarıyor. Ayrıca lehim yaparken de tüpün zarar görmesini engellemiş oluyorsun.
  • Bunlar taaaaa eskiden kullanılırdı.

Aslında yapısı basit ince bir tel kızdırılıyor içinde tel kopmasın diye bir miktar gaz vardı zaten ince olan cam kırılırsa üstüne çalıştırırsan beyaz duman yayardı

Ben tabi bunlar kullanıldığında dünyada yoktum ama sonradan gördüm hep eski elektronik cihazlarda bulunurdu yaklaşık olarak 200v seviyesinde tam yanar.

Bunlardan bulabilirmisin dersen bulursun ama kaç paraya bulursun yurtdışından bulursun türkiyede bulursun ama çok araman gerekir elektronikçilerde zaten bulamazsın adamlarda güncel entegre bile bulunmuyor antikacılarda bulunur belki.Ha bu arada gerçek olan en alttakidir diğeri normal led sadece tüp içinde birde 7 segment telli olanlar var bunlar replikadır.Gerçeği rakamları köşeli değilde yazıldığı gibi gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 6 Aralık 2012; 21:43:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    40" panel nerden bulurum
    4 yıl önce açıldı
    BUNU NERDEN BULABİLİRİM ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler.
    araştırmaya devam, yalnız bir arkadaş sahibinden comda satıyor. muhtemelern pic le yapılmış. Yalnız fiyatı 8 segmente göre ucuz geldi. Belki de dediğiniz gibi gerçek nixie tüp değil. Bu olmazsa osiloskop tüpünden yapılan tube clock var. onu araştıracağım.
  • Sahibinden.com linkini yollarsanız bakarız ne olup olmadığına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.