Şimdi Ara

bu devrenin hangi elemanında problem olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Aliexpressten böyle bir ürün aldım. Arabada monitöre bağlayıp video izlemek için kullanacaktım. 2 gün çalıştı bugün aniden güç gitti bir daha çalıştıramadım. 70 liraya yakın para verdim bu yüzden eğer kolay bir çözümü varsa kendim halletmek istedim.

    Güç gelmemesi durumu hangi parçayla ilgili olabilir? Ürünün resimlerine bakarak arıza yapacak elemanı tahmin edebilir miyiz? ölçümünü nasıl yaparız? Eğer bu konulardan anlayan birileri varsa yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.


    bu devrenin hangi elemanında problem olduğunu nasıl anlayabiliriz?bu devrenin hangi elemanında problem olduğunu nasıl anlayabiliriz?bu devrenin hangi elemanında problem olduğunu nasıl anlayabiliriz?bu devrenin hangi elemanında problem olduğunu nasıl anlayabiliriz?bu devrenin hangi elemanında problem olduğunu nasıl anlayabiliriz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 14 Mart 2018; 12:23:24 >







  • Bu şekilde arıza tespiti yapmaniz pek mümkün değil. Ancak şansa denk gelir de yaptığınız bir müdahale ise yarar. Arızaya sebep olabilecek milyon tane şey var o kartta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostmanzero -- 14 Mart 2018; 14:35:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostmanzero

    Bu şekilde arıza tespiti yapmaniz pek mümkün değil. Ancak şansa denk gelir de yaptığınız bir müdahale ise yarar. Arızaya sebep olabilecek milyon tane şey var o kartta.

    anladım teşekkür ederim. Belki özellikle kontrol edilebilecek kolay şeyler vardır diye sordum. Çok karışıksa yapılacak bir şey yok galiba.
  • davidddd kullanıcısına yanıt
    Sürekli bu tür uygulamalar için kullanilan kartları tamir eden veya daha önce denk gelmiş biri varsa belki daha önceki tecrübelerinden yararlanarak belli spesifik arızalar varsa size yapmanız gerekenleri söyleyebilir. Hani surkeli sürücü işi yapan birisine "kartımda şöyle şöyle bir sıkıntı var" derseniz genelde anında " şurası söyle ise sorun bundadir" der. Sizin olay da öyle hani. Direk bu kart ile uğraşmis birisine denk gelmezseniz bu şekilde forumdan yardım alabilmeniz çok zor. Umarim bilen birisi denk gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaptör girişiyle çıkışta 5v olup olmadığı ölçülmeli, işini iyi bilen tv tamircileri yapabilir son ihtimal ana entegre gümlemiştir.
  • Yüksek yada ters voltaj girişi varsa 12 volt girişin hatları yolları yanmış olabilir sırasıyla diotlar kondansatörler ve transistörler kontrol edilmeli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görüşleriniz için teşekkür ederim. Akşama kadar birkaç kez daha denedim çalışmadı. Akşam devreyi sabitlediğim kutuda biraz kasma var gibiydi. Vidaları biraz gevşettim bir denedim çalıştı. Olay bununla mı alakalı bilmiyorum kartı kastırınca belki lehimlerin birinde ayrılma olmuştur. İnşallah bir daha olmaz da çözüm aramak zorunda kalmam.
  • 2 gün sonra tekrar aniden güç kesildi ekran gitti. Herhangi bir şey de yapmıyorduk durup dururken akşam vakti gitti.

    Ertesi gün aracı çalıştırdım yine kendi kendine çalışmaya başladı. Isınınca çalışmayan belli bir zaman sonra düzelen bir parça mı var anlamadım bu işten. Böyle devrelere bu parçalardan koyabilirler mi acaba?
  • davidddd kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimalle güç girişinin olduğu yerlerde temassızlık var,, ölçü aletiniz varsa, çalışmadığı anda nereye 12v gelmiyor, bakabilirsiniz
  • Sigorta diyot transistör veya mosfet entegre sırası ile kontrol et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük bir büyüteç al sabit bağla cihazı altına koy incele çatlak kırık varmı hafif esnet
    hatta çalışirken yap bak bakalım neresini esnetirken güç kesiliyor
  • Çok büyük ihtimal baskı kartı kasmaktan dolayı BGA çipsetin lehim topunda çatlama olmuştur. Sıcak hava tabancasıyla BGA çipin etrafına flux sürüp 1 dakika 280 derecede 5 cm uzaktan ısıtın.



    Elinizde malzeme yoksa ürün üzerindeki bütün plastikleri çıkartıp normal bir fırında 5 dakika ısıtın. Isınan lehim topları eriyip normale dönecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.