Şimdi Ara

Bu devre ile aküden 220v tasarruf ampulü çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu devre ile aküden 220v tasarruf ampulü çalışır mı?https://tr.aliexpress.com/item/300W-Inverter-Drive-Board-DC-12V-To-AC-220V-Inverter-Cord-Transforme/32725261176.html

Ben geçen yıl DBK MSI -700 İnvertör aldım, fakat cihazın kendi 0,85 A harcıyor, buda bir lambanın harcadığı enerjiye denk.

22A akü bir tasarruf lambasını ortalama 10 saate kadar yakıyor. Lamba ise 1A civarı harcıyor.

Yukarıdaki devre ile aküden alınan enerji ile 220v 24w lambayı yakmayı planlıyorum.

Sorularım;
    1. Bu sistem bunu yakarmı ? (yakacağını tahmin ediyorum da sıkıntı çıkarırmı 10 saat yansa)
    2. Bu sistem DBK MSI -700 İnvertör gibi, sadece kendi enerji tüketirmi.

Yukarıdakinden farklı birşey önerecek olan varsa buyursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 23 Eylül 2017; 6:52:35 >

• Lamba nasıl 1 amper harcıyor ?

1 amper harcaması için 220w gücünde olması lazım ??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Lamba nasıl 1 amper harcıyor ?

1 amper harcaması için 220w gücünde olması lazım ??

Öyle zaten, 12 vat ile çalışmıyor ki. İnverter ile 220 ye çıkınca 1 A harcıyor, küsüratıda var tam hatırlamıyorum. Cihaz ve lamba 1 2 Amper civarında bir harcama yapıyorlar.
  • Bu devre sadece ara sürücü devresi,,, bu devreye ek olarak 2*9v veya 2*12v 500w transformatör gerekir,, bu devrenin çıkışı transformatör 12v girişine girecek ve transformatörün 220v çıkışından güç alacaksınız..

Yani bu devre 12v / 220v transformatörü sürerek sizin istediğinizi yapar,,

Ben sitede 30w lik hazır devre gördüm, ondan alınız,, 9w 220v led ampul bağlayın, tamamdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Bu devre sadece ara sürücü devresi,,, bu devreye ek olarak 2*9v veya 2*12v 500w transformatör gerekir,, bu devrenin çıkışı transformatör 12v girişine girecek ve transformatörün 220v çıkışından güç alacaksınız..

Yani bu devre 12v / 220v transformatörü sürerek sizin istediğinizi yapar,,

Ben sitede 30w lik hazır devre gördüm, ondan alınız,, 9w 220v led ampul bağlayın, tamamdır

Zaten bunu almaktan vazgeçtim. Satıcıyla yazıştımda boşta 1,3 amper harcıyormuş, bendeki 700w 1amper harcıyor.

Şimdi şu ürünlere bakıyorum.https://tr.aliexpress.com/item/Creative-cigarette-lighter-Power-Supply-150W-12V-DC-to-220V-AC-Car-Power-Inverter-Adapter-with/32809889421.html

Boşta iken tüketimi az olması lazım. Yoksa bendekini kullanırım hem kaliteli hemde 700w .

• Bence önce watt ile volt terimlerini öğrenmelisiniz. 220W(att), 220V(olt) aynı şeyler değildir. Hele ki tasarruflu ampülün 220W(att) çekmesi çok daha ilginç bir durumdur.

• Boşta bir amper inverter harcıyor demişsiniz. Ampül içinde 24w demişsiniz. Hemen bi hesaplama yapalım.

12v*1A eq 12w

Inverter boşta 12w çekiyor aküden.

12w+24w eq 36w eder.

////36w/12v 3A yaklaşık çeker. ////

24w/220v eq 0.11A ampül çekiyor 220v voltaj altında

Aküden alınan enerji 12v 3A(ısı kaybı dahil değil)

İnverter çıkışı 220v tan 0.11a çekiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uygundur,, kullanım türünüze göre , çakmaklık soketli veya açık devre şeklinde çeşitli ürünlere bakınız,,,

Araçta 220v olması , orijinal şarj aleti kullanmak için iyi olur, USB şarjlar, telefonun harcadığınina yetmiyor..

Veya pikniğe gidince, 9w 220v seyyar led lamba çok işe yarar,,

2 adet ürün düşüncem var, birisi 12v / 5v 3A şarj devresi.

Diğeri 12v / 220v 30w,, güç devresi,,

Seyyar lamba çekmek için, kablo sarmalı uzatma ünitesi bulursam çok çok iyi olur,,,

• quote:

Orijinalden alıntı: absinthes

Bence önce watt ile volt terimlerini öğrenmelisiniz. 220W(att), 220V(olt) aynı şeyler değildir. Hele ki tasarruflu ampülün 220W(att) çekmesi çok daha ilginç bir durumdur.

İki terimide biliyorum, fakat şuanda beni ilgilendiren tek şey amper harcaması.

O oradan çevrişlmiş , doğrudan bağlanmış çok önemli değil. Önemli olan 22amper aküden yanacak olan lambanın en uzun süre yanması.

Bendeki inverter boşta iken 1 amper civarı harcıyor, lamba ile beraber 2 amperi buluyor. Yapmak istediğim ise inverterin harcadığı 1 amperlik enerjiyi en aza indirmek.
  • Hem tasarruflu ampul diyorsunuz hem 1 amper çekiyor diyorsunuz , piyasadaki en baba tasarruflu ampul 50w çeker. Üstüne çıkarsa adı tasarruflu olmaz zaten ?

Bi resim alabilir miyiz ampulden ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAZOFLU

quote:

Orijinalden alıntı: absinthes

Bence önce watt ile volt terimlerini öğrenmelisiniz. 220W(att), 220V(olt) aynı şeyler değildir. Hele ki tasarruflu ampülün 220W(att) çekmesi çok daha ilginç bir durumdur.

İki terimide biliyorum, fakat şuanda beni ilgilendiren tek şey amper harcaması.

O oradan çevrişlmiş , doğrudan bağlanmış çok önemli değil. Önemli olan 22amper aküden yanacak olan lambanın en uzun süre yanması.

Bendeki inverter boşta iken 1 amper civarı harcıyor, lamba ile beraber 2 amperi buluyor. Yapmak istediğim ise inverterin harcadığı 1 amperlik enerjiyi en aza indirmek.

En uzun süre istiyorsan inverteri falan unut.İhtiyacın kadar şerit led al onu biten bir kağıt havlu rulosu gibi birşeye sar.12 volt ile yanan
    ampulun olur.Aydınlatma için inverter gereksiz akım harcar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Hem tasarruflu ampul diyorsunuz hem 1 amper çekiyor diyorsunuz , piyasadaki en baba tasarruflu ampul 50w çeker. Üstüne çıkarsa adı tasarruflu olmaz zaten ?

Bi resim alabilir miyiz ampulden ?

Tasarruflu ampuller bildiğin 24w ampuller işte.

Amper hesabında 220v ile yapılınca çok az bi amper çıkıyor, doğrudur inverterden çıkan 220v ile amper harcaması 0,0xx gibi birşey çıkıyor, fakat asıl kaynağımız aküden çekilen enerji olduğu için oradaki akım önemli.

220v ile 0,0xx akım çeken lamba , 12v ile 1ampere yakın enerji harcar.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hocam adam 1A yı 12v için vermiş. Yanlış anlaşılma olmuş yani. Oysa ki 220v için vermesi gerekirdi.

• Konu sahibi içinde diyeceğim şu ki,

Basit bir aydınlatma için bu kadar kasmanıza gerek yok. Yukarıda dedikleri gibi şerit led kullanın 3 çipli olandan.

Ha illa Floresan kullanıcam dersen 12v elektronik balast var onu kullanabilirsin.

Inverter başlı başına sömürücü burda. Gerek yok yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.