Şimdi Ara

Bu delontta ne demek istiyor arkadaşıma borc lara vermiştim geri böyle attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu delontta demek istenen ne demek yardımcı olur musunuz bilmiyorum da pek bu işleri arkadaşıma borc olarak para atmıştım bu şekilde parayı geri gönderdi borcunu ödemiş olarak mı geçiyor borçlu ibaresi ne anlama geliyor Bu delontta ne demek istiyor arkadaşıma borc lara vermiştim geri böyle attı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Görselde, Garanti BBVA'nın dekont şablonunda kullandığı terimler var.

Garanti BBVA hesabından, Garanti BBVA hesabına para gönderildiğinde dekont bu şekilde görünür.

Borçlu IBAN demek, parayı gönderen kişi demek. Yani yasal olarak size olan borcunu ödediği anlamında bir şey değil bu. Finansal terimler kullanılmış. "Borçlu" terimi, parayı gönderen tarafı temsil eder.

Yani bu arkadaşınızın yaptığı özel bir şey değil, Garanti BBVA içi her transferde, her müşteri de böyle görünür dekontlar.

Gelelim borç ödeme kısmına, Yargıtay'ın kararına göre herhangi birisine açıklama yazmadan para göndermek bir borcun ödendiği anlamını taşımaktadır.

Bu konulardan uzak olduğunuz için size ekstra bir bilgi daha vereyim; bir arkadaşınıza borç niyetiyle para gönderirken açıklama kısmına "borç", "geri alınmak üzere verilen borç"
    vb. terimler yazmadan açıklamayı boş bırakarak para gönderirseniz, hukuk karşısında gönderdiğiniz para sizin ona olan borcunuzu ödediğiniz anlamına gelir ve hukuki bir yolla bu parayı ondan geri alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 31 Temmuz 2024; 1:27:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• iDoctor kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.