Merhaba, yakın bir zaman sonra turistik amaçlı İngiltere'ye gideceğim. Alışverişlerde kredi kartı kullanmak istemiyorum çünkü komisyon ve kur çevriminden dolayı masraf olacak. Kredi kartı ekstre seçeneğini sadece EUR ve USD seçebiliyormuşuz, ama ben GBP üzerinden alışveriş yapacağım için bu da uymuyor. Sizlerin deneyip memnun kaldığı farklı yöntemler var mı? Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezeryildiz -- 24 Mayıs 2024; 12:6:45 > |
Yurtdışında (İngiltere) alışverişlerde komisyonsuz, dertsiz alışveriş için hangi kart?
-
-
Bu karttan çıkarmanı öneririm. Apple Pay başlığında Türkiye'ye kartı getirebilenler ve kullanıp deneyimleyen kişiler var. Onlara sorabilirsin de.
https://www.zen.com/personal/multicurrency-account//
https://forum.donanimhaber.com/apple-pay-i-turkiye-de-kullanma-yontemi--117591765
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attalosrome -- 25 Mayıs 2024; 21:56:44 > -
Zen'i inceledim ama Transfer ücreti çok yüksekmiş
-
Uption kartı deneyin. dört farklı hesap açabilirsiniz, TL, USD, Euro ve GBP. Para gönderim ücreti sadece 1 birim. İstersiniz TL hesabına gönderip oradan Sterlin olarak alabilirsinz. Yurt dışında GBP olaraka belirlerseniz alışveriş yaparken o hesaptan para çekilir. Hesaplar arası değişim yapabilme olanağı var. Mesela Türkiye'de TL hesabını kullanmak mümkün. Kredi kartı posta yolu ile sipariş verme olanağı yada CarrefourSA lardan alıp hesabınıza tanımlama mümkün.
uption.com.tr
-
GBP hesabı açtırmadı, EUR ve USD hesabı açtırıyor, GBP için ne yapmak lazım?
Düzeltme: GBP'yi Avrupa Hesabı olarak açtı, 3 EUR/3 GBP işlem başı ücret diyor, zam gelmiş sanırım. Bir de kart hesabını sadece TL,EUR ve USD olarak seçebiliyorum. GBP seçtirmiyor, seçeneklerde yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezeryildiz -- 26 Mayıs 2024; 20:59:33 > -
TEB GBP destekliyordu. Alışverişlerde ve nakit çekimlerde kullanabilirsiniz diyor ama hiç denemediğim için bilmiyorum.
-
Evet, çok garip. GBP hesabı açıyor ama karta hesabı eşleştirmiyor. Bunun böyle olduğunu bilmiyordum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X