|
Bildirim
|
Sebekenin adamlrindan biri bu galiba, konuyla ilgili googleda cikan sonuclara hep ayni yorumu yazmis.
|
Konunun üzerinden Aylar geçmişse de yanlışı uyarmak ta sevaptır.
Beyler bayanlar numara +90 ile başlıyor sa falan bu numaranın dolandırıcı olduğunu göstermez. 850 ile başlayan dolandırıcı numaralar varsa bile bunu şu şekilde anlayabilirsini kapatıp o numarayı siz çevirdiğiniz de numara banka çağrı merkezi çıkıyorsa sorun yok demektir. Ancak +90 ile başlaması telefon özelliklerine bağlı değişiyor. Mesela bugün +90 ile başlayan ziraat bankası numarası beni aradı kart teslimi ile ilgili başta şüphelendim ilk bilgiyi verdim ama sonra numara dikkatimi çekti ki +90 850 .. ile devam ediyordu nette sorguladım ziraat bankası numarası falan tamam sonra aklıma şu da geldi ıphone kullananlarda bu özellik var rehberde kayıtlı olmayan kişiler aradığında ülke kodu görünsün mü seçeneği var onu kapattığınızda +90 görünmez ama açık tutmanızda fayda görüyorum. Androidlerde mevcut mudur bilmem ama ıphone da bu özellik var istenildiğinde karşıdan gelen yabancı numaraların ülke kodu ile gösterilip gösterilmemesini sağlayabilirsiniz. ben açık tutun diyorum sebebi ise şu mesela +22 ülke kodu ile başlayarak banka numarasını tahsis ederek sizin bilgilerinizi çalmak isteyen dolandırıcılar olabilir. O SEBEPTEN +90 İLE GELEN ama özellikle banka numarAsı olmayan 850 li numaraların çağrılarına cevap vermeyin. ben bilişim alanında uzmanı birisi olarak sizlere uyarı mahiyetinde söylüyorum. dost dostu korusun. Sağlıcakla kalın. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuni.man -- 21 Nisan 2017; 13:44:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erho95 -- 8 Ağustos 2017; 17:40:23 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riven Mı -- 8 Ağustos 2017; 18:23:48 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8506furkan -- 9 Kasım 2017; 14:6:52 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluxion -- 23 Kasım 2017; 15:14:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|