Şimdi Ara

Bu bilgi doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çözdüğüm bir kimya denemesinde yanlış yaptım.sorunun çözümünde şöyle bir bilgiyle karşılaştım.''Aynı sıcaklıkta özkütleleri aynı olan maddeler aynı veya farklı olabilir.'' bu bilgi doğru mu?özkütle ayırt edici bir özellik değil miydi?
    Soru:
    X maddesi için mx=200gr , Vx=100cmküp
    Y maddesi için my=100gr , Vy=50cmküp
    Z maddesi için mz=60gr , Vz=30xmküp
    Yukarıdaki tabloda kütle ve hacim değerleri verilen maddelerden X ve Y nin kinetik enerjileri eşittir.
    Z nin kinetik enerjisi X ve Y den büyük olduğuna göre;
    I. X,Y ve Z aynı maddelerdir
    II. X ve Y aynı madde,Z farklı maddedir.
    III. X,Y ve Z farklı maddelerdir.
    yargılarından hangileri doğru olabilir?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I,II ve III
    Ben A şıkkını işaretledim cevap D şıkkı çıktı.Denemenin çözümü bana yeterli gelmedi.Anlatarak çözebilen bir arkadaş varsa çok iyi olur...

Not: Bu arada X in Y nin filan derken doğrusu X'in Y'nin yazmak mı yoksa X in Y nin yazmak mı?(bilmediğimden soruyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 25 Ocak 2013; 22:55:15 >

• X ve Y'nin kinetik enerjisi eşitse sıcaklığı eşit demektir Z'nin de sıcaklığı bunlardan farklıdır üç maddenin de özkütlesi 2 çıkıyor. Z, X ve Y'den farklı bir madde çünkü farklı sıcaklıkta onlarla aynı çıkmış özkütlesi- eğer Z onların sıcaklığına getirilirse (aynı madde olup olmadığını eşit sıcaklıklarda kontrol etmemiz gerekir) özkütlesi artık 2 olmayacaktır çünkü hacmi değişecektir. X ve Y ise aynı madde olabilir de olmayadabilir iki maddenin kesinlikle aynı madde olması için aynı sıcaklık altında tüm ayırt edici özelliklerinin aynı olması gerekir sadece özkütlenin değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DDS Emmesen

X ve Y'nin kinetik enerjisi eşitse sıcaklığı eşit demektir Z'nin de sıcaklığı bunlardan farklıdır üç maddenin de özkütlesi 2 çıkıyor. Z, X ve Y'den farklı bir madde çünkü farklı sıcaklıkta onlarla aynı çıkmış özkütlesi- eğer Z onların sıcaklığına getirilirse (aynı madde olup olmadığını eşit sıcaklıklarda kontrol etmemiz gerekir) özkütlesi artık 2 olmayacaktır çünkü hacmi değişecektir. X ve Y ise aynı madde olabilir de olmayadabilir iki maddenin kesinlikle aynı madde olması için aynı sıcaklık altında tüm ayırt edici özelliklerinin aynı olması gerekir sadece özkütlenin değil.

cevap verdiğin için teşekkür ederim... peki ''Aynı sıcaklıkta özkütleleri aynı olan maddeler aynı veya farklı olabilir.'' bilgisi doğru mu? ben aynı diye biliyorum ama kitapta böyle yazınca şaşırdım doğrusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 26 Ocak 2013; 15:08:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

quote:

X ve Y'nin kinetik enerjisi eşitse sıcaklığı eşit demektir Z'nin de sıcaklığı bunlardan farklıdır üç maddenin de özkütlesi 2 çıkıyor. Z, X ve Y'den farklı bir madde çünkü farklı sıcaklıkta onlarla aynı çıkmış özkütlesi- eğer Z onların sıcaklığına getirilirse (aynı madde olup olmadığını eşit sıcaklıklarda kontrol etmemiz gerekir) özkütlesi artık 2 olmayacaktır çünkü hacmi değişecektir. X ve Y ise aynı madde olabilir de olmayadabilir iki maddenin kesinlikle aynı madde olması için aynı sıcaklık altında tüm ayırt edici özelliklerinin aynı olması gerekir sadece özkütlenin değil.

cevap verdiğin için teşekkür ederim... peki ''Aynı sıcaklıkta özkütleleri aynı olan maddeler aynı veya farklı olabilir.'' bilgisi doğru mu? ben aynı diye biliyorum ama kitapta böyle yazınca şaşırdım doğrusu...

Tabii doğru onu yorumumda dedim zaten iki maddenin KESİNLİKLE aynı olabilmesi için aynı şartlar altında (sıcaklık basınç) tüm ayırt edici özellikleri aynı olmalı aynı şartlar altında 2 maddenin özkütlesi aynıysa illa aynı madde olacaklar diye bir şey yok farklı madde de olabilirler aynı madde de bir yorum yapamayız çünkü diğer ayırt edici özellikleri hakkında bilgi vermemiştir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

quote:

Tabii doğru onu yorumumda dedim zaten iki maddenin KESİNLİKLE aynı olabilmesi için aynı şartlar altında (sıcaklık basınç) tüm ayırt edici özellikleri aynı olmalı aynı şartlar altında 2 maddenin özkütlesi aynıysa illa aynı madde olacaklar diye bir şey yok farklı madde de olabilirler aynı madde de bir yorum yapamayız çünkü diğer ayırt edici özellikleri hakkında bilgi vermemiştir.

tekrar teşekkür ederim

• quote:

soruda hata var bence çünkü cisimlerin katı olduğunu varsayarsak sıcaklıktan ziyade olaya hız dahil oluyor. bu durumda 3'ü de aynı cisim olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Behindofthedarkness

quote:

soruda hata var bence çünkü cisimlerin katı olduğunu varsayarsak sıcaklıktan ziyade olaya hız dahil oluyor. bu durumda 3'ü de aynı cisim olabilir

Ben dershaneye gitmeyip evde çalışıyorum.Eğer imkanınız varda bir kimya öğretmenine bu soruyu sorup cevabını buraya yazarsanız bende öğrenmiş olurum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.