Şimdi Ara

Bu basit devrenin maliyeti ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler. Elektroniğe çok meraklıyım. Hobi olarak yapmaya başladım. Ufak tefek şeyler. Arabaya led devreleri kurmaya başladım. İnternette dolaşırken yürüyen ışık devresi gördüm.Şeması elimde var. 555 entegresi ve 4017 entegresi gereken 6 led li bir devre ne kadara mal olur ? Piyasayı hiç bilmediğim için fiyatları hakkında bir bilgim yok. Eksik bir şey var mı bilmiyorum

1 pertinaks
    1 555 entegre
    1 4017 entegre
    8 tane 1N4148 diyot
    3 farklı kondansatör
    10 tane çeşitli dirençler
    6 tane beyaz led

• 2 lirayı geçmez
  • verdiğin listedeki çok fazla bir şey tutmaz, ama hazır baskı devreli demonte kitleri 10-15 lira arası tutar.
  • Dün malzemeleri aldım 2,5 TL tuttu ancak kondansatörlerde 25 V yazıyor. Devre 9-12 V bu kondasatörlerle bu devre çalışır mı? Daha küçük Volt lu kondansatör gerekmez mi ? Cevaplar için teşekkürler...
  • kondansatörde yazdıgı 25 volt max o değere kadar saglıklı çalıştırabilirsin demek
  • devredeki 8.2k lık direncin yanına birde seri olarak 47 k luk bir pot tak ledlerin hızını ayarlayabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • slm beyler ben haydarpaşa eml lisesinde okuyorum sene sonu noto olarak da led le ilgili kısa animasyonlu çok fazla ledli olmayan basit bir led devresi istedi hoca ugraştım ama bi led devresi yapamadım ark bana birisi ledle ilgili bi devre yapma şansı varmı malzemelri falan ben alıcam işiçilk parasına vericem çok önemli bir ödev benim için arkadaşlar bana birisi ayrdımcı olursa çok sevinirim şimdiden çok teşekürler beyler devreyi yapamakta yardımcı olan arakdaş bana mesaj atsın haberleşelim cevabınızı bekliyorum beyler çok önemli:)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapoglu

slm beyler ben haydarpaşa eml lisesinde okuyorum sene sonu noto olarak da led le ilgili kısa animasyonlu çok fazla ledli olmayan basit bir led devresi istedi hoca ugraştım ama bi led devresi yapamadım ark bana birisi ledle ilgili bi devre yapma şansı varmı malzemelri falan ben alıcam işiçilk parasına vericem çok önemli bir ödev benim için arkadaşlar bana birisi ayrdımcı olursa çok sevinirim şimdiden çok teşekürler beyler devreyi yapamakta yardımcı olan arakdaş bana mesaj atsın haberleşelim cevabınızı bekliyorum beyler çok önemli:)))

bize sorup bekleyeceğine google a yazsan şimdiye bulurdun
  • Arkadaşlar ben yine bu konuyla ilgili sayılacak ama değişik bir tarzda mesaj gönderiyorum.
    Ben 47 yaşında olan,eskiden (1980 li yıllarda) elektronikle çok uğraşan ama sonradan bu fırsatı bulamayan biriyim.
    şimdi tekrar elektronikle uğraşma eğilimindeyim,ancak dikkatimi çekti ben 1980 li yıllarda elektronikle uğraşırken aynı bu 555 li 4017 li devrelerle uğraşırdık,şimdi bakıyorum hala aynı devrelerle uğraşılıyor.

aynısı yaw arkadaş aradan geçen bunca sene, nerdeyse 25-30 sene zarfında hiçbir yenilik,gelişme değişiklik olmadımı hala aynı devre elemanları ve devrelerle uğraşıyor amatör elektronikçiler???
    merak ettim Vallahi.
    ha birşey değişmiş o zamanlar bu devreleri baya pahalı fiyatlara mal ederdik,şimdi 2 Tl falan deniliyo mali anlamda bayaa bi değişiklik olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 30 Mart 2011; 15:33:51 >
  • bize sorup bekleyeceğine google a yazsan şimdiye bulurdun

ii güzel google yaz bulursun diyosun nasıl bulucam kardeşim hangi sitelere girip söylemem gerikir bunun hakkında bana bilgi verirsen sevinirim yada sen herhangi bir ledli basit bir devre bana yapamazmısn kardeşim cevabını bekliyorum...:))) çok saol bu arada mesaj yazdıgın için kimse yazmıcak zannetim..
  • bize sorup bekleyeceğine google a yazsan şimdiye bulurdun

ii güzel google yaz bulursun diyosun nasıl bulucam kardeşim hangi sitelere girip söylemem gerekir bunun hakkında bana bilgi verirsen sevinirim ben bu arada istanbulda oturuyorum bunu yaptıracagım bir yer falan biliyosum kardeşim kardeşim cevabını bekliyorum...:))) çok saol bu arada mesaj yazdıgın için kimse yazmıcak zannetim..
  • Pıc den anlayan, arkadaşlar yardım edermisiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_47874938/tm.htm
  • goole bulabilrisn diyen kardeşim bana bilgi verebilirmsin ben istanbul oturuyorum istanbulda yapan birisine yapan biliyosun söyle veya bildigin bir internet sitesi var ise yaz kardeşim cevabını bekliyorum:)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: metın-333

merak edenlere 40 lıra malıyetı var
    ledler harıc yol parası ve ıscılık harıc
    selamlar

üstteki 555li devreden bahsetmiyon herhalde?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

selamlar

evet yukardakınden bahsedıyorum
    hatta bu devre yarım eklerıde var eyer arabada calıstırırsan

Dalga mi geciyorsunuz ne 40 lirası ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

selamlar

evet yukardakınden bahsedıyorum
    hatta bu devre yarım eklerıde var eyer arabada calıstırırsan

Dalga mi geciyorsunuz ne 40 lirası ?

ne dalgası gecıyım
    hıc electronıc devre yapmadın galıba
    dolar 3 mılyon once bunu bır hatırlatıyım
    40 mılyonuda gecer
    en kucuk bakır pertnax fıatı 7,5 mılyondan baslıyo buun fotokopısı var cozeltısının kılosu 43 lıra
    555 ortalama kdv sız 3/3.5 dolar
    1 ledın fıatı toptan 600/650 bınlıra oda 1000 adet toptan fıatı
    sen hele bır basla yapmaya ondansonra malıyetı bana bıldır
    dalgamı gecıyorum bır gorelım
    haaaa bu arada otoda kullanıcaksan 7812 lı regule katıda yapıcan alımıyum sogutucu 1,5 mılyon
    temal pasta da kullanıcan hele mazemen yoksa 15 lıraya 1 havya 4/5 lıraya ıyı pasta
    250 gram kalıtelı lehım telı 32 +kdv alıcan
    oyle sallamakla olmuyor bu ısler degerlı kardesım
    40 senedır devre yapıyorum ben
    selamlar

Valla bilader bi yürüyen ışık devresine 40 lira masraf cikariyosan elektronik bolumune bi daha uğrama .
    Milleti elektronikten soğutmayin.
    40 senedir devre yapiyormussun demekki 40 sene boyunca kazık yemissin.

Benim fiyat listem su şekilde

1 pertinaks ( Max 3 lira )
    1 555 entegre (Max 1 lira geçen gün 50 kuruşa aldım )
    1 4017 entegre (Max 3 lira)
    8 tane 1N4148 diyot ( 8 diyot 1 lira)
    3 farklı kondansatör ( 1 lira toplam)
    10 tane çeşitli dirençler ( Max 2 lira)
    6 tane beyaz led (Max 1.5 lira)

Maximum 13 lira tutar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 26 Ekim 2015; 19:32:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @metin-333
    Desenki el emeği dahil 40 lira, kimse bişey diyemez. (yeri burası değil, o ayrı.) ama fiyatları şişirip burda maliyeti 40 45 demenin alemi yok.
    Ayrıca yazıma dikkat edelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devre malzemeleri max 3 lira delikli bakir max 3 lira gerisi sana kalmış. 4017 yi 65 kuruşa 555î 50 kuruşa alıyorum gaziantepten ger malzemeler de toplam 3 lira tutar hepsi. Ben düz bakir plaket alıyorum 20x20cm 3.5 tl. Bir çok devre çıkartıyorum. Kuaför toptancisindan 5 litre perhidol aldım geçen sene daha yarim litresi gitmedi 6 tl di 5 litresi. Tuz ruhu 3 tl. Mandren 4.5 tl dc motor 7 tl . Havya 15 tl lehim teli metresi 50 kuruş. Ne bilim ana malzemeler varsa sadece devre malzemeleri dediğim gibi 3 tl tutuyor.
    İnsanları soğutmamak lazım. Ben hobi amaçlı yapıyorum ve elimdeki ana aletler yeterli geliyor

• Bu arada bende polis çakar devresi yaptım maliyet olarak çıkıştaki irfz44n 2 tane dahil. Toplam 5 tl tuttu devre malzemeleri. Çıkışa da şerit led yada 12v lamba yada seri paralel bağlanmış mantar ledler bağlanabilir

Bu basit devrenin maliyeti ne olur ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.