Şimdi Ara

Bu Asabiyetin Nedeni Ne?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: amadeus99

ülkemizdeki insanlar mutsuz, eğitimsiz, bir şeylerin çok yanlış olduğunun farkında ama tpz kondurmuyor.

insanlarımız dizilerde gördüğü yaşamı istiyor, herkes holding sahibi olmalı, inşaat işi yapmalı, kısaca çalışmadan para kazanmalı. öyle olmuyor o iş gerçek hayatta işte.

birde güvende hissetmiyoruz, hukuk deyince gülme geliyor, terör her an başımızda çözülecekmiş gibi hiç gözükmüyor, ekonomi kötüleşiyor sürekli.

sonuç sinir sahibi bir yığın adam.

Katılıyorum yazdıklarınıza.

Zaten özellikle televizyon vasıtasıyla insanların bütün hayat algıları iyice değişti.
    Adamlar dizilerle ne bombardıman yaptılar seneler boyunca. Şimdi yavaş yavaş sonuç almaya başlanıyor.

Bencil, kolay yoldan köşeyi dönmeye çalışan, saygısız, sadece dış görünüşe bakan ve kabadayı tavırlara prim veren insanlar oldu ülkede yaşayanların çoğu.

Sonrasının da nereye gideceği açık zaten, görünen köy kılavuz istemiyor.

• Ne yazık ki eskilerden eski şöferlerden kalma alışkanlıktır bu. Babam araba kullanırken çok asabi olurdu baba yapma etme derdim buyutulecek ne var, gel gelelim araba aldık ilk zamanlar anlayışlıydım fakat anladımki bu bir kültür olmuş benim güzel ülkemde. Kardeşim hatasız kul olmaz bende hata yaparım sende tek kornaya basarsın ben zaten hatamı anlarım. Fakat sen kornaya datttt daatttt daattt dattt dattttt diye basarsan camı açar lafı yapıştırırım, belkide kavga bile edebilirim o anki sinirle. Bunlar olmaması yaşanmaması gereken şeyler bu benim eksik yanımdır fakat beni siz böyle yaptınız eski şöferler. Trafikte saygı saygı saygı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte çoğu şoför patlamaya hazır şekilde herhangi bir ufak şeyde ateş moduna geçiyor.Buda ülkemiz insanın psikolojisinin ne kadar iyi durumda olmadığını gösterir.Bu kadar stres sıkıntı içinde heran cinayete meyilli magandalar olacak ve olmaya da tüm hızıyla devam edecektir.Kaza yapıyorsun karşıdaki araçtan biri pala ile düşün üstüne küfür ederek geliyor bu durumda napacan? Şahsen böyle durumla karşılaşsam ya herro ya merro
  • Ulkede ogretim 100 egitim 0 oldugu icin.Masallah universite mezunundan gecilmiyor ama yarisi essek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 16 Mayıs 2016; 1:41:06 >
  • Ülke insanı yakında köpürecek.
    Ülkenin bir tarafı silahlı terörden diğer tarafı siyaset teröründen geçilmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ana kadar açılmış en doğru konulardan biri.

Neyse bu vesileyle bu forumdakiler değişse bile yeter.Kavga etmek en insanlık dışı davranışlardan biridir.Hele ki trafikte.

Kimse etmesin,karşısına bir hayvan çıkarsa da yolunu değiştirsin.Çünkü dövünce karizmatik olmayacak,kimsenin saygısını kazanmayacaksınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde bel altımızı kullandığımız kadar

10 gramlık bezelye beynimizi kullanmadığımız için böyle

• tamamen duygusal..
  • bu asabiyetin sebebi; halk mutsuz, ülkede halk adına güzel şeyler çok ama çok nadiren oluyor. genelde hep halkın aleyhine kararlar alınıyor. halk cahil, aileler çocuklarına daha küçükken doğaya, hayvanlara, insanlara saygıyı sevgiyi öğretmiyor, ilkokullarda öğretmenler işlerini severek yapmadıkları için çocukları eğitemiyor. bu şartlarda yetişkin olmuş insanlar da öfke kontrolünü bilmediği için ufacık bir olayda hemen sinirleniyor. norveç ve isveç gibi gelir düzeyi yüksek ve mutlu insanların yaşadığı ülkelerde bu tarz kavgalar pek sık görülmez.
  • yeni türkiyeye hoş geldiniz.
    millet borç batağında, herkesin ruh hali berbat.
    ama kimin umrunda?
  • Ceza yok yaptırım yok, eğitimlik bişey değil yani, kavga edeni salacağına at 3 yıl hapse düzelir herşey
  • Olayın temeli bence ahlaki yozlaşma.

Şehirlere göç ve geldiği şehre adapte olamama. Ailesindeki huzursuzluk insanları bu tip psikolojik boyutlara sevk ediyor.

Kısaca bizim milletten adam olmaz. Burdan gençlere sesleniyorum. Elinizden geldiğince kapağı yurt dışına atmaya bakın.2-3 sene de alışırsınız. Biraz zorluk çekersiniz ama ömrünüzün geri kalanını rahat ve huzurlu geçirirsiniz.
  • İlkokul 4 ten beri İngilizce eğitimi alıp lise son sınıfta My name is den öte gidememek... Eğitim mi yanlış egitilen mi yanlış?
    Eğitmek de bu gibi sıkıntıların çözümü olamıyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 17 Mayıs 2016; 12:34:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Olayın temeli bence ahlaki yozlaşma.

Şehirlere göç ve geldiği şehre adapte olamama. Ailesindeki huzursuzluk insanları bu tip psikolojik boyutlara sevk ediyor.

Kısaca bizim milletten adam olmaz. Burdan gençlere sesleniyorum. Elinizden geldiğince kapağı yurt dışına atmaya bakın.2-3 sene de alışırsınız. Biraz zorluk çekersiniz ama ömrünüzün geri kalanını rahat ve huzurlu geçirirsiniz.

Aile yapısı bozuldu , büyüğe saygı küçüğe sevgi edep ahlak kalmadı.
    Artık insanlar apartman dairelerinde tek başına yahut dost hayatı yaşar oldu , bencillik egoistlik hat safhada.

Bunun trafiğe de yansıması normal.
  • Bunun siyasetle bir ilgisi yok kendi devletin anayasası olmayan ve kanunun adalet sisteminin zayıf olması sonucunda ortaya çıkıyor. Eğitimle dogrudan alakası var insan yetiştirmek ilk ailede biter ve çocuk babasindan gördüğünü yapar. terörist polise molotof ta atar tas da atar bunu 13 yıllık sürece bağlamak doğru değil 1 asırdır böyle bu ve düzeltilmesi gerekiyor.

•  Bu Asabiyetin Nedeni Ne??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.