Şimdi Ara

Bu Araç Pert Olurmu? SS li.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
35.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    son sahiplik sezonu açılıyor diye geldim

konunun kokusunu aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: Son Sahibi Olursun

son sahiplik sezonu açılıyor diye geldim

konunun kokusunu aldım

Aynen, Generali ile karşılıklı atarlanmalarımız devam ediyor, o yönde ilerliyor süreç şimdilik.

10.05.2018

Ön Eksper raporuna göre araç ihalesi başlatılmış.

aracımızdan yana sıkıntı yok, benim sinirlendiğim bugün 9.gün hala belirsizlik " tamirse tamir pertse pert " ikame araç yok , arayıp soran yok.
  • 4-5 yıldır felan kasko+sigorta generali idi, aynı şekilde bir sürü eşe dostada aracı olmuştum 1 kere lazım oldu ondada sınıfta kaldı muhatap yok bilgi veren yok arayıp geçmiş olsun diyen yok, sizin gibi mağdur olan bir sürü insan var muhtemelen bende mağdur tayfasına katılacağım süreç o yönde ilerliyor çünkü, forumlarda şikayet sitelerinde kusur karşı tarafta iken bu şekildeyken birde kusur bende olsa neler yaşayacağız kimbilir.

Generali Sigorta ve Kasko ucuz diye bulaşmayın arkadaşlar, müşteri memnuniyetine önem veren firmalarla çalışın bir kere lazım oluyor belki ama maddi manevi sizi sarsıyor süreç.

şimdi yine aradım eksper raporu 08.05.2018 de göndermiş diyor.

01/05/2018 tarhinde park halindeki aracımıza çarpıldı.
    01/05/2018 aymı gün yetkili servise bıraktık.
    03/05/2018 servis hasar tespiti yapıp dosya açtı.
    04/05/2018 eksper geldi inceledi.
    04/05/2018 sbm tramere kayıt açıldı.
    07/05/2018 sbm kusur oranı şirketler 82 - MUTABAKAT - ŞİRKETLER ARASI MUTABAKAT (SON DURUM) olarak kusur %100 karşı tarafa verildi.
    şimdi yine aradım eksper raporu 08.05.2018 de göndermiş diyor.
    10.05.2018
    Ön Eksper raporuna göre araç ihalesi başlatılmış.
    22.05.2018 tarih ve saat 10.50 Generali hasar departmanını ile yaptığım telefon görüşmesi sonucu aldığım cevap 45 gün karar verme süreleri varmış henüz karar vermemişler. Bu süreçte şirket politikası ikame araç yokmuş. ( kaza tarihi 01.05.2018 yani 21 ün 3 hafta oldu.) pert kararı çıkarsa minimum 2 haftada o sürermiş bekleyecekmişiz, gelişme oldukça buradan güncelleyeceğim. Kaza yapıp kasko sigortası generali olan arkadaşlar süreç aşamalarını merak ederse bu şekilde.Bu Araç Pert Olurmu? SS li..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 22 Mayıs 2018; 11:14:15 >

• Christopher Moltisanti kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun sıkıntılı süreçler Allah sabır versin.

İkame araç ve karar zamanı ( 45 g ) konusunda poliçenizde belirli bir madde varmı ?

Özellikle ikame konusunda poliçede atıf olması lazım ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cavalier79

Çok geçmiş olsun sıkıntılı süreçler Allah sabır versin.

İkame araç ve karar zamanı ( 45 g ) konusunda poliçenizde belirli bir madde varmı ?

Özellikle ikame konusunda poliçede atıf olması lazım ,
    Poliçede öyle bir madde yok elemana özellikle sordum tüm sigorta şirketlerinin 45 gün yasal hakkı var dedi karar verme konusunda, Poliçede pert olursa ikame araç verilmez yazıyor aracı pert te etmiyorlar habire bekliyoz.

Hazine Müşteşarlığına yazı yazacam şimdi bu süre ile ilgili.

O değil aracın camı penceresi kırık servis otoparkında yatıyor, Ankara'da durum malum sel fırtına kaç haftadır şimdi bu kadar oyalayıp hadi tamir diyecekler 1-2 ay da tamir bekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 22 Mayıs 2018; 11:59:22 >
  • Christopher Moltisanti kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız ,

Allah beterinden korusun fakat kök analizde yapmak lazım ,

Ben bunları yaşadım , artık poliçeyi önceden okumadan , tanıdığım güvendiğim bir sigortacı olmadan ,

Sadece ucuz diye işlem yaptırmam .

Tekrar çok geçmiş olsun her şerde bir hayır vardır
  • 1.4.2013 tarihinde yürürlüğe giren Kasko Sigortası Genel Şartları’nda başka ne gibi önemli değişiklikler olmuştur?
    - Hasar tazminine ilişkin düzenlemelere gidilmiştir. Şöyle ki: Hasar tazmininin ne şekilde yapılacağı poliçede açıkça belirtilecektir. Onarım yapılacak olması halinde poliçede, onarımın şirketçe belirlenecek servislerde veya sigortalı tarafından belirlenecek servislerden hangisinde yapılacağı ile ayrıca hasarın tazmininde orijinal parça veya eşdeğer parça gibi seçeneklerinden hangisinin kullanılacağı poliçede belirtilecektir.

- Onarımın sigorta şirketi tarafından belirlenen serviste mi yoksa sigortalı tarafından belirlenen serviste mi yapılacağı, hasar tazmininde orijinal parça mı yoksa eşdeğer parça mı kullanılacağı poliçe de belirtilecektir.

- Tazminatın ödeme süresine ilişkin olarak da düzenlemeye gidilmiş ve sigorta şirketinin talep ettiği belgelerin kendisine eksiksiz olarak verilmesi ve zararın eksper vasıtasıyla tespiti kararlaştırılmış ise eksper raporunun tesliminden itibaren en geç 10 iş günü içinde Genel ve Özel Şartlar kapsamında gerekli incelemeleri tamamlamak ve ödemeye engel bir durumun bulunmaması halinde tazminat miktarının tespit edilip sigortalıya ödeneceği, tazminat ödeme borcunun her halde hasarın ihbarından itibaren 45 gün sonra muaccel olacağı hükme bağlanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 22 Mayıs 2018; 12:28:22 >

• Hocam geçmiş olsun işlemler bitince firmaya dava açın sizi maddi ve manevi olarak yordular yasal prosedürleri yerine zamaninda getirmediler diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SıradanBirKullanıcı S kullanıcısına yanıt
    lütfen sallamayalım.
    pert ve ağır hasar kaydı farklı şeylerdir.

belirli bir oran vardır. hasar tutarı o oranı aşarsa araca ağır hasar kaydı yazılır. hava yastığı patlatırsa o araç zaten ağır hasarı yer. pertte ise o araç kullanılmaz hale gelmiştir.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Bunuda ilk defa duydum.

Ağır hasar = pert değil mi?
  • değildir. pert yazandan uzaklaş. ağır hasardada hasarın miktarına ulaşıp ona göre almak lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 23 Mayıs 2018; 14:46:55 >
  • Bu Araç Pert Olurmu? SS li..Bu Araç Pert Olurmu? SS li..Bu Araç Pert Olurmu? SS li..

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-ankara-teslimi-2015-model-toyota-yaris-hybrit-yari-elektirikli-573405645/detay

aracınızı internette bir pert satıcısı pazarlamaya çalışıyor, eğer aracınızın henüz pert olup olmayacağı belli değil ise ve sigorta şirketiniz ile henüz mutabakatta anlaşıp imzalamadıysanız,

bu ilanın ekran görüntüleri ile ilan sahibini sigorta şirketinize şikayet edebilir, aracınızın ifşa edildiğini , manevi zarara uğratıldığızı, ilan sahibinin cezalandırılması gerektiğini sigorta şirketine bildirip , tarfınıza bu durum sebebiyle tazminat ödenmesini isteyebilirsiniz ...

• Vay arkadaş neler dönüyor ya adamın aracını kendi aracı gibi ilana vermiş eleman ta Gaziantep'ten.
  • hboluk H kullanıcısına yanıt
    Ben olsam anında şikayet eder , üzerinde dava da açarım
    hali hazırda benim ruhsat sahibi olduğum, satışını resmi olarak yapmadığım bir aracı, kimse satmaya çalışamaz - pazarlayamaz

sigorta şirketleri de bu durumu alıcılarına yasaklamış durumda aslında ancak bu satıcı arkadaş pek yasak takmamış gibi görünüyor, aklı sıra aracı ankarada yerinden satacak hiç satış almadan nakliye masrafı yapmamdan
    tatlı su kurnazı sizin anlayacağınız fakat bura da sıkıntılı durumlar ortaya çıkabilir.

derhal şikayet etmesi gerekir araç sahibinin
  • Şu insanoğlu kolay parayı ne kadar da seviyor Gaziantep'ten oturduğu yerden sadece resmi evrakları takip ederek ( onlarda da belki hile hurda yaparak ) park halinde aracına vurulan bir insanın aracından para kazanacak. Dünyanın çivisi çıkmış.
  • Şaka gibi gerçekten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birşey soracam sigortacılardan herhangi 1 yedek parça isteyebilirmiyiz kaza filan olmadığı halde ?

mesela iskontolu far ön tampon arka tampon gibi ?
  • Lınc L kullanıcısına yanıt
    hayır isteyemezsiniz
  • Araç pert edilmiş , konu sahibi arkadaş pm attı, alıcı aracın satışın bu gün almış ancak ilan tarihine dikkat ederseniz
    (29 Mayıs 2018 ) 3 gündür ilanda yani satışını almadan gaziantep'e nakliye masrafı yapmadan satabilirmiyim acaba diye düşünmüş olmalı ancak satışını almadan ilan vermesi etik değil

@hboluk @Abstraction
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.