Şimdi Ara

Bu Anı Daha Önce Yaşamıştım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Arkadaşlar.Hergün En Az 2-3 Kere Oluyor.Sanki O Anı Önceden Yaşadım Gibi Sanki Arkadaşın Şimdi Söyleyeceği Şeyi Bilirmişim Gibi.Evde Otururken Kapı Çalıyor Misal.Bunu Yaşadım Galiba Diyorum.Ondan Sonraki Gelenide Sanki Önceden Biliyorum Gibi.Benim Gibi Olan Varmı?Çok Sıkıcı Bir Hal Aldıda...

• quote:

Orjinalden alıntı: CoderWriter

Evet Arkadaşlar.Hergün En Az 2-3 Kere Oluyor.Sanki O Anı Önceden Yaşadım Gibi Sanki Arkadaşın Şimdi Söyleyeceği Şeyi Bilirmişim Gibi.Evde Otururken Kapı Çalıyor Misal.Bunu Yaşadım Galiba Diyorum.Ondan Sonraki Gelenide Sanki Önceden Biliyorum Gibi.Benim Gibi Olan Varmı?Çok Sıkıcı Bir Hal Aldıda...

Gariptir ama arada bir banada oluyor
  • evet bende de oluyor du bir aralar hatta gozlerim karariyo basim donuyo dusup bayilicak gibi oluyorum.
  • Yoksa..
  • Dejavu
  • Ya bana dejavu oluyor bazen ama daha da beteri var. Ben rüyamda çok kısa 2 3 saniyelik kesitler görüyorum. Sonra aradan 2 3 ay geçiyor. Diyorum ben bu anı rüyamda gördüm. Böyle olan var mı arkadaşlar?

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizansen -- 11 Ekim 2008; 12:56:39 >
  • DE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farklı olma içgüdüsü.
  • Bendede çok oluyo o olay.
  • yeah baby dejavumu oluyorsun?

yoksa kelebek etkisimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: silenThief

DE

DE
  • Dediklerinin aynısını bende yaşıyorum.Bikaç saniyelik anlar yaşıyorum kafam dalıp gidiyor bi ana.Ve o bikaç saniyelik şeyin tıpatıp aynısını tekrar yaşıyorum.Bu gördüğüm şeyler ruyamdada oluyor bi gün rüyamda gördüğüm şeyin aynısı 1 ay sonra yaşadım ve karşımdaki kişinin aynı rüyamda gördüğüm gibi bana aynı cevapları verdi ve bunun etkisinden haftalarca çıkamadığımı hatırlarım.Bana delirmiş diyebilirsiniz ama bunlar gerçekti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Impavide

Dediklerinin aynısını bende yaşıyorum.Bikaç saniyelik anlar yaşıyorum kafam dalıp gidiyor bi ana.Ve o bikaç saniyelik şeyin tıpatıp aynısını tekrar yaşıyorum.Bu gördüğüm şeyler ruyamdada oluyor bi gün rüyamda gördüğüm şeyin aynısı 1 ay sonra yaşadım ve karşımdaki kişinin aynı rüyamda gördüğüm gibi bana aynı cevapları verdi ve bunun etkisinden haftalarca çıkamadığımı hatırlarım.Bana delirmiş diyebilirsiniz ama bunlar gerçekti.

Ya o yaşadığım anın aynısını, rüyamda da gördüğüme yemin edebilirim. Hatta bak bir olayı anlatayım:

Rüyamda kendimi okulda gördüm ama daha önce hiç okula uğramamıştm bu sene. (Bu arada üniversiteye yeni başladım, okulun nasıl bir yer de olduğunu da bilmiyorum.) Sonra okul başladı ama aklımda aynı rüya var, acaba yine çıkıcak mı aynısı diye girdim sınıfa, neredeyse rüyamda gördüğümle aynı. Ben girdikten biraz sonra hoca geldi. Ama öğretmenimiz bayandı. Ben rüyamda erkek bir hoca gördüm. O zaman dedim oh be çıkmadı. Araya bayram girdi, bu hafta gittim okula bekliyorum sınıfta ama aklımda hiç rüyam falan yok. Sonra sınıfa bir adam girdi dedi ben sizin yeni İngizlice hocanızım, öğretmenler program değişikliği nedeniyle değişti. Ve bunu söyleyen adam benim rüyamda gördüğüm hocaydı. Dondum kaldım o an.

İsteyen arkadaşlar sallıyor diyip alay edebilir ama bu anlattıklarım gerçek.

• herkz dejavu manyağıymış
  • Durugörü (clairvoyance) yeteneğiyle ilgili rüyalar: Parapsikolojik araştırma ve incelemeler uykudaki bir kimsenin,bazen, durugörü medyumları gibi, o anda kendisinden uzakta olan olay ve nesneleri algılayabildiğini ortaya koymuştur.Kuşkusuz kişi, uyandığında gördüklerini bir rüya olarak hatırlayacaktır.

Prekognitif rüyalar: Bunlar bir mesaj taşımaktan ziyade, gelecekte olacak olayların önceden görülmesiyle ilgili rüyalardır.
  • Dejavu,yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusudur. Ânı daha önceden yaşamışlık halidir. Fransızca; déjà (daha önceden) ve voir (görmek) fiilinin geçmiş zamanda çekimi olan vu nun birleşiminden türemiştir.

Beynin, yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir.

Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır.

Dejavunun zıttı jamais-vu dur. Bu durumda insanlar tanıdığı bir çevrede yabancılık çekebilirler. Dejavu ya benzer sebeplerle ortaya çıkar.

Araştırmalara göre insanların %50 den fazlası hayatlarında en az bir kere dejavu durumunu yaşamıştır.

İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu yaşadığını unutur.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Dejavu_(psikoloji)" adresinden alındı.

• dejavu! bana çok oluyor.. Nedeni ne ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Codest

quote:

Orjinalden alıntı: silenThief

DE

DE

NE
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mizansen

Ya bana dejavu oluyor bazen ama daha da beteri var. Ben rüyamda çok kısa 2 3 saniyelik kesitler görüyorum. Sonra aradan 2 3 ay geçiyor. Diyorum ben bu anı rüyamda gördüm. Böyle olan var mı arkadaşlar?

Edit: İmla.

Aynısını Bendede Var Ya Çok Kötü Bişi
  • Arkadaş buna DEJAVU derler.
    Arama motorlarına aratabilirsin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.