Şimdi Ara

BTK Taahhütlerle İlgili Düzenleme Yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Taahhütlere ilişkin tüketicilerin yaşadıkları mağduriyetler dikkate alınarak 03.01.2013 tarihinde 2013/DK-THD/14 sayılı Kurul Kararı alınmıştır. Anılan Kurul Kararı 01.04.2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Söz konusu Kurul Kararı ile;

Aboneler, taahhütlerini sonlandığı ay itibarı ile;

— almış oldukları indirimlerin toplam bedelleri,

— kalan ayların toplam bedelleri

seçeneklerinden hangisi abone açısından daha avantajlı ise yalnızca bu tutardan sorumlu tutulabilecektir.

İşletmeciler taahhüt süresi boyunca -belirlenen tarifeler, hizmet şartları vb. tüm hususlarda “açık ve somut bir şekilde abone lehine olmayan” hiçbir değişiklik yapamayacaktır.
    İşletmeciler taahhüdün ne kadarının tamamlandığına (tüketicinin taahhüdünün hangi ayında olduğuna) ve taahhüdün ne zaman biteceğine ilişkin bilgilendirmeyi faturalarda belirteceklerdir.

http://www.btk.gov.tr/mevzuat/kurul_kararlari/dosyalar/2013%20DK-THD-14.pdf

1 nisan'dan itibaren ttnet taahhütlü abonelerine zam yapamayacak. Kalan ayların toplam bedelleri kafa karıştırıcı. Mesela, taahhüt bitimine 1 ay kala iptal ettirmek istersek ve indirim bedelleri, gelecek ayın faturasından daha fazla oluyorsa gelecek ayın tutarını cayma bedeli olarak alıyor. Anladığım kadarıyla, taahhüt bitimine yakın zamanda iptal ettiren abonelerin yüksek cayma bedeli ödemesinin önüne geçilmiş.

28.03.2013 Düzeltme:

Kararın yürürlük tarihi 1 Temmuz 2013'e ertelendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 28 Mart 2013; 17:17:17 >

• btk karar almış güzel de ttnet mi uygulacak bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

btk karar almış güzel de ttnet mi uygulacak bunu

uygulamama gibi bir şansları yok..........
  • BTK zaten ttnet'e kıyağı geçmiş. Uygulama 1 nisan'da başlıyor.
  • ozaman son 1 ay kala iptal etiririm elveda tt net konuyu da hortlatım ama neyse şimdiden özür diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

ozaman son 1 ay kala iptal etiririm elveda tt net konuyu da hortlatım ama neyse şimdiden özür diliyorum

Ne hortlatması, aksine üst sıralarda olması olması daha iyi. Herkesi ilgilendiriyor sonuçta.
  • İyi bir gelişme, küçük bir adım ama tüketiciler(bizler) için iyi; bilgi için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BTK, kurul kararının yürürlük tarihini 1 Temmuz 2013'e erteledi.
    http://www.btk.gov.tr/mevzuat/kurul_kararlari/dosyalar/2013%20DK-THD-154.pdf
  • Sanirim sadece ttnet degil,mobil operatorleri de kapsiyor bu karar ayrıca sadece tarife taahhutlerini degil cihaz taahhutlerini de kapsiyor.?

1temmuzdan once yapılan taahhutler de gecerli mi?tekrar uzatılacak mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 22 Haziran 2013; 16:53:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.