Şimdi Ara

Bsınıfı ile minibüs sürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldım ehliyeti minibüs süremezmişim sürersem ne gibi ceza öderim kaza durumunda ne olur ehliyetsiz gibi mi işlem görürüm

• Kaza durumunda parayı kitlerler sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Kaza durumunda parayı kitlerler sana.

bildiğim kadarı ile 2016 öncesi ehliyet almış kişiler b sınıfı ile minibüs sürüyor
    ben çevirmede ehliyeti unuttum desem belge no ile sorgulatsam ehliyeti aldığım tarih yazar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

quote:

bildiğim kadarı ile 2016 öncesi ehliyet almış kişiler b sınıfı ile minibüs sürüyor
    ben çevirmede ehliyeti unuttum desem belge no ile sorgulatsam ehliyeti aldığım tarih yazar mı

Sen b sınıfı ehliyeti yeni almışsın ve 2016'dan (alanlara) öncekilere serbestmiş.

Şimdi de sana mı serbest pisikletçi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

quote:

Sen b sınıfı ehliyeti yeni almışsın ve 2016'dan (alanlara) öncekilere serbestmiş.

Şimdi de sana mı serbest pisikletçi?

bana serbest değil polis ehliyet sorguladığında tarih gözükmüyorsa nereden bilecek benim ehliyeti yeni aldığımı

• Minibüs 4 tekerse sürersin ama arkaları 4 önler 2 olan yani transit jumbo gibi onları süremiyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende B sınıfı var. ama 1994 yılında almıştım. 16+1 e kadar sürebiliyorum. 17+1 olunca otobüs sınıfına giriyor. onu süremiyorum. yeni nesil B sınıfından haberim yok. sormak lazım polise..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ehliyetsi arac kullanmaktan hem sana hemde aracin sahibine 1700 tl kitlerler

• quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Minibüs 4 tekerse sürersin ama arkaları 4 önler 2 olan yani transit jumbo gibi onları süremiyorsun

minibüs 4 teker
  • Sadece enliyetle olmuyor hiç kalkışmayın eski ehliyetler minibüs kamyonet sürüyor yeni ehliyet olanlar süremiyor bunun için c sınıfı ehliyet alması gerekiyor ayrıca en önemlisi SRC yoksa kesinlikle kullanamazsınız çünkü polislerin elinde olan bir şey değil ulaştırma bakanlığı sorumluluğunda.

• Araç sınıfına uygun ehliyet olmadan araç kullanma cezası

Trafik Ceza Kanunu’nun 39. Maddesi 2.fıkrasına göre ehliyet sınıfınıza göre sürmeye yetkiniz olmayan araçları sürmeniz halinde hem size hem de aracı size kullandırtanlara ceza yazılıyor. 2017 itibariyle bu rakam 727 TL, peşin öderseniz 545 TL. Araç sizin değilse, araç sahibine de tescil plakasına göre aynı miktarda ceza kesiliyor ve aracı kullanmaktan men ediliyor. Bu durumun ceza puanı ise 20 ceza puanı.

Bsınıfı ile minibüs sürmek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Pisikletçi kullanıcısına yanıt
    Polis her gün sizin gibi uyanık sürücüleri devamlı gördüğü için aşağıdaki cezaları yemek istiyorsan ehliyetsiz dolaşabilirsin.

1.Araç kullanırken sürücü belgesini yanında bulundurmamak ve yetkililerin her isteyişinde göstermemek, (Madde 44/1-B)'den 206 tl

2.Sürücü belgesi sahiplerinin, sürücü belgelerinin sınıfına göre sürmeye yetkili olmadıkları araçları sürmeleri (Madde 39/2)'den 876 lira ceza yersin.
    Edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YSNYNR -- 13 Haziran 2017; 22:58:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.