Şimdi Ara

Bruma haklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maç özelinde bakıldığında Tudor Brumayı yanına çağırıyor iki kez ve Bruma sallamıyor. Tudor haklı gibi.

    Amaaa... Bu çocuk daha geldiği hafta antrenmanda çift kale maç yaparken geri koşmadı diye kadro dışı kaldı. Empati yapın. Saçma sapan bir sürü adam var takımda. O saçma sapan adamlar 2-3 milyondan aşağı maaş almıyorken siz 1 milyon euro ile oynuyorsunuz ve takımı taşıyan adamsınız. Üstüne üstlük yeni hoca geliyor, geldiği gibi sizi günah keçisi belleyip sudan bir sebeple kadro dışı bırakıyor. Dert yanacak adam arasanız kulübün futbol sorumlusu Mehmet Özbek diye akraba kontenjanından girmiş futbolla alakasız bir adam.

    Hoca dediğin disiplinli olmalıdır tamam, ama özellikle de genç oyunculara karşı babacan davranmalıdır. He kadro dışı bıraktın çok mu üzüldü Bruma, böyle disiplin mi sağlanır? Saygısını mı kazanmış oldun? Kaybettin adamı. Oyuncu yönetimi bir meziyettir ve Tudor futbolcuyla ego yarışına girerek bu konuda çok ağır sıçratmıştır.

    İyi oyuncu yönetimi nasıl olur örnek verelim;

    Bruma Terim için babam gibi diyordu;https://onedio.com/haber/bruma-terim-ikinci-babam--162380

    İlk suçlu Tudor, ikinci suçlu da yönetim. Daha hazırlık maçlarında belliydi patlama yapacağı. Niye kontrat yapmadınız bunca zaman? Sezon başında 2.5m garanti parayı kabul etseniz imzalamıştı. Mehmet Özbek ne halt yiyor Florya'da? Takımda o kadar gruplaşma var, futbolcular hocayı sallamıyor falan. Albayrak olsa böyle olur muydu?

    Siz 22 yaşında bir anda patlama yapmış bir çocuktan olgunluk bekleyemezsiniz. Onu terbiye etmesi gereken hoca ve yöneticiler.







  • Ulan koca Borussia Dortmund takimi bir sürü yildiz oyuncusu oldugu halde Emre Mor'u idare ediyor. Türkiye'de ise dünkü Karabük hocasi geliyor Bruma'ya ego yapiyor. Eziklik psikolojisi böyle birsey iste. Cok ezmisler bu Tudor'u.
  • bu Emre mor icinde sezon basi yeni messi diyorlardı. o zaman demistim dortmundta kadroya giremez diye.

    emre 19, bruma 22. bruma haksiz, bencil ve defansa yardima gitmio.
  • Bruma geri koşmadı meselesi değil olay. Adam 3 kişinin arasına topu sokuyor kaptırıncada elini kolunu sallayıp haraket yapıyor takım o sıra kontr atak yiyor herkes geri topu kapmanın peşinde. Bruma takım arkadaşlarına saygısızlık yapıyor.



    Tudor karabükten gelmişmiş açım bakın kariyerine bruma hayal dahi edemez. Egoysa mesele tudorun kariyerinin hakkı egosu 22 lik dandik Türkiye ligi topçucunu ezer geçer.

    Yaşı yetmeyenler googılda aratsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrax33 -- 9 Mayıs 2017; 5:46:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın bu Tudor karabükten gelmişmişi. Bruma nasıl haklı. TD var orada bi git sor ne diyor. Yani Tavrı yapana suç yok olması gerekeni yapana suç var. Bruma yapsaydı ya Terime böyle hareketler.

    Rie döneminde takım rahatlığa alıştı belli oluyor bu. Tudor sert adam istenieni yapılsın isteyen adam. İyidir Kötüdür ayrı ama haksız değil.
  • Çok uzun yazmışım heralde kimse okumuyor Karabük falan dediğim yok Tudor'u küçümsemiyorum.

    Mesele Bruma'nın tavrı değil bu tavrın sebebi. Sen neden daha geldiğin hafta kadro dışı bıraktın çocuğu? Önce odana çağırıp konuştun mu? Terim yada Mancini olsa böyle olur muydu? Onları geçtim Albayrak Florya'da olsa böyle olur muydu?

    Melo Rierayı dövdüğünde haksız değil miydi? Hoca öyle bir yönetti ki süreci kimse kadro dışı kalmadan, iki oyuncuyu da kazandı, otoritesi de gram sarılmadı. Tudor yol yordam bilmiyor, kıymık batmış parmağı tedavi etmek yerine kökten kesiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanatların geriye dönmemesi günümüz futbolunda artık yok. Defansif gereklerini yerine getirmeyen forvet oyuncusu bile kalmadı. Kimse senden top çalmanı veya müdahale etmeni istemiyor zaten. Yapacağın şey rakibin koşu yollarını tıkamak, hızlı atakları yavaşlatmak ve arkandaki savunma oyuncusu müdahale yaparken rakibin pas verebileceği alanı daraltmaktır. Oldukça basit bir görev. Çok büyük futbolcu olursun orası ayrı. Takım seni defansif açıdan idare eder zaten. Skora ve oyuna pozitif katkı yaptığın sürece kimse seni eleştiremez geri dönmüyor diye. Kaldı ki Messi, Ronaldo vs. tarzı büyük futbolcularda defansif görevlerini yerine getiren adamlar.

    Ama koskoca maçta kendini yıldız zannedersen, aldığın topların %80'ini kaptırırsan ve bu kaptırılan toplar kontra olarak kalene dönerse bu kabul edilemez. Kendini yıldız zannetmek ise apayrı bir psikolojik vaka.

    Tudor bu konuda sonuna kadar haklıdır. Yeniçerileri göndermedikçe ve yönetimin pasiflik ve aymazlığı yüzünden Galatasaray bu duruma geldi. Bir Fenerbahçe'li olarak düşüncem böyledir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkstrom

    Kanatların geriye dönmemesi günümüz futbolunda artık yok. Defansif gereklerini yerine getirmeyen forvet oyuncusu bile kalmadı. Kimse senden top çalmanı veya müdahale etmeni istemiyor zaten. Yapacağın şey rakibin koşu yollarını tıkamak, hızlı atakları yavaşlatmak ve arkandaki savunma oyuncusu müdahale yaparken rakibin pas verebileceği alanı daraltmaktır. Oldukça basit bir görev. Çok büyük futbolcu olursun orası ayrı. Takım seni defansif açıdan idare eder zaten. Skora ve oyuna pozitif katkı yaptığın sürece kimse seni eleştiremez geri dönmüyor diye. Kaldı ki Messi, Ronaldo vs. tarzı büyük futbolcularda defansif görevlerini yerine getiren adamlar.

    Ama koskoca maçta kendini yıldız zannedersen, aldığın topların %80'ini kaptırırsan ve bu kaptırılan toplar kontra olarak kalene dönerse bu kabul edilemez. Kendini yıldız zannetmek ise apayrı bir psikolojik vaka.

    Tudor bu konuda sonuna kadar haklıdır. Yeniçerileri göndermedikçe ve yönetimin pasiflik ve aymazlığı yüzünden Galatasaray bu duruma geldi. Bir Fenerbahçe'li olarak düşüncem böyledir.

    Konu geri dönüp dönmemesi değil. Hocanın geri döndürememesi.

    İlk geldiğinde sorumsuz, vurdumduymaz olan Quaresma neden 2 senedir çok etkili Beşiktaşta? Çünkü Şenol Güneş'in oyuncu yönetimi iyi. Belki de son yılların en sorunlu oyuncusu, Balotelli. Bir sürü hoca ile çalıştı. Hangi dönemlerde etkili oldu? Mourinho, Mancini ve Favre. Başka bir örnek Emenike. Ersun hoca varken nasıldı, sonra ne oldu?

    Demek istediğim şu Bruma gibi sorunlu oyuncular gelir, gider. İyi hocalar oyuncusundan verim alır, kötü hocalar kadro dışı bırakır. Doğru olan her zaman takım için iyi olandır.




  • Şu yönetim ve teknik kadro varken Bruma en son konuşulacak kişi.

    O kadar çok pislik yaptılar ki üzerini örtmek için futbolcuları kötü göstermeye çalışıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim haklı kim haksız muhabbeti bir tarafa eğer ki sen Bruma'yı çıkartacaksan onun eksikliğini sahada hissettirmeyecek bir şekilde davranman gerekiyordu.Bruma'yı çıkarmana rağmen maçı kazansan olay bu kadar büyümezdi ancak yaptın tutmadı ve sorumluluğu üstleneceksin.

    Linnes iyi oynuyordu,Carole döndü kesti.
    Josue gerçekten çok iyi oynuyordu,kesti.
    Bruma'yı kadro dışı bıraktı,formdan düştü,tekrar toparlandı bu sefer de bu olay kusura bakmayın ama ben bu olayı TD'ye yüklerim.
  • Teknik direktör isterse Sabri Sarıoğlu olsun sözünü dinleyeceksin, o makama saygı duyacaksın bu kadar basit. Sınıfın en çalışkan öğrencisi olman Öğretmenine terbiyesizlik yapma hakkı vermez sana. Öğretmen de bu en iyi öğrenci sesimi çıkarmayıp alttan alayım da demez.

    Bu hayatta ast üst ilişkisi diye bir şey vardır, okulda, iş yerinde, aile arasında herkes haddini bilmeli. Kimse kimseyi idare etme zorunluluğu yok. Elinde Messi ve Ronaldo gibi insan üstü yetenekler olur o zaman eyvallah çekersin. Ne Dünya yıldızları teknik direktörüne saygısızlık yaptı diye parasına bakmadan zararına kapının önüne koyulmuş Bruma kim yahu?

    taraftar iyice şımarttı bunu. Geçen seneden beri sözleşmesini uzatmıyor, oyalayıp duruyor. Verilen paraları beğenmiyor. Dünkü çocuk Sneijder ile kendini bir tutup onun kazandığı paraları kazanmak istiyor. 12 milyon euro para gömmüşüz bedava gitmenin yollarını arıyor. Tudor bugün istifa etse gram üzülmem ama Bruma konusunda %100 haklı.




  • TD kim olursa olsun önemli olan oyuncuların TD verdiği talimatı yerine getirmesidir. yenilirsen bunun sorumlusu TDdir ama sen kalkıp sana söylenene artislik yapıp üstüne yeniliyorsan lütfen dönüp bir aynaya bak. ayrıca bruma bir ronaldo olmak istiyorsa çok çalışması gerektiğini bilmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karabük'ten gelmişmiş de dünkü hocaymışmış da Galatasaray'ı çalıştıramazmışmış da, ego yapamazmışmış. Tudor dediğin adma yıllarca Dünya'nın en iyi kulüplerinden birisi olan Juventus'ta tam 8 sene üst seviye top oynamış bu adama kalkıpta kaldıramıyor falan diyemezsin ama dersen de komik olur. Ne olursa olsun teknik direktörünün sözünü dinleyeceksin sen futbolculuğunu yapacaksın teknik direktör de teknik direktörlüğünü yapacak. Lig de sıralamaya bak önce bu futbolcular ne oynamışta böyle tavırlar yapıyorlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 9 Mayıs 2017; 16:34:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exclusive

    Teknik direktör isterse Sabri Sarıoğlu olsun sözünü dinleyeceksin, o makama saygı duyacaksın bu kadar basit. Sınıfın en çalışkan öğrencisi olman Öğretmenine terbiyesizlik yapma hakkı vermez sana. Öğretmen de bu en iyi öğrenci sesimi çıkarmayıp alttan alayım da demez.

    Bu hayatta ast üst ilişkisi diye bir şey vardır, okulda, iş yerinde, aile arasında herkes haddini bilmeli. Kimse kimseyi idare etme zorunluluğu yok. Elinde Messi ve Ronaldo gibi insan üstü yetenekler olur o zaman eyvallah çekersin. Ne Dünya yıldızları teknik direktörüne saygısızlık yaptı diye parasına bakmadan zararına kapının önüne koyulmuş Bruma kim yahu?

    taraftar iyice şımarttı bunu. Geçen seneden beri sözleşmesini uzatmıyor, oyalayıp duruyor. Verilen paraları beğenmiyor. Dünkü çocuk Sneijder ile kendini bir tutup onun kazandığı paraları kazanmak istiyor. 12 milyon euro para gömmüşüz bedava gitmenin yollarını arıyor. Tudor bugün istifa etse gram üzülmem ama Bruma konusunda %100 haklı.

    Ben de onu diyorum. Ast üst ilişkisi. Örnek vereyim:

    İçtima da bir er sırayı bozsun, yüzbaşı çavuşu haşlar "3-5 eri sıraya sokamıyorsun daha" diye. Aynı şekilde takımdaki disiplinsizliğin sorumlusu da önce çavuş Tudor'undur, sonra teğmen Mehmet Özbek'indir. Yüzbaşı da Dursun oluyor bu örnekte. O er sonra dayak yer o ayrı ama gidip de askerlikten kovmazlar, yada sen kadro dışısın diyip operasyonlara gelme demezler.

    Senin örneğine dönersek öğrenci sınıftayken okulu sabote ederse müdür gelir öğretmenine çatar, "bir sınıfın disiplinini sağlayamıyor musun" diye. Heralde anlaşılmıştır.

    Para konusuna gelince hakkı 1m değil takımdaki maaşlara oranla. Sezon başında zamlı uzatılmalıydı. Bu işin yaşı olmaz, önemli olan verdiği katkı. Bu kafayla hiç katkı vermeyen 30+ yaşında adamlara devasa paralar verirken böyle çok genç kaçırırız elimizden. Mesela Serdar'ın, Tolga'nın ne kariyeri ne tecrübesi var da Bruma'nın iki katı maaş alıyor? Tüm bu şımarıklığın sebebi para bana göre ve çok da haksız değil. O yüzden bir diğer suçlu da Dursun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sir balık


    quote:

    Orijinalden alıntı: exclusive

    Teknik direktör isterse Sabri Sarıoğlu olsun sözünü dinleyeceksin, o makama saygı duyacaksın bu kadar basit. Sınıfın en çalışkan öğrencisi olman Öğretmenine terbiyesizlik yapma hakkı vermez sana. Öğretmen de bu en iyi öğrenci sesimi çıkarmayıp alttan alayım da demez.

    Bu hayatta ast üst ilişkisi diye bir şey vardır, okulda, iş yerinde, aile arasında herkes haddini bilmeli. Kimse kimseyi idare etme zorunluluğu yok. Elinde Messi ve Ronaldo gibi insan üstü yetenekler olur o zaman eyvallah çekersin. Ne Dünya yıldızları teknik direktörüne saygısızlık yaptı diye parasına bakmadan zararına kapının önüne koyulmuş Bruma kim yahu?

    taraftar iyice şımarttı bunu. Geçen seneden beri sözleşmesini uzatmıyor, oyalayıp duruyor. Verilen paraları beğenmiyor. Dünkü çocuk Sneijder ile kendini bir tutup onun kazandığı paraları kazanmak istiyor. 12 milyon euro para gömmüşüz bedava gitmenin yollarını arıyor. Tudor bugün istifa etse gram üzülmem ama Bruma konusunda %100 haklı.

    Ben de onu diyorum. Ast üst ilişkisi. Örnek vereyim:

    İçtima da bir er sırayı bozsun, yüzbaşı çavuşu haşlar "3-5 eri sıraya sokamıyorsun daha" diye. Aynı şekilde takımdaki disiplinsizliğin sorumlusu da önce çavuş Tudor'undur, sonra teğmen Mehmet Özbek'indir. Yüzbaşı da Dursun oluyor bu örnekte. O er sonra dayak yer o ayrı ama gidip de askerlikten kovmazlar, yada sen kadro dışısın diyip operasyonlara gelme demezler.

    Senin örneğine dönersek öğrenci sınıftayken okulu sabote ederse müdür gelir öğretmenine çatar, "bir sınıfın disiplinini sağlayamıyor musun" diye. Heralde anlaşılmıştır.

    Para konusuna gelince hakkı 1m değil takımdaki maaşlara oranla. Sezon başında zamlı uzatılmalıydı. Bu işin yaşı olmaz, önemli olan verdiği katkı. Bu kafayla hiç katkı vermeyen 30+ yaşında adamlara devasa paralar verirken böyle çok genç kaçırırız elimizden. Mesela Serdar'ın, Tolga'nın ne kariyeri ne tecrübesi var da Bruma'nın iki katı maaş alıyor? Tüm bu şımarıklığın sebebi para bana göre ve çok da haksız değil. O yüzden bir diğer suçlu da Dursun.

    Para konusunda 1 milyon alıyorsa ederi 2,5 milyondur. Benim Sneijder'den ne eksiğim var deyip onun aldığı parayı istemek, eğer kabul edilmezse imza atmıyorum demek ahlaksızlıktır. Sneijder bize geldiğinde Dünyanın en büyük yıldızlarından biriydi, en büyük kulüplerde forma giymiş şampiyonlar ligi kupası kaldırıp altın top'a aday olmuş, milli takımında kaptanlık yapıp kendini ispatlamış birisiyken o sözleşme yapıldı.

    Bruma daha milli takıma giremiyor. Sen daha olmadan olmuş ayaklarına girip koskoca camiayı kukla gibi kullanırsan bundan sonra gideceğin kulüpte de başarılı olamazsın. Çünkü oradakiler bizim gibi alttan almaz her şeyi. Takım kötüyken arada parladım diye ben takımı sırtlıyorum bana muhtaçlar ayağına girersen kendini kapının önünde bulursun.

    İbrahimoviç bile Barcelona'ya 70 milyon euro gibi rekor bir ücretle transfer olduğu sezon sonu kapının önüne koyuldu. tam 46 milyon euro zararla Milan'a satıldı. Benzer şeyleri Balotelli de yaşıyor, kimse yeteneğe bakmıyor satın alan hemen elden çıkarıyor. Bruma aşırı şımartıldı, resmen tribünlere oynuyor. Hiç kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Futbolcu bugün varsa yarın yok ama Galatasaray her zaman var.

    Askerde er bir hata yaptığında üstünden dayağı yer oturur aşağıya. Öyle bölük komutanına kadar yansımaz bu olay. Nasıl ki orada 15 yıllık kıdemli başçavuş 1 aylık ast teğmene komutanım çekip selam veriyorsa burada da futbolcu üstüne saygı gösterecek. Ast üst ilişkisi budur. Herkes haddini bilir. En üstteki ile en alttakinin sorumlulukları farklıdır.

    Öğrenci okulu sabote ediyorsa burada öğretmenin suçu yoktur. Onun görevi öğretmektir. Çocuk ailesinden terbiye almadıysa öğretmenin suçu ne? Müdür öğretmene değil öğrenciye çatar. Gider ailesine durumu bildirip disiplin cezası verir. Ben burada Tudor'u değil yaptığı davranışı savunuyorum. Burak Hamza'ya hareket yaptığında Burak'ı geldiğinden beri savunmama rağmen eleştirdim. Aynı şekilde Terim'e öfkeli olmama rağmen Arda olayında Terim'e destek verdim. Herkes üstüne saygı gösterecek aksi halde böyle sorunlar yaşamaya devam edersin. Tabi bu işi buralara getiren Dursun denen vasıfsız adam.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.