Şimdi Ara

Bronş genişlemesi (bronşektazi) yaşayan var mı? Kalıcı veya tehlikeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım çok rastlanmayan, bronş genişlemesi (bronşektazi olarak adlandırılan) bu hastalığa kendisi ya da yakını yakalanmış arkadaşlar var mıdır? Öncelikle belirtmem gerekirse doktora gidip geldim fakat bazı merak ettiğim konular var ve tecrübelerinizi almak isterim. Hastalık oldukça ani sayılabilecek şekilde başladı diyebilirim ya da görünür kısmı öyle oldu bilemiyorum.

Öncesinde hafif sayılabilecek ve bir kaç dakikayla aşırı dereceye varan bir ağrı geldi. Sırtımın sol bölümünde, gittikçe göğsümde ve nefes almamı zorlaştıracak kadardı. Kendimi tam anlamıyla sürünerek yatağa zor attım. Hareketsiz yaşam düzenimden dolayı sık sık bel ve boyun ağrıları çektiğim için sabahı beklemek istedim. Fakat sabah artık hiç kıpırdayamadım. Biraz sağa sola dönme çabamla nefesimi kesen dayanılmayacak ağrılar yaşadım ve yattığım yerde 3-4 saat hareket edemedim. Sonunda başkalarının yardımıyla kalkıp hastaneye gittik.

Kalp grafisi ve röntgen çekildim. Doktor özellikle öksürük ve balgamla ilgili sorulardan sonra röntgene bakıp bronşlarda genişleme olduğunu söyledi. Sigara içmemem gerektiğini ekleyip mutlaka göğüs hastalıklarına gözükmem gerektiğini söyledi ve ilaçları yazdı. (ağrı kesici, antibiyotik, balgam sökücü) İğne olup çıktım, şu an sabahki halimden bir derece iyi gözüksem de hala çok zor hareket edebiliyorum. Oturduğum ya da yattığım yerde öylece kalıyorum ve ağrısı hala yüksek seviyede.

Bir kaç saattir araştırıyorum. (Akciğerdeki bronşlarda "kalıcı" genişlemeye yol açan..) olarak niteleniyor. Kalıcı derken bu kısmının tedavisi yok mu yani anlayamadım. Zarar gören dokuya ya iltihap ya da çocukluktan kalma geçirilen bir hastalığın yol açtığı söyleniyor. Doktordan hastalığa yol açan neden hakkında, ya da şu an ne yapmam gerektiği hakkında bir tavsiye alamadım. Hareketli mi olmalıyım yoksa dinlenmem mi gerekir gibi.

Dediğim gibi şu an bir tık iyi gözüksem de sabah gene aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum. Ayrıca beni korkutan diğer şeyler de hastalığın ciddi olması, çok daha ciddi seviyelere varabilmesi ve ayrıca tedavinin yanıt vermeme ihtimali. Tecrübe veya bilgisi olan yazabilirse çok sevinirim.

• Internet ve doktorlara kısmen inanmak gerek.
    kalıci olayı inandiricı gelmiyor.rejenerasyon diye birsey var o yuzden hemen panikleme ama tedavini ol.ayrica yeni basladıgina gore kalıcıda deme hemen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkçası her kaynakta bu tarz ibareler olduğu için görmezden gelemiyorum. İlaç tedavisi devam ederken sonlara doğru göğüs hastalıklarından randevu almayı düşünüyorum. İlaçlar umarım etkisini gösterir ve ameliyata gerek kalmaz, tabi her durumda o da uygulanamıyormuş. Umarım ilerlemiş değildir veya ilerlemez. Ayrıca dediğiniz gibi tedavinin başında olduğum için çok umursamamaya çalışıyorum. Fakat yıllarca ağır şekilde hastalığı yaşayanlar olduğunu ve sonunun varabileceği yerleri görünce (akciğerin fonksiyonunu yitirmesi,kanser,tümor,beyin apsesi vs) endişe etmeden duramıyorum. Bu sırada direk akciğer rahatsızlığı olduğu için sigara konusunda oldukça kötü haldeyim. En azından bir süre içmemem gerek gibi gözüküyor ama bu halde bile (çok az da olsa) hala dayanamıyorum. Umarım ön ayak olur da bırakabilirim.
  • Gogus hastalıklarina uzatmadan gorun derım tedbiri elden bırakmamak gerek neticede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Perikardit Geçiren Var mı ?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.