Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
665
Cevap
9
Favori
138.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar boş kafası basmayan insanlar var şu konuda. Evde demirbaş olan her şeyi yaptırmaya ev sahibi mükelleftir. Kiracı bunları kullandığı için kira veriyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki kombi, kalorifer, cam tarzında demirbaşlar da kiracının sorumluluğunda mı? Öğreneyim de ona göre davranayım istiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alegra

Peki kombi, kalorifer, cam tarzında demirbaşlar da kiracının sorumluluğunda mı? Öğreneyim de ona göre davranayım istiyorum.
    Eve taşındığımızda ilk sene(2017) pencerelerin tahta olmasından dolayı ısınamadık,bunu ev sahibine söyledik pimapen yapılsın diye,ilk hayır pahalı falan dedi fakat aşırı yağmurlarda pencere tahtaların çürümesinden dolayı cam alttan su alıyordu artık ve ilerde büyük sıkıntı çıkarabilir diye tekrar aradım ve fotolarını çekip yollayarak ikna ettim bütün odalar pimapen yaptırdı yaklaşık 6bin ₺ tuttu.

Umarım size yardımcı olmuştur yaşadığım deneyim.
    Ki ev sahibi camın tahtaları çürüdüğü için su almasına rağmen yaptırmıcam deseydi kiracı olarak hukuksal hakkımızı kullanma imkanımız vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 24 Mayıs 2019; 3:21:34 >
  • enja kullanıcısına yanıt
    Adam üç kuruşluk musluğa tenezzül ediyor.
    Böyle tiplere ev vermeyeceksin .

• quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

valla adama üç yıldır bir gün bile geçiktirmeden kira verdim. hemde çok kötü bi eve. ama işte adam 80 liranın hesabını yaptı. ben ona sinir oldum.
    Birşeyin kanunda yazıyor olması senin haklı olduğunu göstermez hayatımın 15 senesi kiralarda geçti , 3 sene kadar da ev sahibi olarak kiracım vardı , mesala aidatı oturduğu sürece kiracı öder ama kanun olarak borclu ev sahibidir kiracı kaçıp gitse bu parayı ödemekle yükümlü kişi evin sahibidir , 3 yıldır oturduğun evin musluğunu sen değiştireceksin , eve girersin 15 gün geçer musluk bozulur anlarım 3 sene yahu azıcık insanda utanma olur !! eve ilk geldiğinde wc de tuvalet kağıdı varmıydı oda demirbaş sayılır bence 3 senelik onlarıda iste ev sahibinden ..
    İşte bu tiplerle uğraşmamak için 8 senedir kendi evimde oturuyorum ..

• Arkadaslar benimde sorum var lutfen cevaplayin; banyoda Çin mali bir dusakabin var defalarca bozuldu tesisati yaptırdım ev sahibinden para almadım en son yine bozuldu arkasındaki mikser denen dagitici 350 ona 150 takmaya verdim 500tl para harcadim simdide su cok az akmaya basladi dus alinmiyor kombiyi temizlettim halen az akiyor biktim surekli tesisata para vermekten ben ne yapmaliyim artik :(

• Biz bir sey bozuldugunda kendimiz yaptirip kiradan dusuyoruz.4 evdede bu sekilde oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: complete_

o kadar basit değil neyin nasıl bozulduğunu bilemessin,bilirkişimi çağıracaksın,ev teslim edildiğinde sorunlu kısımları söylersin ev sahibi yaptırırsa yaptırır yaptırmaz sa sen yaptırır kiradan düşersin,ama sonradan bozulan herşey kiracıya aittir,özellikle kombili evlere girecek olanlar önce bakım istesin ev sahibinden sonra bozulursa kiracı yaptırır bu kadar basit..

Alıntıları Göster
    Muslugu kimin bozdugunun tespiti zor degil. Fiziki, kullanim dolayisiyla olusmus bozukluk zaten kendini disaridan belli eder. Íç tesisattaki sorun zaten ev sahibine aittir, onunda tespiti kolay.

Suana kadar kiradaki evlerin kombolerinde belki her yol sorun cikmistir ve her seferinde ev sahibi olarak biz yaptirdik. Kombide kullanici hatasi imkansiza yakin. Eline balta alip cihazi baltalamadiysan tabi.

Kombi bozulunca nasil kiraci sorumlu oluyor biraz anlatsana?

Not:kiraci degilim

• serty23 kullanıcısına yanıt
    "Birşeyin kanunda yazıyor olması senin haklı olduğunu göstermez" dünyadaki en saçma cümle.
  • eternalsun kullanıcısına yanıt
    Kafana taşlara vur. Senin gibiler yüzünden işte yukarıda yorum yapan ev sahipleri türedi. Sen niye cebinden yaptırıyorsun. Sen evin içindeki eşyaları kullanmak için para veriyorsun. Yaptırmak için değil. Kırılması ve bozulması ayrı şeyler.
  • maestro35 kullanıcısına yanıt
    sizin gibi çakal ev sahiplerine para mı dayanır. Hakkını aramazsan bu gün musluk yarin kombi, petek derken her şeyi kiracıya yaptırırsınız. Evi sadece alıp para alacağını zanneden şark kurnazları sizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyp

Tasindigimin 3. ayinda mutfak muslugu akitmaya basladi.

Ev sahibi adam gonderdi sifir musluk takildi.

Ama lambalar yanmadiginda veya eskidiginde ben kendim satin alip takiyorum, cunku bu tip seyler tukenen/biten seyler.

Musluk ise bence yine ev sahibi taktirmali cunku evin demirtasi, bir nesnesi. O olmadan olmaz.

Ha gidip musluka tekme atip kirip doksem, elbette ev sahibi parasini benden alma hakkina sahip. Ama bu arada degisen musluk cidden eski bir musluktu nerden baksan 5-10 senesi var..

Ek not; Hollandada ikamet ediyorum. En begenilen yorumlara baktigimda ise neden Turkiyede yasamadigima bir kez daha sukrettim.
    Darda kalıncada başbakanım kurtarın bizi diyorsunuz holandada köpekleri saldılar milletin üzerine demeki sizi ısırmamış bu köpekler

• Kirası olarak evin her şeyini biz yaptırırız musluk bozulsa o bozulsa filan
  • kiraci bozmus olsa bile genel olarak ev sahibi yaptirir kiracinin kasten bozmadigi varsayildiginda amerikada boyle en azindan
  • quote:

Orijinalden alıntı: complete_

o kadar basit değil neyin nasıl bozulduğunu bilemessin,bilirkişimi çağıracaksın,ev teslim edildiğinde sorunlu kısımları söylersin ev sahibi yaptırırsa yaptırır yaptırmaz sa sen yaptırır kiradan düşersin,ama sonradan bozulan herşey kiracıya aittir,özellikle kombili evlere girecek olanlar önce bakım istesin ev sahibinden sonra bozulursa kiracı yaptırır bu kadar basit..

Alıntıları Göster
    Hiç ev kiralamadığın belli. Evin elektriği, suyu, doğalgazı kapalı. Açtırmak için sözleşmeye imza atmalı ve 2 hafta beklemelisin. Diyelim ki arızalar çıktı ne olacak?

• Gelen yorumlar beni götümle güldürdü resmen. Ne kadar çok kan emmeyi seven ev sahibi varmış forumda. Musluk, parke, duvar boyası gibi şeyleri ev sahibi yaptırır kardeşim. Sizin mantığınızla deprem olsa ev yıkılsa evi de kiracıya diktirtirsiniz o oturuyordu diye. Yok öyle bir dünya. Hiçbir kirada oturduğum evde de bu tarz durumlarla karşılaşınca para verip yaptırtmadım. Umarım ev sahibim olarak karşıma gelirsiniz ve böyle bir durum olur da bana "sen yaptır" dersiniz. Size de güzelce bir ağzınızın payını veririm.

• Bende ev sahibiyim. Evde bozulan herşey bana aittir. Kasıtlı müdahale olmadığı sürece yaptırmak benim sorumluluğumda. Eğer kendi cebinden yaptırıcak bir enayi pardon kiracı varsa hemen evi kiralıyım.

Ben kirada otururken muslukları değiştirmiştim.bunun için bedel istemedim. Çünkü mal sahibi gidip dandik musluk takacaktk ben kalitesini aldım. Girerken de söktüm.

Kiradauken 4 kere kombi bozuldu. Son bozulmadan ya yeni kombi takarsın yada ben alır kiradan düşerim dedim. Tamirci gelmesiyle uğraşıyorsun. Kabul etmedi ben gidip taktırdım. 4 kira vermedim. Davalık olduk. Kombi parası + 2ay bedava oturdum :D

• Bir avukat olarak bende yorumumu yapayım o zaman.

Bakma burdakilere. Eğer ki normal kullanımdan doğan bir arıza ise ev sahibi yaptıracak. Ev sahibi senden kira alıyorsa oranın bakımını onarımını vb gereksinimlerini karşılamak zorunda. Sen sadece evin duvarlarını kiralamıyorsun. O musluğu da duşa kabini de hepsini kiralıyorsun. Eğer soruna sen kendi hatanla sebep olmadıysan her türlü ev sahibi sorumludur. Eskimesinden de, yenilenmesinden de ev sahibi sorumludur. Ya sana bir şey söyleyeyim mi, evi 0 bile almış olsan herşeyinden ev sahibi sorumludur. Çıkarken boya-badana bile yapmak zorunda değilsin. Tabi duvarlara dışkı falan sürmediysen.

Kısaca normal kullanımda yani senin hatanla ortaya çıkmış olan bir problem olmadığı müddetçe her türlü arızadan ev sahibi sorumludur. Sen sadece kiranı, aidatını ve kullandığın su-gaz vb şeyleri öde yeterli. Hatta ve hatta kanun o kadar net ki o tamiratı yaptırmassa sulh hukuk mahkemesine başvurup kendin en kaliteli yere yaptırtıp kirandan da düşebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknogs

Benim örneklerim afaki değil.
    O zaman araba kiralayın gidin duvara vurun beş kuruş para vermeyin.
    O zaman gidin ev kiralayın, mutfak dolaplarını kırın, banyo lavaboları kırın, duş başlıklarını veya klozet kapaklarını kırıp sonrada ev sahibini arayın yenisini talep edin.

Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Kullanimdan dolayi eskiyen evde ne kadar demirbas varsa, musluk, kapi kilidi, kombi, pencere, borular vs. hepsi ev sahibi sorumlulugundadir. Tamir ettirecek ve parasini odeyecek ev sahibidir.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.