Şimdi Ara

Bozuk bir gtx670 ve cevapsız sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen ay bozulan asus gtx670 dcu 2 kartım yurtdışı çıkışlı olması nedeniyle asusta çalışan birisinden bakmasını rica ettim çoğu devreyi denediklerini ancak sorunu bir türlü bulamadıklarını söyledi.
    Ben de artık olan oldu diyip fırınlamaya karar verdim ancak öncelikle kartın resimlerini yükleyeceğim ve önerileri değerlendireceğim

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 26 Mart 2013; 20:46:26 >

• Garantiye gitmedimi ?
  • Plastik bölgelerin (power ve fan girişleri), ısı yalıtımlı bir şeylerle (macun vs) kapatılması gerekiyor mu yoksa onlar sıcağa dayanıklılar mı?
  • Kart asus dcu ıı fanları ve arka plakayı cıkardım ama güç ve fan girişlerini çıkarmam zor görünüyor ısıya dayanıklı mı bilmiyorum

Kart amerikadan alındı geri gönderemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 26 Mart 2013; 15:08:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozuldu derken nasıl bozuldu? sogutucuyu takınca fan calısıyor mu? ya da ne bileyim kart çalışıyor görüntü geliyor ama ekranda renkli renkli çizgiler mi var biraz daha açmanız bilgili kişilere daha çok yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klitz -- 26 Mart 2013; 15:16:02 >
  • youtube da var izle ordan öğren.. bu arada nasıl bozdun ?
  • Bi miktar oc yapmıştım yaklaşık yarım saat farcry3 oynadım kontrol edilemen kısmıda(video gibi) ses 1-2sn takıldı görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kestiğindeki gibi görüntü gitti geri gelir diye düşünmüştüm ancak bir süre bekledikten sonra hala görüntü gelmeyince res attı. Yine de görüntü gelmedi hd3000 kullanarak açtığımda nvidia driverı ve gputwdak driver sorunu verdi kartı görmedi . Fanlar çalışıyor, power girişindeki 2led de yeşil yanıyor kısacası kart görüntü vermek dışında çalışıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alakasız olabilir söylediğim ama her seçeneği değerlendirmek lazım. Bazen yeni bir sürücü yüklediğimde görüntü gidiyor ve bir daha gelmiyor. Kartım hdmi dan bağlı ve ben dvi dan bağlayarak görüntü alıyorum ve sonra sürücüyü yükleyip tekrar hdmi a geçiş yapıyorum. Tabi servisinde kartı incelemiş olması bu söylediğim çözümün şansını azaltıyor. Siz de hdmi dan mı bağlıyorsunuz kartı?
  • iyide yurtdışı olsada asus'un global garantisi olması lazım.
    bence asus türkiye veya çizgi elektronikten yardım isteyin.
  • bencede fırınlamadan kesin
    çizgi elektronik ile irtibata geçin.
    belkide ücret karşılığı olabilecek bir arızası vardır.
    fırınlama işi % 100 garantili değildir.
    olmayadabilir.
    belkide fırınlamaya gerek bile olmayan baska bir arızası vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

iyide yurtdışı olsada asus'un global garantisi olması lazım.
    bence asus türkiye veya çizgi elektronikten yardım isteyin.

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

bencede fırınlamadan kesin
    çizgi elektronik ile irtibata geçin.
    belkide ücret karşılığı olabilecek bir arızası vardır.
    fırınlama işi % 100 garantili değildir.
    olmayadabilir.
    belkide fırınlamaya gerek bile olmayan baska bir arızası vardır.

hiçbir şekilde yardımcı olamayız dediler garantisi USA LOCAL olarak tanımlanmış yani sadece abd sınırları içindeki asus teknik servisleri bakmakla yükümlü
    zaten direk fırınlama yapmayacağım
    Kaliteli şekilde ekran kartı tamiri yapabilecek deneyimli bir bilgisayar tamircisi bulmaya çalışıyorum son çare olarak fırınlamayı düşünüyorum

• bilgisayar tamircisine verirsen o yanan ışıklarda gider diye düşünüyorum geçmiş olsun 670 gibi bir karta yazık olmuş bir o.c kurbanı daha
  • Birazdan bu mesajımın altına yazacağım şeyi iğnelemek olarak algılamayın.Meraktan hızaşırttırma yapmıyorsanız,en yüksek gpu skor peşinde değilseniz dünya ya da ülke çapında veya bütçe konusunda sıkıntınız yok ise hızaşırttırmaya karşı değilim ve benim haddime de değil .

Ancak elinizde üç-beş kuruş para var,çalıştınız kazandınız aldınız veya aileniz verdi farketmez,sağda solda gördüğünüz hiçbirşeyden anlamadan şansa hızaşırttırma yapıp ben yaptığımda oyunlar akıcılık kazandı diyen kişiler yüzünden hızaşırttırma yapıp boş yere zaman ve para kaybetmekten neden ? Neden yapıyorsunuz ki şu hızaşırttırmayı ? Elinizdeki gpu gtx 650 veya gtx 5** serisinden giriş veya orta sınıf kart olsa anlarım ,performansı yeterli gelmez hızaşırttırma yaparak 3-5 ay daha yeni kartı almaya ötelemek istersiniz ama gtx 670 e hız aşırttırma yapmak neden ? Hangi oyuna yetmiyor ki ?

Yazık günah yahu,sadece verdiğiniz paraya değil uğraştığınız zamana yazık,fırınlama yapsanız ne olur ? Eğer hızaşırttırma nedeniyle devre de bulunan herhangi bir devre elemanı zarar gördüyse otantik bir durum olmadığı sürece fırınlamada kurtarmaz kaldı ki fırınlamayı çıkartan arkadaş (donanımhaberde ki) ısı tabancasından haberdar değilmiş .Normal de bu araç ile düzeltilir eğer uzun zamanda yüksek sıcaklığa maruz kalan kapasitör bacaklarının ısı yüzünden devre ile etkileşimin stabilitesi bozulmuşsa .Fırınlamada eğer sık kullandığınız mutfan için gerekli bir mutfak fırını kullanmaya niyetliyseniz o fırını bir daha yemek gibi işler için kullanmak ihtihar etmekle eş değer neredeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Birazdan bu mesajımın altına yazacağım şeyi iğnelemek olarak algılamayın.Meraktan hızaşırttırma yapmıyorsanız,en yüksek gpu skor peşinde değilseniz dünya ya da ülke çapında veya bütçe konusunda sıkıntınız yok ise hızaşırttırmaya karşı değilim ve benim haddime de değil .

Ancak elinizde üç-beş kuruş para var,çalıştınız kazandınız aldınız veya aileniz verdi farketmez,sağda solda gördüğünüz hiçbirşeyden anlamadan şansa hızaşırttırma yapıp ben yaptığımda oyunlar akıcılık kazandı diyen kişiler yüzünden hızaşırttırma yapıp boş yere zaman ve para kaybetmekten neden ? Neden yapıyorsunuz ki şu hızaşırttırmayı ? Elinizdeki gpu gtx 650 veya gtx 5** serisinden giriş veya orta sınıf kart olsa anlarım ,performansı yeterli gelmez hızaşırttırma yaparak 3-5 ay daha yeni kartı almaya ötelemek istersiniz ama gtx 670 e hız aşırttırma yapmak neden ? Hangi oyuna yetmiyor ki ?

Yazık günah yahu,sadece verdiğiniz paraya değil uğraştığınız zamana yazık,fırınlama yapsanız ne olur ? Eğer hızaşırttırma nedeniyle devre de bulunan herhangi bir devre elemanı zarar gördüyse otantik bir durum olmadığı sürece fırınlamada kurtarmaz kaldı ki fırınlamayı çıkartan arkadaş (donanımhaberde ki) ısı tabancasından haberdar değilmiş .Normal de bu araç ile düzeltilir eğer uzun zamanda yüksek sıcaklığa maruz kalan kapasitör bacaklarının ısı yüzünden devre ile etkileşimin stabilitesi bozulmuşsa .Fırınlamada eğer sık kullandığınız mutfan için gerekli bir mutfak fırını kullanmaya niyetliyseniz o fırını bir daha yemek gibi işler için kullanmak ihtihar etmekle eş değer neredeyse.

al benden de o kadar

• quote:

Birazdan bu mesajımın altına yazacağım şeyi iğnelemek olarak algılamayın.Meraktan hızaşırttırma yapmıyorsanız,en yüksek gpu skor peşinde değilseniz dünya ya da ülke çapında veya bütçe konusunda sıkıntınız yok ise hızaşırttırmaya karşı değilim ve benim haddime de değil .

Senerdir bilgisayarla iç içeyim inan o.c yapmayınca hiç keyif almıyorum hastalık bu ciddi söylüyorum 2005 den beri elime geçem her alet e o.c yaptım hiç bozulmadı.

Kısaca hastalık kardeşim bu birşeyler eksik hissediyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 27 Mart 2013; 9:41:04 >

• Oc kurbani olmak nedir ? Yani Ben ektsn martini takar be kullanirim mantigi var bends , daha iyi verim almak ivin ayarlari falan mi aciyoruz anlatirmisiniz :)

• Merhaba, Asus Support'tan RMA kaydı açtırmayı denediniz mi? Yurt dışı olması birşey değiştirmez servis hizmeti verileceğini düşünüyorum. Ola ki servis hizmeti verilmedi PTT kargo ile hesaplı bir şekilde ASUS'a gönderilebilir. Yazık etmeyin bence karta.
  • Bir miktar OC değeriniz nedir? 100Mhz, 150Mhz, 200Mhz !? O miktarı yazsanız daha kesin bilgi olur. Olmaması gereken bir değer girdi iseniz bilelim.
  • Kartin overclock dan bozulmasi baya zor elinizdeki kart isinmiyor zaten eger gpu da verdiginiz degeri kaldiramazsa direk hata verir kendi ayarlarina geri doner. Kartta kod yapmadan yapilan overclock ile kartta hasar vermek cok zor. Buyuk olasilikla sansiniza denk gelmis overclock yaptiginiz anda bozulmasi.

• quote:

aynen kardeşim, şimdi elinde gtx670 var 3930k var neden oc yapmıyorsun diyorlar. ben de neden yapayım diyorum. hani şöyle bir gerçek var mimari belli kazanacağın 3-5 fps hadi 10 fps olsun bunun için sıcaklıkları arttırmaya benim için değmiyor yahu. ha dediğiniz gibi gtx650 gtx560ti filan olur. oyunda gerçekten akıcılık sağlarsın o zaman değdiğini hissedersin.

ben şimdi özel soğutucuya rağmen 3930k yı stok kullanıyorum diye bana gülenler de olabilir mesela.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.