Kulaklıktan gelen parazit sesi
Yeni bir sistem topladım ve garip bir sorun yaşıyorum. Sistem de ise 7800x3d ve GB b650 eagle ax anakart var. Önceki sistemle aynı olan parçalar sadece kasa ve ekran kartım.
Razer Blackshark kulaklığım var jak girişli. Kablosuz mouseumu hareket ettirdiğim zaman kulaklığımdan garip bir parazit sesi anlık gelip gidiyor ve çok düşük bir ses. Oyunlara girdiğimde ise sabit bir parazit sesi oluyor. Karasinek zıvıltısı gibi. Kulaklığın kablosunu değiştirdim işe yaramadı. Farklı kablolu kulaklıkla denedim sorun çözülüyor. Bluetooth hoparlör ve kulaklıkta da bu ses yok. Sadece Blacksharkta var. Önceki sistemimde var mıydı hatırlamıyorum ama olsa fark ederdim diye düşünüyorum. Bu ses, windowstan sesi kapatınca da devam ediyor, ses seviyesine göre değişmiyor. Kulaklığın kablosu üzerindeki kendi ses tekerleğiyle oynayınca azalıp artıyor sadece. Kulaklık bir şekilde bir paraziti yakalıyor gibi görünüyor ama eski sistemimde yok. Garip bir şekilde cinebench 2023te test yaparken bu iki ses de tamamen ortadan kalkıyor.
Herhangi bir fikri olan var mı?
Anakart cpu opt ve sys pump pinleri
Anakartımda cpu_fan girişinin yanında cpu_opt diye bir giriş var. Bir de sys_fan3_pump girişi var. Bu iki girişi normal kasa fanları için kullanabilir miyim? Normal argb olmayan fanlar
Kasa için cırt cırtlı kelepçe
Kasada kablolar için düz plastik kelepçe yerine cırt cırtlı kelepçe arıyorum ama satan hiç bulamadım. nereden alabilirim
Thermalright PA 120 SE argb neden normalinden ucuz?
Peerless Assassin 120 se modelini alacağım ama Argb olanının 300-400 lira normalinden ucuz olduğunu gördüm. Nedenini bilen var mı? fanları daha mı kötüdür?
Gamer kız arkadaşa klavye önerisi
Sevgilime klavye alacağım. RGBsi olan ve aşırı ses yapmayan bir klavye arıyorum. Bütçem 1500-4000 arası değişebilir ama ciddi bir fark görmedikçe daha düşük fiyatlı modelleri tercih ederim. Mekanik hissiyatlı ancak mekanik gibi ses yapmayan MSI gk30 dikkatimi çekti. Benzer fiyat aralığında olup daha iyi diyebileceğiniz neler var?
Elimdeki sistem ne kadar eder?
Güncel sistemin i5 10400f, Akasa venom, Asus h470m-plus, Kingston 2x16Gb 3200 mhz Cl16 Ddr4, Rtx 3070.
Bunları toplu bir halde ya da ayrı ayrı satmak istersem sizce ne kadar ederler
Yeni sistem için kasa/psu/cpu soğutucu önerisi
Elimdeki kasa haf912plus. biraz eski ve radyatör destekli bir kasa değil. 7800x3d ve 5070/super ikilisiyle yeni bir sistem toplamaya kadar verdim. Bunlara uygun bir kasa ve psu arıyorum.
Bütçem kasa+psu için 8-9k en fazla. İşlemci soğutucu içinse 3-4k en fazla.
Gözüme şu 3ünü kestirdim. Bunlara alternatif önerileriniz var mı? Ya da bunlara bu kadar para vermek yerine eski kasama yeni bir Air cooler ve psu alırsam 4-5k civarı daha az harcayabiliyorum. Hangisi daha mantıklı?
Kasa:
Psu:
Alternatif Psu:
Cpu Cooler:
7800x3d için anakart
7800x3d için anakart seçmeye çalışıyorum
ihtiyaçlarım:
-b650
-2 tane m.2 slotu
-4 tane sata slotu(3 bile olur)
-2 ram slotu
-oc yapmayacağım ama vrm sayısının çok az olmasını istemiyorum ve soğutuculu olması tercih ederim
-5k civarı bütçem, maks 7k
-marka tercih sıram asus-gigabyte-asrock (mecbur kalırsam msi)
şimdiden teşekkürler
İşlemci Tavsiye
10400f işlemci kullanıyorum ve güncel oyunlarda sorun yaratmaya başladı. Yeni bir işlemci arıyorum. Ram anakart işlemci 3lüsü için 20-25k civarı ayırmayı planlıyorum. Ekran kartım 3070 ve yakın gelecekte 5070 ya da 5070ti gibi bir modele güncellemeyi düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir? şu an listemin başında 7800x3d, asus prime b650m-k, cl 30 6000mhz 3lüsü var.
Tekerleği bozulmayan mouse önerisi
Logitech g305 mouseumun tekerleği bozuldu. Bazen ters yönde bazen de kullanmıyorken input veriyor ve çok sinir bozucu. Sağlam tekerleği olan bir mouse arıyorum. Daha önce g102, g203 ve g305 kullandım hepsinde aynı sorun 1-2 yıl içinde oluşuyor.
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Steam : theflyingpig
Windows 11 / Asus Prime H470m / Intel i5 104000f + Akasa Venom / Inno3D RTX 3070 Twin x2 / Seagate Barracuda 2TB x 2 / Team Xtreem S3 120GB / G.Skill Ripjaws V Gaming 2x16GB DDR4 3200 MHz CL16 / Cooler Master HAF 912+ / Cooler Master GX 750 PSU / BenQ XL2420T 24" 2ms 3D Led monitör |

Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.564
İkinci El Bölümü Mesajları: 23
Konularının görüntülenme sayısı: 58.813 (Bu ay: 2.591)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 111 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware