Aracımda lastik ikaz sensörleri var ve yatan araba bir ay arayla iki defa ikaz verdi. İlk ikazda benzinlikle ön iki lastiğe 32 psi hava bastım bir ay sorun çıkarmadı. 2 gün önce yine ikaz yakınca lastikler patlak diyerek bugün lastikçiye götürdüm. Lastikçi tek tek bütün lastikleri elindeki hava cihazı ile kontrol etti ve inik lastiklere hava bastı. Sonra "Kaç basıyorsun bunlara?" diye sordu. 32 cevabını verince "Bundan sonra 36 bas, lastiklerde sorun yok" dedi ve 5 TL aldı. 36 psi sedan araç için fazla değil mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 26 Kasım 2021; 13:47:2 > |
Böyle Birşey Olabilir mi

-
-
Araç üzerinde lastik basınçları ile alakalı etiket olması lazım. Etikette kaç yazdığına baktınız mı?
Bilmiyorsanız genelde ya yakıt depo kapağında ya da kapıları açınca direklerde olur bu etiket.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şoför kapısı içinde lastiğin olması gereken basıncı yazıyor. Bizim sanayi esnafının neredeyse tamamı bakmaktan, okumaktan bir haber olduğu için ezbere iş yapar.
-
Sedan araç var sedan araç var. Toyota corolla 32 psi ister, başkası 36 ön 34 arka ister.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
36 fazla değil. Nasıl değil? Şöyle ki lastikle 15-20 km yol yapınca lastik basınçları ısınma sebebiyle ciddi miktarda artar. Standardı 32 olan aracıma da sıcaksa lastik 36 basarım, sabah soğuk havada lastik basınçlarına ekrandan bakınca 32 görürüm. 2-3 haftada bir basınçlar düşüyor. sabah hava -7 olunca araç uyarı vermeye başlıyor, ısındıkça uyarı gidiyor. tekrar 36'ya tamamlıyorum.
-
36 ps ile odun gibi olur hele ki hamuru sert bir marka ise konfor düşer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lastiklere hava bastıktan sonra ayarlardan yeni değerleri kayıt ediyor musunuz?
-
Alarm susunca yapmadım.
Ama hafızaya alma olayını biraz yol yaptıktan sonra kaydetmek daha iyi değil mi?
-
soğuk yol yapmamış lastiğe 38 psi basıp, araçta varsa basınçları kayıt altına alacaksınız.
-
Yol yapınca lastik ısınır basınç artar. Lastiğe hava bastıktan sonra ayarlardan kaydedin akabinde. Yoksa uyarı verip durur. Sanki değişmemiş gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X