Şimdi Ara

Boya korumasorularınız hızlıca cevaplanır!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar boya koruma ürünleri hakkında kafanıza takılan ve forumları araştırmadan hızlıca öğrenmek isteyenler sorularını sorabilirler.Bende bu işe tiguanımı alınca başladım ve 1.5 sene oldu.Bir çok forumu okudum her ne kadar çoğuna yeni üye olmuş olsam da 1.5 senedir takip ediyorum.Kendi aracıma ve birçok araca uygulamalar yaptım bu iş gerçekten zaman istiyor.Araçlarını prille yıkayan insanlar görünce bu konuyu açma gereği hissettim.Amacım herkesin kendi aracına wax (cila) atacak ve kendi temizliğini yapacak kadar bilgi sahibi olmasını hızlıca sağlamak bilinçlendirmek. Araçlarımıza iyi bakalım

Adminler boya koruma ana konusu var biliyorum amacım hızlıca insanların sorularını cevaplamak.

EKLEME Arkadaşlar gelen soruların çoğu aynı aracımızı nasıl yıkamalıyız diye geliyor.Burada size birkaç öneri sunacağım.Bu önerileri basınçlı yıkama ve polisaj makinanız olmadığını varsayarak yazıyorum.

1.Arabayı şampuanla yıkamadan önce aracınızın üzerindeki tozu, çamuru ve kiri olabildiğince tazyikli su ile indirmenizgerekiyor.Size önerim basınçlı yıkama makinanız olmadığını varsayarak benzinliklerdeki 1 tl ile çalışan(tazyikli su sıkan ) makinaları kullanmanız.Onu bulamazsanız bahçe hortumu ile bu işi yapmanız gerekiyor.

2. 2 adet kova alıyoruz ve birisine kullanmak istediğimiz şampuanı diğerine sadece su koyuyoruz bunun adı çift kova tekniği. Aracınızı yıkarken kesinlikle fırça sünger (sünger gözeneklerine taş girerse aracınızı çizer)kullanmayın. Bu iş için özel yapılmı mikrofiber eldivenler var onladan alın yada microfiber bezde olabilir. Şimdi aracınızı yıkamaya başlayabilirsiniz.Durulamak için duru suyu kullanın bu şekilde taş ve pislikler bu kovada kalacak ve aracınızı çizmeyecek.

3.Bu adımda ister polisaj yapın ister direk wax kullanın size kalmış.Çünkü aracı yıkadıktan sonraki adımların aracınızın durumu belirler.

Ürünlerden bahsedecek olursak F/p olarak önerilerim;

1.sonax turuncu şampuan (heryerde bulabilirsiniz ve fiyatı uygun kiri güzel çıkarıyor ve güzel köpürüyor.İçerisinde cila bulunan şampuan almayın bunlar fazla köpürmez ve biz cila yapacağımız için gereksiz para tuzağı oluyor)

2.Autoglym SRP Not:Piyasada yeni çıkan Radiant wax 2.0, Srp nin sanayi versiyonu yani büyük boyutlarda satılıyor ve biraz daha aşındırıcı içeren modeli. ( bu ürün çizikleri saklamakta birebir.2-3 ay boyunca kılcal çizikleri saklayarak kapatıyor, parlaklık veriyor.)

3. Wax olarak Fk1000p (uzun süre dayanması ve uygun fiyatı ile güzel ürün. Ama ben bulamam, praktiker bahausdan ürün alıcam derseniz turtlewax PTFE, turtle wax ice cila , bunlarda olabilir).

4.İç aksamda mat görünüm için aerospace 303, parlak için meguars ultimate shine alın derim. (gene bahaustan ürün almak isterseniz turtle wax f21 aralarındaki en iyisi sonaxın torpido koruyucusunu almayın zamanla beyazlaştırma yapıyor).

Not: Elbette piyasada binlerce ürün var çoğu bunlardan daha iyi veya daha kötü. Bu ürünleri söylememdeki amaç Türkiyede rahatça bulabilirsiniz ve f/p olarak iyidirler. Konuya sonradan şu ürün daha iyi diyerek tartışma yaratmayın yeter.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orgozgur -- 4 Mayıs 2013; 18:50:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

Arkadaşlar boya koruma ürünleri hakkında kafanıza takılan ve forumları araştırmadan hızlıca öğrenmek isteyenler sorularını sorabilirler. Amaç herkesin kendi aracına wax atacak kadar bilgi sahibi olmasını sağlamak bilinçlendirmek. Araçlarımıza iyi bakalım

Adminler boya koruma ana konusu var biliyorum amacım hızlıca insanların sorularını cevaplamak.

Öncelikle böyle birşey düşündüğün için tşk ederim. Bu konuda çok yeniyim ve bir acemilik yapmak istemiyorum. Kendim boya koruma yapmak istiyorum aracıma. Aşağıdaki malzemeleri almayı düşünüyorum. Kapalı garajım olmadığı için akşamüstü bir gölgede bu uygulamayı yapabilirmiyim? Yada önereceğin daha ucuz ve basit çözümlerin var mı bnm için? Yanlış birşeyler yapmak ve boyaya zarar vermekten de çekiniyorum. Şimdiden tşkler.

aracı meguiars şampuanım (mavi olan) ile yıkayacağım (meguiars yıkama eldiveni ile) ve kurulayacağım (meguiars kurulama fiber bez ile). Meguiars nxt wax ımı akşamüstü bir gölgede 3ayda bir yapabilirmiyim içinden çıkan kendi pedi ile, kapalı ortamım yok çünkü:(?

her yıkamadan sonradan da quick wax atcam, doğrumudur? quick wax gün ışığında yapılabiliyor mu?

• Waxlar şu durumda atılırsa zararlı olur oda kaput el değmeyecek kadar sıcak ise. Ama siz gölgede atın daha iyi olur(yazın zaten gölge şart) . Ürünleriniz başlangıç için çok iyi bunları alabiliyorsanız alın ve kullanın.Size önerim 2 kova yöntemi ile yıkayın aracınızı birisinde sadece su durulama için diğerinde de şampuanlı su. bunun amacı beze yapışan tozun veya kum parçacıklarının aracı çizmesini önlemek. Quick waxıda her yıkamadan sonra atabilirsiniz onuda göldede atın ama haa çok sıcak değilse güneşte sorun çıkarmaz.
  • Mesela benim arabamda çok fazla kılcal çizik var ve boyanın daha parlak güzel görünmesini istiyorum. İhtiyacım olan ürünler tam olarak nedir, nereden alınır ve uygulama tam olarak nasıl yapılır. Kendim yapmak istiyorum.

Bunlara ek olarak, kaputta çok taş izi ve boya atıkları var buralar nasıl kapatılabilir. Bir de boyanın bir yerinde boya tamamen gitmiş altta saç görünüyor, benden önceki sahibi rötuş yapmış, her yikamada sanırım gittikçe açılıyor. Boyacıya sordum iki gün araba kalacak diyor, benim bırakmam imkansız. Buraya ne yapılabilir?

Teşekkürler.
  • Benim aracımda özellikle ön kaput olmak üzere bazı yerlerde taş vurmasından dolayı rötuşlar var. Ben şimdi aracıma komple pasta cila yaptırsam bu rötuşlar gider mi acaba? Tekrar rötuşlamam gerekir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Benim aracımda özellikle ön kaput olmak üzere bazı yerlerde taş vurmasından dolayı rötuşlar var. Ben şimdi aracıma komple pasta cila yaptırsam bu rötuşlar gider mi acaba? Tekrar rötuşlamam gerekir mi?

Eğer rötüş iyi yapılmışsa ve boya güzelce kurumuşsa polisajla (sizin tabirle pasta cila) gitmez örnekleri mevcut isterseniz pm olarak link atabilirim.Zaten taş izleri böyle gideriliyor ve polisajdan sonra çok yakından bakılmadıkça anlaşılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

Mesela benim arabamda çok fazla kılcal çizik var ve boyanın daha parlak güzel görünmesini istiyorum. İhtiyacım olan ürünler tam olarak nedir, nereden alınır ve uygulama tam olarak nasıl yapılır. Kendim yapmak istiyorum.

Bunlara ek olarak, kaputta çok taş izi ve boya atıkları var buralar nasıl kapatılabilir. Bir de boyanın bir yerinde boya tamamen gitmiş altta saç görünüyor, benden önceki sahibi rötuş yapmış, her yikamada sanırım gittikçe açılıyor. Boyacıya sordum iki gün araba kalacak diyor, benim bırakmam imkansız. Buraya ne yapılabilir?

Teşekkürler.

Kılcal çizikleriniz için kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız polisaj gerekli (kılcal çiziklerden kastım verniği aşıp boyaya inmemiş çizikler zira inenler rötüşsuz gitmez.Birde çiziğe tırnağınız takılıyorsa rötüş şart her ne kadar boyaya inmemiş bir çizikte olsa polisajda verniği bu tür çizikler için inceltmek gereksiz bence.) iknici seçenek ise çizikleri saklamak bunun için autoglym Super resign polish tam size göre. Bunu uyguladıktan sonra fk1000p katı waxı uygulayın. Eğer bu ürünleri bulamam diyorsanız başka ürünlerde menerebilirim.

Kaputtaki taş izleri için rötüş şart aynı şekilde boya giden kısım için net bilgi söylemek yanlış olur resim lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim sorum biraz farklı.Araç bakımı ve temizliği hakkında oldukça meraklıyım fakat hiç bi bilgim yok.
    Bu konuda kendimi sıfırdan nasıl geliştirebilirim?
    Önereceğiniz kaynak yada tavsiyeniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M J

Benim sorum biraz farklı.Araç bakımı ve temizliği hakkında oldukça meraklıyım fakat hiç bi bilgim yok.
    Bu konuda kendimi sıfırdan nasıl geliştirebilirim?
    Önereceğiniz kaynak yada tavsiyeniz var mı?

Eğer kendiniz araştırmak istiyorsanız size forum siteleri önerebilirim. Forumdonanımda da var ama daha ayrıntılı bir yer arıyorsanız pmden göndereyim size.
  • Kolay gelsin Özgür :)

Bende elimden geldiğince cevap verebilirim sorulara..

forumboyakoruma.com'da da bolca bilgi mevcut, kendi araçlarına bakmayı sevenler için oluşturulmuş bir platform.
  • merhaba ben de bu işlere merak sardım gibi size bir kaç sorum olacak müsadenizle elimde şu ürünler var

AutoGlym Cila Uygulama Sünger Pedi
    3M™ Performance Finish Max.Boya Koruma Cilası
    Pamuklu Temizlik Bezi
    sizce bunların yanına 3m quick wax almam lazım olurmu ? yoksa elimdeki ürünler yeterli olurmu ? Sizce ne kadar sürede bir bu işlemi yapmam lazım olur ?
  • Merhaba..

Elinizdeki ürünlere ek olarak Quick Wax almanız gerekmez..

3M Performance Finish ürünün kalıcığı pek başarılı sayılmaz. Bu sebepten 2-3 yıkamada bir uygularsanız iyi olur..
  • teşekkür ederim cevabınız için daha kalıcı olanı herhalde meguiars ürünleri doğru mudur ?
  • Benim sorum şu

aracın üzerinde kılcak çizikler oluşuyor, bu kılcal çizikler pasta cila ile geçiyor ama her pasta cilada aracın boyası bir miktar aşınıyor

şu şekilde bir boya koruma yöntemi var mı ?

Örneğin aracın boya kalınlığı 2 mm olsun ve kılcak çizikler boya üzerinde 0.1 mm seviyesinde oluşuyor diyelim. Boyanın üzerinde öyle bir katman oluşsun ki 2 mm boya artı boya üzerinde 0.2 mm lik ikinci bir koruyucu katman ve kılcak çizikler bu ikinci katmanda oluşsun boyanın kendisine ulaşamasın ve bende her sene bu 0.2 mm lik ikinci katmanı yenileyeyim.

böylece aracın boyası hiç zarar görmesin sadece üstteki ikinci katman zarar görsün,
  • Merhaba Bende boya koruma yapacağım elimdekiler aşağıdakiler ve bunları yazdığım sıra ile uygulamayı düşünüyorum yanlışım varsa düzeltir misiniz?

Kil
    Meguiars Ultimate Compound (polisaj makinası ile)
    Collinite 915 (el ile) bunu el ile mi yapmak lazım makine ile mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfinfh

teşekkür ederim cevabınız için daha kalıcı olanı herhalde meguiars ürünleri doğru mudur ?

Meguiar's olması ile alakası yok pek. Meguiars'ın emsal ürünlerinin kalıcılığı da bu ürüne yakın. En kalıcı olanlar nano teknoloji ile üretilen ürünler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Benim sorum şu

aracın üzerinde kılcak çizikler oluşuyor, bu kılcal çizikler pasta cila ile geçiyor ama her pasta cilada aracın boyası bir miktar aşınıyor

şu şekilde bir boya koruma yöntemi var mı ?

Örneğin aracın boya kalınlığı 2 mm olsun ve kılcak çizikler boya üzerinde 0.1 mm seviyesinde oluşuyor diyelim. Boyanın üzerinde öyle bir katman oluşsun ki 2 mm boya artı boya üzerinde 0.2 mm lik ikinci bir koruyucu katman ve kılcak çizikler bu ikinci katmanda oluşsun boyanın kendisine ulaşamasın ve bende her sene bu 0.2 mm lik ikinci katmanı yenileyeyim.

böylece aracın boyası hiç zarar görmesin sadece üstteki ikinci katman zarar görsün,

Şimdi kılcal çizikler düşündüğünüz kadar derinde değiller. Yani atıyorum 150 mikron kalınlığında bir boya tabakası olsun. Kabaca bunun 50 mikronu astar,50 mikronu boya, 50 mikronu da verniktir. Sizin gördüğünüz kılcal çizikler bu 50 mikronluk vernik tabakasında yer alır. Çizik giderme işlemi sizinde bildiğiniz gibi tüm boya yüzeyini çiziklerin seviyesine indirme işlemidir. Normal şartlarda iyi bakılan ve yılda bir veya iki kez polisaj yapılan bir araçta çok fazla aşındırma yapılması gerekmez. Yani pasta yapılması gerekmez. Sadece polish denilen ince aşındırıcı ürünler ile yüzey canlandırılıp, kılcal çizikler giderilir. Bu şekilde uygulama yapıldığında en fazla bir mikron gibi bir incelme olur..

Bunun yanında sizin istediğiniz tarzda bir ürün mevcut yurtdışında.. Opti-Coat 2.0. Araç yüzeyini çizilmelere karşı dayanıklı şekilde bir katman olarak kaplayıp uzun süreli kalıcı koruma sağlıyor. Ürün uygulandıktan sonra kılcal çizikler boya yüzeyinde değil kaplama üzerinde oluyor. İstediğiniz zaman yine aynı markanın sıvı polishi ile yüzeyi polisaj yaptığınızda ilk günki gibi çiziksiz ama korumasına devam eden bir katman çıkıyor ortaya..

Aşağıdaki linkte incelemesi var.

http://prodetailing.blogspot.com/2012/04/optimum-opticoat-review-after-2-years.html

Yalnız bu ürünü uygulaması baya sıkıntılı. Yüzey çok iyi şekilde temizlenmiş olmalı ve ortam kesinlikle tozsuz olmalı. Bu ürün bir kere kürleştikten sonra ancak ağır bir aşındırıcı pasta ile yüzeyden temizlenebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: volvole

Merhaba Bende boya koruma yapacağım elimdekiler aşağıdakiler ve bunları yazdığım sıra ile uygulamayı düşünüyorum yanlışım varsa düzeltir misiniz?

Kil
    Meguiars Ultimate Compound (polisaj makinası ile)
    Collinite 915 (el ile) bunu el ile mi yapmak lazım makine ile mi?

Meguiar's Ultimate Compound polisaj makinesi ile kullanım için üretilmiş bir ürün değildir ancak yine de devri çok artırmadığınız sürece sorun olmadan polisaj makinesi ile de kullanabilirsiniz..
    Collinite 915 ise el ile uygulanması gereken bir ürün. Wax uygulama pedi ile yüzeye küçük daireler şeklinde uygulayıp yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra bol tüylü mikrofiber bir bez ile kalıntıları silmeniz gerekiyor.

Eğer boya koruma ürünleri ile ilgili daha detaylı bilgi isterseniz aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz;

http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php/296-Boya-Koruyucu-%C3%9Cr%C3%BCnler-Wax-amp-Sealants

• teşekkürler,

peki collinite 915 nereden bulabilirim? kutu ile almak istemiyorum çok fazla gelir bana sanıyorum alıp paylaşanlar oluyor nereden temin edebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvole

teşekkürler,

peki collinite 915 nereden bulabilirim? kutu ile almak istemiyorum çok fazla gelir bana sanıyorum alıp paylaşanlar oluyor nereden temin edebilirim?

Dostum internetten sipariş en güvenlisi internetten bak bulamazsan pm atarım ama link vermeyi uygun görmüyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.