Şimdi Ara

Boya koruma mı - komple boya mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün bir araba almanın direğinden döndüm. Ama kafamda soru işaretleri var, bir bilene sormak istedim.

Almayı düşündüğüm araba 2005 Opel Astra SW 1.6 ENJOY... (22,500 TL istiyor)

Yetkili servise götürdüm ekspertiz yapılması için. 110 TL karşılığında ekspertiz yapıldı.

SONUÇ

Adam bana sol taraf boyalı demişti, ama komple boyalı çıktı. Şöyle bir savunması var, doğru olma ihtimali nedir sizce?

"Boya koruma yaptırdım yeni. Makine ile ölçtükleri için, boya korumanın partikülleri böyle bir sonuç çıkarmış olmalı" şeklinde...

İnanmalı mı ne dersiniz?

• Bizim ülkemizde din korkusu ve baskısı olduğu halde türlü türlü yalanlar söylenebiliyor.Birde Allah korkusu, öbür taraf vb şeyler olmasa yanmışız desenize.
  • Ekleme yapayım, kaza ve hasar sorgulamalarında araç temiz çıkıyor...
  • para verip boya koruma yaptırmış olsaydı emin olun daha ekspertize götürmeden sizin gözünüze sokardı şöyle boya koruma yaptırdım böyle masraf ettim derdi. günahını almak istemem ama bence yalan söylemiş.

ayrıca ekspertiz raporu aldığınız yere bir sormanızı tavsiye ederim böyle birşeyin doğruluk payı var mı, ki çoğu ekspertiz raporu veren firmalar garanti veriyor raporun doğru olduğuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cduman -- 6 Eylül 2010; 19:29:17 >
  • cok sacma geldı ama bir bilen cıkar sanırım
  • Makineyle yapılan ölçümde çıkan değer ne ?

Örnek olarak akrabamız var servisi olan , kendi aracı 2001 model ve hiç bir yerinde boya yok gözü gibi bakıyor arabasına. Makineyle ölçtüğü zaman bazı yerlerde 40 - 50 - 60 gibi değerler gözüküyordu. Bunların pasta ciladan dolayı olduğunu söyledi.

Boyalı bir arabaya götürdü cihazı , burda boya var dediği yerde boya seviyesi 130 - 150 civarı çıktı.

100'den sonrası boyalıdır gibi bir laf etmişti bana :)

Belki fikir olur diyerekten yazdım ...
  • doğruluk payı var araca cila atıldığı zaman boya ölçüm cihazlarında farklı değerler çıkabilir en iyisi kaporta boyacıya götürüp göz ile bakılmalı o zaman belli olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • servisteki usta komple boyali diyorsa oledir gozlede bakiyor usta gelip. pasta cila ile sanmiyorum oyle bir sonuc cikacagi pasta cila kalinlastirmiyor aksine inceltiyor boya uzerindeki renksiz vernigi!!!! Bir baska ustaya goster ek yerlerinde mutlaka iz kalir kapi ic kenarlarina bak yigilma olur kesin
  • pardon boya korumaymis yanlis okumusum :) boya koruma evet artirir kalinligi ama yine dedigim gibi kapi ic kenar kisminda, ek yerlerinde vernik yigilmasi olur boyaci anlar oralardan...
  • etraf araba kaynıyor, para verip alacaksın, şüphen varsa alma sonradan pişman olmayasın
  • valla hocam, ikinci el araç için orasını burasını fazla kurcalamamak lazım. tamam verilen para az değil, bu doğrudur. az bi arabadan anlayan insan aracın kaportasına yandan baktığında ellenip ellenmediğini rahatlıkla anlar. yada kapı içlerinden sacın değişip değişmediğide anlaşılabilir. bence içinize sinmediyse hiç almayın, yoksa içinize dert olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

valla hocam, ikinci el araç için orasını burasını fazla kurcalamamak lazım. tamam verilen para az değil, bu doğrudur. az bi arabadan anlayan insan aracın kaportasına yandan baktığında ellenip ellenmediğini rahatlıkla anlar. yada kapı içlerinden sacın değişip değişmediğide anlaşılabilir. bence içinize sinmediyse hiç almayın, yoksa içinize dert olur

Tüm yorumlara teşekkürler.

Almak ayrı dert, sonra satmak ayrı dert. Hep kafamızın bi yerinde kocaman bir soru işareti ile dolaşmak yerine vazgeçtik, herşeyiyle aynı bir tane daha bulduk, Yarın da ona bakacağız galiba. Otomatik vites aramıyor olsak seçeneğimiz daha fazla olacak ama daralıyor bu sebeple seçeneklerimiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.