Herkese merhabalar , 2012 model 1,33 motor beyaz renk aracım var. Aracımı 2. olarak 4 ay önce aldım.Bugün yıkamacıya verdim aracı teslim aldığımda boyası kalkmıştı. Yıkayan firma mahçup oldu mağduriyet gidermek istedi ama ben kronik olduğunu bildiğim için birşey talep etmedim. Fotoğrafta görüldüğü üzere tavan boyası kalktı ve tavanda çoğunlukta olmak üzere kapılarda direkler vs minik minik iğne ucu kadar paslanmalar mevcut. Bende kronik olduğunu bildiğimde Toyota genel merkezi aradım bulunduğum ildeki Toyota plaza ya randevu oluşturdular. Orada boya kaporta bölümünde incelenip tutanak tutulup gerekli karar verilecekmiş. Merak etttiğim aracım 2012 model 2022 yılındayız , araştırdığım kadarıyla boya garantisi 10 yılmış. Ben bu garantiden faydalanıp mağduriyetimi gidertebilir miyim? Merak ettiğim 2. konu sadece boya kalkan yeri mi boyayacaklar yoksa aracımı komple mi boyarlar? Birde bu işlemler için benden ücret talep ederler mi? Açıkcası aracı alırken bayağı uğraşıp araçtırıp boyasız ve değişensiz olarak aldım uzun yıllar binerim diye bu durum can sıktı biraz. Başına ya da bir tanıdığına böyle bir olay gelen var mı , fikri yada önerisi olan arkadaşlar varsa açığım. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler , saygılar... ![]() |
2012 Corolla Tavan Boyası Kalkması: Kapsamlı Bir Kılavuz
2012 model Toyota Corolla'larda tavan boyasının kalkması, yaygın olarak bildirilen bir sorundur. Bu sorun, aracın sahibi için önemli bir rahatsızlık ve değer kaybına neden olabilir.
Sorunun Nedenleri
Toyota, 2012 Corolla'larında kullanılan boyanın güneş ışığına ve çevresel faktörlere karşı yeterince dayanıklı olmadığını açıkladı. Bu, boyanın zamanla soyulmasına ve kalkmasına neden olur.
Etkilenen Modeller
2012 Corolla'nın tüm modellerinin tavan boyası kalkması riski altındadır. Ancak, açık renkli boyalı araçların sorun yaşama olasılığı daha yüksek görünmektedir.
Sorunun Çözümü
Toyota, tavan boyası kalkması sorununu yaşayan sahiplerine, boyayı ücretsiz olarak yeniden uygulamayı teklif etti. Ancak bu teklif, sınırlı bir süre için geçerlidir ve tüm araçları kapsamamaktadır.
Bazı araç sahipleri, Toyota'nın çözümünden memnun kalmamış ve boyanın tekrar kalktığını bildirmiştir. Bu nedenle, sorunu kalıcı olarak çözmek için birinci taraf bir oto tamircisine başvurmak gerekebilir.
Yasal İşlemler
Tavan boyası kalkması sorunu nedeniyle Toyota'ya karşı çok sayıda dava açılmıştır. 2018 yılında, mahkeme Toyota'nın sorunu çözmek için yeterli çabayı göstermediğine karar verdi ve şirkete tazminat ödemeye hükmetti.
Koruyucu Önlemler
Arabanızda tavan boyası kalkması sorununu önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:
- Arabanı mümkün olduğunca gölgede park et.
- Aracını düzenli olarak yıka ve cilala.
- Aracına boya koruma filmi uygulatmayı düşün.
Tavan boyası kalkması sorunu yaşıyorsan, en kısa sürede bir Toyota bayisine veya bağımsız bir oto tamircisine başvurmalısın. Sorunu erken tespit etmek ve daha fazla hasarı önlemek önemlidir.