Şimdi Ara

Bosna Hersek'e gitmeyi planlıyorum nedeni içerde (Yeni SS'LER geldi) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
156
Cevap
7
Favori
13.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Açlık Sanatçısı

quote:

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

Beyler Bosnahersek'teyim gelirseniz kurda kuşa yem etmem sizi ama herşey ve tabiki bu kız ortamları paraya bakıyor ve diliniz olmalı ingilizce tabiiki boşbakçayı öğrenmeniz zaman alır ama bi kız arkadaşınız olursa yeteneğinize bağlı çok kısa sürer.Burda kalcak ev gezecek araba ve rehber her türlü ayarlarım ama dediğim gibi Dh hayrına yapamam üç kuruşluk adamım şurda .Gözünüzde fazla korkmasın isterseniz Türkiye'de milyarlara kiralayabilceğiniz bi jeepi burda ucuza kiralarız evde aynı şekilde rehber olarakta ben en olmadı arkadaşlarımı yönlendiririm ve eminim geri dönmek istemeyecek bazılarınız.

Üniversite için gelecem emin ol

Hangi üniversite için gelceksin.
    Bide dediğim gibi gelenlere yardımcı olurum ama yine yukarda belirttiğim gibi ücret mukabilinde sadece rehberlik ücretsiz olur.
  • Cahillik lükstür, bilmek borçlandırır. Şimdi bunları gördükten sonra burda kalmak azap

DH Heroes of the Storm Oyuncuları Kulübü

Battle.net Tag: Chrollo#2858
    Steam / Epic: Gon Freecsss / Origin: dbChrollo / Riot: db Ryuzaki
    Pokemon Go: 1468 8692 5394 / Discord: Chrollo#7498

Seven Years Before
  • quote:

quote:

quote:

Beyler Bosnahersek'teyim gelirseniz kurda kuşa yem etmem sizi ama herşey ve tabiki bu kız ortamları paraya bakıyor ve diliniz olmalı ingilizce tabiiki boşbakçayı öğrenmeniz zaman alır ama bi kız arkadaşınız olursa yeteneğinize bağlı çok kısa sürer.Burda kalcak ev gezecek araba ve rehber her türlü ayarlarım ama dediğim gibi Dh hayrına yapamam üç kuruşluk adamım şurda .Gözünüzde fazla korkmasın isterseniz Türkiye'de milyarlara kiralayabilceğiniz bi jeepi burda ucuza kiralarız evde aynı şekilde rehber olarakta ben en olmadı arkadaşlarımı yönlendiririm ve eminim geri dönmek istemeyecek bazılarınız.

Bide dediğim gibi gelenlere yardımcı olurum ama yine yukarda belirttiğim gibi ücret mukabilinde sadece rehberlik ücretsiz olur.

Tamam hocam seni sık kullanılanlara ekledim. Bir de sen niçin ordasın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tyler Durden
  • Üniversite için Seneye son senem inşaAllah.
  • quote:

Üniversite için Seneye son senem inşaAllah.

Boşnakça falan biliyorsun yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tyler Durden
  • quote:

quote:

Üniversite için Seneye son senem inşaAllah.

Boşnakça falan biliyorsun yani.

Burda birisinin söylediği gibi boşnakça bilmeden yaşayamazsın diye birşey yok ağzınız açık kalacak ortaokullu çocuk sizle çatır çatır ingilizce konuşurken haa markette falanda git istediğini al kasaya gel ayrıca çoğu kişi Türkçe bile öğrendi sayemizde Sözün özü Yine bi arkadaşın dediği gibi pratikte olmadığından akıcı olmuyor ama anlaşıyorum milletle ama halledemeyeceğim bi iş olmadı şu ana kadar.En az 4 sene lazım ama zaman ayırman lazım bizde mühendislkteyiz olmuyor maalesef.
  • dont forget kullanıcısına yanıt
    Beni niye konu çağırdığınız ben zaten Saraybosna'da yaşıyorum, ne gerçek ne değil, burada yaşamadan önce de biliyordum. Balkan kökenliyim zaten. Boşnak olmasam da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dont forget

Birazcık abartmış olabilirm evet. Katılmadığınız yanları söylerseniz sevinirim. aslında Herkesi etiketlicektim Herkes görüşünü yazsın, daha net anlaşılsın diye Siz hangi üniversitedesiniz peki ? belki ortak arkadaşımız vardır

Ben yeni geldim, 4 ay civarı oldu yaklaşık okula kayıt oldum ancak önümüzdeki dönem başlıyacak (Saraybosna devlet Üni). Bosna'da komşularım dışında pek bir kimseyi tanımam, ancak Sırbistan'da ve Makedonya'da arkadaşlarım ve akrabalarım var, daha çok arkadaşlarım Sırptır ve Makedon, çünkü burada fakülteye başlamadığım için çok fazla insan tanımıyorum. Bilmeyene Boşnakça zor bir dil, yapması zor öyle laylayloma geliyorsa, eli boş para harcar döner doğrudur. Evlilik ve ilişki konusunda çok rahatlar bahsettiğiniz gibi değil bence, bir tek Arnavutlara vermeyiz kız, verilmez o kadar. Zaten balkan kültürüyle yetiştim içini dışını biliyorum insanların. Ancak Türkiye'deki Boşnaklar yani Sandzaklılar genelde kız vermez o konu ayrıdır. Kendi aralarında olsun isterler.

Bu arada rucksack kelimesine takıldım ben hiç bu kelimeyi duymadım, ya da kullanmadım? :) Biz genelde torba ya da tašna deriz.
    Slavik bir kelime olmadığı için markasal bir terim olduğu için duymamış olabilirim. Bizim dilimiz (Sırpça-Makedonca) 'da sadece kökleşmiş kelimeler yer alıyor. Aynı şekilde Türkiye'de nasıl mendil yerine Selpak denir, onun gibi. Selpak bir firmadır, ancak mendil anlamına gelir. Rucksack adlı firmayada şimdi baktım firma bazlı bir isim olduğu için dışarıdan alınan yani genel-geçer bir kelime. Yani demek istediğim, uygulamalar yerine Türkçe'yi bozan insanlar var aplikasyon diyor.

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Slavik bir kelime olmadığı için markasal bir terim olduğu için duymamış olabilirim. Bizim dilimiz (Sırpça-Makedonca) 'da sadece kökleşmiş kelimeler yer alıyor. Aynı şekilde Türkiye'de nasıl mendil yerine Selpak denir, onun gibi. Selpak bir firmadır, ancak mendil anlamına gelir. Rucksack adlı firmayada şimdi baktım firma bazlı bir isim olduğu için dışarıdan alınan yani genel-geçer bir kelime. Yani demek istediğim, uygulamalar yerine Türkçe'yi bozan insanlar var aplikasyon diyor.

markayla falan ilgili olduğunu zannetmiyorum pek.. çünkü ingilizceden direkt girmiş bazı kelimeler. Mesela Banana,Lampa... aynı zamanda türkçedende baya bi kelime girmiş, mesela kutija, Burek, Yogurt, Ćevap... aklıma gelmiyo ama baya bi var

Olabilir ancak insandan insana, kullanımı değişir. Lampa kullanılır ama genelde % 60-70 lampa demez mesela. ampula, sijalica, svjetiljka, blic (lamba ve fener kelimeleri olarak) de denir ama ben mesela sadece sijalica derim ve çoğu insandan da sijalica duymuşumdur ancak bu lampa kelimesinin boşnakcada kullanılmadığı anlamına gelmez, çok nadirde olsa biri kullanır. Biz pecurka deriz, boşnaklar gljiva der her yerde gljiva geçer mesela, çoğu boşnak %90 pecurkanın ne olduğunu bilir, ancak çok azıda olsa aradan bu ne diyen çıkabilir. Kaldı ki bu iki kelimede slavik kökenli kelimelerdir. Sırpça-Boşnakça-Hırvatça-Karadağca %99 bu sebeple aynıdır, farkı politik nedenlerden dolayı bazı kelimeleri ayırırlar. Haliyle kullanılmayabilir. Bazı insanlar sanduk kullanır, ancak çok nadirde olsa şkrinja eski slav kökenli kelime olarak kullanılır. Bunlardan neden bahsediyorum, sanduk Türkçe'den alınmıştır. Haliyle bazı kelimeler yer değiştirebiliyor hem toplumsal hem politik hem de dışarıdan alınan kelimeler neticesinde. Bu sebeple kullanımını duymadığım için Ruksak kelimesini bazı sebeplerden dolayı duymayabiliyoruz, ya da susilo za kosu kullanılır ancak gelir birisi, fen za kosu der, bunu daha önce duymayabilir çünkü sürekli bir değişkenlik vardır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Çift vatandaşlı biri olarak ( Babam Adana, Annem Saraybosnalı) merak ettiğiniz soruları cevaplamaya çalışacağım.Biraz uzun ama Sonuna kadar okuyun lütfen sonra kulağım çınlamasın..
    Şimdi arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarıyla hem rahatımı bulayım, hem eğitim alayım, hemde kızlar etrafımda dolaşsın mantığıyla gitmek istiyor Bosnaya. Sana tavsiyem bu hayal olarak kalsın yoksa rezil olup Dönersin.. Neden mi ? 1. neden dil bilmiyorsun. Öğrenirim falan diyosun ama daha bizim insanlarımız 5-6 ayda öğrenilebilecek İngilizceyi bile yıllardır öğrenemiyorlar ki Zor bir dil olan Boşnakçayı öğrenebilsinler. Sen bazı arkadaşların iyi bi çalışmayla 2-3 yılda öğrenilir dediğine bakma. Boşnakça öyle hadi gidelim yaşayalım öğrenelim gibi bir dil değildir. Gerçekten öğrenmek için çaba harcanması gereken bir dildir. Ama illa öğrenicekseniz kelime bakımından kolaylık sağlaması için İngilizce temeliniz iyi olsun derim. Çünkü baya bi kelime benzerliği var. Mesela aylar aynı söyleniyo neredeyse. çanta iki dildede ''rucksack'', muz da ''banana'' da diye söyleniyo mesela. Ben nasıl öğrendim diye sorarsanız bebekliğimden beri yılın 3/1 ini Bosnada geçirdiğim için öğrenebildim. yoksa zor olurdu öğrenmem. 2. Neden eğitim.. Bosnayı gerçekten iyi bilen bir boşnak olarak ( İstanbuldan daha çok arkadaşım var . Asıl dostum diyebileceğim kişiler orda) burda eğitim almanızı tavsiye etmem. Bizim 7-8 de gördüğümüz konuları onlar lisede görüyolar. Üniversiteleride bizimkilerden daha kolay ve kalitesi yüksek değil. Herşeyi geçtim zaten dil bilmeden orda okuyamassınız ( Burch Üniversitesi hariç orda Türkçe bölümü var). Şimdi bizim gençler eşşek gibi Ygs Öss hazırlanırken siz uyanıklar hem Cennet gibi Bosnaya gelceksiniz, hem Üniversite okuyacaksınız hem de etrafınızda kızlar olacak sonrada güzelce iş bularak hayatınıza devam edeceksiniz :).. yok öyle bi dünya boşuna hayal kurmayın.
    Gelelim konuda en dikkat çekici konuya: KIZLAR. Bosna da kızlar çok güzeldir.ama yeni nesil kızlar hamarat, çok zeki falan değildir.. Yukarıda ki kızlara güzel demeyin gerçekten. Şuan facede açık arkadaşlarımı göstersem camdan atlarsınız :) Ama boşuna heveslenmeyin Çünkü naparsanız yapın güzel olanları Boşnaklardan başka biriyle evlendiği fazla görülmüyor malesef . Şimdi siz''Hadi gidek okumaya arada kızlarla kaynaşırız'' kafasıyla giderseniz oraya komik duruma düşersiniz. Çünkü biz onların beyaz atlı prensi değiliz bunu kafanıza sokun. Bide gelip herkese kız var gidelim diyosunuz ya deli oluyorum. Sizin yüzünüzden sevdikleri türklerden soğumaya başladılar. Hatta geçenlerde bosnada arkadaşlarla konuşurken türklerin abazalıklarının konusu bile geçmişti. Bide bu gerçek var Oranın erkeklerinin çoğu yakışıklı Bi kısmı çok yakışıklı hatta. Mesela bizim burda kızların peşinden koştuğu biri oraya giderse oranın normal bi erkeğinin yanında tipsiz bile kalabilir. O yüzden dil bilmiyorsanız, Çok yakışıklı değilseniz arkadaşlıktan öteye gidemessiniz AMA paranız varsa o ayrı. Yukarıda görüldüğü gibi bazıları açık giyiniyo evet. Ama şöyle garip bişey var : Mesela Bosnada açık giyinen bi kız (yukarıdaki kadar değil) bizim başörtülü kezbanlardan daha çok dinine bağlı olabiliyor. Mesela dün gördüm şık giyinen güzel bir boşnak arkadaşım mekkenin resmini paylaşıp kalp koymuş. Bide Kendi arkadaşlarımdan gördüğüm bişey daha var::: Erkekçe teravi namazına gittiğimizde bazı kız arkadaşlarım da geliyor. Sonra şehirde başörtülü olarak yanımızda dolaşıyorlar, sohbet ediyoruz. Bir insan evladı bile garipsemiyor bunu.. Ama türkiyede böyle bi şey olsa herkez tip tip bakar. Sadece bu da değil daha çok takdir edilesi yanları var..Türkiyeyle Bosna ana vatanım olmasına rağmen Bosnayı bi tık daha fazla seviyorum ( Tabi ki Şuan ki durumdaki ülkemizle kıyaslarsak)

Sonuç olarak geleceğinizle oynamayın. Gidin çalışıp okuyun güzel bir iş bulun.. Sonra benle irtibata geçersiniz o zaman size Türkçe bilen bi boşnak ayarlarım söz
    Onun haricinde Size tavsiyem herkes gelsin ve abazalık yapmadan görsün bu güzel ülkeyi hatta yaza denk getirin ben size en kral biçimde gezdirebilirim ülkeyi. Fazla bilinmeyen güzel yerleride gezeriz.
    Biraz garip oldu yazı ama Merak ettiğiniz daha önemli bişey varsa çekinmeden sorabilirsiniz undefined

Sevgili kardeşim bilgiler için sağol bazıları gerçekçi ancak bazıları malesef aşırı abartı olmuş..

1-Kendin bosnalı olduğun için memleketin hakkında konuşulması seni savunmaya geçirmiş....

2-Bosnak erkekleri Türklere oranla yakışıklı olabilir ancak unutma ki yakışıklılık algısı orada daha farklı, orta tipli bir turist yakışıklı ama kendi vatandaşından daima ilgi çekicidir, turist olduğun aptal olduğunu bile anlamaz kimse, bizim ilkokullu antalyada doğu göçmenleri Rus ama üniversite mezunlarıyla beraber oluyor mesela oradan anla....

3-Rus erkekler, Alman erkekleri'de çok yakışıklı zaten genelde genetik haliyle tipli erkekte çok boylu poslu vs ancak maymun gibi tipler onların kızlarını götürüyor, gidip kendi ülkelerinden manken bulsalardı o halde ? ..artık tip yoksa para yoksa hiç şansın yok klişesinden kurtulun, etrafa bakın ve görün tek yapacağınız bu etrafa bakın ve binlerce çifti görün, nerede çok yakışıklı adamın yanında çok güzel kız var ? yada tersi bu çok enderdir, parada yok normal orta halli sevgililer çiftler vs heryerde ....Bizim ülkemizde bile böyle tipsizler bol kız götürüyor ki Avrupada bu oran çook daha fazla..

4-Doğru sözün şudur ; Burada ezik olan orada fıtrına gibi esemez hayal kurmasın bu doğrudur, yani evrensel kurallar bosna hersekte de Türkiye'de de aynıdır ....Burada 0 olan adam gidecek orada ortam kralı olacak yok böyle bir olay ancak garanti olan tek şey vardır ki, Bir türk Türkiyedeki ayarlayacağı kızlardan çok daha fazlasını orada ayarlar, ortalama olarak daha güzel oldukları içinde daha fazla güzel kızla çıkma şansları olur yeter ki kendine güveni olsun....Türkiyede yapamayan orada az yapar yada yapamaz ancak Türkiyede yapan orada çok daha fazlasını yapar denklem budur..

Benim diyeceklerim bunlarsan ibarettir..

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

quote:

Çift vatandaşlı biri olarak ( Babam Adana, Annem Saraybosnalı) merak ettiğiniz soruları cevaplamaya çalışacağım.Biraz uzun ama Sonuna kadar okuyun lütfen sonra kulağım çınlamasın..
    Şimdi arkadaşın yazdıklarından anladığım kadarıyla hem rahatımı bulayım, hem eğitim alayım, hemde kızlar etrafımda dolaşsın mantığıyla gitmek istiyor Bosnaya. Sana tavsiyem bu hayal olarak kalsın yoksa rezil olup Dönersin.. Neden mi ? 1. neden dil bilmiyorsun. Öğrenirim falan diyosun ama daha bizim insanlarımız 5-6 ayda öğrenilebilecek İngilizceyi bile yıllardır öğrenemiyorlar ki Zor bir dil olan Boşnakçayı öğrenebilsinler. Sen bazı arkadaşların iyi bi çalışmayla 2-3 yılda öğrenilir dediğine bakma. Boşnakça öyle hadi gidelim yaşayalım öğrenelim gibi bir dil değildir. Gerçekten öğrenmek için çaba harcanması gereken bir dildir. Ama illa öğrenicekseniz kelime bakımından kolaylık sağlaması için İngilizce temeliniz iyi olsun derim. Çünkü baya bi kelime benzerliği var. Mesela aylar aynı söyleniyo neredeyse. çanta iki dildede ''rucksack'', muz da ''banana'' da diye söyleniyo mesela. Ben nasıl öğrendim diye sorarsanız bebekliğimden beri yılın 3/1 ini Bosnada geçirdiğim için öğrenebildim. yoksa zor olurdu öğrenmem. 2. Neden eğitim.. Bosnayı gerçekten iyi bilen bir boşnak olarak ( İstanbuldan daha çok arkadaşım var . Asıl dostum diyebileceğim kişiler orda) burda eğitim almanızı tavsiye etmem. Bizim 7-8 de gördüğümüz konuları onlar lisede görüyolar. Üniversiteleride bizimkilerden daha kolay ve kalitesi yüksek değil. Herşeyi geçtim zaten dil bilmeden orda okuyamassınız ( Burch Üniversitesi hariç orda Türkçe bölümü var). Şimdi bizim gençler eşşek gibi Ygs Öss hazırlanırken siz uyanıklar hem Cennet gibi Bosnaya gelceksiniz, hem Üniversite okuyacaksınız hem de etrafınızda kızlar olacak sonrada güzelce iş bularak hayatınıza devam edeceksiniz :).. yok öyle bi dünya boşuna hayal kurmayın.
    Gelelim konuda en dikkat çekici konuya: KIZLAR. Bosna da kızlar çok güzeldir.ama yeni nesil kızlar hamarat, çok zeki falan değildir.. Yukarıda ki kızlara güzel demeyin gerçekten. Şuan facede açık arkadaşlarımı göstersem camdan atlarsınız :) Ama boşuna heveslenmeyin Çünkü naparsanız yapın güzel olanları Boşnaklardan başka biriyle evlendiği fazla görülmüyor malesef . Şimdi siz''Hadi gidek okumaya arada kızlarla kaynaşırız'' kafasıyla giderseniz oraya komik duruma düşersiniz. Çünkü biz onların beyaz atlı prensi değiliz bunu kafanıza sokun. Bide gelip herkese kız var gidelim diyosunuz ya deli oluyorum. Sizin yüzünüzden sevdikleri türklerden soğumaya başladılar. Hatta geçenlerde bosnada arkadaşlarla konuşurken türklerin abazalıklarının konusu bile geçmişti. Bide bu gerçek var Oranın erkeklerinin çoğu yakışıklı Bi kısmı çok yakışıklı hatta. Mesela bizim burda kızların peşinden koştuğu biri oraya giderse oranın normal bi erkeğinin yanında tipsiz bile kalabilir. O yüzden dil bilmiyorsanız, Çok yakışıklı değilseniz arkadaşlıktan öteye gidemessiniz AMA paranız varsa o ayrı. Yukarıda görüldüğü gibi bazıları açık giyiniyo evet. Ama şöyle garip bişey var : Mesela Bosnada açık giyinen bi kız (yukarıdaki kadar değil) bizim başörtülü kezbanlardan daha çok dinine bağlı olabiliyor. Mesela dün gördüm şık giyinen güzel bir boşnak arkadaşım mekkenin resmini paylaşıp kalp koymuş. Bide Kendi arkadaşlarımdan gördüğüm bişey daha var::: Erkekçe teravi namazına gittiğimizde bazı kız arkadaşlarım da geliyor. Sonra şehirde başörtülü olarak yanımızda dolaşıyorlar, sohbet ediyoruz. Bir insan evladı bile garipsemiyor bunu.. Ama türkiyede böyle bi şey olsa herkez tip tip bakar. Sadece bu da değil daha çok takdir edilesi yanları var..Türkiyeyle Bosna ana vatanım olmasına rağmen Bosnayı bi tık daha fazla seviyorum ( Tabi ki Şuan ki durumdaki ülkemizle kıyaslarsak)

Sonuç olarak geleceğinizle oynamayın. Gidin çalışıp okuyun güzel bir iş bulun.. Sonra benle irtibata geçersiniz o zaman size Türkçe bilen bi boşnak ayarlarım söz
    Onun haricinde Size tavsiyem herkes gelsin ve abazalık yapmadan görsün bu güzel ülkeyi hatta yaza denk getirin ben size en kral biçimde gezdirebilirim ülkeyi. Fazla bilinmeyen güzel yerleride gezeriz.
    Biraz garip oldu yazı ama Merak ettiğiniz daha önemli bişey varsa çekinmeden sorabilirsiniz undefined

Sevgili kardeşim bilgiler için sağol bazıları gerçekçi ancak bazıları malesef aşırı abartı olmuş..

1-Kendin bosnalı olduğun için memleketin hakkında konuşulması seni savunmaya geçirmiş....

2-Bosnak erkekleri Türklere oranla yakışıklı olabilir ancak unutma ki yakışıklılık algısı orada daha farklı, orta tipli bir turist yakışıklı ama kendi vatandaşından daima ilgi çekicidir, turist olduğun aptal olduğunu bile anlamaz kimse, bizim ilkokullu antalyada doğu göçmenleri Rus ama üniversite mezunlarıyla beraber oluyor mesela oradan anla....

3-Rus erkekler, Alman erkekleri'de çok yakışıklı zaten genelde genetik haliyle tipli erkekte çok boylu poslu vs ancak maymun gibi tipler onların kızlarını götürüyor, gidip kendi ülkelerinden manken bulsalardı o halde ? ..artık tip yoksa para yoksa hiç şansın yok klişesinden kurtulun, etrafa bakın ve görün tek yapacağınız bu etrafa bakın ve binlerce çifti görün, nerede çok yakışıklı adamın yanında çok güzel kız var ? yada tersi bu çok enderdir, parada yok normal orta halli sevgililer çiftler vs heryerde ....Bizim ülkemizde bile böyle tipsizler bol kız götürüyor ki Avrupada bu oran çook daha fazla..

4-Doğru sözün şudur ; Burada ezik olan orada fıtrına gibi esemez hayal kurmasın bu doğrudur, yani evrensel kurallar bosna hersekte de Türkiye'de de aynıdır ....Burada 0 olan adam gidecek orada ortam kralı olacak yok böyle bir olay ancak garanti olan tek şey vardır ki, Bir türk Türkiyedeki ayarlayacağı kızlardan çok daha fazlasını orada ayarlar, ortalama olarak daha güzel oldukları içinde daha fazla güzel kızla çıkma şansları olur yeter ki kendine güveni olsun....Türkiyede yapamayan orada az yapar yada yapamaz ancak Türkiyede yapan orada çok daha fazlasını yapar denklem budur..

Benim diyeceklerim bunlarsan ibarettir..

Bir yere kadar katılıyorum dediklerine. bahsettiğin tipsiz erkekler kızları götürüyo demişsin Doğrudur ama sevgili kardeşim şu da var ; ben abaza ve azmış olan bazı şerefsiz türklerden bahsediyorum.ki bu tipler çoğalıyor malesef.. Senin o dediğin tipsiz adamlar efendilikleriyle fethetmişlerdir kızların gönlünü. Ama bizimkiler öylemi yapıyor ? gelip burda konu açıp kızların resimlerini deşifre ederek ''hacı kızlara bak hadi evlenelim ilerde bunlarla'' demek .. Böyle bi şey olurmu kardeşim ya ??Türkiyede artık Çoğu böyle malesef.. he bunun dışında efendi ol istediğin kadar kızla sevgili ol yeter ki gözümüze sokmadan yap ortamını iste ona eyvallah ! Bi türk orda istediği kadar kız götürür demissin gel sana sade bir biçimde anlatayım bu olayı.. Bosnadaki kızlar senle türksün diye sevgili olurlar evet doğru..Bir türkle sevgili olmalarının 2 sebebi olabilir.. Birincisi bosnada TV de çoğunlukla türk dizileri izlettirildiği için doğal olarak türkiyedeki insanları dizilerdeki gibi sanıyolar. Sonra senle sevgili oluyolar. Eğer paran varsa bu düşüncedeki güzel ama zekasız kızı götürebilirsin paran yoksa yakışıklı ve iyi özelliklere sahipsen 2 gün çıkarsın sonra güle güle. Gelelim 2. nedene ; bu boşnak kız kültürüne hakimse sevgilisinin de türklük onuruna yakışan, iyi özellikler taşımasını ve gelecekte uyumlu yaşamaları için anlaşabilecekleri bir dil olmasını hesaba katarak sevgili olmak isteyecektir. AMA bunları hesaba katmayan abaza biri gidip haşır neşir olursa oda bi yerine yer tekmeyi yer 3-4 gün sonra.Anlayacağın dil ve edep şart o yüzden. Sevgili kardeşim ben burda kimse benim ülkemin kızlarıyla sevgili olamaz demiyorum. Benim sinirim ve isyanım ''Bosna Hersekte kızlar taş gibi olum hadi gidek, hayatımızı yaşayak'' tarzı düşünen rahatsızların böyle konulara değinerek boşnakların türklerden yavaş yavaş tiksinmesini sağlamaları. Beni en çok üzende bu dostum.. Geçen bir söz duydum bosnamın insanlarından üzüldüm ve sinirlendim .. çok duymaya başladım şu sözü ''türkiye bize sevgili veriyo, diğer ülkelere ise yatırım'' bu tarz düşünceler yayılıyo bosnada bazı salaklar yüzünden.. Ve her geçen gün bu salaklara olan nefretim artıyo malesef. Eskiden türklerle boşnaklar kaynaşınca sevinirdim.. Ama Son zamanlarda aşırı azmış tipler arttığı için tamamem değişti bu düşüncem. Bu azgın abazalara sesleniyorum..böyle bir heves yüzünden yanıp tutuşuyosanız geniş kitlelere duyurup hem kendinizi hemde ülkemizi kötülemeyin. Defolun gidin kimle sevgili olmaya çalışıyosanız, dahada genişletirsek hangi haltı yemek istiyosanız sessizce çabalayın ama her konuda abaza davranıp salaklaşarak zeka seviyesini düşürmeyin bu ülkenin. Son zamanlarda yeterince karardık zaten.
    Bu söylediklerimden ''Türklerlin boşnaklara yavşamasını engellemek'' tarzı sonuçlar asla çıkarmayın. Ben size bosnaya gidip sevgili yapmayın demiyorum. Oraya gidip sevgili yapma isteği tabikide vardır ama niye hayatınızın yönünü değiştirecek kadar abartıyosunuz şu işi ? üstelikte sizi kullancak bi kız için! Bu da yetmezmiş gibi bu tarz olayları gözümüze azgınca bi şekilde sokuyosunuz.. Bizden başka nerde var böyle şeyler ? Az öncede değindim eskiden güzel olurdu Türk erkeklerle Boşnak kızların kaynaşması. Taki bazı israflar ortaya çıkına kadar.

Not: Sadece bu konuya sinirlenip tıkanmadım merak etmeyin.. O kadar çok konu varki aptallaştığımız yeri gelince herkes siyasetçi yeri gelince herkes sanatçı..Herşeyi geçtim şimdi kuş bakışı bakın dünyaya ve türkiyeye. Şu an çok kritik bir durumdayız ve türkiyenin kaliteli insan ihtiyacının en fazla olduğu dönemdeyiz. Siz gelmissiniz kızları etrafımda nasıl toplarım diye kafa yoruyosunuz..bir kız uğruna ülkeden gidip hayatının büyük kısmını seni kullancak bir kız için feda ediyosunuz dil öğrenmek için. Sonrada Türkiye neden gelişmiyo diye soruyosunuz birbirinize. Biz bu kafayla kendimizi yetiştiremeyiz hiçbir zaman !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dont forget -- 30 Haziran 2013; 12:23:01 >

quote:

quote:

dostum bana özelden yazarmısın
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.