Şimdi Ara

Bosna Hersek'e gitmeyi planlıyorum nedeni içerde (Yeni SS'LER geldi) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
7
Favori
13.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saraybosna ya gitmiştim 1 yıl önce priştina üniversitesine oouuuwwwww :) şaka maka osmanlının parmak izleri halen oralarda gidin sırf gemez dolaşmak için ;)

Orijinalden alıntı: Carsı38

Bosna güzel yerdirde ama arkadaşın söylediği gibi dilleri çok karışık Karadağ,Sırbıstan,Hırvatistan hepsi aynı dil.Yani öyle İngilizce gibi sonradan öğrenilecek birşey değil ki daha adam gibi İngilizce bilmiyoruz.Şahsen ben kendimde Boşnakça öğrenecek gücü görmüyorum en az 10 yıl iç içe yaşamanız lazım.Doğuştan olanlar gerçekten şanslı.Yabancı ülkede dil bilmeden yaşamak adamı gerçekten çıldırtır

Keşke boşnak kökenli falan doğsaydım.

Tyler Durden
  • bosnak gormek isteyenleri bayrampasa yildirim mahallesine davet ediyorum. tamami bosnak ve bulgar gocmenidir. bi gidin gorun

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

hayatının hatasını yaparsın,yugoslav biriyle evleneceğine gay ol daha iyi. yugoslavların ciğerini bilirim ben, eski nişanlım boşnak asıllı bir hırvattı... sözümü yabana atma,aileni,kendini,şerefini,namusunu,hayallerini,geleceğini,sahip olduğun her şeyi bir kız için çöpe atma isterse huri olsun!

Katılıyorum. Balkan ülkelerinde genellikle saplanan bir durum pek iyi ayak değiller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Bosnahersek'teyim gelirseniz kurda kuşa yem etmem sizi ama herşey ve tabiki bu kız ortamları paraya bakıyor ve diliniz olmalı ingilizce tabiiki boşbakçayı öğrenmeniz zaman alır ama bi kız arkadaşınız olursa yeteneğinize bağlı çok kısa sürer.Burda kalcak ev gezecek araba ve rehber her türlü ayarlarım ama dediğim gibi Dh hayrına yapamam üç kuruşluk adamım şurda .Gözünüzde fazla korkmasın isterseniz Türkiye'de milyarlara kiralayabilceğiniz bi jeepi burda ucuza kiralarız evde aynı şekilde rehber olarakta ben en olmadı arkadaşlarımı yönlendiririm ve eminim geri dönmek istemeyecek bazılarınız.
  • Ne o herkes birden kayboldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpgg

Sirbiatanada gittim saraybosnayada. Cok iyiler gercekten. Ama saraybosnada sirp tarafina gecme gibi bir hata yapma biz yok yoluna gidecektik

Saraybosna'da Sırp tarafı diye bir taraf var mı? Ben hiç bilmiyorum, duymadım maalesef. Saraybosna'nın Alipaşina bölgesi sıkıntılıdır orada da zaten Türkiye'den gelenler yaşar, Türkiye'den gelen insanlardır anlıyacağınız.

ıρнσпε 5 16 ɢв вʟαcκ ıos 6.0.2 נв
  • quote:

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

Beyler Bosnahersek'teyim gelirseniz kurda kuşa yem etmem sizi ama herşey ve tabiki bu kız ortamları paraya bakıyor ve diliniz olmalı ingilizce tabiiki boşbakçayı öğrenmeniz zaman alır ama bi kız arkadaşınız olursa yeteneğinize bağlı çok kısa sürer.Burda kalcak ev gezecek araba ve rehber her türlü ayarlarım ama dediğim gibi Dh hayrına yapamam üç kuruşluk adamım şurda .Gözünüzde fazla korkmasın isterseniz Türkiye'de milyarlara kiralayabilceğiniz bi jeepi burda ucuza kiralarız evde aynı şekilde rehber olarakta ben en olmadı arkadaşlarımı yönlendiririm ve eminim geri dönmek istemeyecek bazılarınız.

Gerçekleri duyunca kaçarlar tabi :) Sanıyorlar ki Türkiye'de berbatım ama orada ortam yıldızı olacağım, insanlar akın akın tanışmak için sıraya girecek :)

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Sirbiatanada gittim saraybosnayada. Cok iyiler gercekten. Ama saraybosnada sirp tarafina gecme gibi bir hata yapma biz yok yoluna gidecektik

Saraybosna'da Sırp tarafı diye bir taraf var mı? Ben hiç bilmiyorum, duymadım maalesef. Saraybosna'nın Alipaşina bölgesi sıkıntılıdır orada da zaten Türkiye'den gelenler yaşar, Türkiye'den gelen insanlardır anlıyacağınız.

bölgenin adını bilmiyorum. ama tünel,havaalanı ve otogarın oldugu taraflar sırp mahalleleri biraz sıkıntılı.çok aşırı milliyetçiler. sırbistanda çok hoş dostça yaklaştılar ama orası bir garipti. davranışları daha değişik.1 kişi farketti türkçe konuştugumuzu çoğaldılar bir anda bize bakmaya başladılar düşmanca.Dazlaklardı birde grup. o rus ırkçı adamların belgeselini izledikten sonra bir yusuflama geldi biz hemen taksiyle uzaklaştık. birazda benim parayonam olabilir ama insan rahat hissetmiyor orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpgg -- 16 Haziran 2013; 23:59:40 >

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

Beyler Bosnahersek'teyim gelirseniz kurda kuşa yem etmem sizi ama herşey ve tabiki bu kız ortamları paraya bakıyor ve diliniz olmalı ingilizce tabiiki boşbakçayı öğrenmeniz zaman alır ama bi kız arkadaşınız olursa yeteneğinize bağlı çok kısa sürer.Burda kalcak ev gezecek araba ve rehber her türlü ayarlarım ama dediğim gibi Dh hayrına yapamam üç kuruşluk adamım şurda .Gözünüzde fazla korkmasın isterseniz Türkiye'de milyarlara kiralayabilceğiniz bi jeepi burda ucuza kiralarız evde aynı şekilde rehber olarakta ben en olmadı arkadaşlarımı yönlendiririm ve eminim geri dönmek istemeyecek bazılarınız.

Üniversite için gelecem emin ol

Tyler Durden
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

bölgenin adını bilmiyorum. ama tünel,havaalanı ve otogarın oldugu taraflar sırp mahalleleri biraz sıkıntılı.çok aşırı milliyetçiler. sırbistanda çok hoş dostça yaklaştılar ama orası bir garipti. davranışları daha değişik.1 kişi farketti türkçe konuştugumuzu çoğaldılar bir anda bize bakmaya başladılar düşmanca.Dazlaklardı birde grup. o rus ırkçı adamların belgeselini izledikten sonra bir yusuflama geldi biz hemen taksiyle uzaklaştık. birazda benim parayonam olabilir ama insan rahat hissetmiyor orda.

Ben otogara yakın oturuyorum Sırp nüfusu bazı yerlerde fazla ama öyle bir taşkınlık olmaz burada hiçbir şekilde yani eminim. Olursa zaten, siz özellikle seçilmemişsiniz demektir. Başka bir olay sebebiyet vermiş demektir.

Orijinalden alıntı: Açlık Sanatçısı

quote:

Orijinalden alıntı: alcarzer44

Hocam o dedigin ortamlar burdada var girersen ama kezbanus ve barzous dolu.Sen gidis tarihini pm at benide al gotur.

Boşnakça öğrenmemiz lazım

Kako si? Staradite brate moja

Al beni de yanına Sırbistan'da evde var.

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne de Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göktürk.

quote:

quote:

Hocam o dedigin ortamlar burdada var girersen ama kezbanus ve barzous dolu.Sen gidis tarihini pm at benide al gotur.

Ciddiysen gidelim.

Tyler Durden
  • Valla dogrudur ama önyargı işte birde anlattigim olay 4 gibi falan oldu gece . Belgraddan otobus oraya birakiyormis otobus muavinide serbian territory falan deyince sirp bolgesi zanettik

quote:

quote:

quote:

Ciddiysen gidelim.

Valla Boşnak göçmeniyim dostum. 25 yaşımdayım. Novi Pazar / Sırbistan doğumluyum. Bütün akrabalarım orada.
    Novi Pazar ufak yerdir. Ama Bosnaya filan geçeriz gezeriz. Kendi aracımla geçeceğim ben zaten bir kaç hafta sonra yalan olmazsak. Bütlere bağlı biraz da. Dil sıkıntın olmasın, ben sana yardımcı olurum. Öğretirim

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne de Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir; Turan!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ciddiysen gidelim.

Valla Boşnak göçmeniyim dostum. 25 yaşımdayım. Novi Pazar / Sırbistan doğumluyum. Bütün akrabalarım orada.
    Novi Pazar ufak yerdir. Ama Bosnaya filan geçeriz gezeriz. Kendi aracımla geçeceğim ben zaten bir kaç hafta sonra yalan olmazsak. Bütlere bağlı biraz da. Dil sıkıntın olmasın, ben sana yardımcı olurum. Öğretirim

Hocam harika ya ama benimde 1 ay sonra açık lise sınavım var. Nasıl bir şey yapsak

Tyler Durden
  • Bosnaklar bosnak'tan baskasiyla evlenmiyor ama bunu bil de oyle git.

Mesela benimkinin babasi vermiyor. Ailesinde turkle evlenebilen sadece bir kisi var. O da kacarak evlenmis.

Bu yuzden kizlari guzelmis diyip de kaptirma kendini derim ben. Bir de zor insanlardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 17 Haziran 2013; 0:37:24 >

Video: Epson TW-9100W | Epson TW-5910
    Audio: Pioneer LX-85 | Monitor Audio Silver (5.1)
    Photo: Sony a7 ii | 35 f:1.4 | 24-70 | 55-210
    Car: BMW 420i Coupe - G22 (2023) | BMW 118i - F40 (2021)
    Phone: Samsung Galaxy 24 Ultra
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

Bosnaklar bosnak'tan baskasiyla evlenmiyor ama bunu bil de oyle git.

Mesela benimkinin babasi vermiyor. Ailesinde turkle evlenebilen sadece bir kisi var. O da kacarak evlenmis.

Bu yuzden kizlari guzelmis diyip de kaptirma kendini derim ben. Bir de zor insanlardir.

o zaman ırkçılar

Orijinalden alıntı: the_gunner

Bosnaklar bosnak'tan baskasiyla evlenmiyor ama bunu bil de oyle git.

Bu ailenin milliyetçiliğiyle alakalı, benim tanıdığım Boşnaklar'da böyle bir şey yok. Evet, Boşnak, Boşnak'la evlenmek ister ama ortada ciddi bir durum varsa sıkıntı çıkmaz. Bir de Türkiye'deki Boşnaklar ile Bosna'daki Boşnaklar aynı değildir, kafa yapısı farklıdır yani. Türkiye'de kiler %99 Sancak'lıdır. Yani Sırbistan göçmenidir. Bu mantıkla buradaki Boşnaklar, Sancaklılara kız vermez mesela, normalde ama iş ciddiye binmişse yapacak bir şey yok. Sizin kısım aile biraz milliyetçi çıkmış bununla alakalı durum yani öyle kesin bir dayatma yok. Kaç tane Boşnak tanırım ki, Sırbistan göçmeni olmasına rağmen Arnavut'a kız vermiş, kaldı ki bir Boşnak Arnavut'a kız verebiliyorsa istisnalar kaideyi bozmaz. Geneli hiçbir şekilde kız vermez ve sevmez Boşnakların, Sırpların, Makedonların, Karadağlıların.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.