Şimdi Ara

Bosch KGE58AW40N A+++ Low-Frost Kombi Buzdolabı İncelemesi Ve Kullanıcı Yorumları (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
37
Favori
170.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Karlanma olayı için 4-5 ay erken bir süre. Dondurucu lastiğinin tam olarak yapışıp yapışmadığını kontrol edin. Dondurucu ayarı -18,-19 olsa yeterli standart saklama için. -20’nin altında kullanıyorsanız karlanma hızlanır. Son olarak kapı gereğinden fazla açılıp açık tutuluyor olabilir.

    Su birikme olayı yalnızca yoğuşan suyun veya eriyen buzun tahliye olamamasından dolayı oluşur. Başka şekilde olması imkansızdır. Tahliye deliğine birkaç bardak kaynar su dökerek suyun hızlıca motor üzerindeki kaba dökülüp dökülmediğini kontrol edin. Tıkanıklık varsa giderilmelidir. Gıdalar arka duvara temas etmemelidir. Bu etmenlere dikkat edilmesi durumunda sorununuz çözülecektir.
    Açıklamalarınız için teşekkürler.

    Söylediklerinize ilaveten kullanım klavuzunda bir bilgiye daha rastladım. Buzdolabının altından giip üstünden çıkacak şekilde hava sirkülasyonu olması gerekiyormus. Kılavuzda altını ve üstünü sirkülasyonua müsaade edecek şekilde açık bırakın diye bir uyarı var.

    Bizim buzdolabının üstünde dolap var ve dolap ile buzdolabı arasına bir kaç kutu örtü felan birşeyler koymuş eşim. Onları aldım buzdolabının üstünü komple bosalttim. 3 haftadır yoğuşma yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hazarcandan

    Arkadaşalr merak edenler için ben de yaklaşık 2,5 yıldır Bosch Low Frost Buzdolabı kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Koku yaptığı doğrudur. Bazı dönemler buzdolabının içini ne kadar temizlersem temizleyeyim üst bölümde hep rahatsız edici ekşi bir koku oldu. Şu anda çok rahatsız edici seviyede değil, büyük ölçüde geçti. Üst bölüm iyi çalışıyor ancak dondurucu kısmı çok sıkıntılı. Günde bir-iki defa açtığımız halde frost bölümü sürekli yoğun buzlanma yapıyor. Geçenlerde 6 ayda kapağı kapanmaz hale geldi. O kadar kar ve buz yaptı ki çekmecelerinin içini kar buz dolu ve kapağı buzdan kapanmıyor siz düşünün. Sadece Ağustos-Ocak döneminde bu kadar aşırı buzlanma ve sürekli sağından solunda su akıtıyor. Buzdolabının altında sürekli bez ya da havlu bulundurmak durumunda kalıyoruz. En son servis geldi, test yapacağız eritin dediler. Hayda buzluktaki her şey komşulara taşındı. Erittik, geri çalıştırdıktan bir hafta sonra yine çekmecenin ön tarafı ve üst tavan buz yaptı. Bu kadar hızlı bir buzlanma çok şaşırtıcı.
    İlk yıl evde olmadığı sürekli seyahat ettiğim için dolabı pek kullanmıyordum, buzluğu da yani buzluk boştu o zaman pek sorun yoktu. Şimdi de kapasitesinin sadece 1/10 u dolu ama her gün açılıp kapandığı için çok büyük sorun.

    Biz dondurucuyu kullanmıyoruz derseniz bu dolabı önerebilirim çünkü başıma gelenlerin normal olduğunu söylüyor Bosch yetkilileri, ama dondurucu kullanıyorsanız sakın almayın bence. Ben pişman oldum Low Frost tercih ettiğime. Daha sağlıklı dediler tongaya düştüm. Bu arada farkettiyseniz Low Frostlar fiyat olarak da daha uygun sanki. Bence satmasınlar sırf No frost satsınlar daha iyi. Yazık oldu ben çok çilesini çekiyorum bu dolabın. Bol şans!
    Merhaba ürün ile ilgili Bilgi vermek istedim. Yaklaşık 4 yıldır kullanıyoruz. Avantajlarına dezavantajları;
    Evet karlarına yaptığı doğrudur fakat yılda bir defa saç kurutma makinesi ile Eritebilirsiniz. Buzluğun kapağını açık unutursanız çok fazla karlama yapacaktır fakat normal zamanlarda yılda bir defa eritmeniz yeterli, herhangi bir şekilde kapağı engelleme vs gibi bir durumla karşılaşmadım üst tarafa gelecek olursak herhangi bir buzlanma vs burada da söz konusu değil koku yaptığı konusu ise ağzı açık herhangi bir ürün koyarsanız onun kokusu buzdolabına siniyor fakat o ürünü kaldırdıktan sonra koku geçiyor görüp görebileceğiniz en az elektrik harcayan ve sessiz cihazlar bunlar Aynı zamanda içerisinde hava kanalları olmadığı için no Frostlara göre daha fazla iç hacime mevcuttur kesinlikle tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar;


    Konu sahibi olarak uzun zaman sonra bir sorunum oldu ve konumuza yazmak istedim;


    Dondurucu kısmında bir sorun yok ama soğutucu kısmı iyi soğutmama yapmaya başladı. Servise sordum, havalar bu sene çok sıcak en düşük sıcaklıkta çalıştırın dedi ama ayar zaten en düşük olan "2" derecede...


    Dediği gibi de hava bu sene anormal sıcak. Bu normal bir durum mu? Kaç gündür iyi soğumuş bir su içemiyorum...


    Candoğan hocamdan da fikir rica ediyorum... @candogan62

  • Büyük ihtimal ile hava sıcaklığı ile ilgilidir, bunlarda statik soğutma olduğu için ısı transferi doğal olarak daha yavaş oluyor, birde sık sık kapak açılıp kapanıyor ise size soğutmuyor gibi geliyordur.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Yok hocam bunu servis de tespit etti. Dolap soğutmuyor. Komple boşaltıp, elektriği kesip kendi kendine defrost edin ve tekrar çalıştırın dediler, bugün onu yaptım. Şu an geri soğumaya bıraktım. Bakalım sabaha nasıl olacak...

  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

    Hocam bu no frost değil ki kanalları tıkansın, kendi kendine defrost sürekli ediyor zaten soğutucu kısımda. Yani servisin bu söylediğine bir anlam veremedim. No frostlarda bazen soğutucu kanallar buz doluyor, o zaman elektriği kesip kendi kendine defrost işe yarar. Ama bi şekilde bir yerlerden gaz kaçağı olup dolabın gazı azalmış olabilir, kompresör eski verimle çalışmıyor olabilir vs.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Hocam servisin dediği bu işlemi yaptım ve neredeyse 10 gündür gözlemliyorum, düzeldi valla buzdolabı...

  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

    Sorunun çözüldüğüne sevindim, ancak ilginç bir olay, belki de dolabın arka iç yüzeyine konumlandırılmış olan soğutucu etrafında bir şekilde aşırı buz oluşumu oluyor olabilir zaman içinde, onun dışında bir açıklaması yok. 20 yıl bosch un bu şekilde olan 2 kapılı statik dolabinı kullandım, hiç fişten çekip uzun süre bekletmek zorunda kalmadım. Sadece yılda 1-2 kez dondurucu kısmı için fişten çekip hızlı bir şekilde buzunu eritip (kapağı açık bırakıp karşısına vantilatör koyarak) 2 saat içinde tekrar fişi takıyorduk. Aynı buzdolabı hala memlekette çalışmaya devam ediyor ve gayet de sağlıklı çalışıyor. Hatta buzdolabı yatay taşınmaz derler , kendi aracım ile götürebilmek için yan yatırıp 400 km götürmüştüm memlekete. Şu an dolap 32 yıllık bu arada  Bosch KGE58AW40N A+++ Low-Frost Kombi Buzdolabı İncelemesi Ve Kullanıcı Yorumları 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 10 Eylül 2022; 11:44:49 >




  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Eskiler candır hocam. Bizim de aynı ta seksenlerin sonlarında alınan arçelik buzdolabımız tıkır tıkır çalışıyor. Hatta soğutucu kısmı bile neredeyse donduruyor. Biz de onu yatar vaziyette 800 km yola götürüp getirdik 2000lerin başında...  Bosch KGE58AW40N A+++ Low-Frost Kombi Buzdolabı İncelemesi Ve Kullanıcı Yorumları 

  • Arkadaşlar ,


    Bu konu başlığında günümüz için iyi bir buzdolabı sorsam ne tavsiyeler gelir sizlerden ?


    Mesela buzdolabında hâlâ Arçelik iyidir diyebiliyor muyuz yoksa Bosch-Siemens gibi markalarda alabileceğimiz sorunsuz modeller var mı ?


    Her ne kadar beyaz eşya işi şans işi olsada en azından modellere bilinçli olarak yönelmek isterim.


    Teşekkürler...

  • Bildiğim kadarı ile eski arçelikler lg motoru kullanıyordu yine bu şekilde devam ediyor ise alınır..

  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 8 senedir bosch lowfrost kombi tipi kullanıyorum. Hangi model olduğunu şu an hatırlayamıyorum. Bir süredir normal dolap kısmda (içerde meyveliğin alt kısmında) su birikmeye başlamış ve kapak aralığından ya da açtığımızda ara ara aşağıya akıyor. Bu tip bir sorun yaşadınız mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkien -- 7 Kasım 2022; 2:18:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wolkien kullanıcısına yanıt

    meyveliğin hemen üst kısmında bir yerde bir gider olmalı, o gideri açın tıkanmıştr.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Ben o tıkanıklığı çoğu zaman giderdiğim halde yine su birikiyor...

  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.