< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhaba arkadaşlar; Konu sahibi olarak uzun zaman sonra bir sorunum oldu ve konumuza yazmak istedim; Dondurucu kısmında bir sorun yok ama soğutucu kısmı iyi soğutmama yapmaya başladı. Servise sordum, havalar bu sene çok sıcak en düşük sıcaklıkta çalıştırın dedi ama ayar zaten en düşük olan "2" derecede... Dediği gibi de hava bu sene anormal sıcak. Bu normal bir durum mu? Kaç gündür iyi soğumuş bir su içemiyorum... Candoğan hocamdan da fikir rica ediyorum... @candogan62 |
|
Büyük ihtimal ile hava sıcaklığı ile ilgilidir, bunlarda statik soğutma olduğu için ısı transferi doğal olarak daha yavaş oluyor, birde sık sık kapak açılıp kapanıyor ise size soğutmuyor gibi geliyordur. |
|
Yok hocam bunu servis de tespit etti. Dolap soğutmuyor. Komple boşaltıp, elektriği kesip kendi kendine defrost edin ve tekrar çalıştırın dediler, bugün onu yaptım. Şu an geri soğumaya bıraktım. Bakalım sabaha nasıl olacak... |
|
Hocam bu no frost değil ki kanalları tıkansın, kendi kendine defrost sürekli ediyor zaten soğutucu kısımda. Yani servisin bu söylediğine bir anlam veremedim. No frostlarda bazen soğutucu kanallar buz doluyor, o zaman elektriği kesip kendi kendine defrost işe yarar. Ama bi şekilde bir yerlerden gaz kaçağı olup dolabın gazı azalmış olabilir, kompresör eski verimle çalışmıyor olabilir vs. |
|
|
Sorunun çözüldüğüne sevindim, ancak ilginç bir olay, belki de dolabın arka iç yüzeyine konumlandırılmış olan soğutucu etrafında bir şekilde aşırı buz oluşumu oluyor olabilir zaman içinde, onun dışında bir açıklaması yok. 20 yıl bosch un bu şekilde olan 2 kapılı statik dolabinı kullandım, hiç fişten çekip uzun süre bekletmek zorunda kalmadım. Sadece yılda 1-2 kez dondurucu kısmı için fişten çekip hızlı bir şekilde buzunu eritip (kapağı açık bırakıp karşısına vantilatör koyarak) 2 saat içinde tekrar fişi takıyorduk. Aynı buzdolabı hala memlekette çalışmaya devam ediyor ve gayet de sağlıklı çalışıyor. Hatta buzdolabı yatay taşınmaz derler , kendi aracım ile götürebilmek için yan yatırıp 400 km götürmüştüm memlekete. Şu an dolap 32 yıllık bu arada < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 10 Eylül 2022; 11:44:49 > |
|
Eskiler candır hocam. Bizim de aynı ta seksenlerin sonlarında alınan arçelik buzdolabımız tıkır tıkır çalışıyor. Hatta soğutucu kısmı bile neredeyse donduruyor. Biz de onu yatar vaziyette 800 km yola götürüp getirdik 2000lerin başında... |
|
Arkadaşlar , Bu konu başlığında günümüz için iyi bir buzdolabı sorsam ne tavsiyeler gelir sizlerden ? Mesela buzdolabında hâlâ Arçelik iyidir diyebiliyor muyuz yoksa Bosch-Siemens gibi markalarda alabileceğimiz sorunsuz modeller var mı ? Her ne kadar beyaz eşya işi şans işi olsada en azından modellere bilinçli olarak yönelmek isterim. Teşekkürler... |
|
-- Zidoo Z9X Media Player -- Apple TV 4K -- ASUSTOR 1002t NAS -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System |
|
Bildiğim kadarı ile eski arçelikler lg motoru kullanıyordu yine bu şekilde devam ediyor ise alınır.. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkien -- 7 Kasım 2022; 2:18:28 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
meyveliğin hemen üst kısmında bir yerde bir gider olmalı, o gideri açın tıkanmıştr. |
|
|