Şimdi Ara

Bosch KGE58AW40N A+++ Low-Frost Kombi Buzdolabı İncelemesi Ve Kullanıcı Yorumları (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
37
Favori
170.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bariscevik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Balbes

    Bende bugün Bosch KGE58AW41N alarak aranıza katıldım. Verdiğiniz bilgiler ve diğer konudaki candoğan arkadaşın verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim. Bakalım memnun kalacak mıyım :)) Yalnız şunu da söyleyeyim dolap gerçekten büyük ve eve çıkması sorun olabiliyor. Ben kutusundan çıkarıp öyle çıkarttım yinede zorlandım.

    Nereden aldınız ki, kapıya teslim olmadı.

    Eve cikardilar sadece kolisini apartmanin girisinde actik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 saat önce çalıtırmaya başladım. üst kısma 2 dereceye ayarlamama rağmen içi sğumadı hala. Bir problem mi var? Yoksa ilk seferde soğuması geç mi oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doras16

    Kompresörlerin resimlerinden anladığım kadarıyla KGE58AW30N ile KGE58AW40N arasındaki en büyük farkının 40N ve 44N modelinin kompresör motorunu inverter kart ile kontrol etmesi, 30N modelinin geleneksel on off kontrollü olması olabilir. 30N de 230V 50Hz lik motor kullanılırken 40N ve 44N de 230V 40 ile 150Hz arası frekans kontrol kartı ile kullanılan motor kullanılmış. Aradaki elektrik tüketim farkının bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.


    İnverter ile motor kontrolü yapıldığından daha az enerji harcıyor
  • pakosalter kullanıcısına yanıt
    low frost modeller duvardan soğutmalı olduğu için özellikle soğutucu kısım no frostlara göre daha uzun sürede soğur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Merhaba arkadaşlar;

    Buzdolabının eve geldiği gün, forumumuzda bu konuyu açmıştım. O günden bugüne 16 ay geçti. Buzdolaplarından amatörce anlayan bir kullanıcı olarak, ikinci kez detaylı incelememi sizlere sunacağım:

    Dolabın ilk önce yaz ve kış mevsimlerinde, soğutucu ve dondurucu kısmın nasıl soğutma yaptığı, nasıl defrost ve ne kadar buzlanma yaptığı, yiyecek ve içecekleri ne kadar taze tutuğunu, koku, nem yapıp yapmadığı, sonra ise; 16 ay çerçevesinde elektrik faturalarını ne kadar etkilediği , hangi derecelerde kullanıldığı ve kullanım kolaylığı ve ergonomisi hakkında , öznel fikirlerimi yazacağım.

    İlk önce kış mevsiminde edindiğim tecrübelerden bahsedeyim:

    Evim sobalı, oturma odasıyla, mutfak arasında paralel açık bir kapı var. Buzdolabı mutfakta sobaya yakın sayılabilecek bir yerde, iki duvarın köşesine yerleştirilmiş vaziyette duruyor. Sobanın verdiği sıcaklıktan dolayı, kışın biraz fazla çalışmış olmasından zannediyorum, soğutucu kısım defrost periyoduna girene kadar biraz kalın tabakalı karlanma yapıyordu. Ama bunun beni ya da ailemden birini rahatsız etmediğini, olumsuz bir duruma vesile olmadığını söylemeliyim. Zaten defrost yaptığı anda bu kalın tabaka anında yok oluyor. Ve bu işlem sık tekrarlanıyor. Bir defaya mahsus evaporatörün işlevini düzgün yerine getirmediğinden zannediyorum; ki buna iklim şartları da sebep olmuş olabilir, defrost ettiği suyu buharlaştırmamış ve haznedeki fazla su yere akmıştı. Bu durum daha sonra tekrarlamadı. Kışın soğutucu 3-4, dondurucu ise -18 derecede çalıştı ve dondurucuyu hiç defrost yapmadım.

    Yaz mevsimine gelince:

    Sıcak aylarda buzdolabımdan önemli ölçüde hiçbir şikayet edinmedim. Soğutucudaki yiyeceklerde çok az nemlenme ve yumuşama oluştu ama kesinlikle yiyecekleri yenmeyecek hale getirmedi. Bu durum bu modeli almak isteyen arkadaşlarda bir sorun teşkil edecekse, dikkat etmeliler. Dondurucu kısım üzerinde durursak; taban kısmı bir ara fazla buzlanma yaptı ve çekmeceleri çekerken zorlandım. Aldığım içeceklerin hızlı soğuması için ara sıra dondurucuyu Super moduna aldım; fazla buzlanmanın sebebi bu olabilir. Dondurucu için geriye kalan her şeyden son derece mennunum. Bu mevsimde soğutucu 4-6, dondurucu ise -18-20 derece aralığında çalıştı.

    Yiyecekleri ne kadar taze tuttuğu ve koku yapıp yapmamasına değinirsek;

    Dondurucuda bu türden herhangibir sorun yok. Ancak soğutucuda ağzı açık bırakılan süt 3. Günden sonra koku yapmıştı. Ve yine ağzı açık bırakılan ve 5. Günden sonra yediğim bi pasta parçasının da bayatladığını ve koktuğunu gözlemlemiştim. Bu sorunların buzdolabından kaynaklanmadığı kanaatindeyim. Çünkü kapağı açılan sütün 2 gün raf ömrü var. Yiyecekler zaten eğer 3-5 gün saklanacaksa, ya ağzı kapatılmalı ya da streç film çekilmeli. Bunların haricinde olumsuz olarak sadece beyaz peynirin 2 günden sonra yumuşadığını ve sulandığını gözlemledim.
    Sebze ve meyveleri ne kadar taze tuttuğunu söylemem gerekirse; bu konuda bu buzdolabından daha iyisi var mı diye düşündüm gerçekten . 15-20 gün önce aldığım zerzevatlar, ilk aldığım günkü gibi taze ve lezzetli kalıyor. Bence en yetenekli olduğu kısım bu.

    Ergonomi ve kullanım kolaylığı konusunda ise;

    Ben bu buzdolabını seçtiğimde, dondurucunun altta, soğutucunun üstte olmasından çok mennun kalacağımı düşünmüştüm. Mennun değilim de diyemiyorum ama, dolabınız duvar kenarındaysa ve dondurucu kapağının açıldığı tarafa geçici surette eşya koyuyorsanız, sandalye, tabure, masa vs. gibi, dondurucudan bir şey almak istediğinizde kapağı tam açamıyorsunuz. Bölmeler de çekmece olduğu için, kapağı tam açmak gerekiyor. Bu da ergonomi seviyesini düşürüyor. Buna çözüm olarak; ya kapağın açılma gönünü değiştrireceksiniz ya da çekmeceleri çıkarıp, eski buzdolabınızın raflarından birini dondurucuya yerleştireceksiniz. Ben eğer uyarsa, ikinciyi yapmayı düşünüyorum. Çünkü çekmece değil de raf olursa, kapağı tam açmadan almak istediğimiz şeyi dar açıda olsa alabiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca bu dolabın ölçüleri, derinliğine göre hem çok uzun hem çok dar. Dolabın uzunluğu 1.95, ben 1.70 boyundayım, annem benden de kısa. En üst raftan bir şey almak istediğmiz de ve bu alacağımız şey arka taraflardaysa, tabureye çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu da kullanım zorluğu yaratıyor.

    Elektrik faturalarını ne kadar etkilediğini incelersek;

    Bu dolap gerçekten çok az elektrik harcıyor. Aldığımız ilk günden bu yana gelen faturalarda en az 20 lira fark etti arkadaşlar. Üst katta yaşayan, 585 litre, Sharp No-Frost buzdolabı kullanan kardeşim, benim faturaları kıskanıyor. Bu kadar söylüyorum.

    Son söz olarak;

    Benim bu buzdolabı hakkında yaşadığım küçük kullanım zorlukları haricinde hiçbir şikayetim yok. Halen iyi ki almışım diyorum. Soğutma kalitesi ve süresi çok iyi. Tüketim mükemmel. Taze tutma süresi mükemmel. Hiçbir şekilde No-Frost eksikliği hissetmedim. Aldığım günden bu yana en küçük bir arızalanma yapmadı. Daha ne olsun…

    16 ayda edindiğim tecrübeler bu kadar arkadaşlar. Yazım, imla yanlışlarım ve anlatım bozukluklarım varsa affola. Değinmeyi unuttuğumu düşündüğünüz ve özel sormak istediğiniz sorular varsa, PM atmak yerine, bu mesajımı alıntılayarak sorarsanız, seve seve cevaplarım.

    Hoşçakalın…







    Ben de yaklaşık 3 ay önce bu modelin Profilo BD3058L3AV olanını aldım.

    Sorun: Meyvelik sebzelik bölümündeki domates, salatalık, patlıcan, kabak vb. gıdalar 3-4 gün içerisinde buruşup büzüşüyor. Ayrıca bazılarında küflenme oluyor. Eski buzdolabım 10 senelik vestel no frosttu. Onda bile 1 hafta meyve sebzelerime bir şey omuyordu. Bu bozdolabı modelini de meyve ve sebzeleri daha uzun süre taze tutuyor diye aldım ama eski buzdolabım bile bundan daha iyiydi. Sebzelikten çıkardığım tüm meyve ve sebzeler bana göre eski dolabımla kıyaslıyorum aşırı soğuk ve direk çıkar çıkmaz yenecek gibi değil hem soğukluğu hem de tat bakımından...

    Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Sizlerde de benzer sorunlar var mı? Varsa nasıl çözdünüz...

    Bu arada kendi araştırmaları mı yorumları mı yazıyorum:

    Üşümeye duyarlı olan sebzeler ve depolama sıcaklıkları

    Sebzeler - Depolama Sıcaklığı, °C
    Fasulye ----- 4–7
    Bamya ----- 7–10
    Yazlık Kabak ----- 7–10
    Kışlık Kabak ----- 10–13
    Domates, yeşil ----- 12–15
    Domates, kırmızı---- 7–10
    Hıyar (salatalık) ----- 10–13
    Patlıcan ----- 8–13
    Biber, dolma ----- 8–10
    Biber, yeşil ----- 5–10
    Kavun, Karpuz ----- 5–10

    Üşümeye duyarlı olan meyveler ve depolama sıcaklıkları

    Meyveler - Depolama Sıcaklığı, °C
    Mandarin ----- 5–7
    Portakal ----- 5–7
    Limon, sarı ----- 5-7
    Limon, yeşi l----- 10–13
    Altıntop ----- 10–13
    Muz ----- 12–14
    Zeytin, yeşil ----- 7–10
    Nar ----- 5-10
    Mango ----- 10-15
    Ananas ----- 8-13

    Arkadaşlar yukarıdaki bu bilgiler doğru ise;
    Buzdolabının sebzelik meyvelik kısmı ortalama 0-1 °C oluyor.
    Soğutucunun en üst raf bölümü ise ortalama 8-9 °C oluyor.
    Termometreyi gece 24:00 da bırakıp sabah 08:-09 gibi bakıyorum. Bunu 3-4 kere denedim.

    Dolayısı ile insanların sebzelikte en çok kullandıkları domates, salatalık, biber, fasulye, patlıcan, kabak, (patates, soğan da en çok kullanılan sebze ama dolapta saklanmıyor yoksa onlarında işi zordu!) sebzeler ortalama 0°C lik bir ortamda büzüşüp buruşuyor ve küfleniyor. Geçen gün buzdolabını aldığım profilo bayisine gidip durumu deytaylı izah ettiğimde bir kaç modelde sebzeliği üste etliği alta aldıklarını gördüm. Sanki bu dolaplarda sebzeliğin yerleştirme yeri uygun düşmemiş gibi. Ayrıca dolap içi sıcaklık farkının yüksekliği de ikinci bir sorun gibi. Ayrıca domates ve salatalıkların aşırı soğukluklarının buruşmalarının yanısıra tatları da bozuluyor. Bunların dışında bendeki bu sorunları olmamış olsa gerçekten kaliteli bir dolap olacakmış...

    HanKağan kardeş dolapla ilgili bendeki bu sıkıntılar dışındaki tüm yorumlarınıza katılıyorum. Bu modelleri kullanan arkadaşlardan kullanım tecrübelerini ve bu konulardaki sorunlara buldukları cevabi yorumlarını bekliyorum...




  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96124456&p=4#96177762

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzdolabinin sebze meyveyi cok uzun sure taze tuttuguna sahit olduk. Yani belki de 2 hafta bozulmuyorlar.
    Sicaklik farkliliginda sunu diye bilirim: sogutucu bolumde anladigim kadariyla hava sadece en ust raftan ufluyor. Ama dolabin alt kismi etrafindaki sicakliga gore tabii ki en ust rafla ayni olamaz. fakat en ust rafla en alt raf arasinda 7-8 derece fark olmasi imkansiz gibi birsey.
    Bu dedigimi ben de olcup sonucu paylasacagim
  • yeni alanlar aldıkları fiyatları ve nereden aldıklarını yazabilirler mi?
  • saygunes kullanıcısına yanıt
    Bu bence bir arıza hocam. Ürünü yeni almış olsanızda problem çıkabilir. Servisi arayıp destek almanızı tavsiye ederim. Ben küflenme adına herhangibir problem yaşamadım...
  • 15 aylık kullanıcı (siemens) olarak bizim aile için olumsuz yanları ; Çocuk ve kısa boyluların kullanacağı bir dolap olmaması ( aslında fonksiyonel bir dolap değil. ), bizdekinin nasıl tarif etsem ( tıkır-tıkır yada kıtır kıtır şeklinde ) bazen rahatsız edici şekilde çalışması, dondurucu kısmı kullanabilmek için kapağı 90 derece açıyla açma gerekliliği ve son olarak bugün kapı açık vaziyette bardağa meyve suyu koyarken dökülme sonucunda alt kapak fitilleri üst kısmı aralarında farklı kırıntı ve partiküllere rastlamam. ( periyodik olarak fitillere zarar vermeyecek şekilde temizlenmesi gerekiyor.)

    Olumlu olarak ; Soğutma ve tüketim konularından oldukça memnunuz. Meyve ve sebzeleri taze tutma konusunda fark yaratıyor. Dondurucu henüz 1 kere eritme ihtiyacı hissettirdi ( Ankara )

    Sonuç bizim için ; Fonksiyonel kullanım önemliyse klasik dizayndan şaşmamalı... Ses sorunu gerçekten rahatsızlık verebiliyor... Çözümü var mıdır ? ( Servisin normal cevabını çürütebilecek bir çözüm :) )




  • Arkadaşlar Bosch buzdolabı alacağım 2 ürün arasında kaldım yardımcı olur musunuz ? Bosch KGE58AW41N vs KGN57PW36N !
    1.ürün A+++ 196 kWh/yıl 2.250TL
    2. ürün A++ 300 kWh/yıl 2.550 TL
    1. ürün daha ucuz yeni ve enerjiyi daha az harcıyor 2. ürün ise pahalı ve daha fala enerji harcıyor bilmediğim ne farkları var arkadaşlar buzdolabından anlayanlar yazarsa sevinirim ?


    1.Ürün
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/do%C4%9Fa-dostu-%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/KGE58AW41N.html?source=browse

    2.Ürün
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/do%C4%9Fa-dostu-%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/KGN57PW36N.html




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    candoğan bey konu başındaki mesajlarda 30n modelini 4n modeli yerine tercih ederim gibisinden bir şey demişsiniz( ya da ben öyle anladım).

    son mesajlarda ise şuan üretilen serilerde farklı kompresörler olduğu görülüyor.
    bugün tercih yaparsanız hangisini tercih edersiniz peki?
  • Arkadaslar ben bu dolabın kombi olanını aldım 2 yıl önce.
    Son 2 aydır meyve sebze koydugum cekmeceyi cıkardıgımda taşacak kadar su birikmiş oluyor ve boşaltıyorum.
    Su o kadar çok oluyorki üst dolabı açtığımda su dökülüyor ve anca öyle farkediyorum.
    Baktım hiçbiryerde tıkaç falan yol gıder yeri konulmamış. Aynı sorunu yaşayan var mı servis mi çağırayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebzeliğin hemen üstünde arka duvarın ortasında bir tahliye deliği olmalı, ona bakın, delik hiç olmasaydı daha önce de aynı sorunu yaşardınız.
  • Victory_5 V kullanıcısına yanıt
    no frost olan pahalı model.

    low frost olan 38 l daha fazla hacim var.aynı zamanda 6 cm daha yüksek.

    enerji tüketimi % 50 daha az
  • Merhaba. Yaklaşık 1.5 yıl önce BOSCH LOW FROST KGE58AL30 MODEL buzdolabı aldık. ilk zamanlar sorun yaşasak da sonradan alıştık. Ama bu yaz dolabının arka duvarında karlanma çok oldu buraya yakın ne varsa dondu ve soğuk aldı hep. Ayrıca alt sebzelik sürekli su doldu. Sebzeliğe ne koyarsam su içinde kaldı. Servisi çağırdık yazın bunun normal olduğunu söyledi. Garanti süresi bitmemesine rağmen de servisi gereksiz çağırdığımız için 30 tl de alıp gittiler.
    Şimdi ise alt sebzelik arka duvara yapışıyor. Çekmeceyi zorlayarak açıyorum. Ayrıca sebzelikte de bu oluşuyor. Tekrar servisi çağırmaya korkuyorum para isteyecekler diye. Sizce alt sebzeliğin arka duvara buzlanmadan dolayı yapışması ve sebzeliğinde eriyen suyun buz tutması normal mi. Buzdolabının derecesiyle hiç oynamadık. 2 ve -18 derecede duruyor hep.
  • cihazdan şikayet edenler sıcak bölgelerde yaşayanlar.
    bakıyorum ankara vs soğuk bölgelerdeki arkadaşlar çok memnunlar.

    yazın sıcakta içecek için çok sık açıp kapanan buzdolabı görevini yerine getirmekte zorlanıyor gibi.
    bende düşünüyordum ama sanırım vazgeçeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemix

    cihazdan şikayet edenler sıcak bölgelerde yaşayanlar.
    bakıyorum ankara vs soğuk bölgelerdeki arkadaşlar çok memnunlar.

    yazın sıcakta içecek için çok sık açıp kapanan buzdolabı görevini yerine getirmekte zorlanıyor gibi.
    bende düşünüyordum ama sanırım vazgeçeceğim.

    Bu dolabı kullanmadım ama Bosch marka 24 yıl önce alınmış low frostların atası olan 2 kapılı derin donduruculu modelini 22 Yıl Eskişehir'de gayet sağlıklı kullandım, sonra artık daha modern birşeye geçelim hemde elektrik tüketimimiz azalsın diye başka dolap aldık, eski dolabı da anneme (Manisa) götürdüm, çünkü onlar 40 yıllık tek kapılı haftada bir buzluk çözündürme gerektiren bir dolap kullanıyorlardı, bu sene yazın Ramazan Bayramında gittiğimde dolabın arka duvarında soğutma yapan kısmın aşırı derecede buz tuttuğunu gördüm, demek ki sıcak ve nemli ortamda birde kapı çok sık açılıp kapanınca böyle oluyor, Onca yıl Eskişehir'de o dolabın arka soğutma yapan kısmında hiç o kadar buzlanma görmemiştim, aynı olay çalışma mantığı aynı olduğu için bu dolaplarda da olabilir.




  • 1 seneye yakın bu dolabı kullanıyoruz. DOndurucu hiç buz tutmamıştı taa ki eşim dolabın kapağını saatlerce aralık bırakana kadar. Bir baktık ki çekmecesi zor çekiliyor. Giriş kısmında avuç içi kadar buzlanma olmuş. Hiç temizlemedik. Üzerinden 1 ay geçti ve buz kütlesi orada yok?

    Şu an ilk aldığımız gibi çalışıyor.

    Bu arada İstanbul Çekmeköy/Taşdelen'de oturuyorum. Mutfaktaki nem her daim %50 civarında.
  • arkadaşlar kış için sıcaklık derecelerini nasıl bir ayarlama yapmak lazım. malum kurban bayramı oldu dolap iyice dolmuş durumda.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.