Şimdi Ara

Bosch Car Service'te Sergilenen Tutum - Honda Accord (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
5.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir kullanıcı bu servisin hangi olduğunu bana Özel Mesaj ile sordu, cevapladım.

Çok kısa bir süre sonra da burada deşifre etti.

Gereğini yaptım fakat üzüldüm.

Lütfen bu şekilde davranmayalım.

Saygılar...
  • Okurken sinirlendim. Ben o ustaların yerinde olsam utanırım; yerin dibine girerim. Hatamı telafi etmek için bir çözüm yolu ararım. İnsanları bu rahat tutumları çıldırtıyor. Geçmiş olsun ama şikayet etmeniz çok iyi olmuş. Herkes şikayet ediyor olsa, sıkar böyle şeyler yapmak
    Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır
  • İnsan nasıl katil olur?

İşte böyle!!!

En garantisi güvendiğin bir özel servis herhalde.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

İnsan nasıl katil olur?

İşte böyle!!!

En garantisi güvendiğin bir özel servis herhalde.

Bir de bu, basit bir buji olayı.
    Ya büyük bir bakım olsaydı?

Çok Bosch adamlar çıktı bu adamlar...

Yazık...

Selamlar
  • Geçmiş olsun arkadaşım,bu tür olaylar ne yazık ki başımıza gelebiliyor..09:00'daki servis randevusuna gidip akşam 18:00'e kadar serviste kalmış biri olarak iyi bir özel servis bulup oraya gitme taraftarıyım..
  • Mailin direk gönderilmesi klasik..! Sonuçta bu adamlar yani baştakilerle bunlar bayi toplantısında aynı masada içiyordur, kankalardır...

Sonuç olarakda şu diyolog "biri seni şikayet etmiş maili fw ediyorum kanki..."

Bence bu işin peşini bırakmayın...

En üst merciye ulaşmaya çalışın adamlar resmen affedersiniz ama sizi söğüşlemek için ellerinden geleni yapmış... Ben olsam o bujileri ona orada yuttururdum... VSA ışığının yanması ne demek ya, ciddi bir arızaya sebep olsa ve farketmeseniz VSA'ya güvenip bir viraja girseniz canınızdan olacaksınız belki..!

Orijinalden alıntı: think of idea

Mailin direk gönderilmesi klasik..! Sonuçta bu adamlar yani baştakilerle bunlar bayi toplantısında aynı masada içiyordur, kankalardır...

Sonuç olarakda şu diyolog "biri seni şikayet etmiş maili fw ediyorum kanki..."

Bence bu işin peşini bırakmayın...

En üst merciye ulaşmaya çalışın adamlar resmen affedersiniz ama sizi söğüşlemek için ellerinden geleni yapmış... Ben olsam o bujileri ona orada yuttururdum... VSA ışığının yanması ne demek ya, ciddi bir arızaya sebep olsa ve farketmeseniz VSA'ya güvenip bir viraja girseniz canınızdan olacaksınız belki..!

Bayii-merkez ilişkisi ne yazık ki dediğinizi doğrular nitelikte gibi görünüyor.

Türkiye'de çok sık kalamıyorum işim nedeniyle. Yoksa evet; uğraşmak gerek.

Almanya'ya yazsam mı acaba konuyu?
    Ne dersiniz arkadaşlar?

Gerçi ne çıkacak ki?
    Almanya da benim e-postayı Türkiye merkez büroya yollamasın sakın!..

Selamlar...

• Almanya sadece merkezi uyarır o kadar...

Çünkü onların değerlendirme sistemi maalesef hiç bir zaman müşteri memnuniyeti değil gelen paradır!
    Bir müşteri gider diğeri gelir, ne kopardığımıza bak!

Çalışma prensibleri bu yönde, bende pek çok elektronik üreticisi ile çalışıyorum ve emin olun büyük şirketlerin tamamı bu şeklidedir... Bayi toplantısında bir gün fazla kalabilmek için ürünleri fatura eder ve satışı fazla gösterirler ama alakası yoktur... Firma içinse bu farketmez neticede istatistikler şişer...

Kendinizi yormanıza değmez... Yapabileceğiniz en iyi şey, bir servise uğradığınızda sert bir mizaçtır...

Size gülümseyerek yaklaşan görevlilere her zaman sert olun... İnanın işe yarar, bu sefer güler yüz değil saygı gösterirler... İhtiyacımız olan da budur...

Peşini bırakma kısmına gelince de, bence servise bir daha gidin... Ama bu sefer pislik çıkartın siz yapamıyacaksanızda yanınızda bu işi beceren bir arkadaşınız götürün... İnanın çok şey farkeder gerekirse bir tane çarpar... Ben çarpardım şahsen, çarptımda gerçi neticede bir açıdan bakarsak paranızı çalıyor, bunu meşru göstermesi tek fark... İşin peşini bu şekilde bırakmayın derim, şikayet vs.. işi çözmüyor... Ford yetkili servisinde bir kalfa'ya kafa atmıştım, kulağında kulaklıkla arabam ile ilgilenirken neredeyse sigorta kutusunu yakacağı ve pişkim pişkin cevap verdiği için. Sanki arabada servisde babasının malı..! Ondan sonraki Ford kullandığım aylarca servise ben geldiğimde bir sessizlik bir titizlik inanamazsınız..! Bunu hoş görmeyen arkadaşlar olacaktır mutlaka ama milletimiz bundan anlıyor... Yoksa bende kibar ve anlayışlı bir insanımdır...

Şikeyet de bir yere kadar işte... Maalesef...

düzenleme sebebi: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 15 Ağustos 2011; 2:09:06 >

• bir ara bosch'un reklamı yok muydu ? müşterimi kaybetmektense,paramı kaybederim diye...zamanla her şey tersine dönüyor galiba...
    Bende bunun üzerine bosch Türkiye el aletleri sorumlusu ile görüştüm ve sağolsun kendisi çok ilgilendi.
    Bosch türkiye ile görüştükten yarım saat sonra ''kesinlikle ben bu matkabı değiştirmem'' diyen bayi aradı ve ürünü değiştirebileceklerini söyledi.
    Yani bosch ile şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım,sizin yaşadığınız duruma ise genel marka olarak değilde bayi gözüyle bakmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.

oncelikle gecmis olsun.. yazinizi okurken ferhan sensoy kitabi okumus gibi oldum, hatta kustahlik olarak algilamayin ama anlatis seklinizden oturu neselendim.. olayi anlatis biciminiz ve kullandiginiz dil de cogumuza ornek olur diye umit ediyorum..

daha once de bir konuda soylemistim.. turkiyede is yapan insanlar icin 80'e 20 kurali gecerlidir.. hangi meslek olursa olsun; o meslek erbabinin ancak %20'si o isi hakkini vererek yapar (ki bu comert bir rakamdir).. siz %80'lik kisima denk gelmissiniz..
    4 sene önce bir kere de ben tecrübe ettim "Boş" servislerinden birini. Âla-yı vâlâ ile aracı benim Amerikan Accord'u dinamometre testine soktular. Yarım saat uğraştıktan sonra "Bu otomatik vites olduğu için beygir gücünü tam ölçemedik" dediler.
    Ardından fren ikaz lambası yanıyordu. Cihaza bağladılar; "Japon araçlarının arızasını tam tespit edemiyoruz" dediler.
    Sonra da "Balatalar biraz eski duruyor, değiştirelim" deyip bir eleman elinde Honda Legend yazılı balatayı getirdi.
    Anahtarı alıp araca yöneldiğimde adam bana yeni uygulamaya başladıkları "carbon cleaner" işleminin faziletlerinden bahsediyordu.
    Benzinli bu araç kardeşim deyip gazladım:)

Baksana, "Honda Legend" balatası bile bulunabiliyor, daha ne yapsınlar adamlar.

Bizde bir sorun olmasın.

=)

Selamlar

Orijinalden alıntı: ZioK

Geçmiş olsun... Bana kalırsa bu tarz özel serviste yapılan bakım vs. gibi işlemler şans işi. Tabi eğer bilmediğiniz bi yerse :)

Ne yazık ki öyle.
    Ki düşünün, basit bir buji değişimi için kurumsal bir serviste yaşadıklarım bunlar.

Saygılar...

Araç Megane Hb.

Reform Bosch Car Servıce:

Eski sanayi mahallesinde.Karşılama ilgi alaka güzel.Fiyat yetkili sevise yakın çıkınca, söylenmem sonucu indirim yapıldı.Çok titiz işçiliğimiz var, 100 nokta kontrolü vs vs ...

Bilen bilir, Megane'da yağ seviyesini bilgisayardan ölçebiliyorsunuz.Şeytan dürttü, bakımdan sonra otoparkta ölçtüm.Yağ seviyesi eksik.Servis arandı.Cevap; efendim gözümün önünde tam 4,5LT yağ konuldu, bir yanlışlık olmalı...Peki, arabaya atlanır geri gidilir.Yağ seviyesi 1,5 litre eksik çıkar.Özür dilenir.Yok ustam izinde gibi bahaneler uydurulur.Ancak acemi usta indirimi yapılmaz:) Düşünün bu standart bakım.Bu arada, bujiler hariç kullanılan parçalar yan sanayi.Tabii bujiyi doğru model takabilirlerse.

Devam edelim,

Olcayto Bosch Car Service,

Yer Maslak Oto Sanayi Sitesi.Tanıdık vasıtasıyla gidildi.Karşılama, ilgi alaka, indirim güzel.Meganın ağır bakımlarını yaptırdım(triger, devir daim su pompası gibi).Vakit darlığından başında duramadım.Bir sonraki bakımda yakındaki yetkili servise gittim.Aracın devir daim su pompasından su kaçırdığını söylediler.Biraz daha geç kalsaymışız motor yanacakmış.Triger kayışı tekrar değiştirildi.Sevisin rahat bir günüydü.Değişirken izleme şansım oldu.Bosch servisteki arkadaş aracın parçalarını sökerken unutmamak için parçaların üstüne numaralar yazmış,herhalde ilk kez değiştiriyordu.Neyse, gelelim en rezalet bölüme;su pompasının üstünde marka yok,model yok ve tornalanmış.Muhtemelen çıkma ve su kaçırmasın diye altına bir keçe kesilip yapıştırılmış.Yaratıcı işçilik:)Ayrıca bujiler araç için yanlış ve kullanılan parçaların tamamı yan sanayi.

Uzun lafın kısası Bosch servislerin sanayideki herhangi bir servisten farkı yok bence.Boşuna paranızı kaptırmayın.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: xoxhead

Geçmiş olsun.Benim de başımdan bir kaç Bosch servis macerası geçti.Yeri gelmişken yazayım.

Araç Megane Hb.

Reform Bosch Car Servıce:

Eski sanayi mahallesinde.Karşılama ilgi alaka güzel.Fiyat yetkili sevise yakın çıkınca, söylenmem sonucu indirim yapıldı.Çok titiz işçiliğimiz var, 100 nokta kontrolü vs vs ...

Bilen bilir, Megane'da yağ seviyesini bilgisayardan ölçebiliyorsunuz.Şeytan dürttü, bakımdan sonra otoparkta ölçtüm.Yağ seviyesi eksik.Servis arandı.Cevap; efendim gözümün önünde tam 4,5LT yağ konuldu, bir yanlışlık olmalı...Peki, arabaya atlanır geri gidilir.Yağ seviyesi 1,5 litre eksik çıkar.Özür dilenir.Yok ustam izinde gibi bahaneler uydurulur.Ancak acemi usta indirimi yapılmaz:) Düşünün bu standart bakım.Bu arada, bujiler hariç kullanılan parçalar yan sanayi.Tabii bujiyi doğru model takabilirlerse.

Devam edelim,

Olcayto Bosch Car Service,

Yer Maslak Oto Sanayi Sitesi.Tanıdık vasıtasıyla gidildi.Karşılama, ilgi alaka, indirim güzel.Meganın ağır bakımlarını yaptırdım(triger, devir daim su pompası gibi).Vakit darlığından başında duramadım.Bir sonraki bakımda yakındaki yetkili servise gittim.Aracın devir daim su pompasından su kaçırdığını söylediler.Biraz daha geç kalsaymışız motor yanacakmış.Triger kayışı tekrar değiştirildi.Sevisin rahat bir günüydü.Değişirken izleme şansım oldu.Bosch servisteki arkadaş aracın parçalarını sökerken unutmamak için parçaların üstüne numaralar yazmış,herhalde ilk kez değiştiriyordu.Neyse, gelelim en rezalet bölüme;su pompasının üstünde marka yok,model yok ve tornalanmış.Muhtemelen çıkma ve su kaçırmasın diye altına bir keçe kesilip yapıştırılmış.Yaratıcı işçilik:)Ayrıca bujiler araç için yanlış ve kullanılan parçaların tamamı yan sanayi.

Uzun lafın kısası Bosch servislerin sanayideki herhangi bir servisten farkı yok bence.Boşuna paranızı kaptırmayın.

Saygılar...

Bakalım daha neler duyacağız?

Size de geçmiş olsun...

Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.