Şimdi Ara

Boşanmış olan arkadaslar lütfen bir el atın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
11
Favori
25.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boşanma kelimesi dillendirildi mi artık aile bağları kopmuş demektir bence. Kızın için üzülüyorum ama herkes gibi oda başaracaktır. Her zaman yanında olduğunu hissettir. Eşin zaten kafadan bitirmiş olayı ağır olacak ama salla gitsin kendi hayatını düşün. Hiç bir zaman geç değil, mutlu bir yuva kurmanı diliyorum tekrar.
    Tavsiye değildir.Düşüncelerim bunlar. Her zaman en iyi kararı sen verirsin. Hakkınıda bırakma
  • eşini bir terapiste götürüver. bazen kadınlar dozu biraz fazla kaçırıyor. bundan başka bir nedeni olup olmadığını öğren. tartışma yaşanmaya başladığı zaman sakin bir tonla bu şekilde yapmadığını anlat.

    eşini teskin et, şaka karışık cevaplar ver.

    mesela bende bu şekilde durum olduğunda;
    "senden önce kimse olmadı ki senden sonra olsun." derim.

    bu tür durumlar genelde tek eşlilik-sevgililik olmadığından yaşanan durumlar.

    görücü usulünün gözünü seveyim.
  • Bana nedense kendi boşanmamı anımsattı. Borçlar vs.. En azından benim çocuğum yoktu. Benimde işim gereği çok yurtdışında çıkıyorum ve kıskançlık, senaryolar, kuruntular..
    Dostum sana tavsiyem kendinre şu soruyu sor, "ben böyle sürekli kuruntu, kıskançlık ve senaryo yazan biriyle ömrümü geçirebilir miyim? Geçirmeli miyim?" çocuğunuzun geleceği de söz konusu ama ortada sizin hayatınız da var. Bu tarz kadınlar kıskançlık krizlerini ve kuruntularını değiştirmiyorlar. Onlar böyle bir tür bunu kabul etmek gerek. Ben 8 yıl geçirdim böyle biriyle ve sonunda pes ettim, seviyordum, unutamam zannettim. Borçlarımın üstüne bir de boşanırken verdiğim tazminatlar vs. Hayatımın en kötü dönemiydi. Boşandıktan yaklaşık 1 yıl sonra nefes aldığımı, verdiğim kararın doğruluğunu, özgür olduğumu, mükemmel hissettiğimi anladım. Şu an baktım 7 yıl olmuş boşanalı, esamesi bile yok bende. Kapıma gelse tanımam.

    Malesef durumunuz çok zor ama güneşli günleri düşünün, psikolojik yardım almayı ihmal etmeyin, en azından psikiyatri ilaç tedavisini bu süreçte düşünün, bir süre kalbiniz ile beyniniz arasındaki bağı koparacak ve sizi çoğu negatif düşüncelerden bir süre uzak tutacaktır.

    Allah yardımcın olsun.




  • Benim tavsiyem arayı bulmaya çalışın. Seçenek değil diye kestirip atmayın. Gerekirse bir müddet ayrı (bir kaç ay) yaşamayı teklif edin. Bir arada yaşarken kaybedeceklerini göremeyebiliyor insan.

    Boşanma konusunda kesin kararlı iseniz:

    -6284 sayılı kanun ve kadının beyanı esastır hükümleri nedeniyle kadınlar boşanma sürecine 3-0 önde başlıyor. Tek bir beyanı ile evden uzaklaştırma alabilir, evinizden pantolonunuzu dahi alamayacak hale gelebilirsiniz. Boşanma davası süresinde tedbir nafakası işler. Nafaka durumu hukuki olarak çok kötü bir durum. Çalışıp çalışmamanıza bakılmaz. Sürekli işler, faize biner. Ödemezseniz tazyik hapsi var ve nafaka borcunuz silinmez, hapiste olduğunuz sürede dahi işlemeye devam eder.Boşanma sonrası nafaka iki çeşittir. Çocuğa ödediğiniz iştirak nafakası ve eski eşinize ödediğiniz yoksulluk nafakası. Çocuk nafakası çocuk 18 yaşına gelene kadar devam eder. Yoksulluk nafakası eşiniz evlenene kadar ya da çalışmaya başlayana kadar devam eder, süresizdir. Yoksulluk nafakası sizin maaşınız yüksek ise eşiniz çalışıyor olsa dahi bağlanabiliyor.

    -Boşanma davasından sonra mal paylaşım davası olur.
    -Düğününüzde takılan altınlar her koşulda kadına ait, emsal yargıtay kararı nedeni ile. Çoğu kadın boşanma durumunda ne koparsam kar diye baktığı için kendi rızam ile verdim demez. Borç verdim der. Bu nedenle bu altınların karşılığını alır.
    - Boşanma durumunda evlilik sonrası edinilen tüm mallar ortak. Borcunuz düştükten sonra eşit olarak paylaştırılır. Kayınpederinizin yardım olayı karışık bir durum. Hibe edildiği vs ispatlanırsa göz önüne alınır.

    -Bu nedenle anlaşmalı boşanmaya bakın. Sinirleri germeden inada bindirmeden olayı çözmeye bakın. Çekişmeli boşanma sürecine girerseniz maddi manevi çok yorulursunuz.

    -Velayet olayları sıkıntı. Boşanma davası süresince velayet %98 anneye verilir ve çocuğunuzu göstermezse haciz vs. durumları büyük sıkıntı

    -Yoksulluk nafakası olmayacak şekilde boşanmaya çalışın. İlerde nafaka artırım davası vs. şeklinde sürekli önünüzde engel olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrmrace -- 3 Haziran 2020; 12:22:30 >




  • boşanmadan evleri ayırın hocam. bir süre öyle yaşamayı teklif edin. sensizlik nasılmış görsün. ona göre daha iyi düşünür. olmuyorsa da sürdürmenin alemi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon07

    Başka sebepleri de asagı yukarı boyle seyler. Kıskanclık ve en ufak seyleri sorun haline getirme. Ornegin işim gereği yurt dısına giderim. Her geldiğimde onunla yattın kalktın muhabbetleri doner. Halbuki telefonum hep acık ve her aim bana ulasabilir kendisi. Ben de her gun ararım ve surekli yazısırım kedisi ile. Borclarım da var maalesef malum son 6 aydır ulkenin dunyanın durumu belli, bunları da sebep gosteriyor. Kendisine cok dil doktum bunun için aile bozulmaz ben muhabbet etmedim aldatmadım birsey yapmadım ki hayatta yapmam. Ancak anlatamıyorum. Sensiz hersey daha iyi olacak diyip duruyor kendince. Ustelemedim daha. Keza ben bosanmak istemezsem bu dava uzar gider ve cok yıpranır kendisi bunun farkındayım ama kendisi farkında degil. Cocuga cok etkisi olacak anlatıyorum ama anlamıyor. Keza beni de yanında istemeyen bir kadın ile terapiste gitsek ne degisir onu da dusunmutyor değilim. Tek istediğim kızıma yansımasın. erkek cocugu olsa yine bir nebze ama kız cocugu olunca inanın cok endiseleniyorum :(

    Alıntıları Göster
    " Her geldiğimde onunla yattın kalktın muhabbetleri doner. "


    Orada duracaksın hocam. Böyle bir itham eden biri ile evli kalınmaz zaten. Bildiğin sana güvenmiyor ve iftira atıyor. Elinde hangi kanıt ile bunu sana söylüyor. Çok ayıp çok. Madem güvenmiyor o zaman evlenmeyecekti. Seninle evli kalmamak için belki de mal mülk üzerine almak için bu gibi boş hikayeler ile üstüne geliyor olabilir. Bunlarla üstüne gelmese bile kesinlikle sana güvenmediği çok açıkça belli. Boşanırsanız kızınıza diyeceğin ve hep diyeceğin tek şey şu " annen ben hiçbirşey yapmasam bile bana güvenmiyordu. Bu yüzden boşandık. Ben istemesem ve birşey yapmasam bile . Ama sen böyle olma " dersin geçersin.




  • Aldatma ve surekli fiziki siddet gorme disinda bosanmalari asla tasnif etmiyorum.Zira bi anlik ofkeyle verilen zarar cok buyuk.Hele birde cocuk var ise manevi zarar daha bi yikici.

    O evin sessizligi
    Beraber yasanilan anlar.
    Kaldiki Hani buyuk konusmayim ama bi insan baska brine gitdigini varsayiyorum.Hicmi eski esi aklina gelmez.Karsidakinin huyuna suyuna en basdan baslamak / Alismak.
    Birazda aile gazi etkili bi arkadasimin esi ile sorunlari vardi.Kizin ailesi ayrilmasi icin baski yapa yapa ayirdi.

    Yuvaniz İnşallah bozulmaz.Benim en hassas oldugum konu kucuk cocuklar.Yazik gunah .Ha suda var simdiki kadinlar sradan bi olay gbi geliyor Birazda devletin kadinlari asiri desteklemesi bosanmada ellerini kolaylastiriyor.Mal mulk sevdasida cabasi.

    İnşallah ayrilmazsiniz ama her ayrilikda her ne kadar 2 tarafda kaybetse.Turkiye gbi biyerde erkek maddi anlamda (makul bi anlasma yok ise) cokertilmeye mahkum bi adalet sistemi var.
    Dusunki Yukarida bahsettigim arkadas 1 yildir issiz 3 senedir surekli ertelenen anlasilamayan ve atama bekleyen dosya yuzunden hem nafaka oduyor (issiz oldugu halde) hem evlenemiyor.Hemde zaten issiz oldugundan maddiyatla bogusuyor.Allah bu kadin milletine akil fkir versin.




  • dostum kizi varken bosanmis biri olarak sana tavsiyem ne yap et gonlunu yap bosanma olur. kizin icin yap bunu.
  • kız cocukları böyle bir ortamda büyüdüğünde çok sorunlu herkese küsen darılan buluttan nem kapan problemli bir birey oluyor onun için sabır etmek lazım gibi hocam.
    onun dısında yukarıdaki arkadaşa katılıyorum hayatında biri olabilir eşinizin.ona akıl oyunları yapma vaktiniz gelmiş bence .
  • napolyon07 kullanıcısına yanıt
    İşin aslı şöyledir hocam..

    Eşin akrabaları oturup konuştular işleri sallanıyor borç var bu elde ne var ne yok satacak boşanıp malları alalım o da ne yaparsa yapsın diye şimdi de icraata geçtiler.

    Avukat falan hikaye eşin ile ailesinin düşüncesi bunlar.

    Ortada kanitlanacak bir aldatma vakası yoksa boşanmayın . Ama planın bir parçası sizi bezdirmek illallah eritip boşandırmak.

    Bırakın mahkemeye eşiniz gitsin ve sizde kanıtlamasıni söyleyin madem aldatılmış. Kanıtlayamaz ise siz karşı dava açın itibariniza zarar verdiği için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 4 Haziran 2020; 12:23:53 >
  • Sizden ayrılmak için kararını çoktan vermiş, bunu bahane yapıyor. Ayrılın, iki etmeyin, anlaşmalı ayrılığı kabul edin. Bu bir fırsat olabilir, zira şimdi ayrılmayıp ileride siz ayrılmaya kalkarsanız nafaka ve daha ağır şartlar altında kalabilirsiniz. Arkanıza bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 3 Haziran 2020; 13:15:40 >
  • Der yahu der
    Avukatlar aynen onu der
    Defalarca gördüm
  • Çok üzücü, öncelikle geçmiş olsun.
    27 yaşındayım 7.5 yıllık bir ilişkim mevcut evleneceğiz kısmetse bizde Corona olmasa Sonbahar düşünüyorduk, daha evlenmeden 7.5 senelik bir birlikteliğimiz var sevgili olarak...

    Ben fikir vermeyeceğim, yorumda yapmayacağım hatta burada yazılanlarında dikkate alınmasını tavsiye etmiyorum size, burada iyi niyetle veya kötü niyetle yazılmış yorumlar sizi negatif yönde etkileyebilir ve bu eşikte problem yaratabilir sizin hayatınızda dahada farklı. Garip fikirler verenler, garip fikirleri aklınıza sokanlar olmuş.

    Burada profesyonel olarak destek almanızı ve evlilik terapistleri ile görüşerek bu durumları atlatıp atlatamayacağınıza dair fikir sahibi olmanızı öneriyorum.

    Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Der yahu der
    Avukatlar aynen onu der
    Defalarca gördüm
    Tamam diyebilir de müvekkili istediği için der, salt kendisi söyleyemez, söylemez de zaten aldığı işi şahsileştirmez avukatlar. Konuyu açan hocam avukat şeytanın kendisi, eşi çok masummus gibi konuşmuş o yüzden yazdım ne olduğunu bilsin diye
  • Hakkınızda hayırlısı olsun. Olan hep çocuklara oluyor maalesef.
  • napolyon07 kullanıcısına yanıt
    Normalde o evde iğneden ipliğe ne varsa boşanma sırasında "mal paylaşımı" adı altında yarı yarıya paylaşılır. Ancak çocuk var ortada. Bu yüzden evin tapusunu ben olsam çocuğun üstüne yapar vekil olarak ta kendimi gösteririm. Bunu eşine sun itiraz ederse "bu ev ne senin ne benim, bu ev kızımızın, arabalar da yarı yarıya" diyip kestirin. Ayrıca boşanma aktine ortak velayet maddesi ekleme konusunda ikna edin. Yani herşeyi her gideri ortak olacak kızınızın. Ama en önemlisi kızın yanında tartışmayın asla birbirinizi kötülemeyin. Bu arada boşanma sebebi eğer eksiksiz anlattığın gibi ise eşinin o seni suçladığı aldatma olayını kendisinin gerçekleştirmiş olması ihtimali %60 ve üstü.. Seni onu aldatman ile suçlayarak belki de kendi vicdanını rahatlatmak istiyor ve yaptığı şeyin haklılığına kendini inandırmak istiyor olabilir. Tabi bunlar birer varsayım. Sadece sevgisi bitmiş ve bu evliliğe dayanamıyor da olabilir artık..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çerkes89

    Hakkınızda hayırlısı olsun. Olan hep çocuklara oluyor maalesef.
    https://forum.donanimhaber.com/bir-garip-bosanma-sureci--139817664-3#143502873

    Büyük ve küçük çocuklar tırnaklarını kemiriyor. Geçen gün büyüğü sessiz bir şekilde başını ellerinin arasına almış vaziyette boş sokağı izlerken gördüm. Belki de sokağa çıkma yasağının etkisi diye düşündüm.

    Ortanca ise basit sorunlarda bile büyük bir buhran yaşıyormuşcasına kriz şeklinde ağlıyor.




  • iyi bir psikolog araştırın bence
    aile terapisi veren biri olsun özellikle.
    önce kendiniz gidip danışın.
  • Öncelikle ortada bir çocuk olduğu için çok zor bir durumda olduğunu bilmen gerek arkadaşım. Burada cevap veren arkadaşların haklı olduğu noktalar var. Senin yapman gereken (eşini hala daha sevdiğini düşünüyorum) eşin ne yaparsa yapsın sakinliğini koruyarak hırslanmadan ancak hakkından da vazgeçmeden bu süreci tamamlamak olacaktır.

    İlk olarak ortak çocuk ya da küçük (hukuki terimdir alışmak gerek) için; velayet, eşinizin kanıtlanmış problemleri yok ise anneye verilecektir. Bence çocuğun yaşı daha küçük olduğu için daha hafif atlatacaktır.

    Bu süreçte evliliğinizi kurtarma çabaları maalesef size zaman kazandırmanın yanında daha büyük travmalar olarak geri dönecektir. Örneğin şiddetlenen kavgalar küçüğün psikolojisi üzerinde ciddi ve kalıcı izler bırakacaktır. Sizler de sadece küçüğün hatırına istemeden-nefret ede ede nelere katlanmak zorunda kalacaksınız iyice düşünmek gereklidir. Şu aşamada, kafasında mal paylaşımı yapmış-yapmaya çalışan bir kadını döndürmeye çalışmak da nafiledir.

    İlla ki kendinize bir avukat tutun. Vereceğiniz parayı gözünüzde büyütmeyin, ileride keşkeleriniz olmaması açısından bu oldukça önemlidir. Aklınızda olsun, evlilik süresince edinilen mallar her ne sebep ile olursa olsun ortaktır. Eşler arasında para veya menkul alışverişleri evlilik sınırları içindedir borç olarak kabul edilmez. İstisnası düğünde takılan takılardır ve her daim kadınındır. Bu süreçte aklınızda olması açısından, yazılı olmayan hukuki bir görüş olarak "en kötü anlaşma en iyi mahkeme kararından iyidir".

    Bu süreçte Allah size sabır ve güç versin.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.