Şimdi Ara

Boşanmış olan arkadaslar lütfen bir el atın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
11
Favori
25.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu benim tamamen şahsi fikrim fakat sizin yerinizde olsam bir an önce boşanırdım.

    Bunun için iki sebebim var.

    1) Bunu söylemek cidden üzücü fakat eşiniz sizi aldatıyor olabilir.

    2) Aldatmadığını farz edersek, bu tarz basit şeyleri kıskançlık krizine dönüştüren bir kadınla ömrümü geçirmem. Kızıma da annelik yapıp, onun psikolojisini bozmasını istemem.

    Not: Annem babam ayrı. Ayrı olmaları benim ruh sağlığım için daha iyi oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

    Hocam okumuş insansindir diye tahmin ediyorum, hiçbir avukat şundan dünyaları koparalim gel demez kimseye, avukat elçidir, o lafları eden eşindir yani 2000 lira isteyen de diğer ne varsa söyleyen ve söyleten de. Bir şerefsizlik varsa ortada kimde olduğunu bil diye söylüyorum yani beni de yanlış anlama böyle söyledim diye

    Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/bir-garip-bosanma-sureci--139817664-3?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    Şubat ayındaki duruşmada hakim kadının avukatına “Avukat bey dilerseniz kadına nafakayı anlaşmalı boşanma tarihi olan 2019 ocak ayından başlatalım?” şeklinde sorunca avukatın:
    “Efendim yeni bir mağduriyete gerek yok, bizim için çekişmeli boşanma dava dilekçe tarihi olan Kasım 2019 uygundur” demesi beni çok şaşırtmıştı.

    Kadının avukatı beni 2000 TL birikmiş nafakadan kurtardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle durumunuz için gerçekten hayırlısını diliyorum. Bu boşanma olayları gittikçe çoğalıyor. Malesef ki ülkemizde de saçma sapan bir medeni kanun yüzünden insanlar üzerinde travma yaratıyor. Her iki taraf için çok yıpratıcı bir süreç.

    5 senelik flörtün ardından 2 sene evli kalıp boşandım ilk eşimden. Ancak bizde çocuk yoktu ona rağmen dava 3 yıldan fazla sürdü. İkimizde 30 yaş altı genç insanlarız dava bitene kadar siz,aileniz,eşiniz,dostunuz sizi tanıyan herkez bir şekilde karşı tarafa bileniyor. Aynı şekilde diğer tarafında öyle. Ve yıkılasıca medeni denilen avrupadan ithal edilip ithal edilen ülkelerin bile defalarca değişen yaşam koşulları ile upgrade edilmiş kanun bizde ithal edildiği tarihteki gibi çağ dışı ve insan haklarına uygun olmayan, belli bir meslek grubunun rant kapısı olmuş, bunun üzerinden çok büyük populizm kasılan aydın kişilerce populerlik,seçim aracı haline gelmiş, modern-çağdaş-kemalist diye geçinenlerin bu çağdışı yasaya ( ki Atatürk'ün getirdiği medeni kanun bu olmamasına rağmen) poiztif ayrımcılık adı altında sonuna kadar destek verdiklerini, kadın-erkek kavgasını tetikleyen bir hale dönüşmüş olduğunu bizzat gördüm. Özellikle hedef iyi aile terbiyesi ile yetişmiş, herhangi bir suç kaydı,sabıkası olamyan, belli bir geliri olan, zamanında alın teri ile kazanılmış malı mülkü olan temiz erkekler. Tam tersleri de var hergün haberlerde okuyoruz ki lanet olsun onlara.

    Çok şükür ki maddi ve manevi olarak yıkılmak istendiğimi tamamen hukuk çerçevesinde ve üstelemeden tam bir sessizlik ve sabır göstererek yara almadan uzun sürse de lehime sonuçlandırmayı başardım. İyi bir hakime denk gelme olasılığınız 5 te 1.

    Resmi olarak boşandıktan sonra 2.evliliğimi yaptım. Çok büyük travma gerçekten, mahkemelerde haklı olsanız bile bu kanunlar altında bir suçlu gibi yargılanıyormuş hissi bile insanda kadınlara karşı inanılmaz bir güvensizlik ve nefret hissi uyandırıyor. Halk içinde de gittikçe yanlızlaşıp tam da bu aydın popülist pisliklerin istediği kıvama gelip ekmeklerinin üstüne tereyağı oluyorsunuz. Önümde 2 seçenenğim vardı ya bu şekilde ömür boyu nefret içinde olacam yada yaşanan her şeyi sıfırlayıp yeniden güvenecektim. Şu an yeni evliliğimin 2. yılındayım ve çok şükür diyorum. İyiki öyle bir düşünceye kapılmamışım. Olaya her kadın kötüdür değil 5 parmağın 5ide 1 değil gözüyle bakıyorum.

    Şimdi sizde çocukta var. Korkutmak istemiyorum ama bu olayların içine girdiğimde neler okudum neler. Kendimi o babaların yerine koydum, o çocukların hallerini düşündüm. Kendi durumum öyle olmadığı halde saç baş yolacak duruma geliyordum afakanlar basıyordu. Babalarına düşman yetişen çocuklar, bayram günü sesini duymak için bile savcılıktan izin isteyen babalar kıyamet alemetleri.

    Tavsiyem önce bir terapist. Mahkemede de size sorulacak durumlardan biridir. Hatta bu konuda ilk hanginiz adım atıp bunu teklif ettiği bile önemlidir. Yok illa kafaya koydunuz bu evliliği bitereceksenizde malı mülkü boşverin, tamamen çocuğunuza yönelin. İnanın ileride ahh diyeceğiniz günler çok olur. Anlaşarak boşanmayı deneyin her şeyden önce çocuğun menfaatini düşünün.




  • numenorian kullanıcısına yanıt
    kemalistlere giydirip durmuşsun da bilader kadınları sokaklara salan kanun 2012 yılında kemalist olmayan yönetim tarafından yürürlüğe sokuldu


    6284 Sayılı Kanun
    Sözleşme, 29 Kasım 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Devamında Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun, TBMM tarafından 8 Mart 2102 tarihinde kabul edildi.

    bu arada aynı yönetim zinayı suç olmaktan çıkardı
  • Al bak ezbere bir kemalist daha. Şimdi sorsanız ama bunu gerici, kadınlara hak vermeyen, seritati savunan bir hükümet yaptı dimi. Anlatmak istediğim halbuki bambaşka. Bu kadin-erkek çatışması yaratmakta hukumette- muhalefette aynı yolun takipçileri. Kadem denilen kaynağı ve ödeneği nerden geldigi belli olmayan bir kuruluşun başkanı şu an aile bakanı. Aynı şekilde kadın konfederasyonu başkanı bugün çıkıp biz hükümetten daha güçlüyüz bile diyebiliyor ve bu kadından hepsi it gibi korkuyor. Taktik belli birbirlerine sallayıp istedikleri şekilde sosyal devlet yükümlülüğünü şahısların üstüne atıp olaydan sıyrılmak. Her yıl binlerce mezun verip isissizlik yaşayan bir meslek grubunu besleyebilmek. Asilamayacak şeyler değil. Dünya üzerinde binlerce ülke var. Örnek alıp ortak bir kanun cikarilabilir. Ama biri Atatürk'ün arkasına sığınıp popülerlik kasarken diğeri ise şeriatçı ya bu nlar denilip ezilmemek için bu kanunları güncellemeye yanasmiyorlar. Kapış 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

    Tamam diyebilir de müvekkili istediği için der, salt kendisi söyleyemez, söylemez de zaten aldığı işi şahsileştirmez avukatlar. Konuyu açan hocam avukat şeytanın kendisi, eşi çok masummus gibi konuşmuş o yüzden yazdım ne olduğunu bilsin diye

    Alıntıları Göster
    Samimi söylüyorum; der. Bunu da zaten müvekkilini zenginleştirmek/korumak için yapar. Benim arkadaş boşanırken "her şeyimi veriyorum yeter ki evladım sıkıntı çekmesin, annesi ona her şeyi yapabilsin" diye ağlıyordu.
    Avukat dedi hooop
    Bugünlerin hepsi geçecek, çocuğumun anası dediğin kişi sana çocuğu göstermemek için, seni kötülemek için her haltı yiyecek. Bugün ne alabiliyorsan al, ne koparabiliyorsan kopar.Avukata gidildiğinde zaten bizim salak erkek milleti öyle bir duygusallaşıyor, yaşadıklarının etkisiyle öyle bir sarhoşluk yaşıyor ki avukatlar zaten öncelikle bu sarhoşluk kısmını uyandırmaya çalışıyor.

    Kısacası der. Bazen hırsla ve açgözlülükle der. Bazen de müvekkilinin iyiliği için der. Ama der.

    Neyse konu sahibi arkadaş da okusun. Tüm mallarını ve haklarını karısının istediği gibi düzenleyen ve hoop diyen avukata çemkiren arkadaşın kafasını vurmadığı duvar kalmadı. Trilyon para da verdi ve ağır patladı defalarca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 3 Haziran 2020; 15:17:41 >




  • bende boşandım ama ben çocuksuzum. çocuklu bir arkadaşım boşanma arefesinde. kızın ailesi yüzünden boşanıyor. kızın ailesi aşırı paragöz. 2 çocuğu var. evdeki tüm takıları paraları alıp anasının evine gitmiş kız. mahkeme açmış. takılarımı alamadım diye yalan atmış. arkadaşımın babasının evinde kasa var. ordaki kasayı bile söylemiş. lan sanane diyeceksiniz belki. kadın ne kopartırsam kardır düşüncesinde. mahkemeleri sürüyor hala. kadın çocuklarına babalarını unutturmaya çalışıyor. arkadaşım her sefersinde icra yoluyla çocuklarını alıyor. dedim ki çocukları alma. bırak baksın. sen bakıcı tutsan en az 3 bin lira vereceksin. halbuki buna ver bin lira nafaka. baksın çocuklara. onunda aklına yattı. kadın sonradan pişman oldu ama bu sefer de arkadaşım istemiyor. bir kere giden hep gider mantığında. ona güvenip eve bırakıp nasıl işe gitsin?




  • Evlenmek kadar boşanmak da normaldir. Bunu dram haline getirmeyin. Çocuk olayı önemli ama maddi manevi sahip çıktıktan sonra abartacak bir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: numenorian

    Öncelikle durumunuz için gerçekten hayırlısını diliyorum. Bu boşanma olayları gittikçe çoğalıyor. Malesef ki ülkemizde de saçma sapan bir medeni kanun yüzünden insanlar üzerinde travma yaratıyor. Her iki taraf için çok yıpratıcı bir süreç.

    5 senelik flörtün ardından 2 sene evli kalıp boşandım ilk eşimden. Ancak bizde çocuk yoktu ona rağmen dava 3 yıldan fazla sürdü. İkimizde 30 yaş altı genç insanlarız dava bitene kadar siz,aileniz,eşiniz,dostunuz sizi tanıyan herkez bir şekilde karşı tarafa bileniyor. Aynı şekilde diğer tarafında öyle. Ve yıkılasıca medeni denilen avrupadan ithal edilip ithal edilen ülkelerin bile defalarca değişen yaşam koşulları ile upgrade edilmiş kanun bizde ithal edildiği tarihteki gibi çağ dışı ve insan haklarına uygun olmayan, belli bir meslek grubunun rant kapısı olmuş, bunun üzerinden çok büyük populizm kasılan aydın kişilerce populerlik,seçim aracı haline gelmiş, modern-çağdaş-kemalist diye geçinenlerin bu çağdışı yasaya ( ki Atatürk'ün getirdiği medeni kanun bu olmamasına rağmen) poiztif ayrımcılık adı altında sonuna kadar destek verdiklerini, kadın-erkek kavgasını tetikleyen bir hale dönüşmüş olduğunu bizzat gördüm. Özellikle hedef iyi aile terbiyesi ile yetişmiş, herhangi bir suç kaydı,sabıkası olamyan, belli bir geliri olan, zamanında alın teri ile kazanılmış malı mülkü olan temiz erkekler. Tam tersleri de var hergün haberlerde okuyoruz ki lanet olsun onlara.

    Çok şükür ki maddi ve manevi olarak yıkılmak istendiğimi tamamen hukuk çerçevesinde ve üstelemeden tam bir sessizlik ve sabır göstererek yara almadan uzun sürse de lehime sonuçlandırmayı başardım. İyi bir hakime denk gelme olasılığınız 5 te 1.

    Resmi olarak boşandıktan sonra 2.evliliğimi yaptım. Çok büyük travma gerçekten, mahkemelerde haklı olsanız bile bu kanunlar altında bir suçlu gibi yargılanıyormuş hissi bile insanda kadınlara karşı inanılmaz bir güvensizlik ve nefret hissi uyandırıyor. Halk içinde de gittikçe yanlızlaşıp tam da bu aydın popülist pisliklerin istediği kıvama gelip ekmeklerinin üstüne tereyağı oluyorsunuz. Önümde 2 seçenenğim vardı ya bu şekilde ömür boyu nefret içinde olacam yada yaşanan her şeyi sıfırlayıp yeniden güvenecektim. Şu an yeni evliliğimin 2. yılındayım ve çok şükür diyorum. İyiki öyle bir düşünceye kapılmamışım. Olaya her kadın kötüdür değil 5 parmağın 5ide 1 değil gözüyle bakıyorum.

    Şimdi sizde çocukta var. Korkutmak istemiyorum ama bu olayların içine girdiğimde neler okudum neler. Kendimi o babaların yerine koydum, o çocukların hallerini düşündüm. Kendi durumum öyle olmadığı halde saç baş yolacak duruma geliyordum afakanlar basıyordu. Babalarına düşman yetişen çocuklar, bayram günü sesini duymak için bile savcılıktan izin isteyen babalar kıyamet alemetleri.

    Tavsiyem önce bir terapist. Mahkemede de size sorulacak durumlardan biridir. Hatta bu konuda ilk hanginiz adım atıp bunu teklif ettiği bile önemlidir. Yok illa kafaya koydunuz bu evliliği bitereceksenizde malı mülkü boşverin, tamamen çocuğunuza yönelin. İnanın ileride ahh diyeceğiniz günler çok olur. Anlaşarak boşanmayı deneyin her şeyden önce çocuğun menfaatini düşünün.
    marriage story adlı filmi izlemenizi öneririm.




  • Evlilik içerisinde olağan şeyler hocam.
    Bazen hani derler ya ceketimi alıp gidesim geliyor. O kıvama geliyoruz.
    Ama çocuk var. Bir şekilde yuvarlanıp gidiliyor.

    Ha böyle saçma sapan şeylerden dolayı ev arabadan giriyor ise direk bilemem. O zaman işin rengi değişir. Babam ödedi anam ödedi olayları yok.

    Her şey ikiye bölünüyor biliyorsunuz. Süreç uzar da uzar. Zarar gören psikolojik olarak kadın olur yani.

    Siz yine de öncelik olarak evliliğinizi kurtarmaya çalışın. Evladınız var ortada.

    Anne baba ayrı olan çocukları biliyoruz görüyoruz genel olarak nasıllar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Evlenmek kadar boşanmak da normaldir. Bunu dram haline getirmeyin. Çocuk olayı önemli ama maddi manevi sahip çıktıktan sonra abartacak bir şey yok.
    bekara garı boşamak golay
  • evli ve çocuklu erkeklerin esas sorunu kadını benim çocuğumu doğurdu diye yüceltmeleridir
    bu yüzden kadının üzerine mal mülk yaparlar ödüllendirircesine
    bu yüzden kadınların en önemli kariyeri doğurmaktır
  • ................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 3 Haziran 2020; 16:4:11 >
  • Ah Virtüöz ah nerelerdeydin bir kişi bile çağırmazmı seni konuya...Çekil lan kenara.Öhöm Virtüöz abiniz olaya el atmaya müsait.Şimdi hocam konunuzu okudum ve ben şunu anladım ki siz eşinize güveni tam anlamıyla verememişsiniz.Bunun üzerine hatalar ve şüphe uyandırcak davranışlar yapmışsınız.Nitekim kadınlar bu konuda hassastır aldatılcak korkusu yaşarlar.Hele ki evli ve ortada çocuk varsa dahada temkinlilerdir.Çünkü yarın birgün beni aldatırsa ortada çocuğumla beraber nasıl geçinebilirim kafasındadır.Buda onları istemediği düşüncelere ve ayrılığa sürükler.Malını mülkünü istemesi bundan kaynaklıdır.Eğer birisi çok kıskançlık gösterip sürekli sorguluyorsa bilki gerçekten seviyor ve korkuyordur.Kendisinin aldatma gibi birşey yaptığını sanmıyorum.Bu tarz insanlar kendinden çok karşıdakini düşünür.Ve bu hırs onlara yapmıyacağı şeylere yöneltir.Aslında birnevi size cezada vermek istiyor olabilir.Onu bu şekilde kabullenmeye ve defalarca güvenini arttırcak olaylara şahit edin.Belki zamansal olarak kıskançlığı hat safaya ulaşmış olabilir.Anlayışlı olmakta fayda var.Galiba güveni sarsılmış içine kuşku düşmüş.Eskisi gibi olmaya bakın.Boşanmaktanda vazgeçin.Onunla çok düzgünce değinilmesi gereken noktalara basa basa konuşun.Eminim anlıycaktır.Ortada bir yavru var ve bu yuva onu sıcak tutuyor.Ayrıca başkasına senin malınla yaşarken baba demesi zorunada gider.Bir yuva kurtulsun bari.Evlenirken iyide boşanırken herşey bu kadar basit olmamalı.Kısaca hatalı sensin yaptığın yanlış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtüöz -- 3 Haziran 2020; 16:0:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bi iliskin varken hatta ve hatta evliyken kalkip exin ile herhangi bi iletisimde bulunursan, sevdiginin boyle davranmasi cok normal. Dusunsene karinin eski sevgilisi bisy sormak icin yaziyor ve esin de cevapliyor. Olsun nolacak diyebiliyorsan wooo.

    Esin burda hakli, kendisinden af dile bi takim guzellikler yap, hediyeler al ve gozleri onunde exini blokladigini ve 1 daha iletisime gecse dahi asla cevap vermeyecegini ona goster. Baska turlu zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de boşanma safhasındayım.

    Bu safhada kadınlar resmen ŞEYTAN oluyorlar.
    Biz erkekler çocukları düşünürken, kadınlar malesef yasaların kendilerine karşı olan pozitif ayrımcılığını suistimal ediyorlar..

    Ben de zamanında eşimin üzerine yapmıştım arabamı. Tüm ödemesini de kendim yaptım. Eşim zaten çalışmıyordu (benim bi icralık olma durumum vardı o zamanlar banka borcumdan dolayı onun üstüne yaptım)
    Şimdi evdeki tüm mallarını aldı gitti baba evine.
    ben de arabayı geri istediğimde 'vermeyeceğim, git dava aç istersen alamazsın' diyor..

    Hay diyorum yıllarca aynı yastığa baş koyduğum kadın bu mu, lanet olsun dedim kendi kendime.
    Daha boşanma davası da ortada yokken çocukların bende 2-3 gün kalmasına da izin vermedi.

    Yani bu işler tamamen şans işi arkadaş.
    İstediğin kadar, tanı, sev vs. kadınlar özellikle çocuk yaptıktan sonra sanki amaçlarına ulaşmış gibi hep erkeği bezdirme derdinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doory -- 4 Haziran 2020; 16:9:55 >




  • Virtüöz V kullanıcısına yanıt
    hacım sen
    evleneceğiz gız çocuk aldırmış olsa ne yapardınız
    konusu açsana
  • Bence ilk işiniz evlilik terapistine gitmek olsun. Başka problemler olduğu aşikar. Burada kim ne derse desin boş çünkü 2 tarafı dinlemediği ve profesyonel olmadığı için. Eğer boşanmak istemiyorsanız yardım alın, problemler ortaya çıkacaktır. Belki üstesinden gelirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 3 Haziran 2020; 16:22:31 >
  • Çok üzüldüm hocam. Bu olayları gördükçe kadınlardan ve evlenmekten soğuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Razı olma boşanmaya
    O sana teklif etmeye başlayacak.

    Bu dönem sakın acıma veya üzülme duygularıyla hareket etme. Öyle hareket edenlerin hayatı ağır kayıyor. Alabileceğinin maksimumunu al. Daha çok fazla şey yaşayacaksın.

    Genelde gördüklerimi yazayım
    1) kadın başkasıyla evlenir. Ondan da bir bebek yapar. Sen çocuğunun nafakalarını öderken senin çocuğunun masrafları söz konusu olduğunda sürekli kendi diğer çocuklarının ağır masraflarını öne sürüp hepsini senin karşılamanı ister.
    2) seni hem kendi hayatından hem de çocuğunun hayatından tamamen çıkartmak için her şeyi yapar
    3) bugünlerde ne elde edersen kardır. Çocuğun görüşme süreleri de dahil. Doğumgününde kimle olacak vsvs.

    Bırak ben boşanmıyorum de bence. Sonra onun tekliflerine bak.
    hocam maalesef bu arkadaşın yazdığı gibi duygularınızla hareket etmemeniz gerektiği bu süreçte. kadınlar böyle durumlarda tamamen kendi çıkarını düşünüyorlar, hiç bir acımaları olmuyor. Eşinizin hareketlerini falan inceleyin düşünün eğer kötü yaklaşıyorsa olaya duygularınızla hareket etmeyin, mantıklı düşünün yoksa ileride üzülürsünüz gibi geliyor.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.