Üzerinde çalıştığım bir proje var ve prototip aşamasına doğru ilerliyorum, İnternette gördüğüm kadarıyla 2024 şubat itibarı ile gümrükte boş pcb için EMC yani elektromanyetik ölçüm raporu(Şakamı bu? Diyesi geliyor insanın evet) ve tareks denilen şeyin istendiğine dair(50 bin lira civarı tuttuğu ve hepsinin halledilmesinin vakit aldığı söyleniyor) ve bu işlem ücretinin çok yüksek olduğuna dair bir kaç yazı bulunuyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Mâlumunuz yerli prototip pcb üreten doğru düzgün firma yok(varsada ben bulamadım) çoğunun web sitesi hala http kullanıyor bir kaç gerber hırsızı sitede farkettim.. (En yakın fiyatın 2-3 katı olduğunuda unutmuşum bu arada.) Bu saçmalık hakkında bilgisi olan var mı? Pcbwayden vs. sipariş verebilirmiyiz yoksa, 5000 yıl önceki gibi ütümü basmalıyız veya üretmekten vazgeçip sadece ve sadece tüketmeye devammı etmeliyiz veya almanyaya filanmı taşınmalıyız üretmek için. Anca bu kadar sakin yazabildim, kusura bakmayın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 9 Şubat 2024; 21:11:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |