Şimdi Ara

Borusan Telekom satın alması, yeni ufuklar açacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vodafone Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardmcısı Gökhan Öğüt'e, Vodafone'un 2010 hedeflerini ve Borusan Telekom satın almasının olası etkilerini sorduk.

Vodafone için geçen yıl nasıl geçmişti?

2009-2010 mali yılımızda Vodafone Türkiye operasyonumuzu 1.3 milyar TL'lik yatırım bütçesiyle güçlendirdik. Var olan 2G şebeke ağımızı 2 yıl içinde 2 katı genişleterek 11 bin baz istasyona ulaştık. Buna bağlı olarak nüfus kapsama oranında yüzde 98,2'ye ulaştık.

Mobil numara taşınabilirliği uygulamasında hangi noktaya geldiniz?

Kasım 2008'den itibaren ilk 5 ayda tek kaybeden operatör konumundaydık. Ekonomik daralmanın etkisinin hissedildiği Nisan ayından itibaren istikrarlı biçimde en çok kazanan operatör olduk. Bu sürecin devamında kayıplarımızı telafi ederek, numara taşımanın ilk yıldönümünde 3 milyon numaranın Vodafone'a taşınmasıyla en çok numara taşınan ve son çeyrekte abone sayısını artıran tek operatör olmayı başardık. Temmuz-Eylül 2009 döneminde ise ciromuzu bir önceki çeyreğe göre yüzde 12 büyüterek en yüksek ciro artışı kaydeden operatör olduk.

Vodafone'un yakınsama konusunda stratejisi ne, Borusan Telekom satın alınması bu noktada size nasıl etkiler yapabilir?

Sektörde kısa vadede yakınsamanın çok daha fazla önem kazanmasını bekliyoruz. Artık bir hayal olmaktan çıkan yakınsama, eskiden tamamen farklı kulvarlarda yarışan operatör, cihaz ve servislerin, bugün birbirlerinin kulvarında bir taraftan yarışmaları, diğer taraftan ise birlikte yol almaları anlamına geliyor.

Yakınsama ile çalışanlar ev veya işyerlerinde, müşteri ziyaretinde, iş veya özel seyahatinde, sanki ofisteki ve evlerindeki masalarının başından kalkmamış gibi çalışabilecekler. Borusan Telekom'un satın alınması, bu çerçevede Vodafone Türkiye'nin önüne yakınsamanın etkisini üst düzeyde hissedeceğimiz yeni ufuklar açacaktır.

Mobil üçlü oyunda güçlü bir operatör olarak yolumuza devam edeceğiz

IPTV sisteminin hayata geçmesi sayesinde sabioperatörler için üçlü oyun (ses + veri + video) dönemi başlayacak. Mobil operatörler ise 3G hizmetlerinin devreye girmesinden bu yana üçlü oyun servisi sunuyorlar. Güçlü 3G+ altyapımız üzerinden müşterilerimize hem ses; hem veri, hem de televizyon hizmetlerini sunuyoruz. 28 kanal ile hizmet veren popüler servisimiz Mobil TV'de bugüne kadar 10 milyon dakika TV seyredildi. 2010 yılında Mobil TV servisimize yeni kanallar ekleyerek ve Vodafone özelinde sunduğumuz içerikleri geliştirerek, mobil üçlü oyun alanında güçfü bir operatör olarak yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz.

Abone sayısı 15,7 milyon

2009-10 mali yılının üçüncü çeyrek sonuçlarına göre şirket servis gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12. 9 artırdı. Vodafone Türkiye'nin abone sayısı 15. 7 milyon düzeyinde gerçekleşti, ARPU oir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23, 4 oranında arttı. Faturalı abone sayısı yüzde 18 arttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDanielSD -- 24 Şubat 2010; 15:54:46 >

• İst. Ataşehirde kendi mahallemde vf şebekesi yok.
    Yazdım gönderdim hala tık yok.
    AVEA SABİT HATLARA 3000dak. verse vf'da durmam.
    4 NOKTADA AVEA ŞEBEKESİ VAR MAHALLEMİZDE.

nüfusa göre %98.2 mi kapsama geçiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bico

İst. Ataşehirde kendi mahallemde vf şebekesi yok.

bico mail atmayı sürdürmen gerekiyor.

müşteri hizmetlerinede durumu bildir arayarak.

vodafone 2g kapsamasının yeterli olduğunu düşünüyorsa çok büyük bir hata ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

quote:

vodafone 2g kapsamasının yeterli olduğunu düşünüyorsa çok büyük bir hata ediyor.

HERŞEYİ DENİYORUM 1 AY İÇİNDE DİKECEKLERMİŞ 1,5 AY OLDU.

Avea 3ooo dak. SABİT HAT araması verse durmam vf'da.
  • Borusan Telekom, bireysel müşterilere de yönelmeli ve Avea-TurkTelekom ikilisi gibi Vodafone ile avantajını iyi kullanmalı... demiştim ama borusan telekom çalışanı arkadaş, kurumsal hizmetler sunduklarını, bireysel e yatırım düşünmediklerini iletmişti bizlere burada:http://forum.donanimhaber.com/m_37481777/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

Borusan Telekom, bireysel müşterilere de yönelmeli ve Avea-TurkTelekom ikilisi gibi Vodafone ile avantajını iyi kullanmalı... demiştim ama borusan telekom çalışanı arkadaş, kurumsal hizmetler sunduklarını, bireysel e yatırım düşünmediklerini iletmişti bizlere burada:http://forum.donanimhaber.com/m_37481777/mpage_1/f_/key_//tm.htm

fusem kardeşim.

yakında komple yüklenecek vodafone kurumsal-bireysel merak etme. Yapılanma var şu anda. Acele etmeyelim. Kolay değil borusan vodafone'a entegre olmaya çalışıyor.

• sen örnek mah göztepe tarafındaydın dimi...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

quote:

HERŞEYİ DENİYORUM 1 AY İÇİNDE DİKECEKLERMİŞ 1,5 AY OLDU.

Avea 3ooo dak. SABİT HAT araması verse durmam vf'da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • borusan telekom la 1,5 yıl isim değiştirmemek üzerine anlaşımıştı ki bu süreçte belki altyapı çalışmaları yaparsa adı vodafone olduğunda bireysel hizmet başlar yada en azından uygun fiyat ile 4g hizmeti başlatır diye umuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.