Şimdi Ara

Borsa günlüğüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
4.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde uzun vadeli biriktirdiğim Yataş var; sizin uzun vadeli şu şirketler diyebileceğiniz şirket var mı ?

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Vay be ilk aldıgımda 1 lot 0,75 kuruşdu diye hatırlıyorum. 2008 yılının sonları.
    Şimdi maliyetim 4 liralarda.
    Artık her yıl huzurla temettümü bekliyeceğim.
    Alacağım temettü ile sadece vesbe alacağım.
    Günlük ve aylık olarak aksa akrilik ve toaso alacagım.
    Aslında portföyüm daha genişti.
    Bim,aselsan,hektaş,aksigorta,sasa gibi hisselerim vardı.
    Bunlardan kar edince hepsini ereğliye taşıdım.
    4 hisseyi gecmiyeceğim.
    Yatırım yapacak arkadaşlara tavsiyem,ihtiyacınız olan parayla,krediyle,borçla yatırım yapmayın.
    İlk önce evinizi alın.
    Ben 2009 yılının kasım ayında hanımın aklına uydum yatırım amaçlı 95.000 liraya 2.evi aldım.
    O zaman ereğli hisse senedi alsaydım şimdi 2 milyon olacaktı.
    Ev 800.000 oldu.
    Sasa alsam 5 milyon olacaktı.
    2019 yılının eylül ayında ofis aldım yine kiraya vermek için.
    Keşke ereğli alsaydım 6 liradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIKIRMIZI 01 -- 7 Ağustos 2021; 21:54:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Negatif Statü Hakları

Elimde uzun vadeli biriktirdiğim Yataş var; sizin uzun vadeli şu şirketler diyebileceğiniz şirket var mı ?

yataş güzel hisseymiş. 2 çeyrek bilanço da güzel gelirse iyi kazandırır.

benim uzun vadeli hisseleri zaten üstteki yazılarımda yazmışım.

hisseden vazgeçiş bilanço sonucuna göre luyor. mesela menkul kıymet şirketi hisselerim vardı 2. çeyrek bilançoları kötü gelince sattım.

osmen ve gedik ten vazgeçtim.

• SARIKIRMIZI 01 S kullanıcısına yanıt

mali durumu iyi karlılığı yüksek şirketlere yatırım yapınca iyi kazandırıyor.

• Gayet iyi temettü verimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SARIKIRMIZI 01

Bir de ben destek vereyim bu başlığa.
    12 yıldır her ay ereğli demir çelik hissesi alıyorum.
    Bazen 100 bazen 150 lot.
    Gelen temettüleri de harcamayıp üstüne ekleme yapıyorum.
    Portföyümün kralı.
    Biraz toaso ve aksa hissesi de var.
    Bunlardan da birikim yapacağım.
    Temettüleri biriktireceğim.
    Son bir yıldır yeni bir sisteme geçtim.
    Yaklaşık 125000 lirayla para piyasası fonu aldım.
    Günlük 58 lira kazancım oluyor.
    Bu parayı da saydığım hisselere gömüyorum.
    Yaş 43.
    50 yaşına kadar biriktirmeyi düşünüyorum.
    Hedefim 50 yaşında 50 asgari ücret temettü almak.
    Hisse çıkmış düşmüş çok da tın.
    Ekrana bile bakmıyorum.

Merhaba,

para piyasası fonundan gelen 58₺ yi hisse alıyorum demişsiniz.

bu 58₺ yi harici nasıl dışarı alıyorsunuz? Çünkü fonda bir pay gibidir, fiyatı artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• basargan B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar günlük kazancım kadar fonu satabiliyorum.
    Benim kullandığım ykb pp fonu.

• kendime notlar:

mondi tire fiyat takip et, düşerse al. çünkü bilançosu çok çok iyi.

ARDYZ fiyatı düşerse kaçırma al, 2.çeyrek bilançosu iyi

• Borsa günlüğümBilgi Verici Paylaşımlaryoutube
    Borsada Batanlar Neyi Yanlış Yapıyorlar? Borsaya yatırım yapanlar veya borsaya yatırım yapma düşüncesinde olanlar için kaliteli bir içerik hazırladım. Burada Borsada batanlar neleri yanlış yapıyor değinmeye çalışacağım. İçeriği sonuna kadar takip ederek bu hataları yapmaktan kaçınabilirsiniz... Riskli yatırım araçları grubunda olan Borsa, aslında sanılanın aksine çokta riskli değildir. Geçmişte birçok TV ve Gazetelerde borsada batanlar ile ilgili hikayeler yazılıp çizildiği için özellikle Türk İnsanının gözünde borsa korkulacak bir yatırım alanı olarak görülmektedir. Borsayı kumar yeri olarak gören kişiler yani borsada batanlar birazdan açıklayacak olduğum davranışları sergileyerek inanılmaz zararlar elde etmektedirler. Sonrasında da çevresinde borsaya yatırım yapma düşüncesinde olan kişilere inanılmaz korkular salgılamaktadırlar. İşte bu kişilerin yapmış oldukları hataları sizlere gösterebilmek için bu içeriği hazırladım... Borsada batanlar ile ilgili olarak hazırlamış olduğum bu içeriğimin detaylarına geçmeden önce içeriğimi beğenerek bana desteklerinizi iletebilirsiniz. Ayrıca söylediklerimin bir yatırım danışmanlığı kapsamında yer almadığını da belirtmek istiyorum... https://www.icerikyazar.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=e_jwqp5MG9w
  • Borsa günlüğümKanal Finansyoutube
    İntegral Menkul araştırma direktörü Tuncay Turşucu, tecrübelerini yatırımcılarla paylaşıyor. Kriz ortamında herkesin hisse almaya korktuğu bir sırada yüklü miktarda parayla yatırım yapmış olan tecrübeli bir yatırımcının hikayesini anlatıyor... Bu hikayenin başında olayın arka planını, borsadaki ortamı ve piyasada hakim olan psikolojiyi de çok güzel veren Turşucu, ibretlik yaşanmış bir anısını Kanal Finans takipçileri ile paylaşıyor... Kanal Finans'ı twitterda da takip edebilir, farklı analiz ve raporlardan da faydalanabilirsiniz https://twitter.com/kanalfinans
    https://www.youtube.com/watch?v=VOq8vH39Wco
  • AYES: 2.çeyrek bilanço iyi 3.çeyrek bilançoya kadar tut.

BNTAS:3.çeyrek bilançoya kadar duracak,fiyat düştükçe ekleme yap

DITAS:2.çeyrek bilanço pek içime sinmesede özsermaye karlılığı yüksek olduğu için 3.çeyrek bilançoya kadar tut.

EGPRO:özsermaye karlılığı yüksek 3.çeyrek bilançoya kadar dursun

EGSER:2.çeyrek bilanço iyi,özsermaye karlılığı yüksek,borcu yok. her çeyrek karı artıyor. evladiyelik hisse

EPLAS:2.çeyrek bilanço kötü geldi sattım.

ERBOS: 2.çeyrek bilanço iyi. 3.çeyrek bilançoya kadar tut

ESEN:2.çeyrek bilanço bekleniyor. tahminimce iyi gelecek. tahminim tutmadı bilanço kötü geldi. karına sattım.

GEDZA: bilanço fena değil. 3 çeyrek bilançoya kadar tut.

LUKSK:2.çeyrek bilanço iyi gelirse tut,kötü gelirse vedalaş çünkü çarpan oranları yüksek

SUMAS: sunta tahta deyip geçme 2.çeyrek bilanço çok iyi geldi.3.çeyrek bilanço dönemine kadar tut

TUCLK: 2.çeyrek bilanço bekleniyor.

CUSAN: 2.çeyrek bilançosu çok iyi olduğu için yeni aldım.

Almaya niyetlendiğim hisseler

ARDYZ

EGEEN

EGGUB

TIRE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 18 Ağustos 2021; 22:25:22 >

• YTD.

Vestl'i temettü için tercih ettim ama ilk taksitten (6 tl net temettü verecek ama 7-9-11. aylarda 3 taksitte) sonra temettüyü verdiği seviyeye yaklaşamadı bile.

Ayrıca Enkai böyle bir bilançoya rağmen temettü vermeyecek olması bedelsize işaret mi ediyor?

• EneSerhat kullanıcısına yanıt

şimdi vestel ve enkai güzel karlı şirketler. ihracat yapan şirketler. ama yabancı sermaye ülkeyi terk ettiği için büyük şirketlerin hisseleri yukarı gidemiyor. çünkü yerli yatırımcıda o büyüklükte para yok. aslında var ama yerli yatırımcı parasını boş boş döviz olarak saklıyor. halbuki 230 milyar dolar döviz mevduat hesaplarında duracağına bunun 30 milyar doları borsaya gelse borsa uçar gider ama millete borsa deyince aklına hemen batmak fiili geliyor.

• Esen bilanço kötü geldi,karına sattım. yerine bilançosu çok iyi gelen Cusan aldım.

7,70 ten aldım ihracat oranı %55’tir.

Eplas bilanço kötü geldi. yarın bu hisse ile vedalaşıyorum.

Gedza bilançosu eh işte be iyi ne kötü. özsermaye karlılığı arttığı için kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 18 Ağustos 2021; 22:19:50 >
  • KLMSN: fiyatı 10tl nin altına indiği an al.

• cuma hürriyeti sattım gs aldım....

bjk ve gs hissesi ile devam edecegim spor hisseleri bu borsada daha serefli oldu malesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

cuma hürriyeti sattım gs aldım....

bjk ve gs hissesi ile devam edecegim spor hisseleri bu borsada daha serefli oldu malesef...

yanlış yapıyorsun. nerede zarar eden şirket varsa toplamışsın.

hürriyeti neden aldın? kimse artık o saçma sapan gazeteleri okumuyor ki.

bilançoya bak sürekli zarar açıklamış. zarar eden şirketleri alıp borsa şöyle kötü böyle kötü diyenlere gülüyorum.

Borsa günlüğüm

Galatasaray hissesi almısın onun da özkaynakları eksilerde yani zarar eden ve borçluluğu yüksek bir şirket

Borsa günlüğüm

bu tür hisseler zaman zaman spekülatif şekilde yükselir ama bu yükselişler kalıcı olaz çıktığı gibi aynı hızla düşer. yani uzun vade yatırım için uygun hisseler değillerdir.

zarar eden şirketler temettü de dağıtamazlar.

borsada kazanmak istiyorsan karını sürekli artırmayı başaran ihracat yapan şirketler almalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

yanlış yapıyorsun. nerede zarar eden şirket varsa toplamışsın.

hürriyeti neden aldın? kimse artık o saçma sapan gazeteleri okumuyor ki.

bilançoya bak sürekli zarar açıklamış. zarar eden şirketleri alıp borsa şöyle kötü böyle kötü diyenlere gülüyorum.

Galatasaray hissesi almısın onun da özkaynakları eksilerde yani zarar eden ve borçluluğu yüksek bir şirket

bu tür hisseler zaman zaman spekülatif şekilde yükselir ama bu yükselişler kalıcı olaz çıktığı gibi aynı hızla düşer. yani uzun vade yatırım için uygun hisseler değillerdir.

zarar eden şirketler temettü de dağıtamazlar.

borsada kazanmak istiyorsan karını sürekli artırmayı başaran ihracat yapan şirketler almalısın.

Alıntıları Göster

dostum hürriyetten kar ile ayrıldım 40 bin lot sattım....cuma günü...spor hissesinide günlük olarak aldım ama asıl hedefim maktk odas ve katmer...

• ama tavsiyen olursa dinlerim ....

• sen günlük al-satçısın ve sprekülatif hisseler peşinde koşuyorsun. spekülasyon hissesi olduğunu da nerden çıkartıyorsun dersen. bilançoda apaçık zarar ettiği gözüküyor o şirketlerin. bir tek MAKTK in bilançosu süper. işte o şirkete uzun vade yatırım yapılabilir.

ben senin tam tersinim ben uzun vadeci olmaya çalışan,günlük al-sattan uzak duran bilançosu ve özsermaye karlılığı yüksek şirketlerin hisselerini topluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 29 Ağustos 2021; 18:16:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.