Şimdi Ara

Bordan Yakıt Üretildi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 'Türk teknoloji firması nano teknolojiyi kullanarak, bor madeninden araç yakıtı üretmeyi başardı'

'NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AR-GE Sanayi Ticaret A.Ş Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketlerinin araştırma geliştirme dairesi çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini belirterek, bor madeninden araç yakıtı ürettiklerini söyledi.

Petrol rezervlerinin tükenecek olmasının kendilerini böyle bir araştırmaya ve üretmeye yönelttiğini ifade eden Arvas, ''Dünya da petrol rezervlerinin tükenmesi bizi nano teknoloji ve bor ile üretim yapan Türk firması olarak harekete geçirmiştir. Uzun yıllar üzerinde çalıştığımız Ar-Ge sonucunda bor madenini sonunda araç depolarına koymayı başarmanın heyecanını yaşıyoruz'' dedi.

Bilim insanlarının temiz ve çevreci bir yakıt olarak petrole alternatif olarak gördüğü hidrojenin, bordan üretilen yakıtla kıyasla depolama sorunu olduğunun altını çizen Arvas, şöyle devam etti:

''Son yıllarda yaşanan ekolojik sıkıntılar, küresel ısınma problemi, tükenen petrol rezervleri ve karbon içerikli yakıtların çevre kirliliği yaratmasına karşın alternatif yakıt sistemleri üzerinde çok ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Dünyanın önde gelen bilimsel araştırma laboratuvarlarında gerçekleştirilen bu çalışmalarda Hidrojen yakıt sistemlerinin temiz, verimli ve güvenilir olduğu görülmüştür. Fakat depolama problemi hidrojen yakıtlı araç üretiminin önünde en büyük engeli teşkil etmektedir.

Hidrojen depolama problemi bilim ve teknoloji çevrelerini alternatif madde arayışına itmiş, yapılan araştırmalar ve deneyler 1970'li yılların ikinci yarısından itibaren bor elementinin alternatif yakıt olarak kullanılabileceği üzerinde görüş birliğine varılmış, günümüze kadar sayısız ar-ge çalışmaları sonunda borun yakıt olarak kullanılabilirliği otoritelerce kabul edilmiştir.''

20 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Bordan yakıt üretmenin haklı gururunu yaşadıklarını ve bunun 20 yıllık bir araştırmanın ürünü olduğunu vurgulayan Arvas, sözlerini şöyle sürdürdü:

''NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AŞ, ar-ge laboratuvarlarında 20 yıla yakın bir süredir yaptığı çalışmalar sonucunda nano ve nano altı (angstrom) bor kristallerinde, 23 proje geliştirilmiş ve bu alternatifsiz projeleri etap, etap endüstriyelleştirmeye başlamıştır. Firmamız dünyada ve ülkemizde ilk defa bor madenini yakıt olarak üretmiş, 'Nano fuel' markasıyla yurt dışında ve yurt içinde satışa arz etmeye başlamıştır.

Bizim ürettiğimiz yakıttır, ancak şuan araçların sistematiği benzin ve mazotla hareket etme özelliğine sahip olduğu için şuanda yakıtlara katkı maddesi olarak kullanılıyor. Ancak, bor yakıtına uygun araçlar üretildiğinde benzin ve mazota ihtiyaç duyulmadan bu tür araçlar bor yakıtı ile ilerleyebilecek. Bizim firmamız, bu tür araçların üretilmesinde de çalışmalarda bulunmaktadır.

NNT AŞ'nin diğer proje ürünlerinde olduğu gibi Bor Power Nanofuel'de dünyada bir ilk olarak yakıt ve otomotiv sektöründe heyecan oluşturmuştur. ''

YAKITIN KULLANIMI

Bor yakıtının hem benzinle hem mazotla çalışan araçlara konulabileceğini bildiren Arvas, şöyle konuştu:

''Ürettiğimiz bor yakıtı direk aracın yakıt deposuna konuluyor. Hem benzine hem mazota katkı olabiliyor. Bor uzay araçlarında da kullanıyor. Yanması çok yüksek. Yakıta katıldığı zaman, araçlar en az 300 - 350 kilometre fazla gidecektir.

Benzinle bin kilometre giden bir araç bu katkıyla bin 350 kilometre yapar. Gelecek zamanlarda benzin istasyonları gibi, bor istasyonları kurulacak ve bor yakıtı benzinden 10 kat daha düşük olacak. Çünkü madenin kaynağı Türkiye'de. Biz teknolojiyi üreterek dünyanın hizmetine sunduk, henüz bor yakıtına fiyat biçmedik. Biz Türk borunun depolara girdiğini göstermek istedik, bunu da başardık.''

BOR YAKITININ AVANTAJLARI

Bor yakıtının çevreci, güvenli oluşu ve kolay taşınabilirliği ile avantajlı bir yakıt olduğunu ifade eden Arvas, ''Bor yakıtı, kolaylıkla yanmayan bir yapıdadır. Dolayısıyla infilak etme, kıvılcımla, ateşle tutuşma riski yoktur. Bir kaza anında patlama meydana gelmeyecektir. Bu yönüyle bor çok önemli bir yakıttır ve nakliyesinde risk olmayışı Bor yakıtı için bir üstünlük ve alternatifsizlik kazandırmaktadır. Bor çevre dostudur, yanma sonrası gaz emisyonu oluşturmamaktadır. Bor yakıtı kara ve deniz kazalarında toprağa ve suya karışması halinde hiçbir zaman kirlenmeye neden olmayacak, toprakta doğal bitkiler için besleyici olacak ve, denizlerde de kolay çözülerek, zaten deniz suyunda olan Bor elementi ilave bir risk oluşturmayacaktır'' diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Arvas, şirketlerinin Türk milletinin kalkınmasında rol almayı düstur edindiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Teknoloji ve otomotiv sektörü gelecek 5-10 yıl içerisinde tamamen bor yakıtı ile çalışan arabalar üretecek. Ancak, Türk nano teknolojisinin ''nano fuel infinite'' ürünlerini kullanmak mecburiyetinde olacaklardır. Bu da bizlere gösteriyor ki nano yağlayıcı ürünlerinde olduğu gibi, yakıt sektöründe de ilkleri başarmanın onur ve gururunu tüm milletimize yaşatacak ve paylaşacaktır.

Bor madeninin depoya girmesi konusunda dünya teknoloji firmaları birbirleri ile yarışırken biz NNT AŞ olarak bunu başardık ve depoya koyduk. Şimdi bütün dünyanın kullanımına sunuyoruz. Gelişmiş ülkelerde bir çok firma bu teknolojiyi bizden talep etti, talepler devam ediyor. Bu teknoloji Türk milleti adına gerçekleştirmiştir ve bu başarı bir milli Türk firması olarak 70 milyon insanımıza aittir.''

AA

• 10 yıldır bizden bir vatandaş senede bir sıklıkta ortaya çıkıp bor madeninden yakıt yaptım diyor. Yıllardır heyecan içinde bekliyoruz. Benzin 3.38
  • ürünü çıkarsınlarda bizde bi bakalım
  • Nerde o günler, her sene artık Bor işleniyor, Bor çıktı çıkacak, Benzinle Mazota veda vs. vs. ama bir türlü göremedik şu Bor'un yararlarını
  • Boşa ümitlenmeyin bize yedirmezler. Nah buraya yazıyorum 1$ altında akaryakıt bu ülkede hayalden öteye gidemez. Keşke gerçekleşse ama dış mihraklar ve spastik yönetim anlayışımız diye konuya girmek istemiyorum.
  • güzel bir ÖTV oranı belirlerler bu yakıt için şimdiden hazırlıklar başlamıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 23 Aralık 2009; 12:39:13 >
  • keşke. ama yapılan yine yakıt değil katkı galiba.
    inşallah yaparlar ve fiyatı da fındık gibi olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hidrojenli otolar geliyor!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bordan yakıt makıt yapılmaz ya, ne yakıtı, bor yanıcı bir şey değilki yakıt üretilsin.Bir de yanma sonucunda gaz emisyonu oluşturmuyormuş, hiç bir kirleticiliği yokmuş falan bir sürü zırva yazılmış.Benim bildiğim her yanmanın sonucunda bir atık gaz emisyonu oluşur, yanlış biliyorsam bilen arkadaşlar uyarsınlar lütfen.
  • bor yanıcı değil bildiğim kadarıyla hidrojeni depoluyor
  • Sn. Arvas reklamını yapmış gene. NNT Teknoloji bilmemne firması...

.oO°Oo.
  • tıraşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş : özgür bir millet olsak inanabilirdim , yada abd ortaklığı ile üretilseydi ama su durumda hikaye bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Boşa ümitlenmeyin bize yedirmezler. Nah buraya yazıyorum 1$ altında akaryakıt bu ülkede hayalden öteye gidemez. Keşke gerçekleşse ama dış mihraklar ve spastik yönetim anlayışımız diye konuya girmek istemiyorum.
  • Şimdi size atıyorum gibi gelecek ama bizim bir akraba(çok ama çok uzaktan) bu bor'u arabasında yakıt olarak kullandı.

Boru nereden bulduğunu sorduğumda sanayide satılıyor falan demişti nasıl kullandığını bilmiyorum .Anlattıkca şaşırdım aylarca arabada kullandığını ve motorda bir sorun olmadığını lpg ye göre daha sağlıklı çalıştığını söyledi.

Bu arada bor'u ham olarak dışarı satıyoruz nedenide işleyemememiz.Dünyanın en zengin bor rezervine sahip ülkeyiz sat sat bitmez artık.
  • TR'de çıkartılan borun hemen hemen tamamı başka ülkelere satılıyor.Onun karşılığındada uçak alıyoruz neron alıyoruz vs vs vs.Eğer bu gerçekleşsin üetime geçsin A.B.D,İMF,AB vs anında üretilcek bora kota koyar ve ciddi yaptırıma tabi tutar bizi.80'lerde darbe süreciyle başlayan finansal serbestlik politikalarını ve bunu savunan hükümetleri seçmeye devam ettikçe TR doğal kaynaklarını hiçbir zaman kullanamaz ve dışa bağımlı olmaktan kurtulamaz.
  • BOR haberleri sevindiriyordu ama git gide üzmeye başladı...

Ülkemin böylesine DEĞERLİ bir yeraltı zenginliğinin yerüstü komediye dünüşmesine karşıyım.

Bu tür haberlerin ortaya çıkma sıklığı ile erkeklerin uzayan kaşlarını berberde düzelttirme sıklığı arasında homojen bir süreç gözlemliyorum. Tam 3 ayda bir böyle bir BOR haberi çıkıyor. Tüyü henüz bitmiş popçuların piyasaya çıkması için bar çıkışı kavgaya karışması, Y mankenin X popçuyla aşk yaşadığı haberleri ("reklam aşkı"), bedava medya varlığı peşinde olan şirketlerin başvurduğu bir kanal, bir yol, bir merdiven.

- BOR YAKITIYLA BEYAZ EKMEK ÜRETİMİ BAŞLADI "Mak-Tat A.Ş. Müdürü Ercan: Bor sayesinde fırınlarımızda daha beyaz ekmek üretiyoruz."
    - BOR TOZU YÜZ GERDİRMEYE BİREBİR "Navon Kozmetik Sanayi Hİ Müdiresi Aypembe: Bor tozlu kremlerle hanımlar 40 yaş gençleşecek..."
    - BOR ARTIK BİLGİSAYARLARDA! NANOTEKNOLOJİ AYAĞMIZDA! "Intel şirketi Türkiye'deki tüm bor cevherini satın alarak madenleri kapattı"
    - XENON DÜNDÜ, ŞİMDİ BOR FARLARI MODA "Alman Hella şirketinden Bay Schlumberger: Bor sayesinde 100.000 K farlar üretebileceğiz."
    - BOR SAYESİNDE BİTMEYEN PİL
    - BORLA ÇALIŞAN CEP TELEFONI
    - BORU DÖK ÇAMAŞIRA, OLSUN SAKIZ GİBİ
    - CİLDİME BOR SÜRÜP YATIYORUM
    - BOR KAPLI MÜHİMMAT POLİSLERE DAĞITILDI
    - BOR ÇIKTI
    - BOR GİRDİ
    - BOR şu
    - BOR bu

PEKİ AMA HANİ BOR...???

Neden gidip 5 litre bor alamıyoruz, veya 4 kilo bor alıp kullanamıyoruz? Gazeteler bu tür haberlerle dolu. Dikkat çekmeye birebir, insanlar "bor" duyunca devletin vatandaşlarına "bedava elektrik" ya da "beleş yakıt" dağıtacağı hissine ve fikrine kapılıyor. Bende kapılıyorum ama genelde 1 saniye sonra şuurum yerine geliyor.

• Arkadaşlar gerçek çalışma yapanları tenzih ederim ama bu BOR soytarıların reklam malzemesi oldu.

Bir kere bor yakıt değildir. Eğer bu konuşmaları yapan adam AR GE de çalışıyor ise o firmanın ARGEliği tabeladan ibaret veya vergi muafiyetlerinden yararlanmak için adı ARGE konulmuş

Borun vazifesi hidrojeni tutmak. Yani yakıt değil. Çünkü hidrojeni depolamak çok zor ayrıca çok tehlikeli bir iş olduğu için bor gibi malzemeyle bir birleşik oluşturulması ve istenen zaman bu bileşimden hidrojenin serbest bırakılması planlanmaktadır.

Deseniz ki borlu bir madde ile sürtünmeyi azaltırım yakıt sarfiyatını düşürürüm ona tamam.

Ama bordan yakıt yaptım diyen adamın diplomasını yırtmak lazım.

Her sene birileri çıkıyor yok %80 daha az yakan elektrikli soba yaptım deyip piyasayı tokatlıyor, biri erke dönergeci yapıyor kayboluyor, biri sudan yakıt yapıyor.... Hiç biri ortalarda yok...

Bunların hepsi palavra, reklam, üçkağıt...

Elbette bizim ülkede de ciddi işler yapılabilir ama bu şekil milletin bilmediği teknik terimler kullanarak,
    milletin zaafından yararlanarak rant elde etmeye çalışanların yaptığı şekilde değil.

Bu şirket sorumlusu şu borun yanma tepkimesini-kimyasal reaksşyonunu versin de biz cahil kullar da öğrensek.

Lütfen arkadaşlar böyle gayri ciddi şeylerin peşinden koşup maskara olmayalım.

Borun tutucu olarak kullanılarak hidrojenli yakıt sistemi zaten var tek sorun çok pahalıya geliyor olması.

Varsayın ki bor yakıt oldu, dünya rezervi 1-2 yılda biter. Öyle petrol gibi bol değil.

GEçen sene VECTA vurgununda da böyle milletin bilmediği teknik terimler soslu reklamlar yapıldı. Ama adamlar cihazın kaç kalorilik isı verdiğine dair çok basit bir bigiyi bile sakladılar ya acziyetlerinden ya da foyalarının çıkmalarını istemediklerinden.

Siz siz olun dolduruşa gelmeyin. Daha fazla bilgi için..

http://www.yediiklim.net/news_detail.php?id=775

• Diğer bor haberleri gibi buda yalan olmaz umarım.. Ama bu NNT şirketi boş değil bor konusunda, şu yağa koyulan bor katkılarının gerçekten işe yaradığını bizzat kendim denedim gördüm, herkesede tavsiye ederim.. Bence önlerine taş koyulmazsa bor konusunda dünyada önde gelen projelerle boy gösterebilirler.. Yeterki taş koymasınlar diyorum...
  • Yahu laf çok ama ortada somut bişey yok...

Hani nerede?...

Kim o kadar tasarruf etmiş?

Araç üreticileri, servisleri ne diyor bu konuda?

Cevap yok ama laf çok...
  • Ülkemizde ve dünyamızda gördüğümüz ve görmediğimiz herşeyin ve hiçbirşeyin önünde ve arkasında az veya çok soyut ve somut duygu ve düşünceler mevcut. Tüm bunlar bilişsel (kognitif) zeka yapımızla ilgili. Bor hakkında bu kadar yazılıyor, çiziliyor, medyaya malzeme haline getiriliyor, kendi kendimizi bor sayesinde "zengin" hissediyoruz, dünyada bor sadece biz var diye düşünüyoruz, boru her şeye malzeme ediyoruz ama sonuç elde var sıfır. Demek ki bu bor motorlara yakıt olmaktan çok insanların akli melikelerine yakıt olmayı iyi başarıyor.

Biz bu boru hiçbir zaman ne yakıt olarak, ne füzelerde, ne laptoplarda ne de kol saatimizde veya başka birşey olarak göremeyeceğiz.
  • Babam Borun çıkartılıp işlenildiği ve ihraç edildiği fabrikadan emekli.Bu maden Ülkemizde Eskişehir kırka kasabasındaki fabrika ile çıkartılmakta.Şuan fabrika devletin elinde ve içinde Devlet işçi ve memurları çalışmakta ayrıca 100ün üstünde taşeron firma olup 100lerce de onların çalışanı bulunmakta.Bu maden çıkartıkldıktan sonra yıkandığı için toplam 7 gölet bulunmakta.Bu göletler sürekli artmaktadır.bu göletteki suyu japonların istediği kilinin ise çimento fabrikaları tarafından istendiği ama verilmediği söylentileri olmaktadır.Bu kasabada 21 yıl yaşadım.Bu maden çıkartıldığı bölümden Kütahyaya kadar uzanan dağlarda bulunmakta olduğu ve bu hızla çıkartılmaya devam ettiğinde 400 yıllık bir rezerv olduğu söylenmektedir.Bu maden ilaçtan uçak yakıtına birçok kalemde kullanılmaktadır.Kimya dersinden hatırladığım kadarıyla bor değişik bir iyon dizilişine sahip atom bu yüzden birçok atomla sağlam bir bağla bileşik oluşturabilmekte.Bu madenin başta belirttiğim gibi etinden sütünden hesabı yıkandığı suyu çıkan kili herşeyi biryerlerde kullanılabiliecek bir maden.Bu maden gene söylentilere göre ilk olarak bir çoban tarafından bulunuyor.Sonra ensesi kalın bir yöre sakini tarafından çobanın elinden alınıyor.Sonra bu adam sıfır man kamyona bu madeni birilerine veriyor ve sonra nasıl olduysa ingilizler alıp çıkarmaya başlıyor.Orada yapılmış lojmanlar var ve bu lojmanlar hergün ufak bir depreme maruz kalmalarına rağmen ne bir çatlak ne bir yıkılma söz konusu.Çünkü yapılan lojmanların ingilizler tarafından yapıldığı söylenmekte ve yapılışında bor madeninden yararlanıldığı söylenmekte.Hergün dinamit patlatılır ve evler muhakkak sallanır.Bu evlerde de 4 yıl oturdum.

Fabrikada yönetimlere zaman zaman yiyenlerin geldiği ve taşeron firmalardan rüşvet aldıkları da söylentiler arasında bu zaten ülkemizin olmazsa olmazlarından.Bu kasabayı reha muhtarın haber spikeri olduğu Refah yol hükümeti zamanında sınavla buraya işçi alımının olduğu ve eşek kaç vitesli sorusunun sorulduğunun kanallarda kol gezdiği zamanlarda bol bol haberlerde izlenmiştir.Ozamanlar refah partisinde aktif olanların evlerine, yerli olarak bilinen yöre halkı saldırmış ve taşlamıştır.Yöre halkında bu fabrikada bizim çocuklarımız çalışmalı bu maden bizim bölgemizde çıkıyor düşüncesiyle dışardan gelen işçi ve ailelerini dışlamış ev vermeme alışveriş yaptırmama gibi üzücü ve ahlaki olmayan tavırlar olmuştur.Refah yol hükümeti zamanında alınan işçilerin provokasyonunu yaparken bu yöre halkının bu tavırları çok güzel kullanılmış zaten sol partilere meyilli yöre halkının gözünde düşman bilinen refah partisine karşı çok güzel kullanılmıştır.(Anlattıklarımdan benim o yörenin halkından olmayıp dışardan gelen işçi bir aileden olduğumu düşünenler ben o yörenin halkındanım.)
    Fabrikada gelen hükümet zamanında alınan işçilere eklenen nicknamelere gelince refah yol hükümetinde alınan işçilere taliban denir.Sonraki dönemde kura ile alınan işçilere tombalacı denir..Aklıma gelenler bunlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.