Az önce izledim...Bu nedir yaw, acaba bu çekimler gerçek mi?...Yani adam anadan üryan bir konferans salonuna dalıyo, ordakilerin tepkileride çok doğal, daha bunun gibi bir sürü şey var filimde...İzleyen var mı?
Evet ben izledim ve gerçekten insanlığa yakışmayan bir film olduğunu düşünüyorum. Kazaklar, ortaasyalılar ve müslümanlar aşşağılanıyor; cahil edebiyatıyla aptal espriler yapılıyor falan filan.. Gereksiz ve bir o kadarda sinir bozucu bir film!
Aşırı abartmasalardı çok güzel film olacakmış.
Filmde kazaklarla dalga geçilmiyor. Amerikalıların gözünden Kazakistan'a ve o bölgeye bakışı gösteriyor. Yani Amerika'yı eleştiriyor ama dediğim gibi çok çok aşırıya kaçmışlar direkt sildim filmi.
filmin başında özbekleri ve yahudileri çok aşağılamışlar...aynı şey bize yapılsa çıngar çıkardı heralde...
filmin başrollerinde oynayan kişinin gerçekte yahudi olduğunu düşününce üstteki yorum filmin ne kadar ironik olduğunu ispatlıyor bence.
la filmin başrolundeki adam ali-g be komedi film bence
quote:
Orjinalden alıntı: Method Man
komedi diye yapılmış ama çok fazla belden aşağı var...bu film makaslanmadan Türkiyede herhengi bir kanalda yayınlanırsa o kanal ebediyen kapanır, bu kadar diyorum...
Çok merak ettim filmi ya ilk defa duyuyorum adını.. Bulabilirsem izlicem yarın..
quote:
Orjinalden alıntı: Rapator
quote:
Orjinalden alıntı: Method Man
komedi diye yapılmış ama çok fazla belden aşağı var...bu film makaslanmadan Türkiyede herhengi bir kanalda yayınlanırsa o kanal ebediyen kapanır, bu kadar diyorum...
sinemada makaslandı çoğu sahnesi zaten..tvde herhalde film 40 dakikaya falan düşer..
izleyen o kadar tanıdıktan bir tane artı laf duymadım ama gene de ben de meraklandım bulsam izleyecem
quote:
Orjinalden alıntı: Time2Die
Çok merak ettim filmi ya ilk defa duyuyorum adını.. Bulabilirsem izlicem yarın..
Bence izleme.
cok komik bir filmcok acik bir film cok asagilayici bir film cok fazla artisi yok ama eksileri buyuk bir film merak edenler mutlaka izlemeli
biz niye hemen alınıyoruz herşeye ne alıngan bi toplumuz..filmi izleyen herkes adamın gercekten oyle şeyler düşünmediğini biliyor..yahudilerle ilgili 1000 tane espiri yapıyor (kendisi de yahudi) amerikaya da eleştiriler bomba gibi..hatta bence filmde müslümanlarla ilgili şaka yapmaktan bilerek kaçınmış.. filmde de Sacha Baron Cohen ve menejeri haricinde hickimse kurgu degil..yani o rodeoda borata "bıyıklarını kes boyle bıyıkla terrorist gibi gozukuyosun bizim gibi gozuk orta doguyu aldıgımızda bizden ol" diyen lauk gercekten oyle düşünüyor.. film de menejeriyle cıplak kavga etme sahnesi igrenc ama cok komik..tvde kesinlikle bu film yayınlanamaz kesile kesile 15 dakka falan sürer..ama genel olarak film bence cok iyi eleştirel yönü çok saglam..
Harcadığım zamana acıdğım birşey. Film bile değil,şey.
yorum yapmaya bile değmez...
bu "filmlerde x lerle çok dalga geçilmiş , yerilmiş " tavrını anlamıyorum. siz şimdi kazakistandaki insanların kız kardeşleriyle öpüştüklerine inanırsanız filmi izledikten sonra artık yuh. yok eğer inanmıyorsanızo zaman filmin kötü bir etkisi yoktur demektir. filmi bölüm parçalayacağınıza bütün olarak baksanız kazakistan ile alakalı değil ameirka ile alakalı olduğunu görürsünüz. yukarıda bahsedilmiş rodeodaki eleman gibi niceleri var abd de. ya da o okullu gençlerin minibüsünde geçen sahne. hiç birşeyden haberi olmayan sığ amerika gençliği , ya da en sondaki artık saçmalığa varmış radikal dini inançlı abartılı hristiyanlar. bütün bunlar gerçek olanlar arkadaşlar, kız kardeşini öpmesi falan değil.
film hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan arkadaşın ısrarı ile sinemada izlemiştim. türkiye kopyasının oldukça sansürlenmiş olduğunu sonradan öğrendim.
fakat sansürlü hali bile fazlasıyla rahatsız ediciydi. aslında filmde bazı yerlerde eğlenmedim desem yalan olur ama filmin yapımcılarıın ve oyuncularının yahudi olduklarını öğrendiğimde jeton düştü.
film güya antisemitizmi eleştiriyor amerikan halkıyla dalga geçiyormuş gibi yapıyor. mesele kazaklar değil. çinliler de olabilirdi ama borat asla israilli olamazdı. olamazda. dünyayı başlarına yıkarlar.
bu filmi merak ediyorum.
Türkleri kazma kürek döven kazaklardı di mi ?
tamam birçok filmin eleştirel yönü iyi yada kötü yandan yönetmen ve yapımcının cesareti doğrultusunda sahneye yansıtılır ama biz yorumcuların bunlara prim vermeyerek vede dile getirmeyerek gündem olmamalarını sağlasak daha iyi etmezmiyiz...Hem sinir olmaz arkadaşlarımız,vatandaşımız yada başkaları... Bazı şeyler bırakın sahnede kalsın değer verirseniz sinir olursunuz gereksiz polemiklerle uğraşırsınız...Madem bu kadar sinir bozucu tartışmayın bozulmayın
ya çok saçma bi fildi bence ama amerikada izlenme rekoru kırmış