Şimdi Ara

BOR POWER HAKKINDA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
98.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • paranıza yazık günah başka birşey değil,

gidin servisinize danışın böyle birşey kullanıpta her hangi bir arızada ne olucak gidin sorun bakalım ne cevap alıcaksınız, tasarruf felan hikaye, motorun sesini topluyo ama ne yaptığıda belirsiz,

HİÇ BİR KATKI MADDESİ KULLANMAYIN PARANIZI ÇÖPE ATMAYIN
  • arkadaslar merhaba.ben dıger konuyada yazmıstım burayada yazıyorum. aracıma bor power kullanmak ıstıyordum ama kararsızdım cok arastırma yaptım pıyasadakı dıger urunlerıde arastırdım ve sonuc olarak bor power kullandım.. 500 km yaptıktan sonra etkısını gormeye basladım motor sesı azaltı vıtes degısımleerı kolaylastı. urunu kullanmadan once bor power ıde aradım gereklı tum bılgılerı verdıler, bence dogru bir şekilde uygulandıgı sürece tüm etkileri mutlaka görülüyor.bir türk markası olarak güzel bir ürün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsenses1

arkadaslar merhaba.ben dıger konuyada yazmıstım burayada yazıyorum. aracıma bor power kullanmak ıstıyordum ama kararsızdım cok arastırma yaptım pıyasadakı dıger urunlerıde arastırdım ve sonuc olarak bor power kullandım.. 500 km yaptıktan sonra etkısını gormeye basladım motor sesı azaltı vıtes degısımleerı kolaylastı. urunu kullanmadan once bor power ıde aradım gereklı tum bılgılerı verdıler, bence dogru bir şekilde uygulandıgı sürece tüm etkileri mutlaka görülüyor.bir türk markası olarak güzel bir ürün.

Sadece bor power a yorum yapmak için mi üye oluyorsunuz?
  • Ya tamam anladımda motor yağına ilave edilen bu ürün nasıl oluyorda vites geçişlerini kolaylaştırıyor? Teknik olarak birisi bana bunu açıklayabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Ya tamam anladımda motor yağına ilave edilen bu ürün nasıl oluyorda vites geçişlerini kolaylaştırıyor? Teknik olarak birisi bana bunu açıklayabilirmi?

AHMET arkadaş reklam amaçlı yazmış sadece bor powerin vites geçişleri daha dogrusu şanzuman için de ürünü bulunmaktadır adı GBX tir.

ama ben hiç bir katkı maddesi kullanmanızı tavsiye etmiyorum, şimdi bazı arkadaşlar yok yararını gördük felan deselerde, belgelere dayatsalarda kullanmayın.

BOR POWER İÇİN DEMİYORUM SADECE, HİÇ BİR ÜRÜNÜ KULLANMAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_FiRaR -- 1 Aralık 2010; 22:11:26 >
  • öncelikle herkese merhabalar ben yusuf bu arada bor power ve motorsilk katkıları ile ilgili bir kaç açıklamada ve önemli bilgiler vereceğim
    1) araçlarınıza ne olduğunu bilmediğiniz üretim yeri neresidir ve setifikalarını görmediğiniz belge numaralarını bilmediğiniz ürünleri sakın koymayın sonrasında benim gibi hüsrana uğrarsınız
    2/sanayi ve ticaret bakanlığının araştırmaları ve incelemeleri sonucunda yasaklanmaları çıkmış 2 ürün içinde
    3=borpower ve motor silk şikayet yazın google arama motoruna şikayet var.comda hepsini görebilirsiniz
    4=bor power kırklarelinde sanayide 20 metre kare depoda marşraparyla dolduruluyor belgelerini araştırdım hepsi sahte ve yalan ve alıntı belgeler bilgilerinize araştırmalarım sonucunda almanyada müzede olduğunu söylüyorlar iyi bir ürün müzede olmaz aman dikkat menşeyini bilmediğiniz ürünleri sakın aracınıza koymayın ..... bor yağıdır cnc tezgahlarında kulanılan bor yağının içine naylon eritip koyan onlarıda milyarlar verip aldığımız araçlara 50 tl 30 tl karşılığında koyuyoruz sonrada aracımıza birşey olunca bizim ürünümüzden değildir diyip kirişi kırıyorlar beni kendileri iyi tanır yeşilköyde motor silk koydurdum aracıma daha iş yerinde motorum yandı arkadaşımda bodrum dönüşü borpower koymuş yolda çekici ile getirmiş aracını şikayetçi oldular ürünümüz sigortalı dediler sonra ortada kimse kalmamış aman dikkat arkadaşlarrr

• quote:

Orijinalden alıntı: alpellas

öncelikle herkese merhabalar ben yusuf bu arada bor power ve motorsilk katkıları ile ilgili bir kaç açıklamada ve önemli bilgiler vereceğim
    1) araçlarınıza ne olduğunu bilmediğiniz üretim yeri neresidir ve setifikalarını görmediğiniz belge numaralarını bilmediğiniz ürünleri sakın koymayın sonrasında benim gibi hüsrana uğrarsınız
    2/sanayi ve ticaret bakanlığının araştırmaları ve incelemeleri sonucunda yasaklanmaları çıkmış 2 ürün içinde
    3=borpower ve motor silk şikayet yazın google arama motoruna şikayet var.comda hepsini görebilirsiniz
    4=bor power kırklarelinde sanayide 20 metre kare depoda marşraparyla dolduruluyor belgelerini araştırdım hepsi sahte ve yalan ve alıntı belgeler bilgilerinize araştırmalarım sonucunda almanyada müzede olduğunu söylüyorlar iyi bir ürün müzede olmaz aman dikkat menşeyini bilmediğiniz ürünleri sakın aracınıza koymayın ..... bor yağıdır cnc tezgahlarında kulanılan bor yağının içine naylon eritip koyan onlarıda milyarlar verip aldığımız araçlara 50 tl 30 tl karşılığında koyuyoruz sonrada aracımıza birşey olunca bizim ürünümüzden değildir diyip kirişi kırıyorlar beni kendileri iyi tanır yeşilköyde motor silk koydurdum aracıma daha iş yerinde motorum yandı arkadaşımda bodrum dönüşü borpower koymuş yolda çekici ile getirmiş aracını şikayetçi oldular ürünümüz sigortalı dediler sonra ortada kimse kalmamış aman dikkat arkadaşlarrr

Senin yalan dediğin ürün Almanya'da yüzyılın buluşu diye tanıtılarak müzede sergileniyor. Buna ne diyeceksiniz. Kırklareli'de 20 metre kare depoda yapılan Borpower'in kaçak olup olmadığından emin misiniz.

Bu katkı maddesini 1992 model broadway'ımda denedim. Ziyadesiyle memnun kaldım. Yeni araçlarda denemeyin. Broadwayım 208.000 km de idi. Kaşarlanmış motorlarda kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpellas

öncelikle herkese merhabalar ben yusuf bu arada bor power ve motorsilk katkıları ile ilgili bir kaç açıklamada ve önemli bilgiler vereceğim

Sizin sehte ve yalan dediğiniz belgeleri ben de merak ettim araştırdım. NNT nin web sitesinde sertifika ve testler arasında orjinali yer alan TR09/000955 numaralı ISO 9001:2008 kalite belgesini dünyada kabul gören bir akredite firması tarafından, herhalde sizin söylediğiniz gibi 20 metre kare bir yerde ve maşrapayla dolum yapılan bir tesise bu belgeyi vermezler. Kaldı ki söylediğiniz şikayetvar.com da yazan şikayetleri ve şikayetlere firmanın verdiği tüm cevapları tek tek okudum ve verilen cevapların oldukça yerinde ve mantıklı olduğunu anlamak için illa benim gibi otomotiv sektöründe eğitimci olmaya gerek yok sanırım. Yazdıklarınızın açıkça bir karalama olduğu her halinden belli oluyor.

NNT web sayfasının ana sayfasına fabrikasının resmini koymuş http://www.nnt.com.tr/Image/f0703b.jpg bu linkte görebilirsiniz. Yukarıda yazıldığı gibi 20 metre kare bir depoya hiç benziyor mu acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcarBey -- 3 Şubat 2011; 21:37:36 >

• Deneyip gorelim bakalim bir sise motoru bozacak degil ya
  • arkadaşlar bende bu ürünü dizel aracımızda kullanmak için almayı düşünüyorum. Fakat internette araştırdığım kadarı ile memnun ve memnun olmayan sayısı eşit diyorum 60 tl lik bir yağ alacağıma fiyatı biraz daha arttırıp biraz daha kaliteli bir yağ mı alsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

arkadaşlar bende bu ürünü dizel aracımızda kullanmak için almayı düşünüyorum. Fakat internette araştırdığım kadarı ile memnun ve memnun olmayan sayısı eşit diyorum 60 tl lik bir yağ alacağıma fiyatı biraz daha arttırıp biraz daha kaliteli bir yağ mı alsam

not:öncelikle dizel araç kullandığın için 0w yada 5w ile başlayan yağları kullan; turbonun etkin yağlanabilmesi için.

arkadaşlar yapmayın... milyar dolarlarla araştırma yapan yağ firmaları zaten en iyisini yapmak için yıllardır uğraşıyorlar. satılan yağların teker teker özellikleri vizkolite, kül, dayanma sıcaklıkları gibi bilgileri yayınlanıyor. aynı firma ama değişik türde sayısızca yağları var hepsi aynı değil hatta değişik araç markalarına özel yağlar bile çıkıyor. şimdi soruyorum size boru üretenler ne kadarlık arge ile bu işleri yapıyorlar. bir mobil bir castrolün ayırdığı arge maliyetini bir düşünsenize... eğer gerçekten faydalı olsa idi büyük firmalar kapış kapış ürünlerine boru ilave etmezlermiydi.. "mobil 1 tam sentetik süper borlu 0w-40".. ferrari onaylı porsche onaylı diye reklam yapmazlarmıydı.. ben hayatımda bir kere; ilk aracımda o hatayı yaptım... aracım 2004 vectra elegance idi... ilk bor çıktığında kandım ve kullandım sonuçları ise hararet arttı, rölanti dikiş tutmadı, yakıt değerleri 1,-1,5litre arttı... kullandığım yağ ise mobil 1 0w-40 idi... sorunsuz aracıma kendi ellerimle sorunlar çıkartmış oldum... birde bu bor power gibi satılan bir ürün daha var oda yakıt borusuna takılan bi zımbırtı. 2.el aldığım diğer aracıma önceki sahibi taktırmış.satarkende bana söyledi. ben ise aracı aldığımda cihazı hemen sökmek oldu.. bildiğin plastik ve içinde 8adet küçük mıknatıs o kadar... hatta mıknatısları işyerimde evimde ataç ve toplu iğne için kullanıyorum komple yalan hepsi..

siz siz olun katkı matkı almayın gidin aracınızın izin verdiği değerlerdeki en iyi yağı ve orjinal parçaları kullanın... aracınızı 30000kmde bir carbon clean yaptırın. kaliteli yakıt alın...

• Arkadaşalar ben de kullandım Bor Power'i.Aracım 252000 km de 90 model Ford Taunus.Motor yağı Castrol magnatech 10w 40.Motoru bakımlı.

Açıkça belirtmek isterim ki hiç bir faydasını görmedim.10.000 km boyunca kullandım.Ne motor sesinde azalma ne de hararet miktarında azalma olmadı.Sonra bu ürünler niye 50 tl ve üzerinde satılıyor diye düşününce fark ettim ki bir alan ne olduğunu anlayıp bir daha almıyor.Buradan açıkça söylüyorum:Hiç kimseye tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wings35

quote:

arkadaşlar bende bu ürünü dizel aracımızda kullanmak için almayı düşünüyorum. Fakat internette araştırdığım kadarı ile memnun ve memnun olmayan sayısı eşit diyorum 60 tl lik bir yağ alacağıma fiyatı biraz daha arttırıp biraz daha kaliteli bir yağ mı alsam

not:öncelikle dizel araç kullandığın için 0w yada 5w ile başlayan yağları kullan; turbonun etkin yağlanabilmesi için.

arkadaşlar yapmayın... milyar dolarlarla araştırma yapan yağ firmaları zaten en iyisini yapmak için yıllardır uğraşıyorlar. satılan yağların teker teker özellikleri vizkolite, kül, dayanma sıcaklıkları gibi bilgileri yayınlanıyor. aynı firma ama değişik türde sayısızca yağları var hepsi aynı değil hatta değişik araç markalarına özel yağlar bile çıkıyor. şimdi soruyorum size boru üretenler ne kadarlık arge ile bu işleri yapıyorlar. bir mobil bir castrolün ayırdığı arge maliyetini bir düşünsenize... eğer gerçekten faydalı olsa idi büyük firmalar kapış kapış ürünlerine boru ilave etmezlermiydi.. "mobil 1 tam sentetik süper borlu 0w-40".. ferrari onaylı porsche onaylı diye reklam yapmazlarmıydı.. ben hayatımda bir kere; ilk aracımda o hatayı yaptım... aracım 2004 vectra elegance idi... ilk bor çıktığında kandım ve kullandım sonuçları ise hararet arttı, rölanti dikiş tutmadı, yakıt değerleri 1,-1,5litre arttı... kullandığım yağ ise mobil 1 0w-40 idi... sorunsuz aracıma kendi ellerimle sorunlar çıkartmış oldum... birde bu bor power gibi satılan bir ürün daha var oda yakıt borusuna takılan bi zımbırtı. 2.el aldığım diğer aracıma önceki sahibi taktırmış.satarkende bana söyledi. ben ise aracı aldığımda cihazı hemen sökmek oldu.. bildiğin plastik ve içinde 8adet küçük mıknatıs o kadar... hatta mıknatısları işyerimde evimde ataç ve toplu iğne için kullanıyorum komple yalan hepsi..

siz siz olun katkı matkı almayın gidin aracınızın izin verdiği değerlerdeki en iyi yağı ve orjinal parçaları kullanın... aracınızı 30000kmde bir carbon clean yaptırın. kaliteli yakıt alın...

İlginize teşekkürler karar verdim castrol edge 0 - 30 turbo dizel araçlar için olan yağı alacam fiyat 150 tl ama bu internet fiyatı tabi sanayide biraz daha uygun olur. Birde Mobil yağlarını castrolden biraz daha iyi olduğu söyleniyor doğrumudur ? aracın kaputunu kaldırdığımda elf yağlarını kullanmayı öneriyor buna ne diyorsunuz

• quote:

İlginize teşekkürler karar verdim castrol edge 0 - 30 turbo dizel araçlar için olan yağı alacam fiyat 150 tl ama bu internet fiyatı tabi sanayide biraz daha uygun olur. Birde Mobil yağlarını castrolden biraz daha iyi olduğu söyleniyor doğrumudur ? aracın kaputunu kaldırdığımda elf yağlarını kullanmayı öneriyor buna ne diyorsunuz

aracınız nedir? elf dediğine göre renault galiba.. 150tl çok.. intenetten daha uygun alabilirsiniz.. castrol edge serisi çok iyidir, mobil1 de bence ondan dahada iyi... seçimim mobil1 olurdu
    http://www.turkoilmarket.com/index.php
    http://www.ucuzyedekparcam.com/Madeni-Yaglar,LA_108-2.html

ben mobil1 esp 5w-30 u 82liraya aldım.. eğer kitapçıkta 5w-30 kullanabilir yazıyorsa kesinlikle Mobil 1 ESP FORMULA 5W-30 al...

• quote:

quote:

aracınız nedir? elf dediğine göre renault galiba.. 150tl çok.. intenetten daha uygun alabilirsiniz.. castrol edge serisi çok iyidir, mobil1 de bence ondan dahada iyi... seçimim mobil1 olurdu

ben mobil1 esp 5w-30 u 82liraya aldım.. eğer kitapçıkta 5w-30 kullanabilir yazıyorsa kesinlikle Mobil 1 ESP FORMULA 5W-30 al...

araç renault modus 2007 model castrol un sitesinden baktığımda öneriler şu şekilde
    1) Edge 0W-30
    2) MAGNATEC 5W-40
    3) Magnatec Diesel B4 10W-40

yağdan çok anlamam ama kaliteli bir yağ kullanmak istiyorum ve taklit ürün almak istemiyorum piyasada çok taklit varmış. benim söylediğim fiyatta hepsiburada.com daki fiyat muhtemelen oradaki fiyattan ucuzdur. ama benim tam olarak hangi yağı kullanmam gerekiyor tam net bir bilgiye sahip değilim

birde şunu tam anlıyamıyorum renault neye göre elf yağını öneriyor elf kullansam ne olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhosTon -- 20 Mart 2011; 22:17:55 >

• Bence Elf kullanmaya devam et derim serviste ozellikle elf diyor ama neye gore kime gore dedigi tabiki belli degil elf de zaten oldukca iyi bir marka ama dizelse 5-40lik kullanmalisin

Bor olayinada gelince aldim kullandim daha 1000km olmadi ama hissedilir etkisi oldu motora zarar verirmi vermezmi net birsey soyleyemem ama sorun cikaracagini zannetmiyorum
    Bariz dizel aracimda ses azaldi gercekten viteste iken komprosor yaptigin zaman surtunmenin azaldigini hissediyorsun sanki bosta gibi arac yakit tuketimi ciddi bir dusus olmadi olsaydi fark ederdim. Alicak arkadaslar aldigi urune dikkat etmeli dandik yada sahte urunlerden uzak durmali gercekten buyuk fark yaratti demek yanlis olur ama hissedilir bir fark yaratti uzun vadede kendini amorti edecek bir urun ama cokda onemli bir urunmu anca uzun vadede goruruz insallh
    quote:

quote:

quote:

araç renault modus 2007 model castrol un sitesinden baktığımda öneriler şu şekilde
    1) Edge 0W-30
    2) MAGNATEC 5W-40

yağdan çok anlamam ama kaliteli bir yağ kullanmak istiyorum ve taklit ürün almak istemiyorum piyasada çok taklit varmış. benim söylediğim fiyatta hepsiburada.com daki fiyat muhtemelen oradaki fiyattan ucuzdur. ama benim tam olarak hangi yağı kullanmam gerekiyor tam net bir bilgiye sahip değilim

birde şunu tam anlıyamıyorum renault neye göre elf yağını öneriyor elf kullansam ne olur

• 1998 Ford Mondeo Ghia benzinli otomda, daha önceleri Motor Silk (Borsuz), Double Up, Mobil 1 Süper dahil bir çok katkı ve kaliteli oto yağı kullanan 25 yıl deneyimli biri olarak hiç bir yarar görmediğimi yada benim fark edebileceğim olumlu bir hususa rastlamadığımı baştan söyleyeyim.
    Sonraları 160.000 km ve 180.000 km de Bor Power kullandım. İlk kullandığımdan kısa süre sonra olanları sıralamak istiyorum:
    1- Oto, sabahları çok kısa sürede (bir basmaya) kolayca çalışmaya başladı. Önceleri de zorlanmıyordu ama Bor Power'dan sonra inanılmaz (çakmak gibi) çalışmaya başladı.
    2- Soğuk kış günlerinde sabah çalışmasında, az da olsa bir süreliğine motor sesi geliyordu. Bor power'dan sonra bu ses hemen hiç çıkmamaya başladı.
    3- Benzin sarfiyatında asla bir azalma olmadı. Olduysa da benim fark edeceğim düzeyde değildir. Sarfiyatım azalacak diye alanlar, hayal kırıklığına uğrayabileceklerini göz önünden uzak tutmasınlar.
    4- Otomda en belirgin ve beni yeniden almaya zorlayan neden; torktaki inanılmaz artış. Belki bunun teknik açıklaması farklıdır. Kompresyon oranını psi bazında yükseltmiş olabilir. Bu işin uzmanları yorumlarını daha sağlıklı yapabilir. Örneğin ANkara'da yokuşları çıkarken, yolu yırtarak çıktığını hissetmeye başladım.
    5- Bor Power dan önce, çekişteki düşme nedeniyle 1000-1500 km de bir MAF (Multi Air Flow) sensörünü temizletmem gerekiyordu. Bor Power'dan sonra 10.000 km bakımına kadar ek bir tedbir almam, MAF sensörü temizliği hiç gerekmedi.
    6- Bor Power'ın tek negatif yönü; önceleri oto eskimeye başladığı için olabilir desem de yağ seviyesindeki azalışlar. 10.000 km lik bakım sürecinde en az 3 kez, her defada 500-750 ml arası yağ eklemem gerekmesiydi. Daha önce en fazla 1 kez yağ tamamlamak yetiyordu. Sanırım Bor Power kullanımından kaynaklanan olumsuz bir durum bu.

200.000 km ye geldiği şu günlerde Motor Silk Bor kullanacağım. Bakalım aynı olumlu etkiler devam edip, Bor Power'ın olumsuz yağ eksilme etkisi giderilebilecek mi? Yağ eksiltmesi belki de motorun eskimesinden de kaynaklanıyor olabilir. Tam suçlamış olmayayım.
    Benim önerim; 100.000 km den önce asla bu tür katkıları denemeyin. Servisin kullandığı yağ markasını kullanın, yeter. Bu km den sonra katkı olumlu olursa şansınıza. Bu km den sonra olumsuz bir durum ortaya çıkacağını sanmıyorum.
    Bu tür katkıların kullanma amacı; sarfiyatı düşürmek, motor tamiratını ona yaptırmak vs olmamalı. Sadece tork-çekiş gücünü arttırmasını beklerseniz, hayal kırıklığına uğramazsınız. 100.000 km den önce Performans (tork-PS) arttırmak istiyorsanız, katkı yerine K&N gibi kaliteli performans hava filtreleri kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 30 Mart 2011; 23:29:04 >

• quote:

quote:

quote:

1) Edge 0W-30
    2) MAGNATEC 5W-40

Serviste 5-40W yağ kullanıyorlarsa sizde aynını kullanın. Marka olarak ELF, Mobil yada Castrol fark etmez. 0-30W yağ kullanımı, -35 dereceden fazla soğuk olabilen iklimlerde kullanılması gereken ince yağdır. Güneyde yada sıcak illerde, yaz sıcağında su gibi vıcık-vıcık olur. İngiltere, Rusya, İskandinav ülkeleri gibi kuzey ülkelerde daha çok kullanılması önerilir. Motorun her bölgesine ulaşarak soğukta bile yağlamayı rahatça yapar. 5-40W ise, ısı -30 u aşmayan daha sıcak iklime sahip, Ülkemize daha uygun viskoziteye sahip yağ türüdür. Tabi Kars, Erzurum, Sivas gibi çok soğuk illerde yaşamıyorsanız. Yada 0-40W Mobil 1 motor yağı almalısınız. Ancak bence gereksiz bir harcama olacaktır. Çok kaliteli yağları daha önce kullanmış biri olarak hayal kırıklığına uğramanızı istemem.
    Serviste 5-40W kullanılıyorsa yada 5-30W, siz asla 10-40W yağ koydurmayın. Bu işi daha önce 10-40W Mobil 1 yağ koyarak yapmış biri olarak, sibopların vuruntu yapabileceğini özellikle belirtmek ve uyarmak isterim.
    İfadelerimi Castrol Sİtesinden 2 alıntı bilgi ile bitirmek istiyorum.:
    Yağ performans sınıfı nedir? Nasıl anlaşılır?
    Bir yağın performans sınıfını, ambalajındaki API ve ACEA değerlerinden anlayabilirsiniz. Yağ firmalarının uzun yıllar süren, yüksek maliyetli çalışmalar sonucu aldığı bu sınıflar, yağın performansını belirler.
    Bugüne kadar geliştirilmiş yağlarda;

* Benzinli sınıfta SM en üst API performans düzeyini
    * Dizel sınıfta CF ve CI-4 en üst API performans düzeyini
    * A3, binek araçlar için ACEA performans sınıfını
    * B3, dizel, hafif ticari araçlar için ACEA performans sınıfını
    * E4, ağır ticari araçlar için ACEA performans sınıfını gösterir

API SH/CF ne demektir?

API; performans sınıfı onayı veren kuruluş Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (American Petroleum Institute) baş harfleridir. "S" harfi, bujiyle ateşlemeli araçlarda (spark ignition), "C" harfi, basınçla ateşlemeli araçlarda (compressed ignition) kullanılacağını gösterir. Bu iki harf sabit olmak üzere, arkalarından gelen harfler ise performans derecelerini belirtir. ( SA, SB, .......SL, SM gibi). Benzinli otomobillerde en üst sınıf SM, dizel araçlarda ise CF ve CI-4'tür.

* CF, hafif ticari araçlarda
    * CI-4 ise iş makinelerinde en üst sınıftır

API SH/CF örneğinde "S" harfi önde olduğu için, bu yağın öncelikle benzinli araçlarda kullanılması öneriliyor demektir. "S"nin yanında ki "H" harfi, yağın benzinli araçta "H" sınıfı bir yağ olduğunu gösterir. Aynı zamanda bu yağ, dizel bir araçta ise CF sınıfı bir yağ olarak rahatlıkla kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 30 Mart 2011; 23:34:24 >

• Bor power ve türevleri uzun zamandır pazarlanmakta.. ben laf değil bilimsel rapor ve onaylanmış sonuçlar görmek istiyorum.. kağıt üzeri verileri değil, ispatlanmış veriler görmek istiyorum.herhangi bir aracın motoruna konan katkının o aracın motorunu adam ettiğini gözle görmek isterim.ama hepimiz biliyoruz ki bu ürünler mucize yaratamaz. bir motorda sorun varsa o sorun ancak tamir veya parça değişimi yani fiziksel bir müdahele ile giderilebilir.. çok yazıldı çizildi forumda ve başka forumlarda da.. hele o manyetik yakıt tasarruf sağladığını iddia edecen aparatların %30 yakıt tasarrufu iddiasını okuyunca çok güldüm.. Ar-ge çalışmaları için yüzlerce milyon haracayan firmaları düşünün.. bu cihazlar işe yarasa herkes kullanırdı..

BorPower adlı arkadaştan ricamız ürünün faydasını bilimsel olarak kanıtlamaları.. lafla peynir gemisi yürümez..

• Arkadaşlar, piyasada adında bor eklenmiş ya da nano eklenmiş birçok taklit ürün var. Ama şuana kadar BorPower'ın içeriğini ve teknolojisini, bırakın Türkiyede, Dünyada bile taklit edemediler.

Bunca ürün satılıyor piyasada, giriyorum sitelerine, BorPower'ın sitesi hariç hiçbiri bilimsel raporlar sunamıyor... ya üretim tesisi ile alakalı kalite belgesi ya da kutu tasarımı için aldığı ödül ve belgeyi sanki ürün kalite belgesiymiş gibi öve öve yazanlar var. Girin bakın BorPower'ın http://www.nnt.com.tr/Sertifikalar.html resmi sitesindeki bu linke, hem Türkiyedeki üniversitelerde yapılmış test sonuçlarına hem de Uluslar arası resmi kuruluşlarda yaptırdığı testleri ve aldığı sertifikaları baştan sona inceleyin. Eminim farkı siz de anlayacaksınız.

Biraz zaman ayırıp ön yargıları bir kenara bırakıp belgeleri detaylı incelerseniz eminim farkı sizlerde göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcarBey -- 4 Nisan 2011; 8:40:16 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.