Şimdi Ara

BOR POWER HAKKINDA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
249
Cevap
1
Favori
98.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımda vibrasyon başladı,ve motor gürültülü çalışıyor :(
    dizel motoru dibi ses yapıyor.
    rölanti de daha da hissediliyor bu durum :(((
  • quote:

Orijinalden alıntı: pompera

aracımda vibrasyon başladı,ve motor gürültülü çalışıyor :(
    dizel motoru dibi ses yapıyor.
    rölanti de daha da hissediliyor bu durum :(((

Muhtemelen aracınızda tek silindir tekliyor olabilir. Öncelikle araç çalışırken buji kablolarını tek tek sırasıyla çekerek hangi silindirde sorun olduğunu basit bir testle anlamaya çalışabilirsiniz. Buji kablosunu çektiğiniz halde motor aynı çalışmaya devam ediyor ve hiç değişiklik olmuyorsa o silndirde ateşleme sorunu, enjektör sorunu ya da kopresyon sorunu olabilir. Buji kablosunu çektiğinizde motor daha fazla sarsılıyor ya da stop ediyorsa o silindir sağlam çalışıyor demektir. Bu basit kontrole rağmen tüm silindirler aynı teptiyi veriyor ise son aldığınız yakıtı da kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Bu arada bu testi yaparken dikkatli olmanı tevsiye ederim. Eğer buji kablolarında bir izolasyon sorunu varsa ve bir kaçak mevcutsa elektirik seni ufaktan gıdıklayabilir :) ama korkma tehlikeli bir durum oluşturmaz. İstersen tedbir olarak eline bir lastik eldiven takarak da güvenli bir şekilde yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcarBey -- 27 Nisan 2010; 9:33:51 >

• Arkadaşlar bu gün internette haberler arasında dolaşırken aşağıdaki linkte yer alan haberi okudum. Forumdaki bu konuyla da alakalı olduğunu için ilgilenenler olabileceğini düşünerek buraya da ekledim.

http://www.samanyoluhaber.com/h_415983_turk-teknolojisi-dudak-ucuklatti.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcarBey

Arkadaşlar bu gün internette haberler arasında dolaşırken aşağıdaki linkte yer alan haberi okudum. Forumdaki bu konuyla da alakalı olduğunu için ilgilenenler olabileceğini düşünerek buraya da ekledim.

http://www.samanyoluhaber.com/h_415983_turk-teknolojisi-dudak-ucuklatti.html

Dostum sen pazarlamacı mısın komisyoncu musun, ayni başlıklara da ayni mesajları atıp duruyorsun, o dudak uçuklatan teknoloji değil ahlaksızca yapılan bir reklamdır, reklamcı olduğum için biliyorum normalde reklam veren de reklamı yayınlayan da buna haber süsü veremez yasaktır en azından altında bir ibre bulunur reklam olduğuna dair, bu bildiğimiz bel-altı çalışan, gayri-nizami harp yöntemi ile hazırlanmış bir reklamdır, haber değeri yoktur ürünü pazarlamaya yöneliktir kimse kanmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

Dostum sen pazarlamacı mısın komisyoncu musun, ayni başlıklara da ayni mesajları atıp duruyorsun, ...

Aynı konuyla alakalı açılmış iki ayrı yer var, ve bu iki yerde de uzun zamandır teknik anlamda bilgi alışverişinde bulunmuştum. Foruma ilk kez girip de doğrudan buraya bu yazıyı yazmadığıma göre, bu tepkiniz biraz kırıcı olmadı mı. Yazıda da belirttiğim gibi konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm için hiç yorumsuz linki ekledim. Zaten daha önceki yazılarımda yorumlarımı yazmıştım. Ben sizin gibi reklamcı değilim, reklam işinden hiç anlamam ama uzun yıllar otomotiv sektörünün içerisinden biri olarak, üstelik bir distribütör firmada eğitim departman sorumlusu olarak görev yapmış biri olarak bu konuda yorum yapabileceğime inanıyorum. Yapılan yorumlara inanmak ya da inanmamak herkesin kendi bileceği iştir.

• Bor poweri bir defa kullandım 10w40 yarısentetik yağ ile birlikte kullanmıştım motorun sesinde azalma olmuş ve hararet konusundada bayaa işe yarıyor. ses konusunda hadi yağı inceltiyor diyelim harareti nasıl azaltıyor peki. diğer özelliklerini gözlemlemedim. ben bu ürünü aracımın yağ eksiltmesini önlemesi için almıştım bir faydasınıda görmediğimi belirteyim.
  • Selam,
    Bir ay kadar önce 1.9 dizel aracımın motoruna bor power ilave ettim, samimiyetle söylüyorum ki; ilave ettikten 1000 km sonrasında bariz şekilde motordan gelen seslerde azalma oldu, vuruntu, takırtı, tıkırtı kalmadı, fısır fısır çalışmaya başladı, hararet göstergesi bir çizik kadar daha aşağıya düştü. Bunları gözlemledikten sonra faydalı olduğuna karar vererek bugün bor power'in şanzuman için olanından da alarak şanzumana ilave ettim. Uzun yıllar nakliyecilik yapmış ve çeşitli araçlar kulanmış birisi olarak beklediğimden fazlasını elde ettiğimi söyleyebilirim.
  • Ben motor yağımı ve filtremi değiştireli daha 1000km bile olmadı. Şimdi borpower yada motorsilk kulllanmak istesem yağ ve filtremi tekrar mı değiştirmem gerekecek :( ??

Fikri olan yok mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanturk41 -- 6 Haziran 2010; 0:57:34 >
  • Arkadaşlar Motorsilk ile Borpower aynı ürün mü? ikisi içerik olarak birbirinden farklı ürünler mi? kimisi orjinal ürünün motorsilk olduğunu söylerken, kimi de borpower diyor sizce hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUFANER

Arkadaşlar Motorsilk ile Borpower aynı ürün mü? ikisi içerik olarak birbirinden farklı ürünler mi? kimisi orjinal ürünün motorsilk olduğunu söylerken, kimi de borpower diyor sizce hangisi?

Aynı ürün değil. Motorsilk borikasit içerikli kimyasal bir ürün. Borpower nanoteknoloji fiziksel bir ürün. Motorsilk aşınan yerleri onarır diyor. Borpower dolgu yapmaz onarım yapmaz sadece sürtünmeleri azaltan koruyucu bir ürün olduğunu söylüyor. Ben kendi aracımda Borpower kullanıyorum. Bu ürün ile ilgili görüşlerimi otomotivin içinde biri olarak bu forumda farklı yerlerde paylaşmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk41

Ben motor yağımı ve filtremi değiştireli daha 1000km bile olmadı. Şimdi borpower yada motorsilk kulllanmak istesem yağ ve filtremi tekrar mı değiştirmem gerekecek :( ??

Fikri olan yok mu acaba ?

Borpower motor yağının ömrünün %10 nu geçmediyse değişim yapmadan konulabiliyor. Mesela 10.000km ömrü olan bir yağ kullanılmışsa 1.000km yi geçmemiş ise konulabilir.
  • Yağ değiştirirken üst kapak contasınıda değiştirmiştim. Belki tekrar kaçırır yada başka yerden kaçırıyor olabilir diyerek buseferlik ucuz yağ koydurmuştum, taxi lpg diye bir yağ. Birdahaki değişimde mi koydursam dersiniz ? Şimdi koysam bile kaybım ne olabilir ki ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcarBey

otomotivin içinde biri olarak bu forumda farklı yerlerde paylaşmıştım.

Otomotivin içinde biri olarak hiç tam sentetik yağ kullanmadınız mı peki Acar bey?
  • İyi kalite tam sentetik yağ kullanıldığında hiçbir katkıya gerek yok.
  • Motor yağına ek olarak başka yağ katkı maddesi kullanmak yararlı mıdır?
    Hayır, yararlı değildir. Çünkü motorun ihtiyacı olan tüm katıklar kaliteli bir motor yağında zaten vardır. Yapışan ve viskozite artıran olmak üzere iki gruba ayrılan katıklar, motor yağının katık dengesini bozarak uzun vadede motora zarar verir. Otomobil üreticileri dışarıdan katık kullanılmasını tavsiye etmezler.
    Motor yağı katığı kullanmanın sakıncaları şunlardır:

* Yağa sonradan ilave edilen katıklar, motor yağının mevcut katıklarıyla reaksiyona girip yapısını bozabilir. Bu durumda genelde yağda katılaşma şikayetleri oluşmaktadır
    * Yine bu katıklar, silindir duvarlarında daha iyi yağlama için açılan honlama çizgilerini tıkar. Bu da yağın silindir duvarlarına tutunmasını zorlaştırarak yağ filminin oluşmasını engeller ve motor aşınmasını artırır

Kaynak: Castrol Türkiye
  • Boşa polemiğe gerek yok,zaten şuanki güncel araba üreticilerin çoğu motorlarına bir standart koyuyor,örnek vermek gerekirse benim aracım 2004 seat cordoba TDİ 3 silindir dizel motor,diyorki VW502 standartını karşılayacak yağ koy.
    alıyorum castrol edge 5/40 yağımı her 10000km de bir.başımı ağrıtmıyorum. ne katkısı ne bişeyi zaten böyle kaliteli yağlarda gereken herşey var.
  • yarın alıpta bir deneyeyim bakalım polemige bizde girelim
  • araçlarınızda her hangi bir katkı maddesi yada benzeri bir ürün kullanmayınız, pazarlamacı veya satıcıların oyunlarına gelmeyiniz, KALİTELİ yağ kullanınız. paranızı ÇÖPE atmayınız
  • zaten vazgeçmiştim, motor şakaya ve riske gelmez 85 den beri araç kullanırım eskiden bunlarmı vardı para tuzagı
  • 147 bin km de 2000 model LPG li megane 1 aracım var. Bir hafta önce motor yağı ve filtreyi değiştirdim (castrol magnatec 10/40). Bor pawer ürününü özellikle yağ değişiminden 3- 4 gün sonra kullanıp ürünün işe yarayıp yaramadığını anlamak istedim. Sonuç:
    Ürünü kullandıktan sonra motor sesinde bir azalma oldu. Aracın çekişide arttı. Dikkatimi çeken bir şeyde şu oldu; Haraket halinde ayğımı gazdan çekince arabada hafif bir "yığılma" oluyordu şimdi böyle bir şey olmuyor artık. Hararet ve yakıt konularında bir katkısı oldu mu şu an için bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.