Şimdi Ara

boot sorunu (nvidia boot agent)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayara format attım. winxp pro sp2 kurdum yeniden. driverları felan yukledim. restart attım. siyah ekranda kaldı açılmadı.

nvidia boot agent
    boot failure. insert system disk and press a key

gibi bir uyarı veriyor. biosta 1st boot device hdd yaptım. cd yaptım floppy yaptım hiç bir şekilde boot olmadı.
    yalnız windows setup cd si,ni takıp reniden açınca pc yi. nvidia boot agent cd den boot yapıyor. cd den önyükleme için bir tuşa basın diyor. hiçbir tuşa basmıyorum sonra windows a giriyor. ancak bu yolla windowsa girebiliyorum. başka bir yolla boot olamıyor makina.

forumda arattım ama bir cewap bulamadım.

format atmadan önce böyle bir sorunum yoktu.

yardım ederseniz sevinirim.

tşk..

• dostum boot unu hdd yaparmısın bide bios dan..
  • denedim dostum. herşeyi boot yaptım denedim. olmuyor
  • surucude cd unutmuyorsun degilmi..
  • dostum mesajımda yazığım gibi windows cd si sürücüde olmazsa hiçbir şekilde hdd den boot olmuyor. windows cdsini takarak cd boot ediyorum ve önyükleme için bir tuşa basın deyince hiçbir tuşa basmıyorum ancak o zaman windowsa girebiliyorum. yani cd takılı değilken boot olamıyor hdd den
    tşk..
  • lütfen birisi yardım etsin.

anakartım epox 9nda3j
    harddisk samsung sata

tşk..
  • muhtemelen cd arızalı..bu tarz seyler başıma geldi..sen en iyisi başka bir windows cd si ile dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows Boot manager Sorunu..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ewet bende öyle düşündüm arkadaştan cd aldım yeniden yukledim windows u ama yine aynı. windows düzgün bir şekilde çalışıyor. ama sistem boot olmuyor. yine aynı :(
  • ozaman hdd ile bir sorun söz konusu olabilir
  • ama format atmadan önce hiçbir sorun yoktu :( format attım herşey karıştı. bi arkadaş anakart ile hdd uyumsuzdur dedi. ama olamaz. çünkü daha dün sorunsuz çalışıyordu. format atınca böyle oldu.

nvidia boot agent

nvidia corporation
    intel corporaiton

boot failure. please insert a system dist and press any key

gibi bi yazı çıkıyo boot ekranında.

cd den boot ediyor. ama hdd den etmiyor :(
  • arkadaşından aldığın cd nin bir kopyasını kullanıyorsun belkide valla benim aklıma tek olasılık cd geliyo..dediklerinin başka bir açıklaması da yokki.. donanımı ne sokmussun nede bir ayarını oynamışsın..formattan sonra yasanan sorun anca cd dir..
  • dostum hezaman kullandığım cd.
    yalnız geçen aylarda anakart sorun çıkarmıştı servise gönderdim yenisini takmışlarsı. ondan sonraki ilk format atışımdı bu. acaba bi alakası olabilirmi?
    tşk..
  • biosu mu güncellesem acaba. floppy sürücü de yok pcde. floppy olmadan nasıl güncelleyebilirim biosu bilen war mı?
  • flashdisk ile de yapabilirsin yalnız ayrıntıları bende çok fazla bilmiyorum..hep win üzerinden update yaptığım için..
  • Once biostan ilk boot u hdd yap diğerlerinin hepsini DISABLE yap. Sorunun nedeni sen boot sırasını ne seçersen seç nvidia boot agentin boot etmeye çalışması. Eğer ilk dediğim sorunu çözmezse (diğerlerini DISABLE etmeyi unutma) Tek çaren biosa restart atmak. (Update etmene gerek yok restart yeter)
  • dostum dediğin gibi hdd first boot device diğerlerini disabled yaptım. bu sefer nvidia boot agent çıkmadı. verifying dmi pool data... dan sonra direkt disk boot failured. insert system disk çıktı. yine windows cdsinden boot ederek açyım :(

sorun hdd lerden boot edememesi. hdd den boot edebilse nvidia boot agent çalışmayacak sanırım.

birde dikkatimi çeken bi,rşey war. pc yi kapatırken dang diye bi uyarı geliyor. A sürücüsünde disk yok. lütfen diski yerleştirip dewam edin diyor kapanışta.
    sadece pc kapatırken veya restart ta böyle oluyor. aklım ermedi bu işe.

son çare sata kablolarının yerini değiştirip bios restart atıcam :(

tşk..
  • O zaman boot sırası hatası olma olasılığını eledik. Şimdi işletim sisteminin yüklemesinde sorun olabilir ki sen iki kere farklı dsiklerder yükledim dedin bu şıkkı de eleyebiliriz. O zaman bios restarttan sonra da sorun çözülmezse. Bence bozuk sektör de olabilir hdd de. Cd den windowsu açabiliyorum demişsin. Windowsu aç KONSOLDAN checkdisk yap /f komutu ile bu diskteki hataları bulup kurtarılabiliyorsa kurtatrır (Tam komutu şimdi hatırlayamıyorum konsola help yazıp bulabilirsin komutları komutu yazıp ? yazarak ta komutun çalışıtırma parametrelerini öğrenebilirsisn yine hatırladığım kadarı ile senin işine yarayan /f parametresi idi) Eğer hdd yi kontrol etmek de sorunu çözmezse. Hdd de fiziksel bozukluk vardır garantisi varsa ne mutlu yoksa da bi bardak soğuk su iç derim. (Belki depo hdd olarak sorunsuzca kullanabilirsin.)
    Saygılar.
  • dostum teşekkür ederim yardımın için. daha dün format atıncaya kadar hiçbir sorun yoktu. bir formatta dhh de sektör hatası oluşması muhtemel değil bana göre. bir de benim anakart (epox 9nda3j (nforce 3)) birkaç ay önce hata verdi ve servise gönderdim. anakartın yenisini takmışlar kasaya. sıfır anakart takıldı we format atılmadı aynı hdd ler aynı sistem sorunsuz çalışıyordu. anakart değiştikten sonraki ilk format atışım bu. ben biostan kıllanıyorum.
    ayrıca cdden boot ettikten sonra hdd sorunsuz çalışıyor.

inşallah önemli bir sorun yoktur. garanti süremin de son ayındayım :)

cewap weren herkese teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaNdAR -- 5 Haziran 2007; 14:06:46 >
  • Walla sektor sorununu gozardı etme çünkü bu işlem yavaş yvaş oluşmuyo çat diye bi gün bi sektör ölüveriyo:) Bir de formattan olacak diye birşey bazen ufak bi voltaj dalgalanması bazen powera basılı tutarak bilgisayarı kapatma bile yetiyo. Bu işlem zaten her zaman oluyo ama her zaman sistemin boot ettiği sektörlerde olmuyo dolayısı ile bize bi zararı dokunmuyo biz de farketmiyoruz. Ama boot sektorlerinden 1 taneis bile gitse açılmıyo işletim sistemi. Neyse dene bakalım hızlı ol garantiye yetişsin:)
  • bios pilini çıkar resetlensin bide öle dene!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.