Şimdi Ara

boot.mgr hatasi!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, Gigabyte G41 combo, core 2 duo e8400 ve 2gb ddr2 667mhz siseme sahibim.. Windows 8 Enterprise 32bit kullaniyorum, sistemim durduk yere boot.mgr hatasi vermeye basladi. Format atmaya calisiyorum bilgisayar format atmiyor 3 tane hdd var naptiysam olmadi windows u acamadim amabios ta butun hddler saglam bi sekilde gorunur gozukuyor, ne yapabilirim cevaplarinizi bekliyorum :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• giraysaltuk kullanıcısına yanıt
    sisteminizin boot ayarını yanlış yapmışsınız galiba. Biostan boot sekmesimde ilk çalıştırılacak olan hdd'yi yani işletim sisteminin olduğu hdd'yi ayarlayın
  • Sistemi açmak istedigimde hdd, format atma İstedigimde ise dvdrw yapıyorum ama sonuç nafile :/ Hdd yandi ya da bozuldu desem bios ta sağlam çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş 3 hdd arasında doğru olanı boot sırasında yanlış seçiyor olabilirsiniz demek istemiş.
  • Merhaba,

Sisteme 1 HDD takarak formatı atın. İşletim sistemi kuracağınız HDD takılı olsun. DVD yada USB ile format atmayı deneyin. Bu arada başka DVD ile denemekte fayda var. Hatayı SS olarak anlatmanız size yardım sağlayacaktır.

Kolay gelsin.
  • şimdi söyle söyleyeyim, hdd sıralaması var bios ta burda windows olanı en üste koyuyorum boot ekranında da hdd en önde yani mantıken açması lazım ama system32 de bir dosya eksik zannedersem boot.mgr dosyası hata veriyor ve windows açmıyor. format atmıyor donuyor bios, ayrıca repair yapmaya çalıştım w7 de işe yaramadı w8de ise system32 de bir dosyanın eksik olduğunu söylüyor tek hdd ile deneme yapıcağım bir de internette araştırmam sonucu xp ile hdd yi biçimlendirip 7 veya 8 ile format atmayı dene diyordu onu deneyeceğim, onun dışında görüşü olan varsa almak isterim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: giraysaltuk

şimdi söyle söyleyeyim, hdd sıralaması var bios ta burda windows olanı en üste koyuyorum boot ekranında da hdd en önde yani mantıken açması lazım ama system32 de bir dosya eksik zannedersem boot.mgr dosyası hata veriyor ve windows açmıyor. format atmıyor donuyor bios, ayrıca repair yapmaya çalıştım w7 de işe yaramadı w8de ise system32 de bir dosyanın eksik olduğunu söylüyor tek hdd ile deneme yapıcağım bir de internette araştırmam sonucu xp ile hdd yi biçimlendirip 7 veya 8 ile format atmayı dene diyordu onu deneyeceğim, onun dışında görüşü olan varsa almak isterim :)

Anladım, eğer olmaz ise flash bellek ile format atmayı deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "BSLib Debug Module" Hatası
    18 yıl önce açıldı
    Checking Media Hatası
    4 yıl önce açıldı
    Bios Recovery Requested Hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hdd nin bir tanesini bırakarak xp kurmaya çalıştım lakin başarısız oldum bi tane dosya eksık diyor hep o dosya işleri bozuyor o dosya nasıl girecek o hdd nin içine anlamadım açıkcasi :S

Selam
    O dosya dediğiniz şey, muhtemelen AHCI sürücüsüdür. Kurulum yapmak için @BIOS ayarlarından HDD modunu IDE yaparsanız kurulum gerçekleşecektir.

Önce sistemi kuracağınız HDD'yi ilk SATA portuna takın. Diğer 2 HDD'nin veri(Data) veya besleme(Power) kablolarından birini çıkartın o HDD'ler devre dışı kalsın. Sistemi kurduktan sonra diğer HDD'lerin kablolarını takar ve kaldığınız yerden devam edersiniz..

Eğer olmuyorsa, Hiren's Boot CD 15.2 sürümünü indirip bir CD'ye yazdırın ve bununla sistemi boot edittirdikten sonra içindeki Windows Mini XP ile bilgisayarı açın ve sistem kuracağınız HDD taklı olmak kaydı ile C: birimini biçimlendirin.. İşlemi tamamladıktan sonra Win7 veya Win8 ne kuracaksanız onun DVD'sini veya Flash belleğe yüklemişseniz onunla başlatarak sisteminizi kurun..

Artık diğer HDD'lerinizin kablolarını takar ve sisteminizi yapılandırırsınız..
    Kolay gelsin..

• Çok sagolun eve gidince deneyeyim hemen :))

• AHCI ile ilgili birsey bulamadim tam olarak nerde bulabilirim :) Xp kurmaya calistigimfa şuan usbehci.sys bulunamadı diyor :)

• Bu sorun bede de var kardeşim,net bir çözümü yok.Haddisk arızası,iki işletim sistemi,bios sorunu,bunların hepside neden oluyor olabilir,yani siz çözemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 15 Temmuz 2013; 20:42:14 >
  • Şimdi mini xp denedim xp yi açmaya çalıştığımda bu seferde system32 de bir dosyası eksik diyor deliricem :D

• Başka format cd si deneyin.Dosya okuma hatası genelde çizik veya bozuk cd lerde olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: giraysaltuk

AHCI ile ilgili birsey bulamadim tam olarak nerde bulabilirim :) Xp kurmaya calistigimfa şuan usbehci.sys bulunamadı diyor :)

Selam
    Anakartınızın marka ve modeli nedir bilmiyorum ama yeni anakartlarda(2004 sonrası) AHCI modu vardır @Bios'ta. Başka bir deyimle SATA portu varsa muhtemelen AHCI yapılandırması da vardır.
    Bu mod Integrated Peripherals menü altında olur ama @Bios yazılımlarına göre değişkenlikte oluyor..

usbehci.sys hatasına gelince;
    Bu hata genelde USB portlarının açık olmasından kaynaklanır(Genelde eski anakartlarda bu durum çok yaşanır). @Bios ayarlarından tüm USB portlarını kapatırsanız(Disabled), CD ile kuruluma devam edebilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra @Bios ayarlarından tekrar USB portlarını açarak bilgisayarı sorunsuz kullanabilirsiniz..
    Kolay gelsin..

• Bios ta klavye ve mouse enable gözüküyor onları disable yapıp denerim birde :)

• Hocam biraz ayrıntılı anlatsanız sorununuzu boot.mgr hatası POST'tan sonra Windows ekranından öncemi geliyor yoksa Windows açılırken mi oluyor? Bu sorun olmadan önce BIOS'u kurcaladıysanız yada Driver yüklediyseniz açılmaz. Bi de format atılmıyor derken neyi kastediyosunuz CD'yi taktıktan sonra BIOS'tan CD'yi boot edecek şekilde ayarlıyorsunuz daha sonra ne oluyor bunları yazın ki size yardımcı olabilelim BIOS'u sıfırlamayı deneyin bide...
  • Bios açıldıktan hemen sonra windows yükleme aşamasına geçmeden boot.mgr bulunamadı diyor, format CD sini takınca birkaç tane ismini hatırlayamadığım dosya bulunamadı diye hata verip yüklemeyi kapatiyor

Arkadaslar ayni sorun bende de vardi boot mgr hatasi diyordu format cd sini takiyorum biosa giriyorum
    Cd/dvd:4m-tsst crop 1.sirada seciyorum sonra F10ile save diyorum fakat cd otomatik baslamas
    Gerekiyorken baslamiyor şöyle yaziyor;
    An operating system wasn't found.Try disconnecting any drivers that don't contain an operating system
    Diyor ve pres ctrl+alt+del to restart diyor tekrar ayni yere dönüyorum :(((
    Lütfen biri bana yardimci olabilir mi arkadaşlar rica ediyorum saygilarimla...
  • keyboard-mouse-usb gibi şeyleri enable konumundan disable konumuna getirdim. bu sefer boot menüye girmeden hemen ana kart yazısından sonra siyah beyaz yazıların çıktığı bir ekran gelmeye başladı. eskiden gigabyte diyor pc özellikleri gözüküyor sonra siyah bir ekranda beyaz bir çizgi yanıp sönüyordu öylece kalıyordu. disable yapınca gigabyte yazısından sonra başka bilgilerde gelmeye başladı hdd-dvd bilgileri falan değişik değişik birsürü şey ve en altta boot dvd yazıyor dvd yi okuyordu bir tuşa basınca standart format aşamasına geliyorum. xp yi takınca windows kur kısmından sonra usbehci.sys bulunamadı diyor yine malesef :/ w7 ise hata veriyor system32 den bahseden.. diğer bir sıkıntı ise minixp de. minixp açınca donup kalıyor, en azından hiçbir işlem yapmıyor. usb leri falan kapatınca oldu sanırsam, artık bios a falanda giremiyorum kısır döngüye girdi :S hemen format aşamasına geliyor ve hata veriyor pc, minixp de açılıyor ama xp ye giremiyorum klavye çalışmadığından. bios a da giremiyorum işler iyice kontrolden çıktı :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.