Çavuş
23 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 30 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar selamlar, elimde iPhone 5S var. Bu telefonun bataryası ve ekranı değişti. Değişen parçalarda hiçbir sorun yok. Ancak değiştikten sonra cihaz beyaz Apple logosunda kalmaya başladı. iTunes'a bağladığımda kurtarılmayı bekleyen iphone var deyip durdu. Ne zaman kurtarması için komutlara başlasam en sonunda cihaz kendine res atıyor, hata kodu 09 ve 14 alıyordum. Her türlü kabloyu, usb girişini, farklı pc'yi denedim sonuç aynı.


dün en azından power + home tuşuna bastığımda DFU moda alıp ekranda itunes logosunu vs görebiliyordum. bu arada 09 ve 14 ile ilgili bilgisayarımdan yapabileceğim (güvenlik duvarı kaldırma, res atma vs) her şeyi de denedim. bugün ise şaşırtıcı bir şekilde telefon bir gece kapalı bekledi sadece ve şimdi DFU moda da girmiyor. artık beyaz apple logolu ekran asla gelmiyor. itunes'a bağlanınca pc görüyor, kurtarma moduna almaya çalışıyor. bu sefer de itunes'ta belli işlemler olduktan sonra siyah apple logolu yükleme çubuğunun olduğu ekran geliyor ve hata kodu 40 ile cihaz öyle kalıyor.


asla ve asla DFU menüsünü göremiyorum, beyaz apple logosu gitti. dün göremediğim siyah logolu yükleme ekranı ise bu sefer geri geldi. kafayı yemek üzereyim. cihazın içine hiçbir şekilde erişimim yok ve itunes ve elimdeki türlü türlü kablolarla yapabileceğim her şeyi yaptım. ReiBoot diye bir program indirip baktığımda cihazın ekranında görmesem bile pc ye bağlayınca 5s DFU modda diye yazıyor. oradaki kurtarma seçeneklerini denediğim de klasik program para istiyor daha veremedim.


redsn0w diye bir muhabbet varmış internetten .ipsw dosyası indirip redsn0w'un restore seçeneklerini kurcalamaya çalıştım ama redsn0w'da ipsw dosyasını bir türlü tanımıyor. allah aşkına konuyu anlayan ve bilen varsa şu seçenekleri denemelisin diye söylesin çünkü kafayı yememe az kaldı...

Dostlar selam, AMD Ryzen 5 2600, ASUS GTX 1060 6GB Strix, MSI B350M PRO-VDH parçalarından oluşan bir sistem topladım.

Sistemi ikinci el ayrı ayrı parçalardan aldım ve bütün parçaları çeşitli stres testlerine sokarak aldım. Parçalarda bireysel anlamda bir sorun olmasına imkan yok ve birbirleriyle uyumlu ama ne yaparsam yapayım ekrana hiçbir görüntü gelmiyor.

Monitör no signal kısmında kalıyor. An kartın üstündeki hata teşhis LED'i sadece CPU için yanıyor ama işlemcinin çalıştığına eminim test etmiştim. İnternette biraz baktım ana kart birinci nesil olduğu için BIOS update yapman lazım diyorlar ama aldığım çocuk o update yapıldı üçüncü nesli bile takabilirsin dedi. Sizce problemi nasıl çözerim?
Arkadaşlar merhaba, enteresan bir sorun içerisindeyim.

Intel Core i5-3550 işlemci aldım ve bu işlemci için MSI H61M-E33 ana kartı tercih ettim. Bunun yanında Asus GTX760, Kingston Savage 8GB DDR3 ram ve 600W psu gibi donanımlarım söz konusu.

Parçaların hepsinin bireysel olarak çalıştığından yüzde yüz eminim. Hepsi upgrade öncesi test edildiği gibi, ayrı ayrı da test edildi. Parçalar da sorun yok. Bakıyorum birbirleriyle uyumsuzluk gibi bir durumları da yok. Yine de bilgisayarı adam gibi toplamama rağmen güç düğmesine bastığım halde hiç tepki alamadım.

Bütün kabloları vs kontrol ettim, makineye elektrik gitmesine rağmen tepki vermiyordu. Sonra şans eseri aklıma geldi, gidip bios pilini söktüm ve başka bir ana karttan pil taktım. Bilgisayar bir anda çalışmaya başladı. Problemler zinciri de burada başladı:

- İlk söküp taktığımda pc çalıştı, monitöre görüntü gelmedi, klavye ve fareye elektrik gitmedi
- Tekrar söküp taktım, PC dört kere kısa bip sesi verdi ve kapanıp kapanıp açılmaya başladı.
- Yaklaşık 3 - 4 defa pili söküp taktığımda hep ikinci adımdaki problemleri aldım.
- Şimdi tekrar söküp taktım ve birinci adımda ki probleme geri döndüm.

Çıldırmak üzereyim Allah aşkına yardım edin...
Arkadaşlar merhaba, enteresan bir sorun içerisindeyim.

Intel Core i5-3550 işlemci aldım ve bu işlemci için MSI H61M-E33 ana kartı tercih ettim. Bunun yanında Asus GTX760, Kingston Savage 8GB DDR3 ram ve 600W psu gibi donanımlarım söz konusu.

Parçaların hepsinin bireysel olarak çalıştığından yüzde yüz eminim. Hepsi upgrade öncesi test edildiği gibi, ayrı ayrı da test edildi. Parçalar da sorun yok. Bakıyorum birbirleriyle uyumsuzluk gibi bir durumları da yok. Yine de bilgisayarı adam gibi toplamama rağmen güç düğmesine bastığım halde hiç tepki alamadım.

Bütün kabloları vs kontrol ettim, makineye elektrik gitmesine rağmen tepki vermiyordu. Sonra şans eseri aklıma geldi, gidip bios pilini söktüm ve başka bir ana karttan pil taktım. Bilgisayar bir anda çalışmaya başladı. Problemler zinciri de burada başladı:

- İlk söküp taktığımda pc çalıştı, monitöre görüntü gelmedi, klavye ve fareye elektrik gitmedi
- Tekrar söküp taktım, PC dört kere kısa bip sesi verdi ve kapanıp kapanıp açılmaya başladı.
- Yaklaşık 3 - 4 defa pili söküp taktığımda hep ikinci adımdaki problemleri aldım.
- Şimdi tekrar söküp taktım ve birinci adımda ki probleme geri döndüm.

Çıldırmak üzereyim Allah aşkına yardım edin...
Merhabalar, i3-2120'den i5-3550'ye geçiş yaptım ve bilgisayarımda çeşitli kilitlenmeler, takılmalar, oyunlarda açılmamalar gibi sorunlar baş göstermeye başladı.

Kasanın içini güzelce temizledim, termal pastayı yenileyerek bütün parçaları sorunsuzca taktım, kabloları vs her şeyi kontrol ettim ve bios pilini çıkarıp taktım. Bios sıfırlandıktan sonra bios güncellemesini yaptım ki zaten son sürüm. Sonra Win10 Pro 64-bit son sürüm kurdum, bütün driverları son sürüm güncelledim. Aida 64 ile bütün parçalara teker teker stress testi yaptım ve parçalar testten hep mantıklı ısılarda sorunsuz çıktı. Sıcaklıklarda zaten 55-60 dereceleri geçmiyor. Devamlı cpu üzerinde %100 yük gibi bir durumda söz konusu değil.

Bütün bunlara rağmen masaüstünde teklemeler, kasmalar, bazen restart atmamı gerektirecek donmalar yaşıyorum. Mavi ekran hiç almadım ve parçalar stres testlerinden sorunsuz geçiyor. Bu nasıl bir illet anlayabilmiş değilim.

Intel Core i5-3550 / MSI H61M-P21 (B3) ana kart, 8GB Kingston Savage DDR3 ram tek modül, GTX 760 asus ekran kartı, 600W psu şuan sistemim
İnternet dünyasının heyecanıyla başladığımız bu yolda GeekGamerNews.com sitemizi sonunda açmış bulunmaktayız.

Sitemizi ziyaret eder, eksiklerimizi yahut yanlışlarımızı bildirirseniz sevinirim. Ayrıca siteye içerik girişi yapacak editörle4 aradığımızı da bildireyim. Teşekkürler :)

www.geekgamernews.com / info@geekgamernews.com
Selamlar DH ahalisi,

Oyun, teknoloji, sinema gibi alanlarda aktif olarak paylaşım yapacak bir haber sitesi işine girişeceğim. Şayet elinde bulundurduğu siteyi her şeyiyle devretmek, kullanmadığı domain, host gibi seçenekleri vermek isteyen olursa talibim. Detaylar ve fiyat teklifleri için PM gelebilirsiniz. Saygılar.
Saygılar arkadaşlar bundan öncesinde CyanogenMOD 13 kullanıyordum stock roma geri dönmek istedim ve önce tot yöntemi ile jelly bean e döndüm 4.2.2 olan. sonrasında gerek offline flashfix yöntemi ile gerekse lg 2014 flashtool ile denedim ikisiyle de kitkat veya lollipop kdz si atmayı başaramadım. 2014 yöntemi herşeyi doğru yapmama rağmen devamlı bağlantı hatası verip durdu. bu bende zaten hep veriyorda genelde işe yarayan offline yöntemi denedim ilk defa bu da çalışmadı. ne yaparsam yapayım parametre hatası upgrade error falan aldım. bu forumdan bir arkadaş jb ye root atıp build prop ile modeli "LG-D802" yapın demiş onu denemek üzereydim zaten öyle olduğunu fark ettim. sonra indirdiğim kdz lere bakınca onların D-802 değil D-802TR olduğunu gördüm. bende aklımca modeli D802TR yaparsam düzelir dedim ve yaptım sonra yine iki yöntemle de flashlamaya çalıştım sonuç yine hüsran.

kısaca elde var sıfır hiçbir yere varamadım. şimdi ise ben her flashlamaya çalıştığımda bir %49 a kadar geldiğinden jb siliniyordu sanırım işlem iptal olunca eski jelly bean de açılmıyordu bende tekrar tot layıp jb ye dönüyordum. şuan ise hıyar gibi build prop ta d-802tr yaptığım için tot dosyası ve model çakışıyor "device model is different" diye uyarı alıp alıp duruyorum. cihaz download mode a girmek haricinde hiçbirşey yapmıyor şuan çıldırmak üzereyim yardım edin lütfen :S hard reset attım yine de düzelmedi cihazın modeli halen benim tanımladığım gibi duruyor üstelik eski jb ye de giremiyor devamlı downlod mode a giriyor. hard brick kurtaran tot yöntemi bunu bile kurtarmıyor farkındayım baya bir kılıktan kılığa soktum cihazı ama sabahtan beri uğraşıyorum lanet olası lollipop a geçmek için bir türlü olmadı. sorunumu anlayan bir yardım etsin lütfen arkadaşlar :S
arkadaşlar camtasia ile çekip camtasia ile render yaptıktan sonra videoda hiçbir problem olmazken bandicam ile çekip camtasia da render yaptıktan sonra ses videodan önde gidiyor ortaya absürt şeyler çıkıyor. sizce sorun neden olabilir? elimde sony vegas ta var. bandicam videolarını vegas ile açıyım dedim hiç olmadı desteklenmiyor gibi bir hata verdi. çözüm önerisi olan var mı veya başka bir render programı söyleyecek :)
Arkadaşlar sistemin özellikleri şu:

Gigabyte GA-H55-D2H
MSI GTX560TI HAWK
2GB Kingston DDR3 1333MHZ ve 1GB Kingston DDR3 1333MHZ ram
Cooler Master 500W PSU
Seagate 1TB + 500GB HDD
Intel Core i3-560

şimdi gelelim soruma :)

Elimde 4GB Kingston DDR3 1333MHZ tek modül ram vardı. Bunu 2 likle birleştirip sistemi 6 yapmak istedim pc açılmadı. 1le birleştirip 5 yapayıp dedim yine açılmadı. 4 tek modül denedim yine açılmadı. ama ram giga combo lu ana kartta sorunsuz çalışıyor. Sonra sorunu anladım. Bellek destek listesinde ram uyumu yok ana kartın. Ana kart çift slotlu maks. 8 e kadar destekliyor fakat bellek destek listesinde 1333mhz lik sadece Hynix marka bir 4gb ram var. Hepsi 1 ya da 2gb. 1600 mhz ve yukarısına baktım orda da bir tek samsung 4gb buldum. Hynix nedir ne değildir anlamadım hiçbir yerde yok. Samsung daha iyidir dedim i3-560 ta maksimum 1333mhze kadar destekliyormuş :D delirmek üzereyim elimde fazla para da yok bu pc yi nasıl min.6 maks.8 yaparım :S
Hakkında
Konum: İstanbul,Beylikdüzü
Meslek: https://geekgamernews.com
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Mesaj Sayısı: 66
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 114
İkinci El Bölümü Mesajları: 47
Konularının görüntülenme sayısı: 8.425 (Bu ay: 62)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.