Şimdi Ara

Boot ekranı siyahtan beyaza döndü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha 3 ay önce aldığım Macbook Pro 13 retina geçen hafta birden kendiliğinden kapandı ve daha sonra açamadım. Pazar günü servise bırakmıştım anakartı değişmiş, bugün aldığımda boot ekranının beyaza döndüğünü farkettim eskiden siyah ekranda boot oluyordu, oradaki teknik elemana sorduğumda doğru düzgün cevap vermedi.
    Bunun nedeni nedir sizce, kafama takıldı, acaba daha eski bir anakart mı taktılar?

• ahmetsirel kullanıcısına yanıt
    Bir yorum yapamayacağım; gerçekten bir bilgim yok.

"Daha eski bir anakart" takabileceklerini zannetmem. Siz herhalde (mid 2014) diye bilinen ve Haswell işlemcili olan modelden almışsınızdır. Bundan bir yıl kadar önce çıkan (mid 2013) serisi cihazlarda da yine Haswell kullanılıyordu ama 2013 ve 2014'lerin ana kartı tamamen aynı mıdır; onu da şu an için bilemiyorum.

Neredeki Servis'e vermiştiniz?
  • Zorlu Apple Store'a verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsirel

Zorlu Apple Store'a verdim.

O zaman bir karışıklık olmamıştır!... Sadece size muhatap olan "Genius"lar zannettiğiniz kadar teknik donanımlı değiller.
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Hocam belki mavericks'e dönmüştür bilgisayar . Ayrıca çok basit bir şekilde kontrol edebilirsiniz . Menüdeki Apple logosuna tıklayıp about this mac (bu mac hakkında)'ya tıklayıp service(servis) yazısına tıkladıktan sonra üstteki yere tıklarsanız ana kart numarasından otomatik olarak Apple'ın sitesinden sorgulayabilirsiniz model yılını , özelliklerini , ne kadar garantisi kaldığını vb... . Eski anakartların uyması imkansız olduğuna göre tek mantıklı açıklama bug veya sizin mavericks'te olmanız . Çünkü mid-2014 modeller dahi internet recovery yapılınca mavericks'e dönüyor diye biliyorum.
     Boot ekranı siyahtan beyaza döndü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celaldk -- 26 Mart 2015; 3:38:50 >

• celaldk kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayarı aldığımda yosemite gelmişti, diski ellemedikleri için hala yosemite ve seri numarası da değişmemiş bilgisayarın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Benzer bir sorun yaşayanın Apple Discussion'a yazdığına göre temiz yükleme ile sorun çözülüyormuş.

Bilginize...

Kaynak:https://discussions.apple.com/thread/6711315
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ekranım mavi tonda gözüküyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • goxel_35 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Şimdilik bir sorun yaratmıyor, sadece nedenini merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.