Şimdi Ara

Booking.com’un Türkiye faaliyetleri mahkeme kararıyla durduruldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Booking.com’un Türkiye faaliyetleri mahkeme kararıyla durduruldu! 
    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Hollandalı Booking.com’a açılan davada ilk karar verildi. Buna göre birlik üyesi seyahat acentalarına karşı haksız rekabet yürütüldüğü gerekçesiyle, İstanbul (5).Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın bugünkü duruşmasında siteye tedbir uygulanması kararlaştırıldı. Yani Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi.
     
    Ayrıca Bkz.Türkiye'nin tamamen elektrikli ilk otobüs filosu İzmir'de hizmete giriyor
    Kararda geçen ifadelere göre Booking.com BV şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulacağı, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı gönderileceği belirtiliyor.

    Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz ocak ayında "Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak gerçekleştirilen soruşturma neticesinde Booking.com BV şirketine 2 milyon 543 bin 992,85 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırılmıştı.
     

    TÜRSAB tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

     
    "Değerli üyeler,

    Birlik üyesi seyahat acentaları ile turizm sektörünün önemli sorunu olan ve booking.com internet sitesi üzerinden yürütülen seyahat acentaları aleyhine haksız rekabet oluşturan faaliyetlerin durdurulmasına yönelik; TÜRSAB tarafından İstanbul (5).Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın, 29.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen duruşmasında TEDBİR TALEBİMİZ KABUL EDİLMİŞTİR.

    Sayın mahkeme;

    Davacı tarafın tedbir talebinin kabulüne, Davalı meslek örgütünün üyelerinin ileride telafisi mümkün olmayacak zarara uğrayacakları ihtimaline binaen Booking.com BV şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar vermiştir.

    TÜRSAB; Rekabet Kurumu’na daha önce gerçekleştirdiği başvurusunda da, Booking.com BV şirketinin rekabete aykırı eylemlerinden dolayı “Rekabet Kurumu”nca 2.543.992,85 TL idari para cezasına çarptırılmasını sağlamıştır.

    Konu bilgilerinize sunulur.

    Saygılarımızla,

    TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ"
     







  • Dünyanın her yerinde devlet halk içindir, bir bizde halk devlet içindir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • turizm bu sene taş yer artık

  • Bir gün de vatandaşın yararına bir haber görelim be vallahi yeter.

  • Haksız rekabet derken vatandaşa yeterince geçiremedikleri için mi? Tam anlamadım bu meseleyi

  • bookingten ne istediğiniz be Bütçemize uygun fiyatlarda otellerde kalıyorduk,bu yaz hangi siteden o fiyatlara otel bulacağız,Her şeye yasak olur mu bir ülkede.Bu yaz 20 kere bookingten rezervasyon yapmışımdır,bu yaz bu fiyatları hangi siteden bulacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuza tatil yassak kaaardeşim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anladığım bünyesindeki otellerin başka yerlere verdikleri fiyatlara kısıtlama getiriyor. Haksız rekabet dendiğine göre. Piyasadaki konumu da düşünülünce ceza gelmesi mantıklı olabilir ama kapatılmasını çözemedim. Acaba cezayı ödemediler mi?

  • Booking.com turizmcilerimizden fahiş komisyon oranları istiyormuş diye duydum. Eğer bu doğruysa çok yerinde bir karar olmuş.


    Hiç kimse sabrımızı test etmeye kalkmasın.

  • dünyadan yavaş yavaş soyutluyorlar bizi resmen.Hani bir ülke nasıl kötü yönetilir diyorsanız hepsini yapıyoruz biz maşallah.Her kurumumuz insanları düdükleme amacıyla kurulmuş gibi.Bir kere halkın lehine görmedim zaten.Hep hep bir oyunlar,kapatılmalar,yasaklamalar.Durmak yok yola devam aynen
  • Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik ile alakâlı olabilir bu karar. Zamanlaması manidar.
  • Booking.com, Hollanda merkezli bir şirket...
  • Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik ile alakâlı olabilir bu karar. Zamanlaması manidar.

  • Muhtemelen trivagoya kazandırmak amaçlanmıştır

  • Tekrar olacak ama bu hükümet bugüne kadar halkın yararına bir iş yaptığını görmedim.

  • Kan emici tur operatörleri nihayet istediği kararı çıkarttı. Bir turizmci olarak, tur operatörlerinden nefret ediyorum. Ben 500 kişi çalıştırayım, 1000 kişiyi ağırlayıp memnun etmeye çalışayım, acenta gelsin eşşek yükü ile komisyonunu alsın. Neymiş, bana müşteri bulmuş. Şu ana buradan açıklayamam ama aldıkları komisyonları duysanız dudağınız uçuklar. Bu devletin suçu değil, kan emici acentelerin suçudur.
  • Bir topluluk bu kadar mı okuduğunu anlamaktan aciz olur.

  • Booking.com, Hollanda merkezli bir şirket...

  • Sırada kim var yemeksepeti mi?
  • haram zıkkım olsun o tur şirketlerine
    ne güzel kendi normal fiyatlara yer bulup konaklama yapılabiliyodu şimdi bu kan emiciler saçma sapan komisyonlar isticekler

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.